Аз немога да разбера защо постоянно ни се задава въпроса защо помагаме на...а не на...?Откога това да помогнеш на животно е извратено?Всеки има право сам да избира за коя кауза да се бори,а доста хора помагат за не една,а за няколко даже.Спомням си някой беше написал нещо подобно(не помня кой,но беше прав)"Ако си купя бутилка уиски за 100 лв никой няма да ми държи сметка,но ако ги дам за бездомно животно..."Никой не отчита факта,че това което се прави за Мима е знак за доброта и човечност.Изкараха ни някакви човекомразци и изроди,че се интересуваме от еин"помияр"
Относно пострадалата баба и другите пострадали за мен истината е че начинът по който се представиха нещата настроиха хората срещу това.Същото се случи и в групата за МИНА,която беше захапа от ротвайлер.Доста от групата за Мима се включиха там,но вместо да приемат помощта им ги наричаха"кучки"помияри"смърт за гадните песове"и така на татък.Г-н Карбовски не направи услуга на бабата чрез провокативните си разсъждения,а напротив.Ако бяха поствили въпроса човешки,ако бяха стигнали до елементарният извод,че хората са виновни за случилото се и трябва да се вземат мерки,може би нещата щяха са други.Може би нямаше да се делим на"кукари" и "некучкари" и може би заедно щяхме да прменим нещата към по-добро.Никой тук не иска да бъде захапано неговото дете,нито изядени неговите крака.Така и не разбраха някои хора,това че имаме кучета не пречи и ние да пострадаме,това че имаме кучета не значи,че нямаме деца.Никой не е застрахован от безотговорните стопани,така че е малоумно да се делим и бас хващам,че всики,които така ни критикуваха за МИМА,не са дарили и стотинка за нуждаещ се човек.Милосърдните деяния неможе да се делят според това на кой помагаш,но и тази позиция явно показва как българинът гледа да върви срещу течението.Между другото много ми се иска да можеш да пращам пари за нуждаещи се деца,но съгласете се че повече от половината биват глътнати от някой друг.Това е жалкото,че и да искаш да помогнеш нямаш вяра на тези,които организрат кампаниите...