Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1281 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2010 - 08:10 PM

kitana Тези мили кученца дето убиха дете и изядоха краката на бабата са ангели. :ud_009: :ud_009: :ud_009: Това не са ли зли кучета???????? Хайде да ги изкараме от кучкарника и да ги пуснем в квартала в който живееш. Боже какво щастие ще е за теб когато някой от семейството ти се прибере по чуканчета.

#1282 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 08:13 PM

Все още не мога да разбера мъж ли си ,жена ли си...На жена ми приличаш повече.
Баща ми беше без крака след 7 операции,та не ми говори ти ,неориентирания в живота ,на мен за чуканчета.
ЗЛО куче няма бе,Заяц.Кучето е животно,то има инстинкти,кучето се влияе и учи от човека.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1283 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 08:18 PM

Провери в профила - мъж съм. Съжалявам за баща ти , явно не беше уместен коментар. :rc_036: Но тези животни са опасни , зли или както искаш ги наричай. Аз лично не искам повече убити или осакатени хора от кучета.

#1284 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2010 - 08:21 PM

bugsbunni, ти ходи ли при бабата?

Защо ти не направи кампания за нея?

Ти пита ли кмета и полицаите в селото на бабата защо са го допуснали? А "стопанката"?

Какво правиш ти за да няма подобни инциденти там където живееш?

Нито гледах Карбовски, нито ме интересува какво казва, не гледам българска телевизия въобще.

Обаче са ми познати домове за деца, опаковане на подаръци за тях преди НГ, водене на такива по зоопаркове и музеи, справяне с проблемите им. Също така са ми познати бабички, попаднали в болница, когато единствения им внук (или друг роднина или няма такъв) след инсулта ги е натирил. Или са били бити, или нямат и стотинка за да си купят хляб. Познавам памперси за възрастни и подлоги, молба в очите им и благодарност за една добра дума. Не са ми никакви по кръв, дори и по народност. Това не ми пречи.

От другата страна са ми познати изолатори за кучета, бити, измъчвани животни, които нищо не са направили за да го заслужат. Ужаса и болката в техните очи. Лайна до уши и безразличието на хората, които трябва да се грижат за тях. Както и санитарките в болниците или възпитателки в домове за деца. Страданието си остава такова, без значение на кой е причинено, не бива да го има.

Който има сърце, ще го боли и за бабата и за кучето и за всяко живо същество, което страда. Който няма - няма как да разбере чуждата болка. Може би съм идиот, според някои, но така го чувствам, така го правя и ще го правя.

По никакъв начин не участвах нито в съдбата на Мима нито на бабата, но се старая да го правя за тези, които са близо до мястото, където живея.

И ще правя всичко, което зависи от мен да предотвратя подобни инциденти (на Мима и бабата). Като пример мога да кажа, че в една къща край която минавам често има куче, средно. Преди го пускаха да се разхожда самичко, а то е леко страхливо и веднага започва да лае. Можеше да стане инцидент с дете или някой друг. Направих забележка на стопанката, казах че е забранено да се пускат кучета без повод. Ако се повтореше щях да пусна жалба. Не се повтори.

#1285 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 08:23 PM

Кои животни, бе "капацитет"???
Не си взе лекарствата или кръчмата днес е затворена?
С това елементарно мислене, "впечатлявай" някъде другаде!
Темата е за Мими!

#1286 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 08:28 PM

Показване на мнениетоbugsbunni, в 19 May 2010 - 06:23 PM, написа:

Провери в профила - мъж съм. Съжалявам за баща ти , явно не беше уместен коментар. :rc_036: Но тези животни са опасни , зли или както искаш ги наричай. Аз лично не искам повече убити или осакатени хора от кучета.

Не .Не беше.Както и да е.Моментно ме изкара от кожата ми....

Кучето по начало не е зло.Опасно-да,може да бъде.
Аз също,а не знам да има някой,който го иска.Но това ли е начина?Евтин популизъм?Малоумни коментари?Манипулиране на гладките мозъци?Онзи ден гърми някаква (явно голяма )пиратка на паркинга при колите,под прозорците на хората и се чува крещене някъде над нас по етажите :"Мамка ви и кучетата!Кво сте се фанали за тях бе,ше ви е** м****а ку****а!".Валеше и нито хора имаше,нито кучета.
Това е един ненормален от входа,който заплашваше мъжа ми с пистолет,защото минаваше с кучето пред блока(на повод).
И какъв е резултата от цялата тая омраза?Образуване на нерви...

Аз що не гледам телевизия...?Иначе точно това предаване на неориентирания молодец го гледах вчера по нет-а да видя ,аджаба,за какво става въпрос.
Смях се много.Колко глупави са станали хората,за да се връзват на такива неща.Явно консервантите са причинили масово и мощно атрофиране на сивото вещество в черепната кухина на по-голяма част от населението .
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1287 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 08:42 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 19 May 2010 - 08:26 PM, написа:

bugsbunni, ти ходи ли при бабата?

Защо ти не направи кампания за нея?

Ти пита ли кмета и полицаите в селото на бабата защо са го допуснали? А "стопанката"?

Какво правиш ти за да няма подобни инциденти там където живееш?

Нито гледах Карбовски, нито ме интересува какво казва, не гледам българска телевизия въобще.

Обаче са ми познати домове за деца, опаковане на подаръци за тях преди НГ, водене на такива по зоопаркове и музеи, справяне с проблемите им. Също така са ми познати бабички, попаднали в болница, когато единствения им внук (или друг роднина или няма такъв) след инсулта ги е натирил. Или са били бити, или нямат и стотинка за да си купят хляб. Познавам памперси за възрастни и подлоги, молба в очите им и благодарност за една добра дума. Не са ми никакви по кръв, дори и по народност. Това не ми пречи.

От другата страна са ми познати изолатори за кучета, бити, измъчвани животни, които нищо не са направили за да го заслужат. Ужаса и болката в техните очи. Лайна до уши и безразличието на хората, които трябва да се грижат за тях. Както и санитарките в болниците или възпитателки в домове за деца. Страданието си остава такова, без значение на кой е причинено, не бива да го има.

Който има сърце, ще го боли и за бабата и за кучето и за всяко живо същество, което страда. Който няма - няма как да разбере чуждата болка. Може би съм идиот, според някои, но така го чувствам, така го правя и ще го правя.

По никакъв начин не участвах нито в съдбата на Мима нито на бабата, но се старая да го правя за тези, които са близо до мястото, където живея.

И ще правя всичко, което зависи от мен да предотвратя подобни инциденти (на Мима и бабата). Като пример мога да кажа, че в една къща край която минавам често има куче, средно. Преди го пускаха да се разхожда самичко, а то е леко страхливо и веднага започва да лае. Можеше да стане инцидент с дете или някой друг. Направих забележка на стопанката, казах че е забранено да се пускат кучета без повод. Ако се повтореше щях да пусна жалба. Не се повтори.

Не съм , изпитвам респект към хора като теб. Надявам се да не ти се налага ( или поне по - рядко ) да правиш това. :re_037:

#1288 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 08:43 PM

Не смятам повече да си търкам клавиатура, за да отговарям на малоумните ти въпроси...
А като се върнеш от кръчмето и продължава да ти е любопитен форума, напъни се и прочети цялата тема.
Може пък и да ти просветне...Надеждата умира последна...

#1289 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2010 - 08:57 PM

Показване на мнениетоbugsbunni, в 19 May 2010 - 08:47 PM, написа:

Не съм , изпитвам респект към хора като теб. Надявам се да не ти се налага ( или поне по - рядко ) да правиш това. :re_037:

Не, всичко това не го написах за да се хваля. Просто много често възникват безсмислени спорове, но всички искаме да няма животни по улици, деца и старци по домове. Само с писане и търсене на виновен не става. Иска действие. 

Сори за офф. 

#1290 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 09:04 PM

Поредната жестокост....
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1291 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 09:11 PM

Изверги навсякъде , но от тук не можем да направим нищо. Дано властите там направят всичко възможно тоя урод да си получи заслуженото.

#1292 Потребителят е офлайн   val4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 10:29 PM

Чета си и плача,какво става с добрите хора в България,че са толкова отчаяни.Разбирам някои иска да помогне,но непрекъснато среща стена.Стена от неразбиране и равнодушие и най-вече от безсилие.В какъв свят живеем,каква е тази злоба , жестокост и ненавист към беззащитните.Щом нещо е красива,мило и добро
трябва да го унищожим.Нима хората са слепи и не виждат светлината и обичта в очите на Мимето,нейното доверие,което ние хората малко заслужаваме.Не зная какво да кажа.Да е жива и здрава Мимито и напук на
всички зли и безчувствени хора да бъде щастлива.

#1293 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 19 May 2010 - 11:31 PM

Ще си позволя да се отклоня и аз от темата за Мими, защото ми се изтърка ченето да споря и обяснявам на " човеколюбците" и мразещите бездомните кучета, хора, които се възмущават, че за хората не се полагали такива грижи! Продължавам в духа на предишния пост на rodegunda: Ми полагайте, де! Тук хората полагат грижи за животните! Има си организации, които трябва да правят това за нуждаещите се хора!
Когато се случи зверството над Мими, си спомням, че във Фейсбук - а, Мими събра над 200 000 почитатели за броени дни. Тогава се сетих, че преди няколко месеца се проведе кампания " Не ме изоставяй" в същият сайт, на която също станах почитател. Погледнах за сравнение бройката, която се е събрала : под 2000 човека! Това какво ви говори, bugsbunni? Че на така наречените " човеколюбци" не им пука за хората, или им е твърде слаба организацията... Е да, ама на нас ни пука за бездомните животни! И никой няма право да ни обвинява за това! Това е правото на избор!

#1294 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 01:23 AM

bugsbunni, в този късен час ще се опитам да отговоря на основния ти въпрос: Защо помогнахте на Мима,а не помогнахте на бабата? (разбирай: "В какво се трансформира вашата човечност?!" - нали?)

Ще бъда кратка. И - на първо място практична.

Така. Нека да видим ежедневието си през 2000-2010 г: тичане, работа, ангажименти, ежедневна борба, повечето емоции са негативни. Лозунгът на нашия век: НАМА ВРЕМЕ. Просто си е така, така живеем. Но пък имаме мнооого средства за бързо информиране, и ако имаме желание, можем да се информираме за всичко. И заради това много онеправдани същества използват тези средства за информиране, за да алармират възможно повече човеци, ако попаднат в беда и спешно се нуждаят от помощ. Нали? Има страшно много деца, които заради глупавите пари се оказват в невъзможност да живеят, има в момента артисти, певци и просто обикновени хора, които са подели кампании за спасението на живота си или недъга си. Дори един ужасно обезобразен човек преди няколко години си направи пластична операция - жизнено необходима, разбира се - отново благодарение на нас, другите обикновени хора. Дори, ако не се лъжа, този обезобразен човек беше отново находка на Карбовски.

Но за всичко си трябва кампания,едно масово информиране за казуса и за набиране на средства. Именно защото ние, другите обикновени хора,които се трогваме от чуждо нещастие, защото го живеем този объркан живот, с постоянното НЯМА ВРЕМЕ и с бързото забравяне на чужда мъка, щом пред нас се изправи наша си собствена мъка.

И точно затова хората тук те питат: ТИ защо не помогна на бабата?! - това е фигуративен въпрос,който следва да те наведе на размисли и да се запиташ, защо не си й помогнал. Ами,просто не си знаел. Нямаше кампания. Нямаше шум. Нямаше зов за помощ. Честно ще споделя и моят принос за бабата. Преди година гледах първото предаване на Карбовски за нея (но и единственото!)- беше наистина много впечатляващо предаване,поне мен ме трогна. На края се изписа набързо банкова сметка, в която може да се заяви съпричастие. Казах си: "Ееех,задължително в понеделник тичам към банката и - срам не срам - поне с 5 левчета мога да помогна". В понеделник вече така бях забравила за всичко, че чак сега се сетих!!! Много ми е съвестно, но едва ли пък съм и единствената такава. Но ако някой ми беше напомнил за бабата с чуканчетата, щях да съм до нея по някакъв начин.

Не е нужно да ти показвам контраста, нали? За Мима имаше невероятно силна кампания, която действа и до днес. Просто Карбовски не е прав да обвинява хората за нещо,което на практика не е станало, разбираш ли? Но едновременно с това насажда пустото разделение, омраза, мъст...

Знаеш ли, задължително прочети ето това мнение по въпроса: http://zoomania.org/...-zhivotni/10512 KOKO_ko го беше копирал днес в някоя от темите, за което много му благодаря! :rc_036: Струва си всеки да го прочете! Това е едно от най-новите мнения на "един българин" (Георги Ташев)- наистина много интелигентен и високоморален човек. Господ му е дал и дар слово, което му е позволило да изрази емоции и морални казуси за случая с Карбовски, които съвпадат с тези на много други хора,като мен - неуспели да се изразят правилно. Само искам да вметна (и се отлепям, обещавам!) Този българин има малко детенце, което само при вида на снимката на Мима на компютъра на баща си,получава нервни кризи, тежко шоково състояние и до сега е по болници в Ню Йорк. И този баща с тази мъка и неведение успява да съхрани достоинството си - своето и на българите - и да продължи вярата си в Хуманното, в Справедливото и в Стария Добър Морал (а не новите 'ценности'). Възхищавам му се най-дълбоко!

Е, сори, не бях кратка, ама като се разбъбря... спирка трудно намирам.

#1295 Потребителят е офлайн   Baba Marta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 02:00 AM

Еми наистина не е лошо и на Бабата да се помогне, но пак затова имат вина хората! Ако се обичаха и уважаваха един друг досега да са и помогнали...за Мима веднага се отзоваха организацийте, които си вършат работата, а за Бабата явно на хората не им пука защото се мразят един друг, а не защото обичат повече животните!!!
Колкото и да се обсъжда Карбовски и случаят с бабата bugsbunni трябва да си отвори очите и да проумее, че хората, които живеят около него...неговите съседи, роднини, приятели от тях зависи да си помагаме! Поразтропай се малко, потърси организаций, които могат да помогнат. Една банкова сметка пусни за дарения и така се правят нещата, а не да чакаш друг да свърши всичко и това се отнася за целият ни народ, който чака се друг да им оправи животът! :uc_029:

#1296 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 09:19 AM

bugsbunni, твъедиш че Карбовски е обективен..? Не мога да повярвам. С кои уши я слуша и скои очи я гледа тази помия дето я изля върху нас? Той ясно ни нарече идиоти и лицемери. Ясно и целенасочено противопостави хората на кучелюбци и мразекучелюбци...И на него и на такива като теб, ни писна да обясняваме едно и също нещо-НЯМА ТАКОВА НЕЩООООО..(нещо от рода на ..нямам сестра) Това което обаче преля чашата поне при мен, че той си позволи да нарече едно беззащитно и много страдало животно "окастрена кучка"... :eg_033:, Думи нямам..
И ти и той ще трябва да се поразровите малко в плитката си фантазия и да си представите какво е преживяла Мима в онзи момент на окастряне.. Продължило е с часове, боляло я е много, паника, безсилие.. Спирам защото безочието ви граници нямаше.
Аз за разлика от вас и за бабата съм си го мислила и за кучката. Много е хубаво да си дебилен и само да пишеш за да си четкаш езика. Мислете малко..И ти оня боклук.. :zz_020:

#1297 Guest_ivan23_*

• Група: Гости

Публикувано: 20 May 2010 - 11:49 AM

Цяла тема пълна със сълзливи кучкари.
Агресивните кучета трябва да бъдат умъртвени, бездомните също. Глутници обикалят и тормозят хората. Е да кучетата си имат инстинкти, е длъжен ли съм да ги търпя тези инстинкти? Ами не.Ето затова ги тровя в квартала. Преди години ги обичах, но през 1999г. ме ухапа куче. От тогава започнах да ги тровя, намерих съмишленици и започнахме да се справяме, така че да живеем в спокоен квартал. Не правя разлика между малки и големи, всички хапят. Ама в квартала имало малки деца, които гледали агонизиращите животинки, това е животът - борба.Аз съм човек и ще си осигуря спокойствието.

#1298 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2010 - 12:08 PM

Съжалявам ти не си "човек" и нама да си осигуриш спокойствието. " ти си психопат, страхлив и параноичен, :re_037:

#1299 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2010 - 12:12 PM

Хей, човече, щом пишеш така, не ти е мястото тук.
Има една поговорка "Според делата, всичко се връща стократно на този живот"
Не ти я пожелавам, но ти сам си я призвикал.
Никой неможе да ти помогне, ти си обречен.

#1300 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 12:27 PM

Показване на мнениетоivan23, в 20 May 2010 - 09:54 AM, написа:

Цяла тема пълна със сълзливи кучкари.
Агресивните кучета трябва да бъдат умъртвени, бездомните също. Глутници обикалят и тормозят хората. Е да кучетата си имат инстинкти, е длъжен ли съм да ги търпя тези инстинкти? Ами не.Ето затова ги тровя в квартала. Преди години ги обичах, но през 1999г. ме ухапа куче. От тогава започнах да ги тровя, намерих съмишленици и започнахме да се справяме, така че да живеем в спокоен квартал. Не правя разлика между малки и големи, всички хапят. Ама в квартала имало малки деца, които гледали агонизиращите животинки, това е животът - борба.Аз съм човек и ще си осигуря спокойствието.

Иване,а какво да правим с агресивните хора?Длъжни ли сме да ги търпим?Процентно май са повече от агресивните кучета...И един педофил има инстинкти,дай да си предложим децата на горкия...И мен ме е хапало куче.Но това,което човек може да ти причини,никое куче не може.

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни