Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 17 April 2010 - 10:24 AM
Миличкото ни Мими. Госпожа Линкогел е впечатлена от нея - на живо е още по -по -най...
Казала е, че Мими е много спокойно, добро животинче, кротко, красиво и въобще само суперлативи. Останалите обитатели на имението са се запознали с нея и всички са реагирали другарски. Понякога буквално виждам как само с един поглед животните се разбират и правят реверанс на състрадание към нуждаещите се - сигурна съм, че и снощи е било така, когато Мими е пристигнала.
Спала е спокойно точно до леглото на госпожата, разбира се, успяла е да махне една от превръзките, но това за нея е редовна практика.
Днес е първият вет преглед, за сега на място...
Публикувано: 17 April 2010 - 12:00 PM
Това заглавие прочетох преди малко Dnes.bg
Статията явно е базирана на интервю взето от Виолета и дублира информацията по горе от форума.
Това което ме потресе бяха голяма част от коментарите по долу явно писани от хора изтървани от съответните лечебни заведения.Прочетете ги и вие ще ви настръхне косата.Един се хвали как хвърлял отрова на животинките около блока и дори се възхищава на бавната им смърт в мъки.Друг изявява желание да осинови Мима сготвена с ориз и зеленчуци трети откровено сипе заплахи към осиновилите я и ги нарича ненормалници и какви ли още не.Господи в каква държава живеем.
Публикувано: 17 April 2010 - 03:08 PM
Публикувано: 17 April 2010 - 03:16 PM
Публикувано: 17 April 2010 - 03:43 PM
Статията е написана много елементарно, в стил - дайте да се харесаме на простолюдието. Добро огледало за нивото на българската журналистика в тези интернет-"медии".
Не чета днес.бг по същата причина, за пръв и последен път посетих нюз.бг.
П.П. Който не я е чел - съветвам да не се хаби да им посещава сайтчето - нищо няма да получи. Толкова е плоска, че не можа дори да ме ядоса. 2 загубени минути от живота ми.
Публикувано: 17 April 2010 - 03:45 PM
Съществата, които се нуждаят от помощ, и проблемите, които се нуждаят от разрешаване, винаги са били и ще бъдат много. Но да поставяш приоритети, не означава да се откажеш от решаването на един проблем, защото има и други. Има болни деца, има болни възрастни, има хора с рак, със СПИН, с увреждания... нека не строим рампи за колички, защото има болни от рак. А няма ли да е много по-добре, ако всеки полага усилия да помогне на някого? Едни помагат на децата по домовете, други - на тежко болни, трети - на животните, четвърти садят дръвчета. Всеки може да направи нещо, за да стане светът по-добър. Забелязала съм обаче, че тези, които ревнуват от помощта към едни защо не била насочена към други, обикновено си трайкат, без всъщност да помагат на никого.
Евала на кмета на Белград, който пое отговорността за случилото се в неговия град и изми срама от човешките лица, като обеща да помогне на кучето, осакатено от човешка ръка. Дано наистина го направи.
Евала на всички, които всеки ден измиват срама от човешките лица в БГ, като помагат на различни същества в нужда. В този форум има много такива.

Никога няма да разбера тези, които натрапват никому ненужни сравнения. Нито едно дете не остава гладно и неизлекувано, защото някой е помогнал на куче. Децата остават гладни и неизлекувани заради същия непукизъм на всезнаещите възрастни, заради който страдат и кучетата.
Ще повторя нещо, което бе толкова многократно казано - дано Мима успя да събуди малко повече човещина, дано да успя да отвори очите на повече хора.
И дано оттук насетне я очакват само топлина и обич, защото вече плати твърде скъпо, за да ни даде този урок.
Публикувано: 17 April 2010 - 03:54 PM
И изобщо не може да се сравнява човешка медицина с ветеринарна.....
Публикувано: 17 April 2010 - 03:56 PM
Въпросът защо "кучето Мима" замина за Германия, а деца не, има много лесен отговор.
И той е-защото хората които обичат животни са ПО-ДОБРИ, от тези които не ги обичат!
А този който върза на синджир журналистите от сума-ти медии и ги подреди пред вратата на Вили,
да "отразят първи новината", най-вероятно е същия, който им плаща сметките на телефоните, за да
могат един през друг да звънят в Русе или Дряново...
Евтин редакторски трик на световно неизвестни комплексари...
Публикувано: 17 April 2010 - 04:01 PM
И аз давам толкова за адвокат и дело.
Няма, не разбирате ли, че няма смисъл от дело - само ще изхвърлите парите си на някой адвокат-мошеник, защото коректен адвокат няма да се заеме с такъв случай. Отново имаме свидетели, които са "ни чул, ни видял", хората ги било страх, страх го било този мишкав народец - никой не ще да свидетелства. А просто няма как да се докаже в съда по друг начин, разберете. Животинките само гледат и красноречивите им очички казват: "Аз ви обичам, хора, нищо, че ми сторихте това. Погалете ме пак"...
Ся проверено ли е това. Доказването го остави на някой който разбира. Адвокат-мошеник хахаха. Сигурно и без пари би се съгласил някой да води дело, ама вече се съмнявам. Кой с кво би се заел ти откъде знаеш - сигурно от много големия си опит в правото.
Публикувано: 17 April 2010 - 04:12 PM
Относно съденето, не ми се вярва да има възможност, кой ще подаде жалба. Трябва да е бившият собственик, но той едва ли има доказателства, че кучето е негово и е увредена негова собственост, е може със свидетели евнтуално... Но на тоя изрод по сегадействащите нормативни актове може само да му се наложи глоба. Но пък ако се яви някой юрист тук може да даде предложения...
Публикувано: 17 April 2010 - 04:49 PM
В същото време повечето от нещата, за които хората си харчат парите, на теория са по-малко важни и от това да се помогне на кучето, но на практика хората си ги правят. В обществен план опазването на живота и здравето на хората трябва да е приоритет, но има много тривиални дейности, които не задоволяват човешки нужди, а прищявки и ако въобще трябва да се преразпределят някакви средства, трябва да се почне от там.
И още нещо. Хората, които са дарили пари за лечението на Мима, са го направили доброволно със собствените си пари. Парадоксалното е, че ако си купя бутилка уиски за 100 лв., никой няма да ми държи сметка, ако обаче ги дам за лечението на куче, веднага ще се намери някой да коментира от позицията на морална инстанция.
Публикувано: 17 April 2010 - 05:19 PM
След лечението се очаква кучето да се върне в Русе.
Публикувано: 17 April 2010 - 05:27 PM
Публикувано: 17 April 2010 - 05:51 PM
Можете да погледнете - под историята за пребито 2 годишно дете коментарите са, че "така му се пада" и "дано да умре" , защото било циганче.
Животномразците не са човеколюбци. Tе са просто тъпи и ограничени, мразещи всичко същества
Чакме хубави новини за Мима!