Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#921 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 17 April 2010 - 10:24 AM

АААА, почесвахме я редовно, ама тя и сама си се справяше ,честно.

Миличкото ни Мими. Госпожа Линкогел е впечатлена от нея - на живо е още по -по -най...
Казала е, че Мими е много спокойно, добро животинче, кротко, красиво и въобще само суперлативи. Останалите обитатели на имението са се запознали с нея и всички са реагирали другарски. Понякога буквално виждам как само с един поглед животните се разбират и правят реверанс на състрадание към нуждаещите се - сигурна съм, че и снощи е било така, когато Мими е пристигнала.
Спала е спокойно точно до леглото на госпожата, разбира се, успяла е да махне една от превръзките, но това за нея е редовна практика.
Днес е първият вет преглед, за сега на място...

#922 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 17 April 2010 - 10:41 AM

хубаво е,че сама се е справяла с почесването,за нея е добре всяко активно движение af_089.gif ae_085.gif

#923 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 11:08 AM

Успех на Мими! Страхотна новина, сигурна съм, че всичко ще бъде наред! Обичам те Мими!!!

#924 Потребителят е офлайн   EVE_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 11:21 AM

Много се радвам за добрите новини! Благодарим ви, Laska i kittykat.ruse! Вие сте изключително страхотни хора! Бъдете здрави! Стискаме палци на Мима!

#925 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 12:00 PM

Осакатената Мима е на операция в Германия.
Това заглавие прочетох преди малко Dnes.bg
Статията явно е базирана на интервю взето от Виолета и дублира информацията по горе от форума.
Това което ме потресе бяха голяма част от коментарите по долу явно писани от хора изтървани от съответните лечебни заведения.Прочетете ги и вие ще ви настръхне косата.Един се хвали как хвърлял отрова на животинките около блока и дори се възхищава на бавната им смърт в мъки.Друг изявява желание да осинови Мима сготвена с ориз и зеленчуци трети откровено сипе заплахи към осиновилите я и ги нарича ненормалници и какви ли още не.Господи в каква държава живеем.

#926 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 17 April 2010 - 12:09 PM

това са същества,които никой не обича ,даже и майка им ,и тях ги е яд , защо всички тези хора не обгрижват и обичат тях
това е отговора ми към всички зли хора ,егоисти

#927 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:08 PM

Спираме да пишем за кучето Мима

Напълно съм съгласен с тази статия!

#928 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 03:16 PM

В статията има нещо вярно,не отричам,НО защо пак почнаха да сравняват животно с човек?!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#929 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:43 PM

Цитат(Bobolin @ Apr 17 2010, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Спираме да пишем за кучето Мима

Напълно съм съгласен с тази статия!

Статията е написана много елементарно, в стил - дайте да се харесаме на простолюдието. Добро огледало за нивото на българската журналистика в тези интернет-"медии".

Не чета днес.бг по същата причина, за пръв и последен път посетих нюз.бг.

П.П. Който не я е чел - съветвам да не се хаби да им посещава сайтчето - нищо няма да получи. Толкова е плоска, че не можа дори да ме ядоса. 2 загубени минути от живота ми.

#930 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:45 PM

Изобщо пък не съм съгласна с такива статии!
Съществата, които се нуждаят от помощ, и проблемите, които се нуждаят от разрешаване, винаги са били и ще бъдат много. Но да поставяш приоритети, не означава да се откажеш от решаването на един проблем, защото има и други. Има болни деца, има болни възрастни, има хора с рак, със СПИН, с увреждания... нека не строим рампи за колички, защото има болни от рак. А няма ли да е много по-добре, ако всеки полага усилия да помогне на някого? Едни помагат на децата по домовете, други - на тежко болни, трети - на животните, четвърти садят дръвчета. Всеки може да направи нещо, за да стане светът по-добър. Забелязала съм обаче, че тези, които ревнуват от помощта към едни защо не била насочена към други, обикновено си трайкат, без всъщност да помагат на никого.
Евала на кмета на Белград, който пое отговорността за случилото се в неговия град и изми срама от човешките лица, като обеща да помогне на кучето, осакатено от човешка ръка. Дано наистина го направи.
Евала на всички, които всеки ден измиват срама от човешките лица в БГ, като помагат на различни същества в нужда. В този форум има много такива. rc_036.gif
Никога няма да разбера тези, които натрапват никому ненужни сравнения. Нито едно дете не остава гладно и неизлекувано, защото някой е помогнал на куче. Децата остават гладни и неизлекувани заради същия непукизъм на всезнаещите възрастни, заради който страдат и кучетата.
Ще повторя нещо, което бе толкова многократно казано - дано Мима успя да събуди малко повече човещина, дано да успя да отвори очите на повече хора.
И дано оттук насетне я очакват само топлина и обич, защото вече плати твърде скъпо, за да ни даде този урок.

#931 Потребителят е офлайн   lalleen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:54 PM

Не може да се сравняват 2-3 или колкото хиляди лева са (пък и те дадени за куче), със суми от порядъка на 50-100 и кусур хиляди ЕВРО, които човешките лекари искат. Тази идиотска статия има толкова ОБВИНЯВАЩ тон. Можете на същата логика да се вбесите, че някой си купува апартамент, а друг иска същата сума за лечение. Ако някой е изработил пари - сто, двеста , хиляда лева и може да си ги похарчи за себе си, а друг се нуждае от двеста хиляди - кой е виновен.... :( Дайте да плюем в лицето на този с хилядата лева.
И изобщо не може да се сравнява човешка медицина с ветеринарна.....

#932 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:56 PM

Въпросът защо "кучето Мима" замина за Германия, а деца не, има много лесен отговор.

И той е-защото хората които обичат животни са ПО-ДОБРИ, от тези които не ги обичат!

А този който върза на синджир журналистите от сума-ти медии и ги подреди пред вратата на Вили,
да "отразят първи новината", най-вероятно е същия, който им плаща сметките на телефоните, за да
могат един през друг да звънят в Русе или Дряново...

Евтин редакторски трик на световно неизвестни комплексари...

#933 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 04:01 PM

Цитат(JennyB @ Apr 15 2010, 12:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(PURSY @ Apr 15 2010, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(KOKO_ko @ Apr 1 2010, 07:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Давам 100 лв за адвокатски хонорар, ако някой се наеме да съди предполагаемия извършител на осакатяването на това куче.

И аз давам толкова за адвокат и дело.

Няма, не разбирате ли, че няма смисъл от дело - само ще изхвърлите парите си на някой адвокат-мошеник, защото коректен адвокат няма да се заеме с такъв случай. Отново имаме свидетели, които са "ни чул, ни видял", хората ги било страх, страх го било този мишкав народец - никой не ще да свидетелства. А просто няма как да се докаже в съда по друг начин, разберете. Животинките само гледат и красноречивите им очички казват: "Аз ви обичам, хора, нищо, че ми сторихте това. Погалете ме пак"...

Ся проверено ли е това. Доказването го остави на някой който разбира. Адвокат-мошеник хахаха. Сигурно и без пари би се съгласил някой да води дело, ама вече се съмнявам. Кой с кво би се заел ти откъде знаеш - сигурно от много големия си опит в правото.

#934 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 04:12 PM

майната, 100 % съм на твоето мнение! Обнадеждаващо е, че под тъпата статия има доста коментари в твоя стил, понеже в другите новинарски сайтове е пълно със сган (без извинение), която само плюе по хората помагащи на Мима. Наистина съм убедена, че такива злобни и елементарни хора не са отделили повече от 1 лв. за СМС по Коледа за някое нуждаещо се същество (дори и това ми се струва невъзможно за тесногръдата им душица )

Относно съденето, не ми се вярва да има възможност, кой ще подаде жалба. Трябва да е бившият собственик, но той едва ли има доказателства, че кучето е негово и е увредена негова собственост, е може със свидетели евнтуално... Но на тоя изрод по сегадействащите нормативни актове може само да му се наложи глоба. Но пък ако се яви някой юрист тук може да даде предложения...

#935 Потребителят е офлайн   Sirena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 04:20 PM

Какво ще се случи с Мимка, когато бъде протезирана? Имам някакви спомени, че ще я дадат за осиновяване в чужбина? Ще ни липсва...

Ирка, страхотен коментар, поздравления! Предлагам да го публикувате и в онзи мизантропски сайт.

#936 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 04:49 PM

Може да пуснат сега и статия "Спираме да пишем за iPad и iPhone", защото хиляди хора си купуват телефони за 1 000 лв., а има болни деца, за които няма средства за лечение. Наистина, лечението на едно куче не е толкова важно, колкото лечението на едно дете, но на този фон разходите за каквото и да било изглеждат като второстепенни.

В същото време повечето от нещата, за които хората си харчат парите, на теория са по-малко важни и от това да се помогне на кучето, но на практика хората си ги правят. В обществен план опазването на живота и здравето на хората трябва да е приоритет, но има много тривиални дейности, които не задоволяват човешки нужди, а прищявки и ако въобще трябва да се преразпределят някакви средства, трябва да се почне от там.

И още нещо. Хората, които са дарили пари за лечението на Мима, са го направили доброволно със собствените си пари. Парадоксалното е, че ако си купя бутилка уиски за 100 лв., никой няма да ми държи сметка, ако обаче ги дам за лечението на куче, веднага ще се намери някой да коментира от позицията на морална инстанция.

#937 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 05:09 PM

Надявам се да ве върне в България.Според мен не е редно да даваме точно това куче на други хора. То нали беше символ на "против насилието срещу животни". Според мен и се надявам да си остане в Русе.
User's Signature

Качена снимка

#938 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 05:19 PM

Цитат(plamenko @ Apr 17 2010, 05:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Надявам се да ве върне в България.Според мен не е редно да даваме точно това куче на други хора. То нали беше символ на "против насилието срещу животни". Според мен и се надявам да си остане в Русе.

След лечението се очаква кучето да се върне в Русе.

#939 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 17 April 2010 - 05:27 PM

Мен лично тази статия адски ме подразни. Отново журналистите и медиите се опитват да насадят омраза към хората които обичат животните, тя и без това омразата си я има и покрай цялата история с Мима, протестите и подписките цепнатината между тези два свята става все по-голяма. Не мога да разбера, с какво им пречим ние хората които имаме желание да помогнем на животно в беда? Сигурна съм, че хората които са дарили пари или каквато и да е помощ за Мима или друго бездомно животно, не един или два пъти са помагали и на дете в будна кома, сирак или нуждаещ се човек, дали с смс за "Българската Коледа", дали с храна или друго, но сега когато това е за животно, сега вече са черни и луди, нали. Колко низши сме ние хората, колко двулични и алчни. Отново всичко опира да първоначалната ни максима "Аз като не съм добре, и ти да не си добре...", която имам чувството че ни е закодирана в българското ДНК. и това тука от статията "Тези стотици български деца чакат седмици, месеци и дори години някой - например държавата, да им помогне, за да оцелеят.", че какво направи държавата за Мима? Какво прави за всички други бездомни животни, а за тези които са осакатени, пребити и наранени от "хора", че толкова ги дразни това, че Мима заминава за Германия и ще получи помощ. Не хората, които помагат на животни трябва да са им виновни, а държавата, същата от която чакат помощ. Сигурна съм, че сега много хора, които нямат парични средства да помогнат на свой близък в нужда, ни мразят от дъното на душата си, и по същия начин мразят и всички животни, къде що им се изпречат на пътя. Колкото повече обичам животните, толкова повече намразвам хората.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#940 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 05:51 PM

Прочетох само една от подобните статии, но и тя ми е много. И разбира се тъпите коментари. Не разбирам защо се впечатлявате - това са все едни и същи тъпанари ( без извинение), които повтарят едно и също , независимо за какво е статията.
Можете да погледнете - под историята за пребито 2 годишно дете коментарите са, че "така му се пада" и "дано да умре" , защото било циганче.
Животномразците не са човеколюбци. Tе са просто тъпи и ограничени, мразещи всичко същества

Чакме хубави новини за Мима!

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема