Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#81 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2010 - 01:37 PM

Трябва и двете страни да имаме най-обща култура, когато сме навън. В крайна сметка не сме врагове, повечето от нас имат деца...
Толкова ли е трудно нещата да изглеждат ето така:Прикачена снимка
Между другото, това e аристократа Арес и неговата Ариел, която с охота и търпение разговаря с добронамерени майки и дечица.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#82 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 May 2010 - 02:00 PM

Не може да си вървиш спокойно в парка с куче залепено до теб и някоя майка,баба или дядо да ти подмята злобно че не мога да минавам от там с кучето си,че такива породи трябвало да ги забранят и да ги убиват щото били убийци.На опита да обясниш че не са прави и да покажеш че кучето ти е добро започват заяжданици и обиди.Еми какво да се обяснявам още обръщам гръб и продължавам не ставам с глупака глупак.Каква е моята вина че кучето ми си върви до мен а някое дете му се завира отгоре,и че после аз трябва да съм виновна че майка му не го гледа?Тук става въпрос за майките в частност които завишават изкуствено правото си че едва ли не парка,улицата им принадлежи и че е само тяхно изконно право те да се разхождат там.Ами не е и по закон щом кучето ми е на повод имам право да минавам от там.А какво търсят те на нашата кучешка поляна?И как да добронамерено да ги подканим да си отидат на детската площадка,а не да стоят на кучешката.Да не говорим че дойде една майка изака си детето в храстите до полянката и си замина.Е това какво е ако не наглост,защото и полиция и всички са на страната на мйаките,няма лошо,но не да се качват на главите на хората с техните изкривени претенции.За това е и темата да разказваме такива случки,които се случват почти ежедневно.Нямам нищо против майките,правим всичко възможно да не ги смущаваме,но защо и те не се опитат същото,имам чувството че нарочно се търси скандал.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 May 2010 - 04:27 PM

Furia_S , Напълно съм съгласна с написаното от теб.Повечето тук сме майки.Аз обаче съм била от майките- кучкарки.Просто нямаше кой да ми помага ,винаги излизах с бебе и куче.Чувала съм какви ли не подмятания по този адрес.И може да се каже даже ,че съм от тези изтрещели майки ,но и кучкарка .Както ме е било страх за детето ми така и за кучето.
Не си кривете душите , неетични кучкари много.Даже болшинството, и това, че шепа хора спазваме правилата,не значи че майките не са наплашени от другата част.Една майка когато трябва да пази детето си прилича много на кучица която пази малките си от непознати.Лае и хапе.И не е длъжна да хвърля боб дали прииждащото от някъде куче не е заплаха за детето и .Определeно с търпение и любезност се постига много.Сега когато синът ми е пораснал също се старя да ги разбирам.Защото като млада майка най ме дразниха други минали по моят път ,но забравили ужаса от страха, че нещо може да се случи на рожбата им .Когато имаш малко детенце и то спи ,най голям шум вдига съседката с вече пораснало такова.Какво и пука нали не е нейното.
Да наистина има отвеяни майки, но тези които сме имали деца ,много добре трябва да си припомним моменти когато мигваш само , и детенце е хванало пътя.И четири очи да имаш ,те пак намират начин , с хитрост.Така опознават света.Така ,че не ги съдете а просто им се усмихнете с думите / Няма страшно/.Те това искат да чуят.

Ти Джей, ще ти разкажа и аз една история.
Излизам с ИЯ зад блока и виждам циганка с три деца.Двете щъкат на ляво на дясно другото бебе и виси от кръста като багаж.Моята кучица много мрази същите тези / роми/ щото я закачат когато е на терасата, миришат и, даже няколко пъти са хвърляли по нея с камъни.И тя ги ненавижда.Въпреки че е възпитана и на повод все пак много се дразни.
Та правя завой и тръгвам да се изнасям а зад гърба си чувам.
-Ела те да пипнете кученцето. То хапе ли?-пита мен.
-Да- отговарям аз ,с надеждната ,че ще прекъсна мигновено желанието и за контакт с нас.
Но уви, дори след няколко кратно по сериозно предупреждение от моя страна, тя не спира да ме преследва.Сякаш не разбира Български.Та чак и потичва подир мен с двете сополиви мърляви отрочета.ИЯ реши че е сериозна заплаха за нас, и взе да и трака ченето.Накрая трябваше да викна ,защото явно от друго не разбират,та да спре на крачка от нас.Клекнах да задържа мецанка , а тя както и тракаше ченето ми отнесе ръката.И се стъписа милата,но това явно беше вече достатъчен сигнал за мърлявата ромка .Тръгна си мърморейки нещо.Заради същите тези роми проблемите с бездомните в нашият квартал са огромни .Каквото и да правим,кастрация ,обезпаразитяване, постоянно мъкнат от някъде нови и нови кученца.Които хем са техни,хем бездомни.От тази случка нататък на циганка и ........няма да хвърля камо ли да давам обяснение за кучето си.Щом съм убедена ,че няма да им навреди ,минавам и не ми пука .

Така, че от майки до майки си има разлика.

#84 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 May 2010 - 04:41 PM

Показване на мнениетоАриел, в 02 May 2010 - 01:22 PM, написа:

Моя е грешката,че в началото не поясних как съм отвърнала на нападките на тази,а и на подобни майки и хора изобщо зашо кучето ми е без намордник.Защото намордникът,поне по общинските наредби в моя град,е задължителен само за няколко породи и доказано агресивните кучета.Кучето ми не спада към тези две категории и това и го обясних.До нея друга майка се заслуша в думите ми и дори се поизаинтересува за кои породи става дума.но тази вече си бе наумила да си излее гнева и афекта върху мен.Когато в нещо съм виновна,съм готова да си понеса последствията,но да се извинявам за нещо,което не съм сторила-айде холан...

Ето че вече нещата изглеждат по друг начин след това твое пояснение:-))))

А ние току що се връщаме от Витоша, и няма да повярвате как ни потръгна - бетер като в тази тема. Вървим към Златните мостове в парк Витоша и на кого да се нахендрим - на родителско лице с момиче на около 10 години. Родителското лице се припарира като вижда Риж, аз се усмихвам любезно и питам:
- Здравейте, извинявайте че ви е минал пътя, нали не ви е страх?
- Страх ни е,- сопва се родителското лице (възрастна жена, може и да е баба, може и да е майка, не знам)- Нали уж трябваше да се спазват правилата навсякъде кучета да са на повод и с намордник.
- Да, госпожо - отвръщам - Но аз точно поради тази причина го доведох на Витоша, в гората и на планина, за да не е в центъра, където не може да го пусна свободно.

"Едно на нула за майките" - си казах на ум. Обаче след това... Дръъъъъъъъъъж сееееее какво се почнааааа, майко мила. То го гнявиха, то го лигавиха, то го целуваха, то го снимаха, то го мачкаха, то не беше писък, не беше чудо.
- Ей, мечо, горещо ли ти е?- попита един възрастен мъж - Я признай кой е уморен повече - малката (посочи дъщеря ми) или ти?
- Майката - смея се аз.
- Мечето е уморено, ще го носите надолу като се връщате - отвърна ни през смях той.

"Едно на едно" - зарадвах се тайничко.

Двама възрастни мъже с бастуни, над 80-годишни лежерно вървяха, говорейки за мъжките си работи. Лео изведнъж направи остър завой и навря главата си в колената на единия от тях, белокос мъж с офицерска осанка и пистолет в кобур на колана. "Харесвам те - казваше цялото тяло на кучето ми - виждам те за първи път но те харесвам".
- Извинявайте! - изписках аз - той е решил че ви харесва, извенете ни за досаждането.
- Няма нищо - отвърна ми пенсионера - Те са любопитни като малките деца.

"Едно на две за нас - казах си на ум - нашите водят".

Бе пълно с майки с деца, питаха ме за разрешение да го галят, да го снимат, разпитваха за породата, "Ау! този е ял боровинки, виж му езика" и т.н. и т.н.

Накрая ми писна да броя всичките минувачи, които го сочеха с пръст, усмихваха му се, мълчиливо го погалваха подминавайки или пищяха "Ауууууу, какво мече". Стигнах до десет и се отказах.
На едната от полянките семейство с деца се спря да зоба сандвичи. Аз снимах цъфнало дръвче с мартенички по него.
- Това куче няма стопанин - каза едно от децата.
- Има - мрачно ме посочи с пръст другото - Ако нямаше аз щях да го прибера.

Накрая отидохме зачервени и по анцузи в една кръчма, първо не искаха да ни пускат с куче, но убедих хората че сме възпитани и каталясали, кучето ще е вързано до стола ми и въобще никакъв проблем няма да създаваме. И какво да видя? След като персонала се изреди да го намачка моят Риж, видях да му мъкнат вода в една купа.

Та...
Такива ми ти работи.
Десет на едно за отбора на кучкарите за днес. Добрите хора са повече. В пъти повече.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#85 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 05:44 PM

Здравейте и от мен, ще споделя впечатленията си по темата. От скоро имам куче и досега не съм имала сериозни конфликти с хората около мен. В градинката, където го разхождам се събират поне 10-20 редовни кучета и си играят в по-късните часове свободно. Интересното е, че има група съседски деца, които вече познават всички кучовци по имена и идват да ги галят, хвърлят им пръчка, изобщо не спират да ги закачат по всякакъв начин. Личи си, че тези деца жаднеят за домашен любимец. Родителите им, не само че не им позволяват такъв, но и доколкото знам от по-старшите кучкари, се обаждат директно в полицията, вместо да си приберат детето, щом не искат да играе с кучетата. Това поражда негодувание у кучкарите и те се държат меко казано хладно с тези деца. Освен това самите деца много често прекрачват границата на благоразумната игра и изобщо не слушат забележките на собствениците. Ситуацията е доста гадна от страни. Явно е, че децата имат нужда от това общуване с животните, но тези, които трябва да им го осигурят са родителите.
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 May 2010 - 08:26 PM

Лошо, пак инцидент!
Дете в София, подгонено от кучета е паднало от мост и го е прегазил бус.....ужасно, много ужасно, но дали наистина са виновни отново кучетата????

П.П.А шофьора на буса, който е бил ЧОВЕК, дори не е спрял....
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#87 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 09:02 PM

Хлапе падна от мост, бус го премаза и избяга
13-годишно момче, подгонено от глутница кучета, падна от мост и бе премазано от микробус.

Драмата се разигра около 4 ч вчера на столичния бул. "Акад. Иван Гешов" при необичайна среднощна разходка на 2 другарчета.
Невръстният Арон излязъл посред нощ с 14-годишен приятел. Двамата решили да се разходят из улиците, без да казват на родителите си. Тръгнали по булеварда в посока бул. "Цар Борис III". По пътя обаче ги нападнали бездомни кучета.
Децата се уплашили и побягнали. За да се спасят от глутницата, се покатерили на металните ограждения на моста, който разделя двата булеварда.
Внезапно Арон се подхлъзнал и полетял от 6 метра височина. При падането бил прегазен от бял бус, разказало по-късно оцелялото дете. Вместо да спре, шофьорът натиснал газта и избягал от мястото. Оцелялото момче стигнало пеша в "Пирогов" след около час и там разказало за случилото се. То не могло да си спомни нито марката, нито номера на автомобила беглец.
Разстоянието от мястото на инцидента до "Пирогов" е не повече от 400 м. Предполага се, че заради смъртта на другарчето си детето е изпаднало в шок. Полицаи, които дежурят на входа на "Пирогов", обясниха вчера, че имената на детето не са записани, защото не е пострадало.
Арон е починал на място и бил откаран в моргата.
Родителите му са разделени, научи "24 часа". Момчето живеело при баба си и жената не усетила, че хлапето се е измъкнало посред нощ. Адресът на майката е в блок на ул. "Богатица" в Лозенец, но в жилището вчера нямаше никого. Съседи видели майката да ридае неудържимо.
Полицията изяснява подробностите около случая. Засега криминалистите разполагат само с разказа на оцелялото 14-годишно момче. Ще бъдат разпитвани и родителите му, които живеели в района на Руски паметник. Издирват се очевидци на катастрофата.
"Търсим белия бус, но имаме много малко информация за него", каза вчера шефът на КАТ Ваньо Стоевски.
http://www.24chasa.b...rticleId=467678

И мама не знае къде е детето в 4 през нощта, и баба не знае ...
И щофьорът на буса минал и заминал - и той не се знае кой е.
Ама в заглавието на материала от всички причастни към ужасната и нелепа смърт на това дете са посочени само и единствено най-главните виновници - КУЧЕТАТА!
Е, как няма да "изтрещят" хората - отвсякъде най-любезно и уж ненатрапчиво им подсказват кое е най-голямата заплаха за тях, за децата им и за близките им.
Просто и ясно - КУЧЕТАТА!

Утре ще осъмнем с нови радикални идеи за глобално "решаване на кучешкия проблем"... :-(

ПП Лично аз не бих излязла на разходка из софийските улици по тъмно, в "доба полунощна" - даже срещу солидно заплащане, заради същите тези глутници и не само заради тях - но това е друга тема...

#88 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 May 2010 - 09:09 PM

Боже мой, що за хора сте да злорадствате на фона на такава сериозна трагедия?!
Загинало е дете, представям си какво й е на майката в момента, срината е сега, смачкана, стъпкана.
И най-малко нападки от към страната на кучкарите ще я съвземат.

Има да го носи този товар до края на живота си, не зависимо от етническата си принадлежност...

Спрете се малко, че ви чета и се ужасявам.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 09:40 PM

Ако упрекът е към мен - аз коментирам единствено журналистиката.
Тя е тази, която прави от личната трагедия на едно семейство публичен проблем и натрапва изводи с последствия за други хора, абсолютно непричастни към случая, вписвайки "удобно" случката в съществуващата атмосфера и набелязаните тенденции за оформяне на т.нар. "обществено мнение".
За конкретната случка - не може да се коментира нищо, освен да се изкажат съболезнования към близките на детето, загинало така нелепо. За жалост не може никой да помогне на тези хора да преодолеят ужасната си загуба. За злорадство - боже упази! - кой би си помислил въобще за такова??? Загинал е нелепо човек - дете! Ужасно, тъжно, непоправимо...
Едва ли близките на това дете някога ще си простят, че са допуснали това да се случи - това е товар, който ще си носят сами, до гроба - и никой не може да ги освободи от този товар.

Възмущавам се единствено от това, че такива трагедии се използват за "черен пиар" и нагнетяват злоба и омраза, посочвайки на обезумелите от страх, несигурност и отчаяние хора лесен отдушник за натрупалата се в тях агресия срещу всичко, което ги подтиска.
Оттам идват и "изтрещялите майки", и всички други "изтрещяли" - и става страшно...

#90 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 09:54 PM

Ако пък е към мен....и аз упреквам в случая единственно журналистиката!!!
Въпреки, че извинявайте ама 14 годишно, в 4 сутринта по улиците......
Не се ужясявайте, трагедия е, за която обаче са отговорни единственно и само възрастните!
Що за МАЙКА не знае 14 годишното и дете къде е, и то в четири сутринта, що за ЧОВЕК ще прегази някой, независимо дали е дете, и ще подмине???
НАИСТИНА Е ТРАГЕДИЯ, НО НЕ САМО ЛИЧНА, А НАЦИОНАЛНА!
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#91 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 10:11 PM

Измествате темата в посоката колко били не-отгворни майките. Браво на вас.

А аз ви казвам: започнете от нас самите. Престанете да се противопоставяте на обществото, та ние сме част от него. Айде аман от куците лозунги като в горепосочената статия. Журналистката ви била виновна? Ми игнорирайте я, още едно желтурче-журналя, нито е първата нито е последната. Но да коментираме в тази тема пропуски на майките като за тази трагедия от нашата страна е повече от мръсно и непочтено.
Загинало е дете, и вие какво искате, да кръжите над тази новина като някой лешояд - "Ау, вижте ги майките как не внимават, а нашите кученца са хрисими, а пък майките" и така до без край?
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 10:26 PM

Благодаря, няма нужда да започвам от мен самата, каквото трябва за тези, към които съм отговорна, и които съществуват заради мен, и моето желание и решение, го спазвам.
Аз като родител, не искам да се чувствам част от общество, което не знае къде са децата му посред нощ, и което прегазва хора и подминава!

И някак си не мога да игнорирам журналистиката, която представя нещата доста по- украсени, но заради която утре ще има още "изтрещели" майки!

Това си е моето виждане, не ви задължавам да се съгласявате с него, но и аз не съм длъжна да гледам на света през вашите очи!

Няма по-ужасно от това да загине дете, и то тогава когато за това са виновни тези, които трябва да го пазят!!!
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 10:29 PM

Показване на мнениетоdurka, в 02 May 2010 - 01:36 PM, написа:

Забелязвам ,че за пореден път мнението ми съвпада с това на Furia_S. Ариел, да ти призная и преди ми е правело впечатление ,особеното ти мнение към хората и най-вече към децата. Но както и да е. Защо с такава агресия към децата и майките им? Ами нормално е майката да скача за детето си.Тя от къде да знае какво е кучето?Или трябва и децата да вържем на повод за да не се втурват към кучетата? И ти вместо да им обясниш като на ЧОВЕК се държиш животински. Да една ще те разбере, две няма,но все пак е нещо! Аз всеки ден гледам (повтарям се) как деца са нападани и гонени от кучетата до училището до нас. И какво мислиш им е отношението като цяло-СТРАХ , на майките им СЪЩО. Ако си на място което е определено за кучета-ок. Но да се сърдиш ,че децата тичат към кучето ти в парк или на площадка е..........Надявам се е останала поне капчица любов към децата в тебе , още повече ,че самата ти си майка???

Погледни и ми цитирай мнения,в които проявавам особено мнение към децата.Помисли малко-след катодо кучешката площадка се през алея,а не през детска площадка в парка ни,нима имам аз някаква вина,че с кучето си не можем да кацнем директно на нея.Кучето ми е плътно до мен именно заради тичащите деца и велосипедистите около нас и тези деца с по-голям успех биха станали жертва на тийнейджърите с колелета,отколкото на кротко преминаващо куче на къс повод.Апропо-тук има още един ник Ариел,но е на кирилица.Дали не си се заблудил(а)???И по какво отсъди,че съм се държала животински?Пак ми дай цитат,ако обичаш,щото иначе става бош-лаф.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#94 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 May 2010 - 10:31 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 02 May 2010 - 10:31 PM, написа:

Благодаря, няма нужда да започвам от мен самата, каквото трябва за тези, към които съм отговорна, и които съществуват заради мен, и моето желание и решение, го спазвам.
Аз като родител, не искам да се чувствам част от общество, което не знае къде са децата му посред нощ, и което прегазва хора и подмнава!

И някак си не мога да игнорирам журналистиката, която представя нещата доста по- украсени, но заради която утре ще има още "изтрещели" майки!

Това си е моето виждане, не ви задължавам да се съгласявате с него, но и аз не съм длъжна да гледам на света през вашите очи!

Няма по-ужасно от това да загине дете, и то тогава когато за това са виновни тези, които трябва да го пазят!!!

Аз съм на същото мнение. Игнорирането е добър метод за корекция при кучетата, но е пагубен при формиране на общественото мнение. И стига с това "да започнем от себе си" - почнали сме отдавна, ама не виждам това да е повлияло на обществото по някакъв начин.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#95 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 10:44 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 May 2010 - 04:46 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 02 May 2010 - 01:22 PM, написа:

Моя е грешката,че в началото не поясних как съм отвърнала на нападките на тази,а и на подобни майки и хора изобщо зашо кучето ми е без намордник.Защото намордникът,поне по общинските наредби в моя град,е задължителен само за няколко породи и доказано агресивните кучета.Кучето ми не спада към тези две категории и това и го обясних.До нея друга майка се заслуша в думите ми и дори се поизаинтересува за кои породи става дума.но тази вече си бе наумила да си излее гнева и афекта върху мен.Когато в нещо съм виновна,съм готова да си понеса последствията,но да се извинявам за нещо,което не съм сторила-айде холан...

Ето че вече нещата изглеждат по друг начин след това твое пояснение:-))))

А ние току що се връщаме от Витоша, и няма да повярвате как ни потръгна - бетер като в тази тема. Вървим към Златните мостове в парк Витоша и на кого да се нахендрим - на родителско лице с момиче на около 10 години. Родителското лице се припарира като вижда Риж, аз се усмихвам любезно и питам:
- Здравейте, извинявайте че ви е минал пътя, нали не ви е страх?
- Страх ни е,- сопва се родителското лице (възрастна жена, може и да е баба, може и да е майка, не знам)- Нали уж трябваше да се спазват правилата навсякъде кучета да са на повод и с намордник.
- Да, госпожо - отвръщам - Но аз точно поради тази причина го доведох на Витоша, в гората и на планина, за да не е в центъра, където не може да го пусна свободно.

"Едно на нула за майките" - си казах на ум. Обаче след това... Дръъъъъъъъъъж сееееее какво се почнааааа, майко мила. То го гнявиха, то го лигавиха, то го целуваха, то го снимаха, то го мачкаха, то не беше писък, не беше чудо.
- Ей, мечо, горещо ли ти е?- попита един възрастен мъж - Я признай кой е уморен повече - малката (посочи дъщеря ми) или ти?
- Майката - смея се аз.
- Мечето е уморено, ще го носите надолу като се връщате - отвърна ни през смях той.

"Едно на едно" - зарадвах се тайничко.

Двама възрастни мъже с бастуни, над 80-годишни лежерно вървяха, говорейки за мъжките си работи. Лео изведнъж направи остър завой и навря главата си в колената на единия от тях, белокос мъж с офицерска осанка и пистолет в кобур на колана. "Харесвам те - казваше цялото тяло на кучето ми - виждам те за първи път но те харесвам".
- Извинявайте! - изписках аз - той е решил че ви харесва, извенете ни за досаждането.
- Няма нищо - отвърна ми пенсионера - Те са любопитни като малките деца.

"Едно на две за нас - казах си на ум - нашите водят".

Бе пълно с майки с деца, питаха ме за разрешение да го галят, да го снимат, разпитваха за породата, "Ау! този е ял боровинки, виж му езика" и т.н. и т.н.

Накрая ми писна да броя всичките минувачи, които го сочеха с пръст, усмихваха му се, мълчиливо го погалваха подминавайки или пищяха "Ауууууу, какво мече". Стигнах до десет и се отказах.
На едната от полянките семейство с деца се спря да зоба сандвичи. Аз снимах цъфнало дръвче с мартенички по него.
- Това куче няма стопанин - каза едно от децата.
- Има - мрачно ме посочи с пръст другото - Ако нямаше аз щях да го прибера.

Накрая отидохме зачервени и по анцузи в една кръчма, първо не искаха да ни пускат с куче, но убедих хората че сме възпитани и каталясали, кучето ще е вързано до стола ми и въобще никакъв проблем няма да създаваме. И какво да видя? След като персонала се изреди да го намачка моят Риж, видях да му мъкнат вода в една купа.

Та...
Такива ми ти работи.
Десет на едно за отбора на кучкарите за днес. Добрите хора са повече. В пъти повече.

Да,медалът си има винаги две страни.Надявам се подобен резултат да постигнеш и в кварталния си парк или градинка,където също толкова спокойно ще възприемат питомника ти.Желая го всъщност на всички нас-водачи на кучета.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#96 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 10:51 PM

Не може да се сравнява интелекта на кучето с интелекта и мисленето на човека . За това всички загрижени майки спрете да водите децата си да пипат чужди кучета и да им се радват. Част от кучетата не обичат това и колкото и да са спокойни по принцип , при протегнати шест чифта ръце към тях ръмжат. Да може да ухапят. Нека по разумният и еволюирал биологичен вид вземе контрола в свой ръце и ухапани и изплашени родители няма да има!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 11:26 PM

Проблемът в обществото ни не сме ние, дето си чешем тук пръстите на клавиатурата. Ние сме малцинство, шепа хора, ние се губим на фона на идиотите. Ето от там идва проблема и негативното отношение, което отнасяме ние с вас.
Защо да си кривим душата? Безотговорните стопани, които са поне 80% сред нас създават негативното мнение сред майките/бабите за всички кучкари.

Тъжен факт, но е факт: ние сме малкото адекватни и вменяеми стопани. И по тази логика аз не бих упреквала майките че се страхуват от кучета и изтрещяват. Нормално е, хора, те не са длъжни да знаят кой кучкар е адекватен а кой е пореден идиот с куче. Не правят разлика, не вдяват, а и не им влиза в служебните задължения.

На фона на днешната урбанизация защо ние, кучкарите, не ги убедим че сме безопасни? Все искаме/търсим някой друг да ни свърши работа... Е, няма.
Виждала съм как дакел втурващ се с лаене от кеф в очакване на разходка плаши дете до разплакване. Стопанката бе адекватна, клекна до детето, извини му се на него и на майката, обясни че кучето просто много му се пишка и обеща че това повече няма да се повтори.
дакела и детето са станали първи приятели след това.
Щяха ли да станат първи приятели, ако стопанката се беше озъбила/сопнала на детето? М?
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 11:51 PM

Нека всички изтрещяли майки, баби и тем подобни знаят, че точно тези ужасни зверове, наречени кучета, попаднали при точните и подходящи хора спасяват ЧОВЕШКИ живот!
И, ЧЕ НЯМАТ ВИНА КУЧЕТАТА КАТО ТАКИВА, ЗА КАКВОТО И ДА Е, А ХОРАТА КАТО СТОПАНИСВАЩИ И ВЪЗПИТАВАЩИ ГИ !

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 12:01 AM

Е те няма как да го знаят, щом ние ,кучкарите, им говорим през долната си устна, презрително едно такова и им се сопваме защо смеят да допускат децата си до кучетата ни.

Не виждате ли абсурда на ситуацията?
Защо майките ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ нещо за нашите кучета? Мммммммоляяя?
Погледнете от тяхната гледна точка: "Какво ми пука че комшия отсреща има кон/слон/крава?
Изобщо не съм длъжна да се съобразявам с неговото хоби, ако толкова обичаш животното си бъди така любезен да не причиняваш дискомфорт на обществото".

А ние... не само искаме, а направо тропаме истерично с краката като я гледам тази тема, за да изискваме тези майки веднагически да ни обикнат кучета и да не се страхуват от тях, и да не ни критикуват.
Няма да стане. Бъдете реалисти.
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 12:17 AM

И вие трябва да станете реалисти, и да прогледнете, че абсурда на тази ситуаця е разрешим единственно от закона, и държавата!!!

Да ви тресна аз една глоба от 4000-5000 хил. лева /та и по-вече/ , че кучето ви е без повод и намордник, па а пак разхождайте го така, и обяснявайте на всички стреснати и изтрещяли, че то е много добричко!

Както каза Camellia, не може шепа хора да са въоръжени с всички необходими документи и предпазни средства, и да притичват като партизани, за да не се сблъскат с поредната изтрещяла майка, а дивия селянин да си е пуснал кучето на само разходка, перейки се къв дзвер е, и за това да отнасяме негативи всички собственици на кучета!!!
User's Signature

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни