Нандо - милия пудел смъртник едно момче, което не е било нужно никому
Публикувано: 25 April 2010 - 12:53 PM
За съжаление пробният период при netware_5 показа, че семейството не могат да задържат Нандо, защото нямат възможност да му отделят нужното внимание и време. Днес момчето се прибира пак при своите спасители ;)
Тъй че прекрасният Нандо продължава да си търси добри стопани и хубав дом :)
Стискайте му палци!
Публикувано: 25 April 2010 - 01:05 PM
Нищо, не му е бил там късмета значи. Такъв сладурчо няма как да не си намери най-прекрасните стопани.
Публикувано: 25 April 2010 - 01:25 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 April 2010 - 02:41 PM
1. Враждебност към други кучета по време на разходка. При insult той е живял в къща с двор с други кучета, но явно тях ги възприема като "съквартиранти", докато навън реагира на другите кучета враждебно с ръмжене, а ако не е на повода даже скача. Жена ми много хареса Нандо и така му се радваше..... но именно заради това много се притеснява да го извежда. Покойният ни пудел Бари беше жестоко нахапан (почти разкъсан гръклян) от немска овчарка, докато беше изведен от жена ми. Сега тя много се притеснява да изведе Нандо, защото няма да може да се оправи в напечена ситуация, просто има страх от кучешки конфликти.
2. Нандо е фиксиран само в моята личност, постоянно ходи по мен, държи се направо раболепно. Когато изляза от апартамента, застава пред вратата и започва да скимти и подвива. Не обръща никакво внимание на жена ми, която се опитва да му обърне внимаие, да го гали и да общува с него. Представям си тогава какво ще стане утре, когато ще остане за цял ден сам само с котарака. И така ще е цяла седмица.
3. Проблеми с Господаря Феликс всъщност няма, защото там нещата бавно почнаха да се наместват. Сигурен съм, че за около седмица ще станат приятели и ще ме правят луд.

Първите два проблема са напълно коригируеми, но за съжаление нямам време. При сегашната ситуация не мога да го оставя сам с жените, като при това през деня ще е без хора в апартамента. Ако не беше тази командировка от утре, сигурно щяхме да продължим пробния период доста по-дълго и да коригирам поведението му. Много ми е мъчно, защото Нандо много ми харесва, чувствам се ангажиран към него и ще ми липсва.
Според мен Нандо трябва да попадне при човек, който е гледал куче и има повече свободно време да се занимава с него, поне в началото. Не бива да остава дълго сам в апартамент, поне в началото. Също така в началото трябва да се избягват разходките по места "населени" с много кучета (домашни или улични). В този смисъл къща с двор би била добро решение.
Много, много съжалявам, защото заминавам утре и защото всички работим или учим и в къщи няма никой по цял ден ...... Но предпочитам да съм честен и обективно да си направя преценката. дано Нандо да намери по-скоро своите хора (:
Публикувано: 25 April 2010 - 02:46 PM
И аз вярвам, че ще намери правилните хора за него!
Не се самообвинявай netware5, ти направи много за Нандо!
Публикувано: 25 April 2010 - 02:50 PM
Мърфи, в 25 April 2010 - 02:51 PM, написа:
И аз вярвам, че ще намери правилните хора за него!
Не се самообвинявай netware5, ти направи много за Нандо!
Работата е, че той толкова много ме обича .... и постоянно засвидетелства тази обич..... Чувствам се все едно че го предавам .....
Хайде че трябва да тръгвам към къщата на insult......
Публикувано: 25 April 2010 - 03:18 PM
Това, че за един ден не е опознал всички от семейството и не им се радва така както на вас - все пак с вас има контакт още преди да отиде у вас и вие сте били неговия човек в ситуацията, е напълно нормално за което и да е куче, да не говорим за Нандо, който е минал през какво ли не...
С кучета социализацията му ще бъде лесна и бърза, особено щом като е на повод няма реакция.
Както и да е. Но наистина изброените проблеми наистина не са проблеми - нещата, които изброявате ще се решат съвсем лесно, просто трябва да се положи малко усилие, както с всяко куче.
Успех на Нандо

Публикувано: 25 April 2010 - 05:52 PM

Темата разчистена.
Пишем за НАНДО!
мод
Публикувано: 26 April 2010 - 08:23 AM
Направете го, няма да съжалявате!
Публикувано: 28 April 2010 - 10:11 AM

- аз разхождам Нандо по улицата, а не го държа в двора. Кучето е напълно контролируемо, проявява страх единствено като види голямо куче да го наближава с интерес, но се повлиява от еднократна корекция, при което може да бъде подушен и заформя нормален контакт. Аз, за разлика от netware5 не съм си позволила да пускам Нандо навън без повод, още повече че не сме си изяснили напълно всички правила на стопанин и подопечен. Радвам се, че е бил достатъчно умен и добър, че да не отпраши на някъде.
- привързаността на Нандо към един човек е разбираема имайки предвид, че Нандо е прекарал всичко на всичко 1,5 ДНИ при netware5, в което време е трябвало да свикне с нова обстановка, хора, котка. Самия факт, че е проявил обич, а не се е скрил някъде говори за това що за животинка е и колко е специален. Не смятам, че един 7кг пудел е риск за която и да е било жена, особено като се има предвид, че дъщерята на netware5 е на моята възраст.
- кучето категорично НЕ вие. Мърмори си под носа - "хмиик, гмиик" и е безумно симпатичен. Но нито лае, нито вие и се държи идеално в къщата - чист, тих, нежен. Не знам защо е необходимо да се пише такова нещо: 1. не е истина; 2. може да съсипе шансовете на Нандо за осиновяване.
Имам достатъчно опит, че да твърдя категорично: кучето е напълно контролируемо и ще бъде чудесен домашен любимец. Може да живее в апартамент, може да живее с други кучета и котки и не изисква особени умения, за да се превърне във весел и уверен в себе си пич.
Цитат
Публикувано: 28 April 2010 - 10:34 AM

Публикувано: 28 April 2010 - 10:34 AM
Сигурна съм, че жената на netware5 ще съжалява след известно време, че не е задържала този разкош!
Да се вземе кученце от улицата и да се очаква, че то ще се държи абсолютно перфектно е мираж! Нека не забравяме, че той беше само преди 2 седмици полумъртъв, нахапан, окаян! Сигурно си има душевни травми, трябва малко време, търпение - може би кучешко училище, евентуално треньор, който да помогне със съвети!
Все пак не съдете толкова строго - собствената ми майка каза, че не може да търпи Мърфи докато правихме ремонт на жилището и се наложи да се преместим да спим в офиса с Мърфичката - аз бях бременна и спахме 4 месеца на матрак :(. Сега мама много го харесва кучо и дълбоко съжалява, но тогава беше непреклонна и изобщо не й мигна окото.
Така че - хора всякакви, а когато са и от твоето семейство - трябва да се съобразяваш!
Минало свършено - следващия и последен стопанин на Нандо трябва да бъде наясно с всички трудности предварително!
Между другото аз подпитах за Нандо да го взема - само дето не бях изядена с парцалите! Колкото и да ми се иска (въздъх), не мога да прегазя мнението на другите.
Как е Нандо сега?
Искам снимки - направо съм пристрастена да гледам как се оправя с всеки изминал ден момчето - голяма ми е радост!
Публикувано: 28 April 2010 - 10:43 AM
Което и да е от моите кучета да беше прехвърлено от улицата - в клиниката - при мен - в нов дом щеше да се държи по същия, а вероятно и по-стреснат начин.
Аз не съдя строго никого - просто ме е изключително неприятно, че вместо да се кажа "така и така, не го искаме всъщност" се съчиняват проблеми. Аз разбирам, че не е уютно да си казал във форума, че ще го вземеш и после да не ти хареса чак толкова, но изпитвам праведен гняв, когато се разказва, че кучето нещо е виновно. За един ден - разбрал се с котката, идентифицирал се с нов стопанин, разбрал, че се пикае навън, ходи на повод и слуша... Това не е "куче с трудности", А СТРАХОТЕН ПЕС, и много държа това да се знае.
Мърфи, ще направя снимки довечера, че сега се връщам от чужбинско и просто нямам време да си поема дъх от работа. Чувства се чудесно, мен ме нямаше няколко дни, били са с мъжа ми и са си другарували с Андро. Пие си антибиотиците, заяква. Научил се вече да се качва на канапето и се размазва на него с голямо удоволствие. Кожата му малко по малко се подобрява, а и е много приятно, че вече не мирише - може да бъде гален толкова, колкото иска /демек - постоянно/

Публикувано: 28 April 2010 - 10:54 AM
Мърфи, в 28 April 2010 - 08:39 AM, написа:
Да се вземе кученце от улицата и да се очаква, че то ще се държи абсолютно перфектно е мираж!
Откъдето и да се вземе куче, няма да е абсолютно перфектно, когато отива в непознат дом. Като допълнение на това има котка, която даже пък е Господар на къщата (разбирай любимец №1), и жена (разбирай Шеф на къщата №1), на която май не й се иска съвсем да търчи сутрин рано по градинките, докато Шеф на къщата №2 не е на линия.
Ей затова първо трябва да се обсъди сериозно с всички от семейството взимането на дом. любимец. Тези хора все пак бързо се усетиха, има къде-къде по-трагични случки.
Целувки и успех на Нандо!
Публикувано: 28 April 2010 - 10:59 AM
Публикувано: 28 April 2010 - 06:12 PM
А,insult, моли се дъщеря ми да не е прочела твоя постинг, че е на твоята възраст, щото ще те издири и убие по мъчителен начин