Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 05 June 2010 - 01:18 AM

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 05 June 2010 - 02:10 AM
Но има теми, на които трябва да се обърне повече внимание.
Въпросния Андрей Куртенков. Това, което ме притеснява е, че доколкото разбирам този човек е преподавател. Той контактува и би трябвало да възпитава младите хора. Дето се вика - да гради техния мироглед.
И в ролята си на такъв си мисля, че би могло да бъде санкциониран от института, чието име петни с изстъпленията си из нета. Това не е просто човек с различна от моята гледна точка. Това е човек, който се гаври с останалите.
Тъй като не съм чела нито във Фб, нито тук достатъчно, ще помоля някой, по-запознат да направи тема (в Къщата на кучето) и да "запознае" всички ни с тази личност - по възможност с цитати и информация за него.
Намирам негов блог, писания по форуми и т.н. които са направо налудничави.
В тази нова тема ще мога и да ви попитам дали някой е сигнализирал до сега някоя институция за него. Като най-важната в случая е института, в който преподава, както и може би Ветеринарния лекарски съюз (има Етична комисия).
Но нека спрем да спамим тук с него, моля някой по-запознат да направи тема?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 June 2010 - 07:51 AM

Просто провокира да има емоций ,ай сиктир , не се ловете на тия смешни въдици

Публикувано: 05 June 2010 - 09:17 AM
има възможност това ,което казва да е отчасти истина .аз докато бях студентка в ПЛ в мед.университет се е случвало на упражнения да "демонстрират " подобни неща със зайци жаби -и в двата случая аз не влизах в тези упражнения и после си плащах за това с парични глоби,не знаех към кого да се обърна ,но това сигурно продължава там ,а и на др места!
трябва да се спрат тези зверства !трябва!
Публикувано: 05 June 2010 - 12:13 PM
Нали сме европейци, да действаме по западен модел.
Няма смисъл да повдигаме въпрос са А.К. лично. Ако наистина е преподавател и ако наистина работи в сътрудничество с университети и БАН, да заведем дело за това че наши ( данъци) пари се харчат за безсмислени и нечовешки изтезания на животни.
Наказанието трябва да бъде за институцията , която позволява и поощрява това.
Силите на разкъсване или каквото и да е , за абсолитно безсмислена информация за използване от когото и да е. Ако наистина се надявата да имат резултати, какъв е хуманитарният ефект? при какви обстоятелства ще ние необходимо да знаем това? Когато подложим хора на разкъсване?
Унивецитетите и БАН имат етичен кодекс. Това ено. И второ , от данъците ни ( е, не от моите, признавам) се финансират подобни идиочтини.
Кой може да проучи дали е истина , и ако да - съдебно дело. И писма до научните прганизации и чужди институти , които си сътрудничат с БАН.
В конкретния случаи е добре , че споменава БАН, защото уставът на БАН може да се прочете online и могат да се изброят няколко нарушения.
Ето примери
Чл. 2. (1) В БАН се извършва научна дейност в съответствие с общочовешките ценности, националните традиции и интереси. Тя участва в развитието на световната наука и съдейства за умножаване на духовните и материалните ценности на нацията.
Чл. 3. Българската академия на науките:
1. (Доп. - 7 юни 1999 г.) определя приоритетите на изследователската си дейност, организира и извършва фундаментални и приложни научни изследвания в съответствие с националните интереси и световните тенденции и съдейства за използването на получените резултати;
Чл. 75. (1) Бюджетът на БАН се формира от субсидии от държавния бюджет, приходи от изследователска дейност и от други източници.
(2) Бюджетите на самостоятелните звена на БАН се формират от отчисления от бюджета на академията, от приходи от изследователска дейност и от други източници.
В кой институт е преподавател да видим и там какво има?
Публикувано: 05 June 2010 - 12:24 PM
просто нямам думи и там има хора,кото го слушат и стоят и мълчат,никой ли не чете този форум от тях?
и кой ги гледа тези неща ,кой стои доброволно на тях а/
просто не се побирам в кожата си вече,срам ме ,че съм човек,това се случва в страна от ЕС
Публикувано: 05 June 2010 - 03:50 PM
Публикувано: 05 June 2010 - 06:31 PM
На Мимка целувки и кураж...Сърцето ми е с нея.
Публикувано: 05 June 2010 - 08:40 PM

P.С.Мисля вече е време да се събуди народа и да почне да действа срещу такива болни хора...,защото всички знаем ,че се прават и ще продължат да се прават опити с животни,НО така да се афишират нещата мисля че в този случай мерки трябва да се вземат от всички нас.Кой с каквото може.А ако се организираме даже мисля че ще се спрат в зародиш и други такива подобни двукраки недоразумения.За Мима не се сардете ....Всички сме с нея и не е изместване на темата...просто в конкретната ситуация трябва да се реагира бързо и отговорно.Голяма целувка за НЕВЕРОЯТНАТА МИМА ...Аз съм надалече,но сърцето ми е при вас.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 06 June 2010 - 12:28 PM
Тук някъде бях чела коментар от адвокат, ако все още пише в сайта, нека поне ни насочи...Да ни даде съвет от къде да започнем. Трябва да подадем сигнал, оплакване, молба..., знам ли? Хайде, всички тук се хвалят, че познават буквата на закона, да ни кажат от къде да започнем..
Публикувано: 06 June 2010 - 04:24 PM
grigo009, в 05 June 2010 - 06:45 PM, написа:
Години:
43 годишен(на)
Рождена дата:
Август 8, 1966
ЛТУ, сграда "Д", каб.129, зала 131
http://nauka.bg/foru...p?showuser=1785
има и информация за контакти, който иска да му стане приятел .
Понеже бил най активен в раздел Биология, ще разпитам приятелите ми биолози, ако някои го познава.
И , да , трябва да има отделна тема.
Не за А.К. лично, а за да се информира за поредните издевателства и да коментираме какво мпожем да направим.
Със сигурност А.К. не е единственият изрод.
Публикувано: 06 June 2010 - 06:37 PM
http://lex.bg/forum/...hp?f=13&t=42132
Публикувано: 06 June 2010 - 07:11 PM
Публикувано: 06 June 2010 - 07:29 PM

този дали е женен ,има ли деца,които да ходят на училище и да се връщат ,горките,каква карма ще имат от тати !сигорно там където преподава ,може да се запишат лекциите му ,едвали някой ще забележи още един от многото "студенти"