Dog.bg Форуми : Нандо - милия пудел смъртник

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нандо - милия пудел смъртник едно момче, което не е било нужно никому

#161 Потребителят е офлайн   mitoxond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2010 - 12:53 PM

Здравейте, пиша от името на insult, защото в момента е в чужбина.
За съжаление пробният период при netware_5 показа, че семейството не могат да задържат Нандо, защото нямат възможност да му отделят нужното внимание и време. Днес момчето се прибира пак при своите спасители ;)
Тъй че прекрасният Нандо продължава да си търси добри стопани и хубав дом :)
Стискайте му палци!

#162 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 April 2010 - 01:05 PM

Ами, като препикава тоалетната на Господаря...
Нищо, не му е бил там късмета значи. Такъв сладурчо няма как да не си намери най-прекрасните стопани.

#163 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2010 - 01:25 PM

Дано намери бързо своите хора,че местене напред-назад едва ли е добре за него.Все пак се учудвам на такъв кратък пробен период,но те си знаят.Искрено желая късмет на Нандо и на Инсулт с намирането му на стопани.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#164 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 02:41 PM

Препикаването на тоалетната на Господаря беше еднократен акт и не се повтори. Не е в това проблема. А пробният период е кратък, защото утре заминавам за 1 седмица и ще трябва да оставя Нандо сам с жена ми и дъщеря ми, без да съм имал време да коригирам някои неща в поведението му.

1. Враждебност към други кучета по време на разходка. При insult той е живял в къща с двор с други кучета, но явно тях ги възприема като "съквартиранти", докато навън реагира на другите кучета враждебно с ръмжене, а ако не е на повода даже скача. Жена ми много хареса Нандо и така му се радваше..... но именно заради това много се притеснява да го извежда. Покойният ни пудел Бари беше жестоко нахапан (почти разкъсан гръклян) от немска овчарка, докато беше изведен от жена ми. Сега тя много се притеснява да изведе Нандо, защото няма да може да се оправи в напечена ситуация, просто има страх от кучешки конфликти.

2. Нандо е фиксиран само в моята личност, постоянно ходи по мен, държи се направо раболепно. Когато изляза от апартамента, застава пред вратата и започва да скимти и подвива. Не обръща никакво внимание на жена ми, която се опитва да му обърне внимаие, да го гали и да общува с него. Представям си тогава какво ще стане утре, когато ще остане за цял ден сам само с котарака. И така ще е цяла седмица.

3. Проблеми с Господаря Феликс всъщност няма, защото там нещата бавно почнаха да се наместват. Сигурен съм, че за около седмица ще станат приятели и ще ме правят луд. :ab_041: Лека полека недоверието започна да изчезва.....

Първите два проблема са напълно коригируеми, но за съжаление нямам време. При сегашната ситуация не мога да го оставя сам с жените, като при това през деня ще е без хора в апартамента. Ако не беше тази командировка от утре, сигурно щяхме да продължим пробния период доста по-дълго и да коригирам поведението му. Много ми е мъчно, защото Нандо много ми харесва, чувствам се ангажиран към него и ще ми липсва.

Според мен Нандо трябва да попадне при човек, който е гледал куче и има повече свободно време да се занимава с него, поне в началото. Не бива да остава дълго сам в апартамент, поне в началото. Също така в началото трябва да се избягват разходките по места "населени" с много кучета (домашни или улични). В този смисъл къща с двор би била добро решение.

Много, много съжалявам, защото заминавам утре и защото всички работим или учим и в къщи няма никой по цял ден ...... Но предпочитам да съм честен и обективно да си направя преценката. дано Нандо да намери по-скоро своите хора (:
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2010 - 02:46 PM

Жалко, че не се е получило!
И аз вярвам, че ще намери правилните хора за него!
Не се самообвинявай netware5, ти направи много за Нандо!

#166 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 02:50 PM

Показване на мнениетоМърфи, в 25 April 2010 - 02:51 PM, написа:

Жалко, че не се е получило!
И аз вярвам, че ще намери правилните хора за него!
Не се самообвинявай netware5, ти направи много за Нандо!

Работата е, че той толкова много ме обича .... и постоянно засвидетелства тази обич..... Чувствам се все едно че го предавам .....

Хайде че трябва да тръгвам към къщата на insult......
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   mitoxond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2010 - 03:18 PM

Изброените проблеми, не ми звучат като такива, тъй като от един ден наистина не ми е ясно какво може да се очаква от едно измъчено момче, получило своя шанс за живот толкова скоро.
Това, че за един ден не е опознал всички от семейството и не им се радва така както на вас - все пак с вас има контакт още преди да отиде у вас и вие сте били неговия човек в ситуацията, е напълно нормално за което и да е куче, да не говорим за Нандо, който е минал през какво ли не...
С кучета социализацията му ще бъде лесна и бърза, особено щом като е на повод няма реакция.
Както и да е. Но наистина изброените проблеми наистина не са проблеми - нещата, които изброявате ще се решат съвсем лесно, просто трябва да се положи малко усилие, както с всяко куче.

Успех на Нандо :ba_025: :rc_036:

#168 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 05:52 PM

Малко си поревах, като се разделяхме .... А по пътя към дома на insult си слагаше лапата на ръката ми и на няколко пъти натисна копчетата и отвори прозорците на колата .... Тъжно ми е и се чувствам виновен ...... но все пак не живея сам .... :sad:

Темата разчистена.
Пишем за НАНДО!
мод

User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 08:23 AM

Успех миличък Нандо!!! Боже, ако нямах три и ако не бях в тесен апартамент... Тъй като ми се е случвало, искам да кажа, че най-страхотното нещо на света е ДА ВЪРНЕШ КЪМ ЖИВОТА душица, да дадеш ласка и обич, да спечелиш доверие. Само любов, търпение, вяра и голямо сърце са нужни.
Направете го, няма да съжалявате!

#170 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:11 AM

:smile: Да изясня, че има доста грешно инфо по-горе:

- аз разхождам Нандо по улицата, а не го държа в двора. Кучето е напълно контролируемо, проявява страх единствено като види голямо куче да го наближава с интерес, но се повлиява от еднократна корекция, при което може да бъде подушен и заформя нормален контакт. Аз, за разлика от netware5 не съм си позволила да пускам Нандо навън без повод, още повече че не сме си изяснили напълно всички правила на стопанин и подопечен. Радвам се, че е бил достатъчно умен и добър, че да не отпраши на някъде.

- привързаността на Нандо към един човек е разбираема имайки предвид, че Нандо е прекарал всичко на всичко 1,5 ДНИ при netware5, в което време е трябвало да свикне с нова обстановка, хора, котка. Самия факт, че е проявил обич, а не се е скрил някъде говори за това що за животинка е и колко е специален. Не смятам, че един 7кг пудел е риск за която и да е било жена, особено като се има предвид, че дъщерята на netware5 е на моята възраст.

- кучето категорично НЕ вие. Мърмори си под носа - "хмиик, гмиик" и е безумно симпатичен. Но нито лае, нито вие и се държи идеално в къщата - чист, тих, нежен. Не знам защо е необходимо да се пише такова нещо: 1. не е истина; 2. може да съсипе шансовете на Нандо за осиновяване.

Имам достатъчно опит, че да твърдя категорично: кучето е напълно контролируемо и ще бъде чудесен домашен любимец. Може да живее в апартамент, може да живее с други кучета и котки и не изисква особени умения, за да се превърне във весел и уверен в себе си пич.

Цитат

Много, много съжалявам, защото заминавам утре и защото всички работим или учим и в къщи няма никой по цял ден ...... Но предпочитам да съм честен и обективно да си направя преценката. дано Нандо да намери по-скоро своите хора (:
Радвам се, че netware5 и семейството му взеха решението навреме и Нандо не успя да свикне с тях и да тъгува. Бих предпочела да не се пише, че нещо му има - истината е достатъчна, никога не бих го дала на някой, който няма време за куче.
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2010 - 10:34 AM

Еххх Нандо маймунест, ще ти излезе късмета. Когато го видях на клипчето реших, че сте си взели голо качулато китайско куче или както там беше породата. Дори и в този си вид Нандо е много очарователен, стискам му палци за най-прекрасното семейство и му пращаме много виртуални целувки. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:34 AM

Не всички хора се справят с проблемни ситуации и трябва да имаме разбиране за това!
Сигурна съм, че жената на netware5 ще съжалява след известно време, че не е задържала този разкош!
Да се вземе кученце от улицата и да се очаква, че то ще се държи абсолютно перфектно е мираж! Нека не забравяме, че той беше само преди 2 седмици полумъртъв, нахапан, окаян! Сигурно си има душевни травми, трябва малко време, търпение - може би кучешко училище, евентуално треньор, който да помогне със съвети!

Все пак не съдете толкова строго - собствената ми майка каза, че не може да търпи Мърфи докато правихме ремонт на жилището и се наложи да се преместим да спим в офиса с Мърфичката - аз бях бременна и спахме 4 месеца на матрак :(. Сега мама много го харесва кучо и дълбоко съжалява, но тогава беше непреклонна и изобщо не й мигна окото.
Така че - хора всякакви, а когато са и от твоето семейство - трябва да се съобразяваш!
Минало свършено - следващия и последен стопанин на Нандо трябва да бъде наясно с всички трудности предварително!

Между другото аз подпитах за Нандо да го взема - само дето не бях изядена с парцалите! Колкото и да ми се иска (въздъх), не мога да прегазя мнението на другите.

Как е Нандо сега?
Искам снимки - направо съм пристрастена да гледам как се оправя с всеки изминал ден момчето - голяма ми е радост!

#173 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:43 AM

Ето. Нандо се оказа куче с "трудности". Нуждаещо се от треньор и специално внимание... Не знам как другояче да го кажа - НАНДО Е ЕКСТРА.
Което и да е от моите кучета да беше прехвърлено от улицата - в клиниката - при мен - в нов дом щеше да се държи по същия, а вероятно и по-стреснат начин.

Аз не съдя строго никого - просто ме е изключително неприятно, че вместо да се кажа "така и така, не го искаме всъщност" се съчиняват проблеми. Аз разбирам, че не е уютно да си казал във форума, че ще го вземеш и после да не ти хареса чак толкова, но изпитвам праведен гняв, когато се разказва, че кучето нещо е виновно. За един ден - разбрал се с котката, идентифицирал се с нов стопанин, разбрал, че се пикае навън, ходи на повод и слуша... Това не е "куче с трудности", А СТРАХОТЕН ПЕС, и много държа това да се знае.

Мърфи, ще направя снимки довечера, че сега се връщам от чужбинско и просто нямам време да си поема дъх от работа. Чувства се чудесно, мен ме нямаше няколко дни, били са с мъжа ми и са си другарували с Андро. Пие си антибиотиците, заяква. Научил се вече да се качва на канапето и се размазва на него с голямо удоволствие. Кожата му малко по малко се подобрява, а и е много приятно, че вече не мирише - може да бъде гален толкова, колкото иска /демек - постоянно/ :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:54 AM

Показване на мнениетоМърфи, в 28 April 2010 - 08:39 AM, написа:

Да се вземе кученце от улицата и да се очаква, че то ще се държи абсолютно перфектно е мираж!

Откъдето и да се вземе куче, няма да е абсолютно перфектно, когато отива в непознат дом. Като допълнение на това има котка, която даже пък е Господар на къщата (разбирай любимец №1), и жена (разбирай Шеф на къщата №1), на която май не й се иска съвсем да търчи сутрин рано по градинките, докато Шеф на къщата №2 не е на линия.
Ей затова първо трябва да се обсъди сериозно с всички от семейството взимането на дом. любимец. Тези хора все пак бързо се усетиха, има къде-къде по-трагични случки.
Целувки и успех на Нандо!

#175 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:59 AM

netware5 и семейството му имат 15-годишен опит с пуделче, пак взето от улицата. Той ходеше да го разхожда, докато беше в Син Кръст, доведе и дъщеря си и т.н. Не смятам, че са безотговорни хора и не искам да звучи така. Наистина е чудесно, че навреме се разбрахме за кучето и Нандо се прибра у дома. Тъй или иначе - това беше договорено пробен период. Да не говорим повече за това, минало - заминало, Нандич ме гледа изключително доволен от балкона, където се е опънал на слънце и мижи от удоволствие.
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2010 - 11:26 AM

Ми що не му щракнеш една снимчица, ей тъй на, да го видим и ние колко е доволен и как се препича :wub:
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#177 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 11:37 AM

Аз смятам, че Нандо е много специален,предвид ужаса,който е преживял и му трябват много себеотдайни и отговорни хора.
Късмет с търсенето на нови осиновители!

#178 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 12:25 PM

Показване на мнениетоinsult, в 28 April 2010 - 08:48 AM, написа:

Това не е "куче с трудности", А СТРАХОТЕН ПЕС, и много държа това да се знае.

:wub: :wub: :wub:

Това е наистина чудесно!

Като се върнем от чужбина, ще дойдем да го нагалим, ако може, и да му подарим вкусни стикове за зъбки
:smile:

#179 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 April 2010 - 02:58 PM

Показване на мнениетоS.Petrov, в 28 April 2010 - 11:31 AM, написа:

Ми що не му щракнеш една снимчица, ей тъй на, да го видим и ние колко е доволен и как се препича :wub:

:ba_025: Да и аз само за снимчици чакам и се ослушвам:)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 06:12 PM

Радвам се че Нандо е добре. Виждам че добре сте ме одумали, докато съм в командировка. Няма да коментирам много, само ще кажа, че ми е много мъчно за Нандо и наистина имах (и продължавам да имам)силното желание да го взема. Даже малко си поревах (ако щете вярвайте)когато го връщах. Без да оправдавам жена си, само ще кажа, че тя е преживяла нападение заради собствено куче и просто има СТРАХ да не се повтори. Та теглото на Нандо няма значение тук. И просто каза, че не може след само 1.5 дни заедно да остане сама с Нандо и да поеме грижите за него. При това положение не можех да взема друго решение. Ако не заминавах, щеше да е друго .... И нека insult да потвърди, че първоначално исках да взема Нандо чак след 30 април, именно от съображения да съм си в къщи поне 2-3 седмици след това.

А,insult, моли се дъщеря ми да не е прочела твоя постинг, че е на твоята възраст, щото ще те издири и убие по мъчителен начин :db_046: :db_046: :db_046: :ab_041: :ab_041: :ab_041: ..... тя е само на 17 години :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема