Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 10 May 2010 - 12:40 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 10 May 2010 - 01:32 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 10 May 2010 - 02:18 PM
Тези очи не се забравят. В тях има доверие, пълно себеотдаване,... , не видях безпомощност. Дали защото Мима не може да си представи бъдещето? Дали точно заради това оцеля? На човек при такава травма първо психиката би се скапала. Няма го в Мима озлоблението на човека-инвалид, няма го обвинението.
Колко ли дълъг път трябва да извървим и какви ли нещастия трябва да ни се случат, за да стигнем до Мима. И пак няма да успеем ...
Колко низши твари има сред нас, хората.
П.П. Опс, сетих се за Карбовски и статията му ...
Публикувано: 10 May 2010 - 08:27 PM
на кученцето Мима.Светлина,която ние хората не можем да излъчим,защото сме себични,материални и още не
знам какво.Възхищавам се от нея и страшно много искам да я погаля и гушна.Тя ни показа,че въпреки всичко трябва да обичаме.Много силен клип.Още веднъж благодаря.
Публикувано: 10 May 2010 - 10:30 PM
kittykat.ruse, в 10 May 2010 - 07:05 AM, написа:
майната, в 09 May 2010 - 08:00 PM, написа:
Сръбското куче мисля го видяхме стъпило на протезите си в много кратък период и това си мисля, че му е помогнало.
Както вече казах, Мими се посещава от физиотерапевт всеки ден. Ако на Вас Ви отрежат краката /прекалено скоро беше корективната опирация/ и искат след 1-2 седмици да затичате по зелени поля... ще можете ли?
Надявам се да не звуча грубо, но ще кажа за последен път - кучето е в най-добрите ръце и при най-добрите условия.

Зададох въпрос, който на мен ми се струва 100% логичен - не беше дори насочен към Вас. Нямах за цел да обвинявам когото и да било.
Иначе ако ми отрежат краката, ще Ви съобщя като затичам по зелените поляни. Надявам се все пак да нямам възможност да разбера.
Поздрави!
Публикувано: 11 May 2010 - 08:58 AM
Посещение при Мими 2
И тук си беше глезанка и галеница - и в Германия е такава. Милата ни тя!
Ето и кратички впечатления от посетителката на Мими:
Цитат
искам да кажа, че лично аз съм само с позитивни впечатления от кученцето Мими-тя е весело, любвеобилно животно, много закачливо и с много живот! Това ние трябва да го респектираме и да се радваме с нея! Мястото, където живее е прекрасно, компанията-също; кучетата са много неждни едно към друго, те просто чувстват по-силно от нас хората нуждата от закрила, играят си заедно.
Поздрави
Публикувано: 11 May 2010 - 09:01 AM
kittykat.ruse, в 11 May 2010 - 09:03 AM, написа:
Посещение при Мими 2
И тук си беше глезанка и галеница - и в Германия е такава. Милата ни тя!
А може ли да разкажете накратко каква е историята на рошавото и другарче...И то ли е от България...Въпреки че от двадесетина години насам никога не съм оставал без куче за този форум не знаех до случката с Мима тогава се разрових из гугъла и го открих.Така че не съм следил темите в миналото....Има ли отделна тема и за него и как се казва...
Публикувано: 11 May 2010 - 09:17 AM
Radostin_39, в 11 May 2010 - 09:06 AM, написа:
И тя е спасена от България, но за подробности ще трябва да попитам, защото не е от Русе и не знам историята и. Казва се Дария и е едно от кучетата на г-жа Линкогел - немският ангел -хранител на Мими.
Публикувано: 11 May 2010 - 09:25 AM
sangrea8, в 11 May 2010 - 09:14 AM, написа:
никой не се съмнява,че тя е в добри ръце там

вероятно хората просто дават съвет,не вярвам някой да мисли ,че нещо лошо се случва с Мима
всички,които се грижат за нея , го правят от сърце

Наистина се надявам да е така- съветите да са от добро сърце, а не провокации. Ясно е, че темата стана доста дълга- не всеки може да я прочете цялата и не всеки я следи, за да е запознат. Реагирах така, защото нас ни засипват с гнусни текстове и предположения - първо сме щели да я евтаназираме на момента, после пък сме щели да я гледаме докато ни носи пари и след това да я евтаназираме, на някой пък му се привидяли декубитуси и изрази съмнение относно грижите за кучето - това са ежедневни писма и провокации по пощите ни... Моля МАЙНАТА още веднъж да ме извини!
Надявам се информацията, която подаваме тук да показва на всички недвусмислено, ча кучето е добре и ще проходи.
Публикувано: 11 May 2010 - 09:28 AM
Кристина, в 10 May 2010 - 01:37 PM, написа:
клипа е ......пак се разплаках
не знам какво да кажа ОЧИТЕ на Мима ! те казват всичко
колко голяма разлика има в очите и от тогава до сега ,все и бяха насълзени и пълни с въпроса "какво,какво ще ми се случи сега ,дали тези хора ще ми сторят нещо?"
вече е много по спокойна

Публикувано: 11 May 2010 - 01:27 PM
kittykat.ruse, в 11 May 2010 - 07:30 AM, написа:
Който е претърпявал тежка травма знае, че има постравматичен стрес. При мен още го има. Оттогава минаха 9 г. Нищо ми няма, но ако някой случайно или нарочно посегне към нараняваното ми място, подсъзнателно а... да му се нахвърля. Толкова дълго имаше болка, че организмът ми още помни и се пази.
При Мима едва ли някой знае колко дълго ще продължи това.
Дали ще проходи или не,... важното е, че се прави всичко възможно това да се случи.
Публикувано: 11 May 2010 - 05:14 PM
Иначе като я гледам как гризе ухото, колко е жизнена и колко по-добре изглежда си мисля, че без проблем ще се справи с всичко останало. С нея съм и аз и цялото ми семейство и и изпращаме голямо гуш

Публикувано: 12 May 2010 - 11:20 PM
kittykat.ruse, в 11 May 2010 - 09:30 AM, написа:
sangrea8, в 11 May 2010 - 09:14 AM, написа:
никой не се съмнява,че тя е в добри ръце там

вероятно хората просто дават съвет,не вярвам някой да мисли ,че нещо лошо се случва с Мима
всички,които се грижат за нея , го правят от сърце

Наистина се надявам да е така- съветите да са от добро сърце, а не провокации. Ясно е, че темата стана доста дълга- не всеки може да я прочете цялата и не всеки я следи, за да е запознат. Реагирах така, защото нас ни засипват с гнусни текстове и предположения - първо сме щели да я евтаназираме на момента, после пък сме щели да я гледаме докато ни носи пари и след това да я евтаназираме, на някой пък му се привидяли декубитуси и изрази съмнение относно грижите за кучето - това са ежедневни писма и провокации по пощите ни... Моля МАЙНАТА още веднъж да ме извини!
Надявам се информацията, която подаваме тук да показва на всички недвусмислено, ча кучето е добре и ще проходи.
От моя страна проблем няма никакъв. Попитах защото се надявам да се оправи и естествено се чудя какво би могло да попречи - нямаше подтекст.
Стискаме и палци всички вкъщи и се радваме, че има хора, които и дадоха шанс.
Публикувано: 14 May 2010 - 08:56 AM

Е..ти кюфтето тъпо, хич ли не му идва на акъла, че така вместо да накара законодателят да работи, само ще настрои и раздели хората на кучкари и мразещите ги.. Ще подсили още повече истерията... Толкова случаи има вече на саморазправа, че ми се иска да си събера багажа и да не се върна никога повече тук...
Много се ядосах, чак треперя. Глупак...
Как не влезе да прочете нещо за Мима и как не помисли малко да направи предаване за изроди, които режат крака, заливат с киселина, убиват и мъчат...или то това няма да му качи рейтинга..?
Пфуу
Публикувано: 14 May 2010 - 09:26 AM