Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 18 July 2010 - 11:17 PM
mony6802, в 18 July 2010 - 07:20 PM, написа:
Е това вече ми се вижда много странно.
Защо само той получава такива снимки, след като има наистина ужасно много хора, които се интересуват от това как е Мима?
Защо г-н Ташев поддържа връзка с г-н Димитров, а не с Виолета Добрева, след като всички знаем, че тя е стопанката на Мима?
Има още доста въпроси, които си задавам....
Публикувано: 19 July 2010 - 12:38 AM
Публикувано: 19 July 2010 - 06:45 AM
Публикувано: 19 July 2010 - 09:04 AM
Има си всички елементи от състава на престъплението по чл. 206... Чужда вещ, владение, разпореждане......Идеята при обсебването е, че извършителят има за цел да присвои не просто вещта, а по един или друг начин самата и стойност
Публикувано: 19 July 2010 - 09:06 AM
Дори и 1-те протези и количка да са кофти, ще се направят нови. Трябва време за това. Трябвва време и животното да свикне и да се изправи. Я си го представете на чове...2 протези за ръце и 2 за крака. Знаете ли колко време ще отнеме да се научи да си служи с тях? И докато протезирането на хора е от хиляди години, на кучета е съвсем нова практика. Трябва време да се усъвършенства...
Ласка имам въпрос към вас, и повярвайте не го задавам за да се заяждам.
Представете си, че върнете Мими в Бг, тук дори и да има проблем с протезите, кой ще ви помогне? Ами ако тя умре, защото нямаме адекватна медицинска техника, апаратура, та дори и лекари с подобна компетенция. Тогава какво ще кажете на всички? Давате ли си сметка, че ако с Мими се случи нещо лошо тук, хората ще кажат - ето я тропа, вика да върне кучето и сега? Какво стана със "символа на цялата кампания против насилието над животни"? Ще можете ли да понесете такава отговорност? Наистина ли сте готова да рискувате здравето на кучето, само и само да си върнете за разправиите, които имате с дружеството...?
Стига вече с тази евтаназия, стига вече с тия сметки.
Публикувано: 19 July 2010 - 09:54 AM
Нали за това не искахте Мима да се лекува в България , за да не е пробна мишка! Или понеже сега лечението е неуспешно, специалистите в Германия не искат да си признаят. Не ли по-достойно да се каже- "За съжаление , случаят е много тежък и не може да се помогне." Колкото и и да е неприятно щяхме да приемем такъв отговор , защото никой не е очаквал чудеса!
Публикувано: 19 July 2010 - 10:29 AM
Публикувано: 19 July 2010 - 10:32 AM
Тоя Димитров заслужава яка тупалка в носа. Аз щях да обърна всичко наопаки , за да знам къде ми е кучето и какво става с него!!!

Публикувано: 19 July 2010 - 10:41 AM
СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ЕСКПЕРИМЕНТИ С КУЧЕТО ДО КРАЯ НА ЖИВОТА МУ!?!?
Или да чакаме Димитров да каже: "Съжалявам, идваха от главната инспекция на ветеринарните лекари. Главният лекар да областта ми даде задължителни указания , че кучето трябва да бъде евтаназирано, защото решихме , че не е хуманно да живее в това състояние и да се правят повече експерименти с него."
Публикувано: 19 July 2010 - 10:47 AM
Публикувано: 19 July 2010 - 11:02 AM
Цитат
From: Violeta Dobreva <dobreva@gmail.com>
Date: 2010/7/8
Subject: Fwd: Не мога
Разрових се в пощата си , защото се сетих какво ми каза Димитров когато ми се обади , след като е разбрал за решението ми да взема Мими. Не помня дали беше по телефон или по скайп , но ме шокира , това което каза, защото беше в смисъл: "Първо да се отиде да се види дали има шанс, пък ако няма , няма защо да го вземаш". И за това му отговорих, че не ме интересува дали кучето има шанс! Шанса за него с случая беше да бъде при човек , който ще се грижи добре за него.
---------- Forwarded message ----------
Date: 2010/7/8
Subject: Fwd: Не мога
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>
Здравейте г-н Димитров,
Изпращам Ви това писмо , за да ви напомня какво съм ви написала по повод на вашето обаждане във връзка с решението ми да взема Мима / явно , след като сте прочели за това в Dog.bg-защото аз не съм ви уведомявала за това свое решение/.
Повода да ви напиша писмото беше вашето предложение-ПЪРВО ДА ОТИДЕМ ДО ДРЯНОВО ЗА ДА ГО ВИДИ ЛЕКАР ЗА ДА КАЖЕ ДАЛИ КУЧЕТО ИМА ШАНС!? Не ви го казах тогава , за да не се засегнете , но бях изумена от това ваше предложение. Просто ви написах това писмо, за да разберете , че единственото , което ме интересува е да прибера кучето и да се грижа за него , а не да стои там само и безпомощно в онази дупка. И какво значеше за Вас "шанс" !? Шанса за Мима в случая беше да има кой да полага грижи за нея и да я обича! Видях едно осакатено куче , видях че е при неподходящи условия и че се нуждае от специални грижи. Толкова е просто- исках да отида да я взема тихо и кротко, да се грижа нея и да я обичам. Цялата тази шумотевица и интерес към кучето се породиха в последствие. Ако някой е искал да трупа дивиденти от случая , това не съм аз. Ако позволих публичност в последствие, то беше не заради Мими и не заради мен, а за да бъде от полза за всички останали малтретирани животни и за цялата кауза.
И вие сега ми излизате с аргумента, че кучето трябва да остане в Германия , защото там ще се грижат по-добре за него!? А кой ви дава право да преценявате и да решавате , че аз няма да се грижа добре за Мима!? Вие нямате доверие на мен, а аз се доверих на Вас за да дам кучето за лечение в Германия! Кой на кого няма доверие в този случай ? И защо толкова държите ТОЧНО ТОВА куче да остане в Германия- защото аз съм неспособна да се грижа за него ли?
Напрежението , което създавате в момента е абсолютно излишно.
Надявам се, че до неделя ще ми дадете отговор кога Мими ще се върне в България.
Моля ви, изпратете ми сметките за да направим плащанията.
Поздрави- Виолета
---------- Forwarded message ----------
Date: 2010/3/28
Subject: Не мога
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>
Г-н Димитров ,
Не мога да пиша във форума , че искам първо да отидем на място и да се произнесе лекар , дали кученцето има шанс.
Какво значи това- ако се каже, че няма шанс, да го оставя да умре там в онази дупка!?
Ще го взема при мен-със или без шанс. Ако няма шанс , ще знам , че поне преди да си отиде е било гледано и обичано. Знам, че ще бъде много тежко да се грижа за него , знам ще преживея тежко загубата му , но няма да се чувствам по-добре ако знам че умира там .
Съзнавам големия товар , който поемам- но не мога да го оставя там- трябва да се прибере възможно най-бързо.
Ще го взема при мен- нека тук лекари да го гледат, да го снимат, да изпращат снимки и да преценяват. Ако не стане- искам просто да бъде обичано преди да си отиде.
Току що на Л.П ми писа една жена от Финландия- и тя е питала в специализирана клиника , но лекарите са казали , че искат да имат информация за състоанието на кученцето преди да се произнесат.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 19 July 2010 - 11:15 AM
След случая с Мими получих депресивно паническо разстройство с екстрасистоли,безсъние и т.н.И ако г-жа Добрева не я беше взела, незнам как щях да се чувствам сега.Ерго Виолета Добрева спаси собственото ми здраве
Това е моята кауза!
Не познавам никого от никакви сдружения и природозащитни организации!
Искам Мими да се върне в къщи!
При семейството си!
Публикувано: 19 July 2010 - 11:15 AM
Според мен протезите трябва да са твърди , в горната част където ще се захващат за останалата част от крачетата да има мек материал между крачето и протезата, за да не и убива , а в долната част , която ще играе ролята на лапите трябва да са по-широки , за да пази по-лесно равновесие.
П.С. съжалявам , че трябва да го кажа , но това

П.С. 1 - за справка напишете в google - dog prosthesis , отидете на изображения и вижте какви интересни и много по-добри решения има.
Вече почвам да си мисля , че тоя Димитров си е завел Мима при някакви негови си хора , не го знам къв е що е , но се изложи пред цяла България обичаща животните.

Публикувано: 19 July 2010 - 11:44 AM

са протезите.
Това:

са чорапките.
Това:

е количката.
Бяха казали, че количката щяла да бъде само за задните крачета и ние така съобщихме на хората, но за наше очудване получихме снимка на тази огромна количка, която е и за задните, и за предните.
Преди няколко седмици писаха, че "в сряда" протезиста щял да ходи да нагажда протезите към количката, но така и не получихме повече информация за това.
Бяха казали, че протезите се слагат всеки ден, но така и не видяхме снимки. На оскъдните снимки, които виждаме, Мими винаги е без протези.
Тъй като Мими имаше някакъв проблем с едното краче (казаха ни, че бил психологически) и там е било трудно поставянето на протеза, плъзнаха после слухове от тук от там, че всъщност проблемът е неврологичен и може да се наложи втора операция. На въпросите към Димитров за това, той отново извъртя нещата и не даде точен отговор.
Превеждали сме си сами всички писма на немски, които е препращал от г-жа Линкогел. Нито един път не си направи труда да преведе нейните писма.
Пускаше 2-3 снимки с някакъв кратък текст на немски. И след стотици буквално моления да се даде повече информация, обявиха всички ни за параноици и истерици. Обяснявахме, че както ние, така и всички останали съпричастни хора се интересуват и искаме повече информация и по-често такава... И те рекоха и отсекоха - "Ама какво ви интересуват хората?"
И после четем из мрежата "Виолета Добрева мълчи и не казва нищо за Мима".
Как да каже? Мен също много хора са ме питали и не съм знаела какво да кажа, защото всичко беше забулено и неясно.
Повтаряхме едни и същи изтъркани реплики "Слагат всеки ден протезите, за да свиква. Има чорапки. Има количка. Чакаме да я видим с протези и количка заедно".
Чакането обаче стана твърде дълго. Бяха обещали да я видим, но нищо не видяхме. Видяхме едно куче, което лежи в тревата с голи крачета.
На последните снимки от 16-ти, които Ташев е получил от Димитров пак същата работа.
Нека си мълчат още. Нека. Изгавриха се с всички нас и вас. А Мима отиде там, защото им имахме доверие....
Доверието се печели трудно, но рухва за секунди.
Д-р Маркова изгуби също моето доверие /не че я интересува, тя нали казва-Ама какво ви интересуват хората/ след като наруши задължението си след поставяне на чипа да подаде данните в РВМС. Минаха 4 месеца от поставянето на чипа, мислехме, че всичко е ок/щото нали-доверие/, но наскоро разбрахме, че тя "била много заета" цели 4 месеца и не е подала нищо.
Страхотно просто.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 19 July 2010 - 12:06 PM