Търси се двор за котка
Публикувано: 14 July 2010 - 01:55 PM
Токова сте черногледи и нападателни, че ако знаех как да си изтрия профила щях да го направя. Вие не сте се събрали да помагате на животните а да отправяте безпочвени обвинения към хората, които проявяват интерес.

Истинският морален тест за човешкият род е поведението му спрямо по – слабите и най – вече онези същества, които зависят от негова милост : ЖИВОТНИТЕ
Публикувано: 14 July 2010 - 02:06 PM
deni_avr, в 14 July 2010 - 12:21 PM, написа:
blueocean, в 14 July 2010 - 12:21 PM, написа:

"Когато няма какво да кажеш, по-добре да си замълчиш!"

Истинският морален тест за човешкият род е поведението му спрямо по – слабите и най – вече онези същества, които зависят от негова милост : ЖИВОТНИТЕ
Публикувано: 14 July 2010 - 02:16 PM
Цитат
Ми много ясно защо се е успокоил - щото си е задоволил нагона.
Та само да попитам - въпреки четенето на литература дали ти е минало през акъла и това, или си мислиш, че котарака се успокоява просто така?
Струва ми се, че си доста далече от познанията за котките. Независимо колко си чела и колко си прибирала.
Да не говорим, колко смешно ми звучат твоите изказвания, как се хвана за "дивата котка". Поясниха ти го, ама и аз да кажа - котката е ДИВА защото е дивачка, а не защото е горска.
Аз от горски диви котки не разбирам, но като го гледам Силвестър си мисля, че е просто поредното обикновено улично коте от марка "тигрова превъзходна".
Публикувано: 14 July 2010 - 02:32 PM
Михаела, случайно с теб да си писахме преди няколко години по повод едно черно коте, което искаше да осиновиш от Търново? Един общ познат Ванката ни свърза.

Публикувано: 19 July 2010 - 10:40 AM
Бюти обаче е и отслабнала много. Дали от стреса, дали от това че няма апетит или че проявява каприз към храната, не знам. Жегата също я мъчи. В тази връзка мислех да посъветвам стопаните да сложат мрежа на един от прозорците, за да се проветрява, но някой има ли идея как може да се закрепи обикновена мрежа към дограма?
Имам и снимки на галенето, но ще ги кача по-късно.

Публикувано: 19 July 2010 - 10:59 AM
Беше доста закръглена като я занесох. За 1 седмица е свалила тлъстините. Надявам се да измислм някаквъ начин да сложим една мрежа (ако разбира се стопаните се съгласят), защото тя живее на последен етаж и наистина жегите много я мъчат.

Публикувано: 19 July 2010 - 06:16 PM
Ne sum q xva6tala da se 4e6i i xape, no kato se ima predvid, 4e ve4no se krie6e ...
Deni, ina4e kakvi sa otzivite, xaresvat li q ili o6te e rano da se preceni? Koga 6te q suberat s drygoto kote?
A po gornata diskysiq dali e diva kotka .... na men mi prili4a na edna poroda "Mein kun" se kazva6e, koito sa idealni doma6ni lubimci. Na6ta maca e divane, no 4ak puk diva :)
Публикувано: 20 July 2010 - 09:24 AM
Най-хубавото при Бюти е, че няма агресия. Галихме я много упорито и стопанката продължава да го прави. Просто примира от страх котето, това й е проблемът. Няма да я запознават с другото коте. Жилищата не са свързани както предполагах и среща между тях няма как да се състои. Засега планът е ако котето не се отпусне в рамките на още месец, два да му търсим къща с двор.

Публикувано: 20 July 2010 - 10:06 AM
Бюти е стреснала стопанката си и се налага да й се потърси къща с двор. Няма смисъл повече да я мъчим така.
Моля, ако някой знае сравнително безопасен двор с някоя баба/дядо, който би хранил котето, нека ми пише.
Бушка, моля те, промени заглавието на темата на "Търси се двор за котка".

Публикувано: 20 July 2010 - 04:10 PM
http://www.messybeast.com/feralkit.htm - частта за адълт кет
http://www.straypeta..._feral_cat.html
http://cats.about.co...ucfeature4b.htm
http://catnet.stanfo...ing_ferals.html

Публикувано: 20 July 2010 - 08:27 PM
deni_avr, в 20 July 2010 - 09:11 AM, написа:
Е това не го разбирам! Какво толкова може да направи една уплашена котка, че да те стресне?
Милата писа, много се измъчи

А не искат ли поне за ден-два да я съберат с другото коте, да видим резултата в общуването?
До кога са дали срок за изнасянето и?
Публикувано: 20 July 2010 - 10:46 PM
Когато решихме да вземем котето не сме били с нагласата, че ще свикне с нас за една седмица или за един месец. Тя все още е много стресирана от местенето, новото място, новите хора и т.н. Беше пламнала с бълхи, което със сигурност я е стресирало допълнително, както и последвалото обезпаразитяване. Изобщо не става дума за "срок за изнасянето й" - тя ще живее при нас колкото време е необходимо.
Това от което се притесняваме е че може би не правим най-доброто за котето, грижейки се за него в апартамент, тъй като на нея вероятно й липсва стария начин на живот в двора на Златка. Тя все още, както самата Вие пишете по-назад в темата, не може да разбере, че всичко, което правим е за нейно добро. Но това "нейно добро" е такова в нашите очи. Може би Бюти би се чувствала по-добре в двора на някоя къща, където ще получава храна, но ще бъде свободна да ходи където и когато поиска и ще може да избягва хората по-лесно ( а не да се крие зад дивана по цял ден).
Продължаваме да четем информация за социализиране на котки и правим, всичко което ни е възможно Бюти да се почувства по-спокойна при нас. Ако има някакъв напредък много бихме се радвали да остане при нас завинаги, но ако тя продължава да се чувства зле и се намери сигурен човек с къща, ще я заведем там за да не се мъчи повече животинчето. Така или иначе тя ще остане при нас докато не се намери сигурно място за нея, тъй като не бихме я пуснали някъде, където ще е много опасно за нея. Така или иначе живота на вън винаги е крие повече рискове от този в апартамент, но има места с луди стрелящи и тровещи котки хора, но пък има и места, на които е по-спокойно и тя би могла да живее без да е застрашена от хора или кучета. Въпросът е да се намери най-доброто решение за Бюти.
Публикувано: 20 July 2010 - 11:52 PM
Стоеше само в банята - беше я страх. Голям подвиг беше за нея, когато събра смелост да надникне в спалнята и после - бегом марш. Когато се качи за първи път на леглото ни, се оглеждаше ужасена. Качи се, погледна, скочи и изтърча в банята на сигурно.
Днес името Хъси отдавна не се използва, вече е Маца. Маца е любвеобилна, умна, грижовна (редовно ни масажира), глези се, спи до възглавницата ми.
Когато взехме второто си коте - Зара, тя беше толкова изплашена, че не ни даваше въобще да я докоснем и гледаше с обезумяло изцъклени очи. Постоянно си търсеше скришно място. Ровеше в библиотеката с надежда да се скрие между книгите или пък опитваше неистово да отвори шкафовете, за да се скатае. Веднъж я намерих вътре в един шкаф, който е с вратичка на магнит, тя беше успяла някак да се промъкне, а вратичката се е захлопнала след нея. Необходими й бяха четири месеца, за да ни позволи да я галим и то дискретно.
Сега Зара постоянно ме моли да я галя. В буквалния смисъл - застава и започва да пее и да мяука призивно, пристъпва по балерински, танцува в кръг с вдигната опашка и настоява - гали ме! Галенето може да продължи повече от час - не й омръзва.
Споделям тези истории просто, за да кажа на всички- нормално е котките (и кучетата) да са много уплашени и стресирани от всичко, което са преживели на улицата и да не ви се доверят лесно. Те не могат и да предполагат, че вие искате да им направите добро. Но любовта и грижата са универсалният език, на който тези клети същества се научават безпогрешно да говорят и се отблагодаряват стократно на стопаните си. Чрез любовта и разбирането отстопаните те просто разцъфват и променят изцяло облика си, за да ви дарят с безрезервната си животинска обич.
Публикувано: 21 July 2010 - 09:30 AM
Относно Бюти - наистина смятам, че това трето местене (четвърто ако смятаме и едната нощ на стационар) е ужасен стрес за нея. А в комбинация и с жегата води до изнервеност. За жалост помещението, в което живее Бюти е на последен етаж, няма възможност да се отварят прозорци и температурите вътре наистина са големи. Надявам се да може да се измисли някакво решение поне от тази гледна точка да облекчим животното. Това, с което Бюти е стреснала стопаните е било настръхване и спускане, разбира се без атака, каквато аз съм сигурна нямаше да има. Лошото е, че и двете стопанки досега бяха без опит и затова те възприемат такова поведение като дворно, дивашко и т.н. Момичетата от Сдружението могат да си спомнят колко дива беше Сиси в къщата приют и как се мяташе по прозорците.
Така или иначе обаче за такъв тип котки трябват определен тип стопани. За специални любимци специални стопани :)) Бюти може да се отпусне съвсем както котките на Фул, но може да си остане като Сиси или като котката на Мечопух например, от която мен навремето откровено ме беше страх

Затова предпочитам да потърся двор, ако може сравнително безопасен, за Бюти и един человек, който да я храни. Да, за жалост тук животът навън е доста по-кратък дори и да имаш двор. Това е и причината така да упорствам и мъча животното. 3 котки досега съм пускала навън в безопасни места и трите вече ги няма. Пуснала съм и тема в немски форум, но там пишат жени с по 10 котки всички с психически или физически проблеми (не жените, а котките :)) ).
Яна, само ще ви помоля ако и вие търсите дворове сред познати, моля да ме информирате и преди да се вземе решение искам да видя мястото и съответно човека.

Публикувано: 21 July 2010 - 11:13 AM
Деница, говорихме го теб преди - ние не познаваме хора с подходящо място за нея. Имаме близки в кв. Княжево, които са стабилни в отношение на грижи от към храна и ветеринар, но там опасността идва от булеварда, където движението е много натоварено и постоянно има сгазени животни. Другият човек, за когото се сетихме пък отсъства често и няма как да я наглежда. Не бихме я дали на някой, който не познаваме или поне не изглежда отговорен. Ако чрез познати се появи някакъв човек, разбира се, ще се посъветваме първо с теб

Така или иначе Бюти вече се храни добре, може би миналата седмица стреса й е дошъл в повече или не хареса сухата храна, не знам. Апититът й вече си е като на нормална котка, сутринта видях че си беше облизала паничката, в който й бях сложила мека храна. Дано си върне предишното тегло, че наистина изглежда доста отслабнала. От вчера си играем с топчета, което надявам се да е знак, че малко по-малко се отпуска у дома. Мисля, че се изчисти от бълхите, което също дано й помогне да се почуства по-спокойна.
Проблемът с прозорците се надявам да го решим в най-скоро време. Говорих с един познат да дойде и да измисли нещо стабилно за единия прозорец, тъй като сме на 6-тия етаж и ако скъса мрежата би било фатално.
Това е за сега. Ще пиша в темата как се развиват нещата с нея