Dog.bg Форуми : Гранули и Кисело мляко

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гранули и Кисело мляко Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2010 - 03:01 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(rage1 @ Apr 15 2010, 03:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Apr 15 2010, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За мен е интересен въпроса "Защо?" .Защо кучето не яде?
Аз си имам едно човешко злоядце вкъщи,справяме се някакси,но е голяма мъка.Мога ,горе-долу да си представя какво ще е със злоядо куче.

Аз ако знаех защо щях отдавна да съм решила проблема ae_085.gif В случая няма да умре от глад(допитала съм се с ветеринара,не е болен или нещо такова),но просто неможе да качи понеже редовно си прави гладни стачки.

Значи НЕ МУ ТРЯБВА да качва. Те, кучетата, следват си свой режим, който не бива да се пренебрегва.

Моя поддържаше определено тегло дори когато край него имаше пълни паници с храна.

Идеята не съм я открила аз - лесен достъп до храна се нарича идеята.

Вероятно си права,но аз като стопанин се притеснявам....дерт ми е като не иска да яде бре ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 03:02 PM

Отклонението от темата е в огромно състояние! Късно е циклона е вече факт! Но все пак по добре гранулите да се сравняват с тиквички, отколкото киселото мляко да е наречено глупост! af_089.gif И аз намерих решение за момента може след седмица да не проработи но предпочитам куч да си хапва дневната доза и да расте нормално.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#43 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:02 PM

Ок де.

Кучетата се хранят 4 месеца с дадена гранула - нямаме проблеми. Решаваме да я сменим с друга, с повече екстри. Ако нормално един чувал трябва да свърши за 20-25 дена, той не свършва и не свършва 50...Кучетата свалят кила, по-малко енергични са и пак не желаят да си уметат паничката...

Е като взе, че свърши храната и я сменихме, проблема отпадна. Ако не е до вкус, до какво е?!
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:04 PM

Цитат(rage1 @ Apr 15 2010, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(rage1 @ Apr 15 2010, 03:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Apr 15 2010, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За мен е интересен въпроса "Защо?" .Защо кучето не яде?
Аз си имам едно човешко злоядце вкъщи,справяме се някакси,но е голяма мъка.Мога ,горе-долу да си представя какво ще е със злоядо куче.

Аз ако знаех защо щях отдавна да съм решила проблема ae_085.gif В случая няма да умре от глад(допитала съм се с ветеринара,не е болен или нещо такова),но просто неможе да качи понеже редовно си прави гладни стачки.

Значи НЕ МУ ТРЯБВА да качва. Те, кучетата, следват си свой режим, който не бива да се пренебрегва.

Моя поддържаше определено тегло дори когато край него имаше пълни паници с храна.

Идеята не съм я открила аз - лесен достъп до храна се нарича идеята.

Вероятно си права,но аз като стопанин се притеснявам....дерт ми е като не иска да яде бре ae_085.gif

Всъщност това, че едно куче може да поддържа своето оптимално тегло преценявайки колко да яде не е валидно за всяко куче. Ако беше така нямаше да има затлъстели smile.gif

п.п. Да темата отиде някъде си, но пък диалога е интересен smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 03:06 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отклонението от темата е в огромно състояние! Късно е циклона е вече факт! Но все пак по добре гранулите да се сравняват с тиквички, отколкото киселото мляко да е наречено глупост! af_089.gif И аз намерих решение за момента може след седмица да не проработи но предпочитам куч да си хапва дневната доза и да расте нормално.

ти, преди да пишеш подобни компетентни мнения , питай събеседника с какво си храни кучето, младеж:-)))

С кисело мляко, извара, шкембе и телешко. Струва ми повече отколкото твоята храна с омешеното кисело мляко дето не знаеш че гранулите с натуралната храна не се смесват.

Накисни гранулите с вода половин час преди да ги дадеш на бебето - писах ти. Или просто му махай паницата на всяко хранене. До вечера ще прояде.

Ае ся оправдания, не бил ял.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#46 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:06 PM

Фех,искаш да кажеш,че всички кучета у вас са злояди?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#47 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 03:09 PM

фех
Цитат
Ако беше така нямаше да има затлъстели

Затлъстелите кучета не водят нормален подвижен начин на живот. Това не важи за храната, а за възрастта и режима.

вие колко затлъстели кучета сте виждали, тичащи по полянките и изпълняващи команди?
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 03:15 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ти, преди да пишеш подобни компетентни мнения , питай събеседника с какво си храни кучето, младеж:-)))

С кисело мляко, извара, шкембе и телешко. Струва ми повече отколкото твоята храна с омешеното кисело мляко дето не знаеш че гранулите с натуралната храна не се смесват.

Накисни гранулите с вода половин час преди да ги дадеш на бебето - писах ти. Или просто му махай паницата на всяко хранене. До вечера ще прояде.

Нали съм младеж и незнаещ? Сигурно съм попитал вет. Споменах също, че им давам само кисело мляко между основото ядене (гранулите). Просто исках да знам дали ще е проблем да ги смесвам, оказа се че няма проблем. Аз си реших проблема ти защо продължаваш усилено да боксуваш в калта?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#49 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:20 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Нали съм младеж и незнаещ? Сигурно съм попитал вет. Споменах също, че им давам само кисело мляко между основото ядене (гранулите). Просто исках да знам дали ще е проблем да ги смесвам, оказа се че няма проблем. Аз си реших проблема ти защо продължаваш усилено да боксуваш в калта?

Не искам да обида вет-а ти, но щом ти е дал такъв съвет и си го послушал - браво и на двамата.

Храненето на куче не е това което визираш ти. И ветеринар за мен далеч не винаги е истина в последната инстанция - някои ветеринари препоръчват да се плодят кучета "за здраве" и да ги хранят с тръбни кокали.
Решил си проблема според твоят начин на виждане -честито.

Темата обаче се разгърна в много интересна посока и вече не ти принадлежи, въпреки че си я започнал точно ти.
Хората са започнали да говорят за свои си кучета с тяхните хранителни интереси. И нищо лошо няма в това:-))
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:20 PM

Привет,

Furia, стана ми интересно защо гранулите не трябва да се смесват с натурална храна?
Чела съм доста по въпроса, но това май съм го пропуснала като излключим, че така се
губи ефектът за почистване на зъбите, какво друго им става на гранулите като се комбинират с
друга храна?

Специално за киселото мляко чела съм, че е полезно, аз лично давам на моят куч със и без гранули...
tb_195.gif

#51 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:23 PM

Аз доколкото "съм чела",млякото (кисело,прясно) не се усвоява от кучешкия организъм.Не ми е трябвало да проучвам по-дълбоко въпроса,защото до кисело мляко не сме опирали,но ми стана любопитно.Имали сме кученце на три дни,което майка ми хранеше с прясно мляко(отдавна беше и май още нямаше "адаптирани кучешки млека" ab_041.gif ) и дивака си растеше нормално....
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#52 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 03:25 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Не искам да обида вет-а ти, но щом ти е дал такъв съвет и си го послушал - браво и на двамата.

Храненето на куче не е това което визираш ти. И ветеринар за мен далеч не винаги е истина в последната инстанция - някои ветеринари препоръчват да се плодят кучета "за здраве" и да ги хранят с тръбни кокали.
Решил си проблема според твоят начин на виждане -честито.

Темата обаче се разгърна в много интересна посока и вече не ти пренадлежи, въпреки че си я започнал точно ти.
Хората са започнали да говорят за свои си кучета с тяхните хранителни интереси. И нищо лошо няма в това:-))

Не се обиждай но те не ядат боклука, който ти си купуваш всеки ден от маркета. Говорим за съвсем различно нещо. Може пък вета да не е компетентен. Но човека ме попита дали киселото мляко е домашно или не и кату му казах, че е такова каза няма проблем давай смело. Или ти сега ще вкараш поредна твоя илюзия, че именно заради киселото мляко куч се капризничи? Наистина вземи пиши някои аргументи срещу киселото мляко ако имаш такива де ;) be_107.gif
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 03:26 PM

Скиселото мляко не сме имали проблем никога(е разбира се става въпрос за малки количества от сорта на 3-4 лъжици и то не всеки ден),но с прясното мляко...моментално разтройство.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:29 PM

Цитат(sweety_bonbon @ Apr 15 2010, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет,

Furia, стана ми интересно защо гранулите не трябва да се смесват с натурална храна?
Чела съм доста по въпроса, но това май съм го пропуснала като излключим, че така се
губи ефектът за почистване на зъбите, какво друго им става на гранулите като се комбинират с
друга храна?

Специално за киселото мляко чела съм, че е полезно, аз лично давам на моят куч със и без гранули...
tb_195.gif

И аз съм го срещала това.Фуриа,да не си имала предвид нещо ,свързано с баланса в храненето?

Rage,тогава нямахме избор.Спомням си смътно,че малкия имаше разстройство,но не мисля,че майка ми е имала друг избор.Порасна здрав и в отлична форма.
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:30 PM

Цитат(kitana @ Apr 15 2010, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Фех,искаш да кажеш,че всички кучета у вас са злояди?

Към дадена марка храна да, т.е. ако един я яде друг няма и така ab_041.gif
Едва с последната марка нямаме забележки от ничия страна.
Тъпото е, че поне малкия мислех, че ще бъде лакомия, уви. Отказахме го от лаковията още на стартера на рояла, като му давах мегадерм в гранулата и от там на татък почна и той да души какво яде, преди да яде. И до днес не мога да го накарам да хапне каквато и да е риба, в каквато и да е форма, нито гранула с риба...

Гранула, която отказват примерно десет дена да проядат, ако сложа добавка се изяжда без забележки. Ето на тази гранула сме без проблеми, без никакви добавки (изрично не споменавам марки).
Пика ни е бил когато се заинатих, че докато има гранула аз няма да купя нова, в жегите не ми се готвеше и вегетирахме докато избутаме до новата храна...

п.п. За килограмите не ми се спори. От десет кладенеца вода можем да си носим и то все за чужди кучета ще са примерите. Има мързеливи кучета, има кучета склонни към напълняване, има всякакви, айде да не излизаме с номера на вечната опозиция...В природата и да го мързи ако иска да яде, като трябва да си хване плячката за да яде сигурно не би имало затлъстели, но в цивилизацията, можеш да си мързелив, лаком и дебел.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:31 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
фех
Цитат

Затлъстелите кучета не водят нормален подвижен начин на живот. Това не важи за храната, а за възрастта и режима.

вие колко затлъстели кучета сте виждали, тичащи по полянките и изпълняващи команди?

Веднага ти цитирам такова куче-яде постоянно и при три хранения на ден дори на полянката му носят гранули или бисквити,и току му ги хвърлят,издуто е като пред раждане и е абсолютна торпила.Казва се Уитни, две годишно хъски,в Кичука в Пловдив.Всичко е индивидуално.А това с изпълението на командите за какво го вкара?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#57 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:31 PM

Meto, аз нещо друго се зачудих като ти видях темата. Домашното мляко нали не е обезмаслявано преди да стане кисело? Зачудих се дали по-голямата масленост не дразни стомаха / или пък да води до по-добро засищане... Не съм много наясно, просто ако някой знае, ще ми е интересно...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#58 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:40 PM

Цитат(sweety_bonbon @ Apr 15 2010, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет,

друга храна?

tb_195.gif

Привет:-)))

МОЖЕ да се комбинират гранулите с натурална храна, но само ако са разделени: за възрастно куче например сутрин гранули, вечер натурална.
Не ежелателно да се смесват натурални съставки с гранули по едно и също време.

най-малкото защото гранулите набъбват в стомаха на кучето и в съчетание с натурална храна, дадена като допълнително натоварване за такъв обем на храната, може да има меко казано неприятни последствия. За това тези, които хранят кучета си с гранули, много често накисват гранулите половин час преди сервирането.

Другата - основната - причина е в това, че за храносмилането на натуралната и гранулирана храна се изискват различни ферменти и различна киселинна среда в стомаха. които не са необходими при редовна практика: при всяко хранене те дават двойно натоварване на черния дроб.
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 03:42 PM

Цитат(Ариел @ Apr 15 2010, 03:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 03:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
фех
Цитат

Веднага ти цитирам такова куче-яде постоянно и при три хранения на ден дори на полянката му носят гранули или бисквити,и току му ги хвърлят,издуто е като пред раждане и е абсолютна торпила.Казва се Уитни, две годишно хъски,в Кичука в Пловдив.Всичко е индивидуално.А това с изпълението на командите за какво го вкара?

за движение.
защо му носят на куч храната на полянката?
Ми ако го включат в режима "падни-легни-напред-редом" поне един час сутрин и един час вечер няма ли да огладнее?
не, не да тича с другите - говоря за упражнения.
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 03:42 PM

Точно в момента млякото е с най малко натурално съдържание на масленост. Кравите пасат свежа (новооникнала) трева, както и скоро родили телета. Силна масленост се получава към септември. Тогава киселото мляко можеш да го режеш с нож направо! Като казах, че им давам кисело мляко не го разбирайте че ядат по кило на ден. Говорим за 4-5 супени лъжици. За дрзненето на стомаха нямам информация, но не били следвало и да действа на другото куче? Или индивидуалността няма граници ?
User's Signature

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни