Цитат
За да те осветля не беше само "с едно говорене" , защото говорих с него доста продължително още предната вечер след това по време на изложбата , и също и вечерта след нея на срещата която некокократно беше обявено по високоговорителя каде ще бъде, но ти толкоз си бил вглъбен в някакъв незначителен коментар , че сигурно не си чул:) е на тази среща спокойно можеше да си зададеш въпросите на съдията и да получиш отговор. Пожелавам ти успех за снимката.Ако не се лъжа по време на изложбата кучето е билко на около 7-8 месеца и нестабилност задните стави вече може и да е проблем , но може и да се касае за слаби ставни връзки което също е предпоставка за дисплазия (придобита). Възможно е също и кучето да е било уморено и тогава да го е показало. Но след като го е отбелязал значи е забелязал все пак нещо и е имал съмнения. А е много глупаво да твърдиш за нещо за което едва ли някой е обърнал внимание. Освен това дори да е вписано или не в описанието това пак не е диагноза на доктор и няма никакво значение ако след рентгеновата снимка се окаже че всичко е ОК. Но подобни коментари за който и да е съдия на каквато и да е изложба не бива да се допускат защото е най-малкото неуважение спрямо организаторите, а една изложба с какъвто и да е съдия се организира исключително трудно - разговори по телефона с чужбина,тичане да се осигури терен , спонсори, пари и много много разправии така че имай малко уважение! Съдията е този който преценява в момента дали е правилно или не това си го запази за себе си. На мен също не ми допадат някои оценки на съдии - кучето ми е например последно - да си ме видял да сипя глупости за съдията по форумите и да оплювам някой съдия че аз не съм доволен от неговата преценка? Съдията вижда много по-добре от вътрешната страна на ринга и малко или много има своя представа за Немската овчарка! Така че обръщам се към всички : ИМАИТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ!