Пловдивски страсти
Публикувано: 12 March 2010 - 12:17 PM
И откъде се взе тая злоба, дявол да го вземе - нито пари взимаме за работата си от общината, нито трепеме животните...
Публикувано: 12 March 2010 - 12:18 PM
В този форум участва само 1 човек от 4 лапи. Останалите хора сме доброволци от цялата страна и ни се е случвало да работим с тях.
И не ми се извинихте, а сама просите извинение след извинение.
Вижте, наистина мисля, че просто всявате паника, понеже сте жертва на собствената си... паника. Седнете, изчетете материали. Този форум предлага много такива. И тогава вече мисля ще исма смисъл дискусийката ни

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 12 March 2010 - 12:19 PM
Ако се интересувате от нещо смислено и адекватно - пак ви казвам прочетете - иначе нещата изглеждат отстрани смешно. На краставичар краставици продавате.
Жалко за хората който не са много информирани и биха Ви повярвали.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:20 PM
И откъде се взе тая злоба, дявол да го вземе - нито пари взимаме за работата си от общината, нито трепеме животните...
Искате ли да се уверите, че съм гражданин, който няма нищо общо с общински бюджети и пр. простоии и искам да ми се извините публично.
Сега без да съм в 4 лапи, ще отида свърша тяхната работа ,а именно да нахраня котките, които се хранят с храна ,а не с киша.

Който на убийците прощава - той сам в убийствата ги насърчава!
Публикувано: 12 March 2010 - 12:21 PM

И да, при кастрация на бременна котка, се убиват плодовете. Според международното право те не са все още котета. Или да задълбаем защо по дяволите е разрешен аборта? И ако не сте осведомена, една котка в дива среда, т.е. улицата, където няма спокойствие и не е сигурна за прехраната си, е 90% възможно да е бременна още преди да е отбила предишното котило. Как се очаква да се реши проблема при подобно развитие на нещата? Един мъжки котарак може да измине десетки километри, за да оплоди женска разгонена котка. Освен това заради мяченето на женските сума ти кретени сипват отрови - за да не им се пречи на съня. Това как ще го предотвратите? И през тези 24 часа котките са под наблюдение и са на топло, точно когато е критичното време и когато трябва. След това те вече са напълно будни от упойката и могат сами да си регулират температурата. Само се опитвате да си измислите някакви доводи за война, вместо да помислите и да видите нещата реално.
И за малко повече сведение - котки не могат да се упояват при лов. Защото са малки и предозиране би довело до бърза смърт. Затова са тези хуманни капани или предпочитате истински капани за плъхове, които да им счупят гръбнака? Упойката след това се слага вече след като е измерено животното. Но това би трябвало да ви го е обяснил вашия вет.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:25 PM

Г-не, завършила съм политология, а не в МАГ училище. Моля за извинение, че ме обвинявате в манипулация с цел парична изгода!!!!! Не ме предизвивайте да се обърна към медиите и да докажа как манипулирате хортаа, защото вие сте получили 168 000 евро, а не аз.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:26 PM

предтавете си често ходя София и не говоря мйеку.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:26 PM
Поредната заблуда!
Работата на 4 лапи не е да храни бездомните животни, а да ограничава тяхната попуълация!
Публикувано: 12 March 2010 - 12:27 PM

Публикувано: 12 March 2010 - 12:28 PM
Поредната заблуда!
Работата на 4 лапи не е да храни бездомните животни, а да ограничава тяхната попуълация!
ще получа ли извинение, че ме замесвате в политически скандал и ще отговорите ли за кастрацията на бременни жени, както и за полицейщината?
принтирам темата.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:30 PM
Поредната заблуда!
ще получа ли извинение, че ме замесвате в политически скандал и ще отговорите ли за кастрацията на бременни жени, както и за полицейщината?
принтирам темата.
Аз бременни жени не съм кастрирала, нито съм ви замесвала където и да е!
Принтирайте я два пъти за всеки случай да си имате резервно копие!
А ако имате повечко хартия, моля ви принтирайте я и за мен, че няма с какво да си разпалвам камината!
Публикувано: 12 March 2010 - 12:34 PM

Много започнаха да се обръщат към медиите, дано поне някой се изтипоса според етиката. Пък за идването до София - това не е критерий за интелигентност. Че бая и "кореняк" софиянци са си откровени селяндури (не казвам селяни, тях ги уважавам много). И тук ако някой говори на мьеко ще отнесе доста подигравки, така че си е чиста принуда да се отучи съответния човек, а не да претендира че не може да говори на книжовния български език.
Току-що завършила студентка - не че е оправдание, ама донякъде е разбираемо защо още не сте се сблъскала фронтално с живота. И съм от женски пол, благодаря

Публикувано: 12 March 2010 - 12:34 PM
По въпроса за съдбата на зародишчетата на бременните котки. Пак казвам не съм ветеринар, но ще преразкажа това, което съм чела. В момента, в който се сложи упойка на майката плодовете заспиват. Т.е. да, загиват. Но тяхната смърт на този безкрайно ранен етап от развитието им може да се окачестви като евтаназия. Смъртта им като вече поотраснали животинки от болести, отрова, коли, лоши хора е в пъти по-жестока и трагична. Уличните котки уви през цялата година са или бременни, или са кърмещи и имат невръстни котенца. Още докато кърмят едното котило вече са бременни със следващото ... Казано с прости думи - няма го онзи идеален момент, в който да бъдат кастрирани. Все има нещо, с което трябва да се направи компромис. Имаме една квартална котка пред един магазин за хранителни стоки. Там уж много си я харесват (уви това не включва нито вода нито храна дори, те са от мен ...) и не дават и дума да се издума да се кастрира. Това клето животинче е бременно по 3-4 пъти в годината! Нито едно от котенцата и не оцелява. Макар уличката да е уж малка все се намира кой да и ги изпогази. Ако не ги смачкат колите минава по някой стопанин с невъздържано домашно куче и додето му каже "Не!" вече е утрепал малкото създание. Преди месец пък някой ги почерпи с отрова ... Последните родени котенца мъжките котараци ги убиха. Няма сигурност и хубав живот за тях на улицата. Това е само един от много примери, за които мога да разкажа! Ами вече съм решила да я открадна и да я кастрирам пък нека после да ме бият ако искат! Не мога повече да гледам как организмът и се изтощава от това перманентно бременеене, а дори и едно от децата и не е оцеляло!
Публикувано: 12 March 2010 - 12:40 PM
УРААААААААА
айде на доматите с колцитеееееее

Публикувано: 12 March 2010 - 12:43 PM
Поиска ви се извинение, нищо не последва
казах ви, че след като го получа ще се извиня на свой ред и ще започнем нормален разговор - нищо
еми..
няма смисъл