Dog.bg Форуми : И отново за зоомагазините !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

И отново за зоомагазините ! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2006 - 01:30 PM

Цитат

Защо не направиш една анкета? Питай - смятат ли, че трябва да има такива обяви, полезни ли са им, и прочее - така ще си създадеш по-ясна преценка за общото мнение.

то това с анкета е доста субективно а и те лесно се манипулират (анкетите), като класациите.

п/с Ако се направи таква тема, какво пенене ще падне не е истина. ouu, но пъквсе пка може да се извлече нещо полезно. Най-вероятно ще се извърти темата, и ще иде на майната си.

#42 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 11:17 PM

Темата за зоомагазините ми е много болна. Просто това е............нямам думи да изразя това, което чувствам. Нашето куче не е от зоомагазин! Не съм се сблъсквала лично с проблемите на тези кучета, но ми се къса сърцето като гледам как живеят. Онзи ден влязохме с приятеля ми в един от новите големи столични зоомагазини. Знаех предварително, че там има дакелчета и тъй като сме любители на породата искахме да им се порадваме. Обаче гледката беше потресаваща. Бебетата бяха сигурно на по-малко от месец. Бяха затворени с булонка, която им скачаше по главичките, беше двойна по размери. И двете дакелчета бяха безумно слаби, с подути коремчета и тоооолкова тъжни. Много се разстроихме и двамата, аз още не мога да се отърся. Приятеля ми все повтаря, че не можем да спасим всички нещастни животинки, знам, че е прав, но ми е болно! Трябва да се забрани продажбата не само на кучета, на всякакви животни в зоомагазините! Преди година си купихме зайче, което умря на другия ден в ръцете ми - лекарите казаха, че е било болно още преди да го купим. Нямам думи, не трябва да се прави търговия с живот!!!!!!!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#43 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 February 2006 - 11:51 PM

.... :(((за съжаление....
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#44 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 12:45 AM

Някой питаше за кучетата без родословие.Доколкото ми е извесно всички без родословие или с родословие обаче да не стават за изложби трябвало да се кастрират.На мен ми звучи гадничко,но вьтрешно в себе си се сьгласявам,защото вероятноста за увеличаване на непородистите бездомни-намалява.Има логика но изисква време.Пьрвата стьпка е хората да го проумеят,с течение на времето ще изчезнат и такива продажби по магазините и обявите ще намалеят.На всечки ни се иска да няма мька и всички да живеем щасливо и вьв хармония с природата-ама сега трябва да се говори за да го проумеят другите.Измамени винаги има.

#45 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 February 2006 - 01:03 AM

Буболече - за целта първо хората с кучета с недоказан произход трябва да спрат да развъждат по градинките уж хъскита, уж чау, уж голдъни и уж овчарки.
как става развъждането при нас?
- АААААААА ваш`то куче е хубаво..женско ли е?
- ЕЕЕЕЕЕ мерси, то и ваш`то е хубаво, мъжко ли е? че казаха наш`то трябва за здраве да роди поне веднъж. дайте да ги съберем. Ние на вас ще ви дадем едно кученце.

И като се родят 8-10 малки... и като проходят и почнат с поразиите (скъсани тапети, опикано-оакано навсякъде, радостно хапене на стопанските пети с острите бебешки зъби) и айде - готово, когато един зоомагазин е готов да изкупи цялото кучило, въпросните развъждачи веднагически рипат от кеф ( не стига че се отървават от проблема, а и срещу пари).

Преди да говорим за зоомагазините трябва да се повиши киноложкото ниво на хората, които имат кучета. Не отвън навътре да набиваме клишета и апели "не купувайте от зоомагазини", а обратното - ако хората проумеят че да имаш куче не значи задължително кучето да има потомство, ако хората са по-отговорни, то лека-полека нещата със зоомагазините сами ще заглъхнат:когато няма търсене няма предлагане.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#46 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 01:56 AM

Та ето и ние се борим за живот! И сме от зоомагазин, пуснах и аз нова тема във форума - Различията в мненията на докторите.
Ама това е вследствие от гадовете в магазина, за които са важни само парите. Сега се мъчим много и дано да спасим нашия сладкиш. Като се замисля при нас поне има шанс, ако има нещо като господ сигурно точно затова го е пратил при нас, защото си обичаме животинчето и защото правим всичко по силите си да го спасим.
Но хора НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЯХ!
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#47 Потребителят е офлайн   puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 11:51 PM

Преди година и аз щях да купувам куче от зоомагазин (добре, че не стана). Разпитвах тук там и останах с впечатлението, че кучетата с родословие са много скъпи. Тогава и дума не можеше да става да отделя много пари за куче (като казвам много имам предвид около 400 лв) . Имаме си само един зоомагазин, в който много рядко държаха кученца в наличност, повечето си бяха при стопаните и там очакваха някой да ги избере. Цената беше доста по-ниска от тази която очаквах от развъдника. Все пак не се решавах да взема кученце от там, защото знаех, че при избраната от мен порода има доста и опасни наследствени болести, за които не можеха да ми гарантират от зоомагазина. В последствие, когато минах през няколко развъдника се оказа, че и там цената може да се сведе до нормалното.
Имам в предвид, че много хора са в подобна ситуация на неинформираност. Ако има малко повече информация от страна на развъдниците за цени и ако тези цени не са така стряскащи хората със сигурност ще предпочетат кучета от тях.
НЕ КУПУВАЙТЕ от зоомагазин!
Все пак хората трябва да имат алтернатива- ако не купуват от зоомагазин, не купуват по обява, не могат да отделят заплатата си да си купят кученце с родословие- какво да правят?

#48 Потребителят е офлайн   Reni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 12:44 AM

Aз съм на мнение,че ако не за всички то за доста породи зоомагазините държат по-високи цени отколкото в развъдник a) a) a) !И мнението ми се базира от миналата година когато си търсех йорки.В магазина ми ,,изпяха,,такава цена oleeee oleeee oleeee Но благодарение на dog.bg намерих развъдник,от който си купих не едно,ами две w) w) w) Цената беше толкова разумна,имайки предвид че са шоу клас. 1super 1super 1super 1super 1super А,като се има в предвид и полезните съвети които получаваш и след това.Просто го няма момента като дай парите и довиждане!А относно кученцата,, внос от развъдник от Унгария,,специално от познат знам,внасял преди време от там и засичал се с много известни зооборсаджии.........та той ми каза чуя ли го това да бягам без да се обръщам d) d) d) d) d)

#49 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 01:42 AM

Ох,знам ги всичките тия неща и колкото и до ми се иска да имам наследство от Блек/за мен той е най-хубавото гардже/откакто сме го прибрали подхвьрлям идеята за кастрация на мьжа ми/беше ми трудно но осьзнах истината/но той нежелае.И вьпреки че е послушен и на мен не ми се иска да го изтьрвем и след два месеца някьде да се заразхождат малки блечета-мечета.Преди три години имах подобен инцидент с кокера наврьх нова година.В 23.00Отивам до денонощния за безалкохолно и докато го взема и платя-обрьщам се и Льки се заклещил с някаква улична дето не я бях и виждала до тогава.Е.... обадих се да не ме чакат и седнах да си чакам кучето.Прибрах се малко преди 24.00.А вьпросната женска не я видях повече. worthy worthy dribble

#50 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:21 AM

Дайте да го кажем другояче.
Кученцата, пристигащи от чужбина по зоомагазините, са купени от въпросната чужбина за жълти стотинки - примерно 50-60 евро за по-евтините породи - и тук се продават на примерно 300% надценка, т.е. за 200-250 евро.
Кученцата, влизащи в зоомагазините от България, са купени за по 80-100 лв. и се продават с примерно 300% надценка, т.е. за по 300-400 лв.
При по-скъпите породи надценката е мааааалко по-малка, но общо-взето човек може сам да си го сметне. Куче, купено от "развъдчика" за 200 лв. не струва по-малко от 500 в зоомагазина.
И обратното: 95% от развъдниците продават на цени около тези в зоомагазините (защото се ориентират по тях все пак.... bl) ) или на по-ниски. Да речем, че изключение правят свръх-супер-шоу-клас кучета, при които цената ще е мааалко повече от тази за боклука в зоомагазина. Тоест, ако за породата ХХХ в магазина ви поискат 1000 лв., има добър шанс същото куче, ама с родословие и много качествено, да ви се продаде между 700 и 1200 лв. от развъдчик, ако има такъв; или да се внесе от съседна страна, от реномиран нормален развъдник, за около 600-700 евро (т.е. 1200-1400 лв.), може и по-малко. А същото куче, пак с родословие, но не толкова свръх-супер-изложбено, съдейки по горната надценка, ще може да се купи директно от развъдчик за около 300-400 лв.
Така че е МИТ, че в зоомагазините е по-евтино, а при развъдчиците - по-скъпо.
А АКО човек не иска да си купи свръх-супер-клас куче, има купища "нормални" обяви за домашни любимци, на съвсем нормални цени. Да, естествено, има и хора, които в заблудата си мислят, че ако зоомагазинът продава примерно самоедче за 600 лв., и те могат да продадат безродословните си, грозни самоеди за по толкова, но повечето са умни и нормални и ще искат за домашните си любимци цена от рода на 300 лв.
Тук пак ще препоръчам: купувайте си кучета с родословия, от клуб и нормален развъдчик. НЕ ВСИЧКИ родословни кучета са бъдещи изложбени звезди b) , но принципиално наличието на документ за произход гарантира външния вид и характера на животното - т.е. че няма от доберманчето да стане ягдтериер примерно. Кученца от повечето породи има "за всеки вкус и всеки джоб", тъй да се каже.
---
Липсата на средства за покупка е друг сериозен въпрос, който си струва обсъждането.
А именно: ако човек не е способен да задели, да речем, 300-400 лв. за покупката на куче, дали ще може да заделя по 50-60-70 лв. месечно за отглеждането му - храна, ветеринарни грижи, инвентар и т.н.
Възможно е да може - просто да няма голямата сума накуп и един вид да трябва да спестява тези 400 лв. в течение на 8 месеца по 50 лв., за да ги "намери". А не му се чака 8 месеца (нормално).
Възможно е и да не може... защото заплатата едва стига на семейството да се нахрани, да си плати сметките и да купи, да речем, учебници за децата.
Важното е "неразполагащият" със сумата да прецени добре възможностите си, без да се поддава на "субективизъм" и желанието си да има, има, има четириного приятелче сега-веднага.
Ако ще бъде в състояние да осигури качествени грижи на животното, ГОЛЯМА част от развъдчиците (дори у нас) могат да предложат различни варианти, устройващи както развъдчика, така и бъдещия собственик. Като се почне от бракувани кученца или такива клас домашен любимец (за които цената е далеч по-ниска) и се стигне до различни разсрочени изплащания, съсобствености и т.н. Естествено, даденият развъдчик ще трябва да проучи "въпроса" и да си помисли, а и е почти сигурно, че за купувача условията ще са неизгодни b) , но и това е вариант в дома да влезе четириног любимец. Така че липсата на голяма сума в брой не е толкова страшна, ако кученцето ще отиде в добър дом, при любящи и грижовни стопани, които могат да си позволят далеч по-сериозните (в дългосрочен план) разходи по отглеждането му.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#51 Потребителят е офлайн   puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:41 AM

Май не се изразих правилно, за което се извинявам!
Това което се опитвах да кажа е че от въпросния развъдник ми предложиха кученце на цена по- ниска от магазина! Но трябваше доста да се ровя и да чакам. Както каза Vabank има една такава нагласа у хората, че щом кучето е с родословие е супер скъпо. Мисля си че ако се популяризира и тази информация доста ще намалее прихода на зоомагазините.
Относно парите за закупуване на кученцето- много хора не са склонни да дадат толкова голяма сума, но веднъж взели кученцето са готови да дадат и последните си пари, за да го спасят ако се налага! Е има ги и другите, но тях няма да ги коментирам.
Поздрави!

#52 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2006 - 08:43 AM

bravoS Vabank

#53 Потребителят е офлайн   Reni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:53 AM

Vabank,имаш аплодисментите ми bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS Но така както изяснихме нещата за зоомагазините,добре е да го направим и за ,,онези развъдници,,които си кръстосват хайваните как им дойде за да има поколения и далаверата да върви.В резултат на това не се получават по-различни кученца от тези в зоомагазините.А и да не говорим че в Пловдив си имаме една госпожа която развъжда персийски котки които като женската стане на 6-7 години и спре да и,, върши работа,,е дава за преспиване a) a) a) a) a) А иначе и тя се води развъдник и то с родословни котки.

#54 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 12:05 PM

Ние намерихме друго разрешение на желанието да имаме куче. Нашето е без родословие и няма никога да бъде заплодено. Проблемът според мен не опира до това да не си вземат хората кучета без документи, а ако си вземат такова поради ред причини, да го кастрират. Но това е друга тема и не ми се иска да повеждам разговора на там. А за зоомагазините съм съвсем съгласна и то не само по отношение на кучетата, а и за всички животни, купувани от там.
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#55 Потребителят е офлайн   deni_york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 07:52 PM

Тия зоомагазини.... a) Имам ясна позиция за тях. ТВЪРДО ПРОТИВ
Гледам йоркшир (в един такъв магазин) за 500 лв. Грижите ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА, две пресечки по-надоло йоркшир за 1000 лв. грижите същите.
Персонала и в двата магазина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕЛЮБЕЗЕН и до колкото
си спомням и в двата магазина не бяха много конкретни за отглеждането на йорки.
И ако в случая развъдниците (а за йоркшири в БГ те не липсват)
не са по-добрата идея... 1super

#56 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 09:07 PM

Обикновенно в тея ''по-скъпите'' магазини хем са нелюбезни, хем са неинформирани и некомпетентни...пък с едно самочувствие...пай се!!! oleeee cl) В магазина на площад Славейков, се продават 2 йорките, и още едно кутре всичките в една клетка...(нищо ново , нали?)..нямаха купички с вода...!!!
Колко хора страдат от зоомагазините...! s) Според мен , някой треябва да просветли хората , решили да си взимат кутре...,защото в повечето случеи те просто не знаят, че покупката от магазин е твърде, ама твърде рискувана...!!! d) Хмм...дано повече хора да четат , преди да купуват...! Ама май не е така.. s)

#57 Потребителят е офлайн   North Light Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 04:41 PM

Цитат

Според мен , някой треябва да просветли хората , решили да си взимат кутре...,защото в повечето случеи те просто не знаят, че покупката от магазин е твърде, ама твърде рискувана...!!!  d)  Хмм...дано повече хора да четат , преди да купуват...! Ама май не е така.. s)

Да-и аз мисля така-повечето хора въобще си нямат на представа какво означава да си вземеш кутре от борса.Да си призная и аз в началото не бях наясно за тези неща докато не открих dog.bg.Според мен този форум помага на много хора и им отваря очите (както се случи с мен).Проблемът е,че всичко това се нуждае от по-голяма гласност,защото бъдещите стопани допускат грешка с избора на място от където да вземат своя домашен любимец най-вече от незнание.Не знам...иска ми се да помогна по някакъв начин повече хора да разберат,че наистина НЕ трябва да купуват от там,но как да стане това,когато нета е буквално залят от обяви,в които се предлагат кучета всевъзможни породи уж с родословие?Нещата стоят така,че тръгнеш ли да купуваш кученце със сигурност първо се сблъскваш с подобен тип обяви и така правиш голямата грешка...
s) s) s)

#58 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 02:15 PM

В магазините слагат и котки.Веднъж се разхождах и влязох в такъв бяха затворили едно 3месечно коте в аквариум и то малък.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#59 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 02:37 PM

Цитат

Цитат

Според мен , някой треябва да просветли хората , решили да си взимат кутре...,защото в повечето случеи те просто не знаят, че покупката от магазин е твърде, ама твърде рискувана...!!!  d)  Хмм...дано повече хора да четат , преди да купуват...! Ама май не е така.. s)

Да-и аз мисля така-повечето хора въобще си нямат на представа какво означава да си вземеш кутре от борса.Да си призная и аз в началото не бях наясно за тези неща докато не открих dog.bg.Според мен този форум помага на много хора и им отваря очите (както се случи с мен).Проблемът е,че всичко това се нуждае от по-голяма гласност,защото бъдещите стопани допускат грешка с избора на място от където да вземат своя домашен любимец най-вече от незнание.Не знам...иска ми се да помогна по някакъв начин повече хора да разберат,че наистина НЕ трябва да купуват от там,но как да стане това,когато нета е буквално залят от обяви,в които се предлагат кучета всевъзможни породи уж с родословие?Нещата стоят така,че тръгнеш ли да купуваш кученце със сигурност първо се сблъскваш с подобен тип обяви и така правиш голямата грешка...
s) s) s)

И аз не бях наясно с магазините. Дори ги приемах нормално! Макар, че не мога да излъжа, че виждах ,как се тормозят...!!! s)
Аз за дог.бг научих една сутрин от телевизията...! Дадоха го и много го похвалиха! И аз понеже исках да си намеря нещо за моята порода и видях темата за дакелите! Та така ''от дума на дума''...!!! И много неща, които до този момент не знаех , научих...!!! Както се казва ''просветлих се''...! За което съм многооого благодарна.!!! w) Тъй, че аз благодаря на късмета си че намерих
дог.бг...!!! И разбрах много истини... ! Но мисля, че който се интересува също ще намери информация и нужните съвети при взимане на кутре.!!!
;)
---
а идея за това как може да се разпространи, този съвет...!!!

#60 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 March 2006 - 12:51 AM

Не всички зоомагазини са такива,аз имам няколко магазина и в нито един не продавам кучета и котки.
Единствените животни,които приемам да се продават по зоомагазините са птиците , влечугите,и гризачите.

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни