Dog.bg Форуми : Пловдивски страсти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Пловдивски страсти

#1 Потребителят е офлайн   catwhisperer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2010 - 11:42 AM

Цитат(neofly @ Mar 1 2010, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Еми тогава да разберем как стоят нещата, предлагам.

Добре би било повечко хора да разберат на място как стоят нещата и да задават неудобни въпроси. Още по-добре е ако има и журналисти с вас. Непонятно е на какво основание незаконният общински изолатор продължава да "работи" безнаказано и дори да рекламира "дейността" си. Още по-непонятно е присъствието на "4 лапи" /VIER PFOTEN/ в Пловдив, като договорни партньори и имиджмейкъри на същата тази община. Докато цяла Европа протестираше срещу зверствата в небезизвестния лагер на смъртта, 4 лапи /VIER PFOTEN/ договориха съвместната си дейност с общината, тайно и при пълна непрозрачност. Последвалото преброяване на бездомните животни бе също тайно и непрозрачно. Въпреки възраженията и протестите на всички местни природозащитници, 4 лапи /VIER PFOTEN/ започнаха дейността си въпреки и в противоречие на ЗЗЖ, Наредби 41 и 42 и общинската Програма, приета м. Май 2008г, съвместно с екипът убийци на д-р Станев.

Всяка репресивна власт купува своите колабороционисти.

Бог да пази бездомните животни на Пловдив.
User's Signature

Животните нямат глас, но ние имаме.[br][br]PAWS / Plovdiv Animal Welfare Society

#2 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 March 2010 - 12:04 PM

Кое е по-важно за вас: да не се работи с община Пловдив, да се множат бездомните през това време или доказани професионалисти да намалят популацията.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 01:02 PM

Кои протести, на кои организации, с какви аргументи?
Кое в БЕЗПЛАТНИТЕ кастрации не ви устройва? Защо? Какво е вашето решение? Как го постигате? Как ще се борите с популацията? Как СЕ борите с нея? Какъв е отзвука от вашата дейност на местно ниво? Какво правите вие? Как го правите?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 03:30 PM

Цитат(yavor50 @ Mar 5 2010, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз лично съм отвратен от това, че единственото съдействие, което получихме от т.нар. местно дружество е разпространяването на слухове, че ще избиваме котките.

О, санта симплицитас!
Поредното "местно" дружество, което не знае какво е и защо е. И като не може да направи нещо смислено, за да помогне на животните, решава да ПРЕЧИ.
Сетих се, тия много си падаха по мълчаливите протести. Отидат, помълчат, помълчат, и се приберат. През това време общината им ликвидира де що имаше куче.
Да се смее ли човек, да плаче ли ...

#5 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 06:30 PM

Бог няма да опази бездомните животни в Пловдив! А тъй като те сами не могат да се опазят, ще трябва да го направят природозащитните организации там. И neofly пита кой осъществява ежедневен обществен контрол в изолатора , но не виждам отговор. Хора от Пловдив-не се сърдете, но това не са неудобни въпроси. И тъй като не можем да бъдем на място, няма как да разберем какво точно става при вас, ако организациите не дадат малко яснота - какво е направено, как са противодействали на това , че изолаторът продължава да работи незаконно.
А какво лошо има в това , че "Четири лапи" ще кастрират безплатно в Пловдив? Дано да могат да правят това в повече общини!
Навсякъде има проблеми с администрацията и контролните органи. На всички ни е трудно. Организирайте се- можете да бъдете силни!
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#6 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 07:52 PM

Ето нагледна илюстрация за помощта, която получаваме от местните "активисти". Само за сведение - сред тях няма нито един ветеринарен лекар, но за сметка на това хората претендират да са доста подготвени и запознати...
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 07:58 PM

"Ние нямаме нищо против кастрациите, ама те са бременни..." Какво, да ги оставим да си раждат постоянно ли?!?!?!?! Тия са за бой!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2010 - 08:28 PM

Днес четири лапи бяха пред нас и хващаха котките.
Те ме увериха че ще върнат котките по местата им...
нямам думи направо eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 March 2010 - 08:37 PM

За каквонямате думи, какво ви притеснява. Други потребители от Пловдив им съдействат и са много доволни, защо е това неразбиране. По другите градове плащаме от джоба си и сами търсим превоз, подслоняване, плащаме хотели. На вас всичко ви е уредено, използвайте сега, после няма да има.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 09 March 2010 - 09:07 PM

xrisi95, всичко ще е ок! Не се притеснявай.
Дворната котка на баба ни е кастрирана от "Четири лапи", Лиза също, майката и женското кученце от ТАЗИ тема (за което стопанката не спира да благодари и за което бях почерпана аз, тъй като екипа вече беше заминал :)).
И още около 100 кучета и котки, повечето бездомни, но имаше и домашни.
Не знам, тук много хора са доволни и искат този проект да се повтори задължително.
Да, интересното беше, че ромите се оказаха по склонни да си дадат кучетата отколкото българите. Това ще рече още, че техните кучета имат и регистрация в общината (освен безплатна кастрация, ваксинация и обезпаразитяване).
Така, че възползвайте се, докато можете.

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 March 2010 - 09:57 PM

Цитат(yavor50 @ Mar 9 2010, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето нагледна илюстрация за помощта, която получаваме от местните "активисти". Само за сведение - сред тях няма нито един ветеринарен лекар, но за сметка на това хората претендират да са доста подготвени и запознати...

Боже мой! На тези "активисти" от самолет им личи, че не само не са излезли в "дейността си" от сферата на теориите, ами дори и теоретичната част не са усвоили качествено! Мили хора от Пловдивското дружество за незнам-какво-си, моля ви, горещо ви умолявам, след като не сте способни да свършите нищичко наистина полезно сами, поне не пречете на хората, които са поели фунциите ви в свои ръце! Завиждам ви на самочувствието и дързостта да излизате толкова зле подготвени срещу становището на реномирана международна организация и ветеринарна лекарка със сериозна практика зад гърба си, но повярвайте ми, изобщо не печелите от това ea_103.gif ! Ние като скромна организация занимаваща се с бездомни котки също сме занесли на кастрация голям брой животни, които са се оказвали бременни и за всяко едно от тях мога да потвърдя, че е излязло от операцията живо и здраво! Моята лична котка е кастрирана разгонена по стечение на обстоятелствата и също е в прекрасно здраве 3 години по-късно. Всеки човек, който практически извършва такава дейност знае повече от добре, че котките целогодишно са или разгонени, или бременни или кърмещи. Още докато кърмят едното котило вече са бременни със следващото. Е, кога според вас е най-удачно да се кастрират??? Не знам дали дори и бегло се осъзнавате, но това което правите подронвайки по този долнопробен начин авторитета на "Четири лапи" е еквивалентно на престъпление срещу животните в най-висша степен! На вашата съвест ще тежат родените бъдещи бездомници, които ще бъдат стреляни, газени, тровени и тормозени!

#12 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 10:24 PM

Цитат(nort2005 @ Mar 5 2010, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Поредното "местно" дружество, което не знае какво е и защо е. И като не може да направи нещо смислено, за да помогне на животните, решава да ПРЕЧИ.

Да се смее ли човек, да плаче ли ...

Плача. Ето затова са на такъв хал бездомните животни в България. Пълна скръб. И това е млада жена, активистка, не някоя изкуфяла бабичка.

Цитат(yavor50 @ Mar 9 2010, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ужас! Изтрепаха им всички кучета - нищо не направиха. Сега искат да им кастрират котките - те показват "по телевизията" презрамките на сутиените си. И в това време дрънкат нелепици, откровени глупости, и то със самочувствието на капацитети!
Ако живеех в Пловдив, тая досега щях да съм я удушила ab_041.gif .

#13 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 10:27 PM

Цитат(xrisi95 @ Mar 9 2010, 08:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес четири лапи бяха пред нас и хващаха котките.
Те ме увериха че ще върнат котките по местата им...
нямам думи направо eg_033.gif

Аз съм един от хората,които се възползваха от кастрациите на "четири лапи" и съм много доволна от тях.Обясниха ми всичко нужно спокойно,отговориха на всички мои въпроси и най-важното котките,които кастрираха ми бяха върнати в много добро състояние-клетките,в които дойдоха бяха снабдени с вода и храна,а белегът от кастрирането почти не се виждаше,което говори за прецизност.Възможно е котките,които са взели вече да са върнати по местата си,но просто да не са ви уведомили,тъй като се водят улични.Моите ми ги върнаха на ръка,защото ги предупредих,че ще ги задържа вкъщи няколко дни.Според мен хората си вършат работата добре и можете да се възползвате докато са все още тук.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 March 2010 - 11:16 PM

Това, което винаги се питам в подобни ситуации, а те за съжаление не са малко, е "защо"?
Защо, когато в града ти идва световна организация с голяма практика, лекар, който също има огромен опит и хиляди успешни кастрации, дори на "оплодени" котки, когато те вършат за месец това, което хората, показали се по "телевизора" не са успели да направят за година... Защо им се пречи?
Отговор няма да има, предполагам. Тук само се мята по някой пост и това е. Няма дискусия.
И все пак ми е интересно защо...
Хубавото е, че въпреки тези, които би трябвало да представляват грижата за бездомните в Пловдив - помощ ще им бъде оказана. Би било чудесно, да имаше кой да поеме щафетата, но вместо това свършеното от Четири лапи ще се опитат да погребат под необосновани обвинения и неграмотни изказвания по тв-то.

(Пффф, не мога просто... "Ама те са ОПЛОДЕНИ, д-р Иванова...", настоява момичето с презрамките... Това ми напомня просташкия хумор в рейса: - Станете да седна, че съм бременна! - Ама не ви личи?! - Е, бременна съм от 20 минути! zz_020.gif )
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#15 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 11:55 PM

Като оставим настрана не много адекватното поведение на "активистите", аз се учудвам, че в Пловдив има само една неправителствена организация (и то май с изтекла регистрация) за защита на животните. За сравнение - във Варна са 3-4, в Русе - 3, в Бургас 2-3, в София - ...найсе. Дано скоро в Пловдив да се появи ново сдружение, което да има желание за работа, а работа има мноого.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 March 2010 - 01:33 AM

"Кастрирането на бременна котка е незаконно"
МОЛЯ?
Не, аз питам дамата със сютюена - КАКВО ПРАВИТЕ, ВИЕ, МИЛА ЖЕНО?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 10 March 2010 - 09:01 AM

А така... Мили ми съграждани, добре се наизложихме!!!
"4 лапи" дойдоха и събраха котките ми от 2 адреса, върнаха ги на другия ден живи, здрави и в добра кондиция!
Трябваха им просто 2 дни за да забравят всичко! Аз ще продължа да съдействам на екипа на "4 лапи" и ви приканвам най-отговорно ПОМОГНЕТЕ И ВИЕ!!!
Докато взимаха котките пред офиса, момчетата минаха и надолу по уличките в капана, понеже имаме доста там, заложиха долу един капан, констатирайки "Трудно се работи в Пловдив..." и вместо да им помогнат хората, знаете ли какво се случи?! Задигнаха им капана!!! Е, не може да сме чак такива идиоти!!! Момчетата все пак успяха да си го вземат, ноооо... срам, мили ми съграждани, срам... Призовавам, нека помогнем на хората!!!
Повярвайте ми, и аз треперих от притеснения, дали всичко ще е наред, дали ще ги върнат, дали няма нещо да се случи...
Повярвайте ми! Всичко ще е наред!!! Ще ви ги върнат!!! Нищо лошо няма да се случи!!!
Ако някой желае, или се колебае, или му е любопитно - нека ми пише на лична, ще се видим, ще му разкажа подробности... но добре се замислете, все пак "4 лапи" са тук за да ни помогнат, и са тук за кратко...

#18 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 10 March 2010 - 10:31 AM

Цитат(yavor50 @ Mar 9 2010, 11:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като оставим настрана не много адекватното поведение на "активистите", аз се учудвам, че в Пловдив има само една неправителствена организация (и то май с изтекла регистрация) за защита на животните. За сравнение - във Варна са 3-4, в Русе - 3, в Бургас 2-3, в София - ...найсе. Дано скоро в Пловдив да се появи ново сдружение, което да има желание за работа, а работа има мноого.

Съжалявам, че малко ще се отклоня от темата.
Интересува ме във Варна кои са тези 3-4 дружества, защото правих много опити да се свържа с такива - неуспешно, като изключим една жена, която общо взето беше в процес на пререгистрация и вижданията й бяха насочени единствено и изключително към Каменар, а всичко останало смяташе за безсмислено. Исках да предложа помощта си, но се оказа, че няма на кого. Затова ще съм истински благодарна да получа координати.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#19 Потребителят е офлайн   catwhisperer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 05:24 PM

Ужас! Изтрепаха им всички кучета - нищо не направиха.
[/quote]

http://news.plovdiv24.bg/147254.html

Това че изтрепаха всички кучета, мила ми госпожичке, го кажете на Явор. Изтрепаха ги общинските палачи от екипа на д-р Станев, същите с които VIER PFOTEN e договорен партньор. Кучетата ги няма. Факт. Институционен геноцид. За Явор обаче няма доказателства за злоупотреби. Щели да кастрират 400 котки. Добре. Не се съмнявам, че кастрират добре и ги връщат. Ама какво ще стане с останалите 7600? И когато след година убийците на Станев изтребят и котките в Пловдив, не ми плачете по форумите, ами поплачете на рамото на Явор и д-р Иванова. От дървото не виждате гората, госпожице. Ако VIER PFOTEN бяха упражнили натиск върху община Пловдив за смяна на екипа в изолатора, изработване на ясни правила за работа, безусловен обществен контрол, работещи комуникационни канали, преди сключване на договор с тях, животът на бездомните би бил гарантиран. Да, ама не. VIER PFOTEN e корпорация.VIER PFOTEN работят по "проекти". Те били професионалисти. Ако да си професионалист означава да получаваш заплата, командировъчни и безплатен хотел, да те са. Ние пък сме горди че не сме. Не плачем, не мрънкаме, не харчим чужди пари, не влизаме в съглашения, не ни е страх от мръсна работа и от мръсници. Критики от хора като Явор са комплимент за нас. Защото единствените врагове, които животните имат са хората, пък били те и "природозащитници".

User's Signature

Животните нямат глас, но ние имаме.[br][br]PAWS / Plovdiv Animal Welfare Society

#20 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 March 2010 - 05:32 PM

Цитат(catwhisperer @ Mar 10 2010, 04:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
..........Ако да си професионалист означава да получаваш заплата, командировъчни и безплатен хотел, да те са. Ние пък сме горди че не сме. Не плачем, не мрънкаме, не харчим чужди пари, не влизаме в съглашения, не ни е страх от мръсна работа и от мръсници. Критики от хора като Явор са комплимент за нас. Защото единствените врагове, които животните имат са хората, пък били те и "природозащитници".......

Освен горе написаните неща който не правите, трябва да Ви кажа, че и никакво добро не правите.

С риск да обидя кучетата, но освен да лаете глупости и да се изказвате напълно неподготвени, досега нищо други не съм видала от Вас.

Все нещо пречи, конспирации, военните и извънземните - хубаво е от време на време освен да сипете недомислици, да свършите и някоя работа, като например да обучите хората в ефир да се появяват прилично облечени и да са прочели поне нещо свързано с котешката физиология, кастрации и т.н.

Освен да пречите, пишете и говорите измислици и да се оплаквате невиждам реални действия. Ако не можете да постигнете такива, поне не пречете.

Извинявам, се ако съм рязка, но всичко си има граници.

• (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни