Dog.bg Форуми : ИЗЛОЖБИ в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ИЗЛОЖБИ в България

#201 Потребителят е офлайн   dogtrener Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2007 - 09:07 PM

Цитат

Ти с едно говорене със съдията как разбра че е земен и естествен човек? За да разбереш какво представлява някой ти трябва време защото специално човека е скрито нещо. Да не спорим на тая тема защото има мн. неща да се кажат.Относно снимката ще я направя и много държа да ти я покажа заедно със заключението.

За да те осветля не беше само "с едно говорене" , защото говорих с него доста продължително още предната вечер след това по време на изложбата , и също и вечерта след нея на срещата която некокократно беше обявено по високоговорителя каде ще бъде, но ти толкоз си бил вглъбен в някакъв незначителен коментар , че сигурно не си чул:) е на тази среща спокойно можеше да си зададеш въпросите на съдията и да получиш отговор. Пожелавам ти успех за снимката.Ако не се лъжа по време на изложбата кучето е билко на около 7-8 месеца и нестабилност задните стави вече може и да е проблем , но може и да се касае за слаби ставни връзки което също е предпоставка за дисплазия (придобита). Възможно е също и кучето да е било уморено и тогава да го е показало. Но след като го е отбелязал значи е забелязал все пак нещо и е имал съмнения. А е много глупаво да твърдиш за нещо за което едва ли някой е обърнал внимание. Освен това дори да е вписано или не в описанието това пак не е диагноза на доктор и няма никакво значение ако след рентгеновата снимка се окаже че всичко е ОК. Но подобни коментари за който и да е съдия на каквато и да е изложба не бива да се допускат защото е най-малкото неуважение спрямо организаторите, а една изложба с какъвто и да е съдия се организира исключително трудно - разговори по телефона с чужбина,тичане да се осигури терен , спонсори, пари и много много разправии така че имай малко уважение! Съдията е този който преценява в момента дали е правилно или не това си го запази за себе си. На мен също не ми допадат някои оценки на съдии - кучето ми е например последно - да си ме видял да сипя глупости за съдията по форумите и да оплювам някой съдия че аз не съм доволен от неговата преценка? Съдията вижда много по-добре от вътрешната страна на ринга и малко или много има своя представа за Немската овчарка! Така че обръщам се към всички : ИМАИТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ!
User's Signature

www.larymak.com

#202 Потребителят е офлайн   nedko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 10:01 PM

За срещата чух и че там могат да се зададат въпроси към съдията също чух но нямах възможност да остана защото ме чакаше доста път.Знам също че организирането на изложба не е лесно защото скоро минах по тоя път.За да дойдем и да участваме от далеч значи имаме уважение към организаторите и към съдията. Все пак изложбата става по-интересна когато има повече кучета и повече публика. Аз съм доволен от описанието което даде и не го уплювам но не съм съгласен с това за дизплазията това исках да ти кажа . Един съдия от такова ниво би трябвало каквото вижда,оценя и говори за кучето това да се пише в листа, но все пак аз изразявам моето лично мнение . Не мога да се сетя за собсвеничката на последното куче в класа която и тя изрази недоволство като и казаха и на нея за дисплазия бяхме един до друг и се чудехме какво става. Но все пак ти обещавам да ти покажа снимката която ще направя тогава ще се разбере най-добре. Искам да кажа на mik че имам уважение и че ме познава добре но особенно голямо уважение получава този който също уважава.
User's Signature

Качена снимка[br]Linda v.d Aexander

#203 Потребителят е офлайн   nedko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 10:27 PM

Лека вечер и от мен.
User's Signature

Качена снимка[br]Linda v.d Aexander

#204 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 August 2007 - 04:25 PM

ето не6то интересно за любителите на породата

Прикачени файлове

#205 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 August 2007 - 04:26 PM

и

Прикачени файлове

#206 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 20 August 2007 - 10:20 AM

Цитат

и

Къде ще се провежда изложбата?
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#207 Потребителят е офлайн   von fori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 11:54 PM

нека някой който има информация да сподели за изложбата на на 6-7 октомври в София- срокове за записване, съдии, място на провеждане,участници и тн...

#208 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 September 2007 - 11:55 PM

Цитат

нека някой който има информация да сподели за изложбата на на 6-7 октомври в София- срокове за записване, съдии, място на провеждане,участници и тн...

6-7.10.2007 - Годишна специализирана изложба БОГОК - София
www.bogok.org/contact.htm
На този сайт ще намериш телефони за контакти на хората,които могат да ти дадат нужната информация 1super
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#209 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 11:45 AM

Нищо не се казва за изложбата ,която бе в Пазарджик- а беше интересна,най-малко с това че я съди В.Динчев ,шефа на ОНОК.Събитията случили се по време на изложбата,основно коментарите на съдията и публиката пряко кореспондират с темата за дисплазията.Няколко акцента от коментарите на съдята- в малките класове нито едно куче нямаше БЕЗ кравешки постав на скакателните стави-съдията директно заяви че вероятността от тези кучета да изскочи дисплазия е голяма.В по големите класове този порок се затвърждава стабилно-много кучета бяха без двигателни възможностти,без здрава костна система,без излъчване,както казваше съдията-без съдържание на НОК.В класа над 24 месеца-оценката му за мъжките бе изненадваща за публиката със своята откровенност-нищо забележително като животни, затова че на изложбата нямаше  изпит на характера и кучетата нямаха кьорунг- с усилие каза че им дава оценка Мн.Добър.При женските отличи само кучката на Ив.Танев,доколкото си спомням.Да не обидя някого,но май че само тя си движеше задните крака в една равнина или просто тя ми направи впечатление,да не ми се сърдят другите.От младоците се отличи Тимо на Котарака У ;D,но не искам да коментирам персонално кучетата, защото смятам че съдията си даде добри коментари и съди добре,което е изключение на нашите изложби според мен до момента.Общата оценка на съдията-слабо младо поколение,нищо не впечатляващи мъжкари в  работния клас,отличи само някои женски и пинципната оценка ,че такова понятие като екстериорна изложба за НОК няма, че теста за характер е задължителен, както и показа слабите двигателните възможности на кучетата.Не смятах да пиша преди изложбата на БОГОК в събота,но темата за дисплазията ме подбутна-нищо добро не очаква сегашното поголовие на НОК у нас според коментара на съдията.Чест му прави на В.Динчев ,че каза истината в очите,но се присъединявам към забележката на публиката,че немалка е инеговата вина за това положение при НОК,тъй като е председател на организация и какво е направил за да не се достига до трагичното положение,което се видя в Пазарджик.Не вярвам в София да има нещо по различно като качества на кучетата,защото проблема важи и за двете организации,да видим дали там някой ще се осмели да каже истината за това което се изкарва по изложбите и провеждането им 8)
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 11:58 AM

Сега видях че в София съдия ще е немец-сигурно ще е като миналата година в Пазарджик,съдията  се смили над кучета и не отправи критики, а те си бяха същите като тази година,но Динчев свали розовите очила.
User's Signature

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 12:53 PM

Цитат

Нищо не се казва за изложбата ,която бе в Пазарджик- а беше интересна,най-малко с това че я съди В.Динчев ,шефа на ОНОК.Събитията случили се по време на изложбата,основно коментарите на съдията и публиката пряко кореспондират с темата за дисплазията.Няколко акцента от коментарите на съдята- в малките класове нито едно куче нямаше БЕЗ кравешки постав на скакателните стави-съдията директно заяви че вероятността от тези кучета да изскочи дисплазия е голяма.В по големите класове този порок се затвърждава стабилно-много кучета бяха без двигателни възможностти,без здрава костна система,без излъчване,както казваше съдията-без съдържание на НОК.В класа над 24 месеца-оценката му за мъжките бе изненадваща за публиката със своята откровенност-нищо забележително като животни, затова че на изложбата нямаше  изпит на характера и кучетата нямаха кьорунг- с усилие каза че им дава оценка Мн.Добър.При женските отличи само кучката на Ив.Танев,доколкото си спомням.Да не обидя някого,но май че само тя си движеше задните крака в една равнина или просто тя ми направи впечатление,да не ми се сърдят другите.От младоците се отличи Тимо на Котарака У ;D,но не искам да коментирам персонално кучетата, защото смятам че съдията си даде добри коментари и съди добре,което е изключение на нашите изложби според мен до момента.Общата оценка на съдията-слабо младо поколение,нищо не впечатляващи мъжкари в  работния клас,отличи само някои женски и пинципната оценка ,че такова понятие като екстериорна изложба за НОК няма, че теста за характер е задължителен, както и показа слабите двигателните възможности на кучетата.Не смятах да пиша преди изложбата на БОГОК в събота,но темата за дисплазията ме подбутна-нищо добро не очаква сегашното поголовие на НОК у нас според коментара на съдията.Чест му прави на В.Динчев ,че каза истината в очите,но се присъединявам към забележката на публиката,че немалка е инеговата вина за това положение при НОК,тъй като е председател на организация и какво е направил за да не се достига до трагичното положение,което се видя в Пазарджик.Не вярвам в София да има нещо по различно като качества на кучетата,защото проблема важи и за двете организации,да видим дали там някой ще се осмели да каже истината за това което се изкарва по изложбите и провеждането им 8)

Страшно е,че състоянието на породата е в такъв застой да не казвам,че върви дори назад...
...но след като е констатирано,че младите кучета са в окаяно състояние на стави и характер,нека бъдат техните родители назовани!!!

НЕКА се даде гласност на " разплодниците " дали такива поколения за да знаят хората къде е добре да се запложда и къде НЕ Е .
Смятам,че това ще е много полезно за всички които отглеждат куче от любимата порода,дори ще е по-полезно като извод от този ,че масово малките и младите кучета са с лоши стави!
Знаейки имената на техните родители един бъдещ собственик на куче ще се замисли преди си вземе от точно тези кучета малко кученце!

#212 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 02:13 PM

Не искам да говоря за кучета с имена :-Това което става с НОК,май не е само наш проблем,просто търговскияут подход у нас е без лустросаната маска на другите държави-четейки коментарите за тазгодишния Зигер и там не всичко е цъфнало и вързало-според хора били на изложбата в Германия,женските са били с класа над мъжките,което според генетици е следствие на необмислените инбридинги :-нали и нашите кучета по родословия са от немски кучета ,не са се родили от никъде.Просто съветвам желаещите да купят кученце да се заинтересуват от действителното състояние на родителите-НОК трябва да е здраво,жизнено куче ,излъчващо желание за движение,активно и бдително.Ако е някаква омаляла Мара,то и децата му ще са такива ???
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2007 - 12:23 PM

И няколко думи за изложбата в София-не може да се каже ,че има разлика в качеството на кучетата представени и на двете изложби.И тук се виждаше недостатъка на събраните скакателни стави/кравешкия постав/,но нямаше кой даго посочиМоже би в София куцаше малко организацията,но ние си носихме бирата с нас,така ,че не можаха да ни изненадат с липсата на импровизирано кръчме.В Пазарджик около ринга бяхме си създали приятна обстановка за наблюдение и коментари с чаша бира в ръка B) B)По добрият съдя бе в Пазарджик ,това е мнението на всички.Германеца съдеше формално -освен това нямаше превод на описанията по радиоуредбата,което затрудняваше зрителите.К.Литов не прояви необходимото уважение към участниците/беше облечен неглижирано и неуважително за такова мероприятие,изглеждаше зле до съдята,раздаваше небрежно наградите,като си позволи на някои да  хвърля на земята торбичките с храна,вместо да ги подава в ръка и да се ръкува с участника и да му благодари за труда който е положил/,което направи неприятно впечатление на всички-с този човек няма да бъда в организация на доброволни начала .И въпреки всичко това,нека да благодарим на организаторите за труда който са положили, на участниците,че доведоха кучетата си и на тези любители на породата които бяха дошли като публика,че имаше с кого да си лафим и пием бирата ;D :->)За мен като изложбата в Димитровград нямаше друга тази година-там клуба се беше потрудил най много :->)А за кучетата-нека свалим розовите очила за да имаме здрави и хубави кученца,които да радват стопаните си :wub:Интересно ми е някой знае ли защо са такива  резултатите на нашите кучета в Турция :(съдята ли ги поряза,издъниха ли се на хапането или толкова си можем :o
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 09:44 AM

Качена снимка-това е победителя от софийската изложба,останалите снимки от София и Пазарджик -в галерията ми на форума "БГ изложби ".Разглеждайки снимките оставам с убеждението че най добри кучета в мъжкия клас над 24 месеца бяха показани в Габрово тази година,тази изложба я забравих,също бе добра :->)
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 08:03 PM

На никой ли не му прави впечатление ,как изчезват снимки и мнения на потребители? ;D А от днес и цели теми се Губят ;)
М..даааа---Темичката-СИГНАЛНО ЖЪЛТО  ИЗЧЕЗНА ;D
Там бяха написани доста неудобни неща за търговския контингент във форумчето ;)Брово точно тъка се решава проблема .ТЪРКАНЕ МУ Е МАЙКАТА ;)
-------------------------------------------------
          ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!
Не трийте снимките те не са виновни :'( :'( На снимката е ДОН от Драгалевци----------------------------------------------

Прикачени файлове

#216 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 08:21 PM

Този ми въпрос може и да ви се стори странен,но аз нека все пак попитам.
Рексдог питаше за лошите резултати на нашите кучета в Турция,а МИК искаше гласност за това кои кучета имат проблем с ХАРАКТЕРА и др. неща,че реших да попитам дали информацията която имам от един мой турски приятел е верна.
ВЕРНО ЛИ Е,ЧЕ МЪЖКОТО КУЧЕ - РАЗПЛОДНИК НА ЕДНА МЕСТНА(СТАРОЗАГОРСКА)ГРУПА, ВНЕСЕНО ОТ ГЕРМАНИЯ С:
SCHUTZHUND-III...V ( DE , AU , BG ) - Exellent
SG 103 auf BSZS2000 im Bremen bei Hans-Peter Rieker
SchH 3 ( DE ) , Kkl 1 ( DE ) , Kkl 1 auf Lebenszeit ( BG )
HD - fast normal ( SV )
DNA - gepruft
ZW 93 
...ОТНОВО НЕ Е ЗАХАПАЛО.АКО Е ВЕРНО-ЗНАЧИ СЛУЧАЯ Е БЕЗНАДЕЖДЕН, ЗАЩОТО ТОВА ВЕЧЕ Е РЕЦИДИВ И КУЧЕТА С ТАКАВА ПСИХИКА НЯМАТ НИКАКВА,АМА НИКАКВА РАЗВЪДНА СТОЙНОСТ.

Ако желаете,мога да кажа и името на кучето,но собственичката му пише активно по форума, а и е много обидчива на тема собствени некачественни германски кучета.
----------------------------------------------------------
П.С. Уважаеми господа с гумичките.Това не е ли истина че го затрихте.Мисля също че е пряко свързано с темата.Или се лъжа,а !!!!!

#217 Потребителят е офлайн   chovov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 08:36 PM

Цитат

Рексдог питаше за лошите резултати на нашите кучета в Турция,а МИК искаше гласност за това кои кучета имат проблем с ХАРАКТЕРА и др. неща,че реших да попитам дали информацията която имам от един мой турски приятел е верна.
ВЕРНО ЛИ Е,ЧЕ МЪЖКОТО КУЧЕ - РАЗПЛОДНИК НА ЕДНА МЕСТНА(СТАРОЗАГОРСКА)ГРУПА, ВНЕСЕНО ОТ ГЕРМАНИЯ С:
HD - fast normal ( SV )
DNA - gepruft
ZW 93 
...ОТНОВО НЕ Е ЗАХАПАЛО.АКО Е ВЕРНО-ЗНАЧИ СЛУЧАЯ Е БЕЗНАДЕЖДЕН, ЗАЩОТО ТОВА ВЕЧЕ Е РЕЦИДИВ И КУЧЕТА С ТАКАВА ПСИХИКА НЯМАТ НИКАКВА,АМА НИКАКВА РАЗВЪДНА СТОЙНОСТ.

Ако желаете,мога да кажа и името на кучето,но собственичката му пише активно по форума, а и е много обидчива на тема собствени некачественни германски кучета.
П.С. Уважаеми господа с гумичките.Това не е ли истина че го затрихте.Мисля също че е пряко свързано с темата.Или се лъжа,а !!!!!

М..дааа!!!Егати наглостта.

Абре Вонпав.Прави са хората.Как няма да изтрият такава гнусна лъжа.
ВОНПАВ...в поста ти има мааалка неточност:
НЕ КУЧЕТО 'МАРКО' Е ИЗБЕГАЛО ОТ ФИГУРАНТА...НАПРОТИВ,ФИГУРАНТА Е ИЗБЕГАЛ ОТ КУЧЕТО 'МАРКО'...Това го научихме едва днес.Човека се е уплашил до такава степен от ХАРАКТЕРА на това куче,че чак сега пристигна с прибежки и припълзявания у Хасково, за да съобщи ИСТИНАТА....
Ако нямате нищо против искам да поздравя модераторите..БРАВО,САМО ТАКА...ГУМИЧКАТА МУ Е МАЙКАТА...ТАКИВА ЛЪЖИ,ЧЕ ГЕРМАНСКОТО КУЧЕ 'МАРКО' НЕ ХАПЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ...ГЛАВАТА У ДУПКАТА И ВСИЧКО Е У РЕД/изпитчета,родословийчета,киорунчета/...БРАВО МОДЕРАТОРЕ...ДА ЖИВЕЕ ОБЕКТИВНОСТТА...

#218 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2007 - 09:57 PM

Цитат

HD - fast normal ( SV )
DNA - gepruft
ZW 93 

Рекламодателю, нали мога така да Ви наричам, г-н Фон Паф?! За друго куче, високо 70см в холката при стандарт 65 см (горна граница не само при германското овчарско куче) да сте чували да не е захапвало?!
Няма да престанете ей!

п.п. и като не става въпрос за търговийка, а целенасочена селекция, при Вашето куче, г-н не Вон а Фон Паф, заплождането безплатно ли е?! Не, че имам интерес, но 5 см над горната граница не идват ли малко множко, за да е кучето в разплод?!
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#219 Потребителят е офлайн   best hanter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 11:33 PM

Цитат

Цитат

HD - fast normal ( SV )
DNA - gepruft
ZW 93 

Рекламодателю, нали мога така да Ви наричам, г-н Фон Паф?! За друго куче, високо 70см в холката при стандарт 65 см (горна граница не само при германското овчарско куче) да сте чували да не е захапвало?!
Няма да престанете ей!

п.п. и като не става въпрос за търговийка, а целенасочена селекция, при Вашето куче, г-н не Вон а Фон Паф, заплождането безплатно ли е?! Не, че имам интерес, но 5 см над горната граница не идват ли малко множко, за да е кучето в разплод?!

Людмилдоф ,незнам от къде имаш тая информация защото аз имам документи подписани лично от г-н Камен Литов който ще побликувам по надолу. Кучето не запложда без пари , След като не разбираш от кучета се ориентирай към гълабите / приятелски съвет /

Прикачени файлове

#220 Потребителят е офлайн   best hanter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 11:37 PM

За достоверност на документа знаете към кого да се обърнете. :blink:
Людмилдоф , Людмилдоф М..даа  :blink:

Прикачени файлове

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9