Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1781 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2010 - 09:57 PM

ПРИЯТЕЛИ -ТОВА Е НОВОСЪЗДАДЕНАТА СТРАНИЦА ВЪВ ФЕЙСБУК,В ПОДКРЕПА НА МИМИ-ДА Я ВЪРНЕМ НА ЗАКОННИЯ И СОБСТВЕННИК-ВИОЛЕТА ДОБРЕВА....http://www.facebook.com/notifications.php#!/group.php?gid=144660812213879&ref=mf

#1782 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 11:17 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 18 July 2010 - 07:20 PM, написа:

Снимката е на стената на Георги Ташев от вчера.Каза ,че я е получил по скайп от Григор Димитров в петък 16 юли.

Е това вече ми се вижда много странно.
Защо само той получава такива снимки, след като има наистина ужасно много хора, които се интересуват от това как е Мима?
Защо г-н Ташев поддържа връзка с г-н Димитров, а не с Виолета Добрева, след като всички знаем, че тя е стопанката на Мима?
Има още доста въпроси, които си задавам....

#1783 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2010 - 12:38 AM

И Катя Маркова по-добре да се оттегли от високопоставената длъжност управител на немския приют в Русе, защото тя е в основата на всички неразбории и злощастия за Мимето. Тя беше човека, който дни наред агитираше Виолета да се откаже от кучето в полза на герматците. И логично. Та нали работодател и е Григор Димитров. Интересно, ако утре този Димитров и разпореди да евтаназира всички кучета от приюта, както е заплашил за Мима, ще продължава ли да работи за него? Смятам, че след този скандал, за да излезе с чест и достойнство и си изчисти името, като природозащитник, Катя Маркова трябва да напусне работа. С това ще ни покаже, че се дистанцира от шефа си и че стои на страна от скандала и не е имала нищо общо. Ще покаже също, че не одобрява действията на Григор Димитров. Всяко друго нейно действие или бездействие слага трайно петно на имиджа и, като любител на животните и кариерата, като ветеринарен лекар. Защото Маркова е знаела сценария от самото начало и не е помогнала и предупредила Виолета да не си дава кучето.

#1784 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 06:45 AM

Има се предвид контекста на разговора и опасененията да не бъде евтаназирана Мими. Отчитам усилията на всеки един - както на Катя , така и на Жени. Всеки може да допусне грешки работата си.И знаете , че през годините винаги съм била буфера между двете страни. Както и мнението ми , че винаги трябва да бъдем единни- и на национално и на местно ниво. Да не си мерим заслугите, а да оценяваме , че всеки е полезен с нещо. Защото иначе се пречи на общата работа. Русе има рядката възможност да има два приюта и най-доброто щеше да бъде взаимодействието между двата . Налице са резултатите- както от работата на приюта на немското дружество така и от работата на общинския приют-особено през последните два месеца. Голямата положителна промяна в работата на общинския приют е свързана с дългогодишните усилия на всички нас заедно , както и на Жени особено през последните два месеца. Най-вече промяната на целия екип в общинския приют има своите реални резултати. Но нека не се измества същността на разговора-а той е , че Мими трябва да се върне в България.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#1785 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 09:04 AM

Кражба или измама?Или по скоро обсебване?Григор Димитров действа противно на правното основание,на което е получил кучето/тоест да го наблюдюва като попечител/
Има си всички елементи от състава на престъплението по чл. 206... Чужда вещ, владение, разпореждане......Идеята при обсебването е, че извършителят има за цел да присвои не просто вещта, а по един или друг начин самата и стойност

#1786 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 09:06 AM

Абе хора, защо полудяхте така бе? Кой ви каза, че Мими ще я евтаназират? Защо си служите с такива гадни манипулации, само и само да си постигнете, това което сте си навили на пръста? Ми много е гадно като го гледам отстрани.
Дори и 1-те протези и количка да са кофти, ще се направят нови. Трябва време за това. Трябвва време и животното да свикне и да се изправи. Я си го представете на чове...2 протези за ръце и 2 за крака. Знаете ли колко време ще отнеме да се научи да си служи с тях? И докато протезирането на хора е от хиляди години, на кучета е съвсем нова практика. Трябва време да се усъвършенства...
Ласка имам въпрос към вас, и повярвайте не го задавам за да се заяждам.
Представете си, че върнете Мими в Бг, тук дори и да има проблем с протезите, кой ще ви помогне? Ами ако тя умре, защото нямаме адекватна медицинска техника, апаратура, та дори и лекари с подобна компетенция. Тогава какво ще кажете на всички? Давате ли си сметка, че ако с Мими се случи нещо лошо тук, хората ще кажат - ето я тропа, вика да върне кучето и сега? Какво стана със "символа на цялата кампания против насилието над животни"? Ще можете ли да понесете такава отговорност? Наистина ли сте готова да рискувате здравето на кучето, само и само да си върнете за разправиите, които имате с дружеството...?
Стига вече с тази евтаназия, стига вече с тия сметки.

#1787 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 09:54 AM

danyto, аз също имах въпрос свързан развитие на лечението във времето. Всеки , който започва каквото и да е лечение има право да знае колко ще струва и колко ще продължи във времето. Това е колкото право на пациента , толкова и задължение на доктора да каже каква е прогнозата. Преди няколко дни отново попитах д-р Маркова: "Добре , кажете колко време ще продължи лечението- пет месеца , петнадесет месеца , пет години?". Тя ми отговори:: "Никой не може да каже това". Не ми казвайте , че това е отговор , който трябва да приема. По тази логика, трябва ли да се правят ескпирименти върху кучето до края на живота му , за да се каже след десет години , че нищо не е могло да се направи!?!?
Нали за това не искахте Мима да се лекува в България , за да не е пробна мишка! Или понеже сега лечението е неуспешно, специалистите в Германия не искат да си признаят. Не ли по-достойно да се каже- "За съжаление , случаят е много тежък и не може да се помогне." Колкото и и да е неприятно щяхме да приемем такъв отговор , защото никой не е очаквал чудеса!
User's Signature

#1788 Потребителят е офлайн   daisy 2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:29 AM

Ами ако утре Мими умре, ами ако в друг някой ден....Това са въпроси лишени от мисъл.Здравословното състояние на Мими е добро и няма връзка с протезите.Тя спокойно маже да живее и без тях.Обръщам се специално към Danyto .Не сме полудяли.Възмутени и огорчени сме.Следя темите във форума.Винаги съм подкрепяла това, което пишете, защото и аз мисля като Вас. Сега съм изу мена от Вашата реакция.Нека Мими се върне при нас и Ви уверявам,че няма да има причина за упреци към Виолета.

#1789 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:32 AM

Аз вече почвам да се замислям , че май трябваше това да бъде направено в България т.е. София. Без да се обиждат хората от другите градове , но всичко се случва в София.

Тоя Димитров заслужава яка тупалка в носа. Аз щях да обърна всичко наопаки , за да знам къде ми е кучето и какво става с него!!!
User's Signature

Качена снимка

#1790 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:41 AM

Хайде отговорете ми всички:

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ЕСКПЕРИМЕНТИ С КУЧЕТО ДО КРАЯ НА ЖИВОТА МУ!?!?

Или да чакаме Димитров да каже: "Съжалявам, идваха от главната инспекция на ветеринарните лекари. Главният лекар да областта ми даде задължителни указания , че кучето трябва да бъде евтаназирано, защото решихме , че не е хуманно да живее в това състояние и да се правят повече експерименти с него."
User's Signature

#1791 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:47 AM

имах предвид "защото съответните органи са решили", а не "защото сме решили".
User's Signature

#1792 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2010 - 10:53 AM

Да ви кажа, ако кучето беше мое - отдавна щях да съм с него.

#1793 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:54 AM

Според мен щом кучето има добри жизнени показатели не може да става дума за евтаназия. Това , че не може да ходи няма нищо общо с общото му здраве!! Мима трябва да бъде прибрана при собственичката си , за да ббъде обичана и обгрижвана!
User's Signature

Качена снимка

#1794 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:02 AM

Цитат

Forwarded message ----------
From: Violeta Dobreva <dobreva@gmail.com>
Date: 2010/7/8
Subject: Fwd: Не мога

Разрових се в пощата си , защото се сетих какво ми каза Димитров когато ми се обади , след като е разбрал за решението ми да взема Мими. Не помня дали беше по телефон или по скайп , но ме шокира , това което каза, защото беше в смисъл: "Първо да се отиде да се види дали има шанс, пък ако няма , няма защо да го вземаш". И за това му отговорих, че не ме интересува дали кучето има шанс! Шанса за него с случая беше да бъде при човек , който ще се грижи добре за него.

---------- Forwarded message ----------
Date: 2010/7/8
Subject: Fwd: Не мога
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>

Здравейте г-н Димитров,
Изпращам Ви това писмо , за да ви напомня какво съм ви написала по повод на вашето обаждане във връзка с решението ми да взема Мима / явно , след като сте прочели за това в Dog.bg-защото аз не съм ви уведомявала за това свое решение/.
Повода да ви напиша писмото беше вашето предложение-ПЪРВО ДА ОТИДЕМ ДО ДРЯНОВО ЗА ДА ГО ВИДИ ЛЕКАР ЗА ДА КАЖЕ ДАЛИ КУЧЕТО ИМА ШАНС!? Не ви го казах тогава , за да не се засегнете , но бях изумена от това ваше предложение. Просто ви написах това писмо, за да разберете , че единственото , което ме интересува е да прибера кучето и да се грижа за него , а не да стои там само и безпомощно в онази дупка. И какво значеше за Вас "шанс" !? Шанса за Мима в случая беше да има кой да полага грижи за нея и да я обича! Видях едно осакатено куче , видях че е при неподходящи условия и че се нуждае от специални грижи. Толкова е просто- исках да отида да я взема тихо и кротко, да се грижа нея и да я обичам. Цялата тази шумотевица и интерес към кучето се породиха в последствие. Ако някой е искал да трупа дивиденти от случая , това не съм аз. Ако позволих публичност в последствие, то беше не заради Мими и не заради мен, а за да бъде от полза за всички останали малтретирани животни и за цялата кауза.
И вие сега ми излизате с аргумента, че кучето трябва да остане в Германия , защото там ще се грижат по-добре за него!? А кой ви дава право да преценявате и да решавате , че аз няма да се грижа добре за Мима!? Вие нямате доверие на мен, а аз се доверих на Вас за да дам кучето за лечение в Германия! Кой на кого няма доверие в този случай ? И защо толкова държите ТОЧНО ТОВА куче да остане в Германия- защото аз съм неспособна да се грижа за него ли?
Напрежението , което създавате в момента е абсолютно излишно.
Надявам се, че до неделя ще ми дадете отговор кога Мими ще се върне в България.
Моля ви, изпратете ми сметките за да направим плащанията.

Поздрави- Виолета

---------- Forwarded message ----------
Date: 2010/3/28
Subject: Не мога
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>

Г-н Димитров ,
Не мога да пиша във форума , че искам първо да отидем на място и да се произнесе лекар , дали кученцето има шанс.
Какво значи това- ако се каже, че няма шанс, да го оставя да умре там в онази дупка!?
Ще го взема при мен-със или без шанс. Ако няма шанс , ще знам , че поне преди да си отиде е било гледано и обичано. Знам, че ще бъде много тежко да се грижа за него , знам ще преживея тежко загубата му , но няма да се чувствам по-добре ако знам че умира там .
Съзнавам големия товар , който поемам- но не мога да го оставя там- трябва да се прибере възможно най-бързо.
Ще го взема при мен- нека тук лекари да го гледат, да го снимат, да изпращат снимки и да преценяват. Ако не стане- искам просто да бъде обичано преди да си отиде.
Току що на Л.П ми писа една жена от Финландия- и тя е питала в специализирана клиника , но лекарите са казали , че искат да имат информация за състоанието на кученцето преди да се произнесат.

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1795 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 July 2010 - 11:08 AM

Показване на мнениетоrodegunda, в 19 July 2010 - 10:58 AM, написа:

:ba_025:
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#1796 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:12 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 19 July 2010 - 11:13 AM, написа:

Показване на мнениетоrodegunda, в 19 July 2010 - 10:58 AM, написа:

:ba_025:

:ba_025: :flagbg:
Пак тези пари, пак тази човешка лакомия!!! Ходи разбери кой крив, кой прав! Но и аз отдавна да съм хванала самолета и да съм при животинката си със сигурност!!!
User's Signature

Качена снимка

#1797 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:15 AM

В този форум съм от 2007 година.защото имам женско хъски.По ирония на съдбата е на 5 години и даже прилича на Мими в личицето:(

След случая с Мими получих депресивно паническо разстройство с екстрасистоли,безсъние и т.н.И ако г-жа Добрева не я беше взела, незнам как щях да се чувствам сега.Ерго Виолета Добрева спаси собственото ми здраве

Това е моята кауза!

Не познавам никого от никакви сдружения и природозащитни организации!

Искам Мими да се върне в къщи!

При семейството си!

#1798 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:15 AM

Не го ли е срам тоя бе , всеки има шанс. В днешно време всичко е възможно ,дори съм сигурен , че един опитен инженер може да измисли добри протези поне за предните крачета... като гледам снимките тия протези дето са ги сложили "немците",защото немец не може да измисли по нестабилна протеза ... незнам

Според мен протезите трябва да са твърди , в горната част където ще се захващат за останалата част от крачетата да има мек материал между крачето и протезата, за да не и убива , а в долната част , която ще играе ролята на лапите трябва да са по-широки , за да пази по-лесно равновесие.

П.С. съжалявам , че трябва да го кажа , но това Качена снимка е най-малоумната протеза , която съм виждал през живота си.

П.С. 1 - за справка напишете в google - dog prosthesis , отидете на изображения и вижте какви интересни и много по-добри решения има.
Вече почвам да си мисля , че тоя Димитров си е завел Мима при някакви негови си хора , не го знам къв е що е , но се изложи пред цяла България обичаща животните.
User's Signature

Качена снимка

#1799 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:44 AM

Това: Качена снимка
са протезите.

са чорапките.

е количката.

Бяха казали, че количката щяла да бъде само за задните крачета и ние така съобщихме на хората, но за наше очудване получихме снимка на тази огромна количка, която е и за задните, и за предните.
Преди няколко седмици писаха, че "в сряда" протезиста щял да ходи да нагажда протезите към количката, но така и не получихме повече информация за това.
Бяха казали, че протезите се слагат всеки ден, но така и не видяхме снимки. На оскъдните снимки, които виждаме, Мими винаги е без протези.

Тъй като Мими имаше някакъв проблем с едното краче (казаха ни, че бил психологически) и там е било трудно поставянето на протеза, плъзнаха после слухове от тук от там, че всъщност проблемът е неврологичен и може да се наложи втора операция. На въпросите към Димитров за това, той отново извъртя нещата и не даде точен отговор.
Превеждали сме си сами всички писма на немски, които е препращал от г-жа Линкогел. Нито един път не си направи труда да преведе нейните писма.
Пускаше 2-3 снимки с някакъв кратък текст на немски. И след стотици буквално моления да се даде повече информация, обявиха всички ни за параноици и истерици. Обяснявахме, че както ние, така и всички останали съпричастни хора се интересуват и искаме повече информация и по-често такава... И те рекоха и отсекоха - "Ама какво ви интересуват хората?"

И после четем из мрежата "Виолета Добрева мълчи и не казва нищо за Мима".
Как да каже? Мен също много хора са ме питали и не съм знаела какво да кажа, защото всичко беше забулено и неясно.
Повтаряхме едни и същи изтъркани реплики "Слагат всеки ден протезите, за да свиква. Има чорапки. Има количка. Чакаме да я видим с протези и количка заедно".
Чакането обаче стана твърде дълго. Бяха обещали да я видим, но нищо не видяхме. Видяхме едно куче, което лежи в тревата с голи крачета.
На последните снимки от 16-ти, които Ташев е получил от Димитров пак същата работа.

Нека си мълчат още. Нека. Изгавриха се с всички нас и вас. А Мима отиде там, защото им имахме доверие....
Доверието се печели трудно, но рухва за секунди.
Д-р Маркова изгуби също моето доверие /не че я интересува, тя нали казва-Ама какво ви интересуват хората/ след като наруши задължението си след поставяне на чипа да подаде данните в РВМС. Минаха 4 месеца от поставянето на чипа, мислехме, че всичко е ок/щото нали-доверие/, но наскоро разбрахме, че тя "била много заета" цели 4 месеца и не е подала нищо.
Страхотно просто.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1800 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 12:06 PM

За да няма недуразумения: Снимката от 16.07. с подаръците от Надя Донато е изпратена до моята поща , но не съм обърнала внимание , че не е изпратена и до Кристина . До тогава винаги беше така. и Криси имаше ангажимента да публикува всичко, което се изпрати. Аз не съм обърнала внимание, че тя в този случая не е сред адресатите.
User's Signature

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема