JDelS, в 04 August 2010 - 05:24 PM, написа:
olimpia, в 04 August 2010 - 04:51 PM, написа:
Olimpia, следвайки твоята логика ще задам следния въпрос: обичана ли е Мими в България, след като В. Добрева плаща за нейното лечение и възстановяване с дарени пари, а не с нейни лични? Това ли е критерият ти за обич? Димитров печели от даренията? Хм, същото може да се каже и за Добрева, но дали е така? Не разбира се. И двамата ръководят приюти за бездомни кучета. Ако ти прибереш едно или две животни от улицата, естествено че ще можеш да им осигуриш всичко необходимо с твои средства. Но ако прибереш 1600- май ще се озориш. Глупаво е да се говори за печалби, когато става въпрос са ежедневна борба за спсяването на бездомничета от мизерния живот на улицата. И когато фактите, че животните са гледани, хранени и им се намират домове са налице.
Да се върнем към Мими. Този спор е безмислен. Обосноваваш твърдението си, че Мими не била обичана в Германия, защото им се плащало за това, че я гледат. Това не е валиден аргумент. Абсолютно същото може да се каже и за Добрева- съгласила се е да вземе кученцето, за да извлече дивиденти. Само, че това май ще бъде много несправедливо за това по-добре се замисли. Някои хора в България все още си мислят, че дарение е срамно нещо. Не разбират, че ако искаш да се бориш за една стойностна кауза и нямаш милиони, трябва да разчиташ на дарения. Така е по-целия цивилизован свят, всъщност така е било от векове. В България концепцията е новост. Може би трябва да свиквате с нея и да се усъсвршенствате в прилагането й, защото инак няма да имате по-добро и по-хуманно общество.
Мими е добре и е обичана в Германия. Няма никакъв смисъл да се прави сравнение, къде е по-обичана. Тя е такова куче, което грабва сърцето на всеки нормален човек. Много топлина и невинност има в нея и хора от цял свят я обичат.
Не разбирам защо всичко, което се прави за нея в Германия се опорочава (всъщност ми е ясно, но не е редно). На снимката била сама. Не е сама, почива си, около нея са приятелчетата й, а някой ги снима, предполагам г-жа Линкогел. И аз когато снимам моите котета няма как да влезна в кадър, а ти ако можеш да го направиш, шапка ти свалям.
Изумиха ме интригите около снимката от вчера. Мими се учи да ходи с новите си протези и количката. Естествено е, да е напрегната и стресирана и ушите й да са назад. Аз когато давам лекарство на някой от домашните ми любимци, то се стресира и се мръщи и трепери, но това е нормално. И човек, когато се учи да използва протези е неуверрен и неспокоен. Но май никой тук не забеляза, че г-жа Линкогел я гали и насърчава. Колкото до това дали задницата на Мими е много високо- нека лекуващия вет да следи как протича този процес. Г-жа Линкогел е инструктирана много добре как да й помага на да се научи да ходи с тези приспособления.
Мими е много добре и прави значителен прогрес, който не остава незабелязан от непредубедените й фенове по света. Хората й изпращат окуражителни емейли, картички, подаръци, искрено я обичат и искрено й се радват. А вие? Вашето отношение е всичко друго, но не и обич.
Изумяваме и факта, че си мислите, че кученцето може да се възстанови и да се научи да ходи с протезите за няколко седмици. Това най-малкото е нереалистично.Нормално е да й се даде повече време. Извергът е отрязъл крачетата й на рзлична височина, едното от задните много високо и това усложнява състоянието й допълнително. Всеки интелигиентен човек би трябвало да се сети за тези неща.
Прикачвам една снимка, която най-добре говори за това, колко "необичана" е нашата сладурана в Германия. Жената до нея е г-жа Линкогел, която я успокоява малко преди да я подготвят за операция. Има неща, които не се купуват с пари защото са безценни и nе трябва да се оплюват защото най-малкото е грозно. J
Логично, JDelS,
но само два въпроса.
Кой според вас е законният собственик и кой помогна пръв,без да търси финансова помощ и дори да има намерение за това.
Това обезсмисля написаното....