Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#261 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Ku4eta

Публикувано: 19 September 2010 - 01:10 PM

На нас пък ни се случи нещо дооста странно.Вчера докато разхождах Ричи и гледам един мъж си говори с друг мъж и до единия стои количка със спящо в нея дете.И докато подминаваме с Ричи мъжът отбранително застана пред количката и ни проследи докато минахме,и то с какъв поглед.А след това пак се върна да говори с мъжа.Не знам кое беше по-странното-как ни изгледа или това,че беше на мястото на една изтрещяла майка.Явно вече трябва да се пазим и от изтрещели бащи :ab_041:
User's Signature

Едно куче е по-добър приятел от когото и да е човек

Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2010 - 04:40 PM

Уф, на мен пък днес ми вдигна скандал една "изтрещяла" баба без внуче, но с дядо, който й пригласяше. :ud_009:
Обвиниха ме защо съм седнала на една пейка покрай пътечка в гората на Борисовата градина, далече от всякакви детски площадки, и чистя бодилите от козината на кучето си - на пейките сядали майки с колички, а кучето ми ръсело мръсотия, косми и зарази...
Абсурд беше да разбере, даже да й бях обяснила, че представите й за домашно куче, останали от босоногото й детство в родното село през 40-те год. на миналия век - Шаро на веригата, не видял до гроб ни къпане, ни ваксина, ни обезпаразитяване - не са актуални, поне не и в моя случай.
И не е проблем, че тази възрастна жена ще си остане в плен на заблудите - лошото е, че и доста по-млади от нея хора робуват на същите предразсъдъци - за тях всяко куче по подразбиране е мръсно, разнася болести и гледат на него като на прокажено.
:dh_188:

#263 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 06:28 PM

Пфф направо да ги...и аз не знам какво да ги направиш! :eg_033: Не искат да те разберат и това си е.Ти му обясняваш,то пак!Че и не те слуша даже!Прости хора много.Но има и интелигентни такива,които даже те и убеждават че ти грешиш.Моя приятелка например не я разбирам-казва че не я е страх от кучетата,обаче бяга от тях едва ли не,а като се разминем с някое куче само дето не е поискала да го затрие.Обяснявам и,че вече ме дразни с това-били крастави и какви ли не още,само преносители на болести.Казва,че харесвала само домашни кучета,които ги гледат подобаващо,не са болни и още куп критерии.Просто не мога да изляза на глава с нея,много е остроумна,все намира за какво да се хване.Същото и с котките.Днес дори ми заяви,че няма нищо против фирмите,които тестват продуктите си върху животни.Аз обаче имам.Не мога да се примиря с това и да купувам от тези марки,като знам че ги подкрепям.Не мога да се примиря,че използват животните по този начин.Просто не мога.

И ще цитирам един пост на Wind(извинявам се,че не съм питала преди това) който изразява мнението ми по-добре от колкото аз бих могла да го напиша:

Цитат

Просто ми е омръзнало всичко да се използва, експлоатира, унищожава в името на човека.

Зоологически градини, в които животните се държат в клетки или тесни заграждения, за да можем да заведем децата си да се порадват на животните. Каква радост, боже, величествени животни, сломени зад клетките. На какво се учат децата по този начин?

Дресури на животни в цирка, да се възхитим на умението на дресьора - каква наслада да изпитам, като си представя как е постигнато това, как живее животинката извън представленията?

Птички в клетки, хамстери, порчета, рибки в аквариуми - каква радост може да изпитва човек, каква любов към животните, затваряйки ги по този начин?

Лов за развлечение - те иначе полагали грижи за дивеча. Що за безумие е да се убиват животни заради трофеи, заради ниското самочувствие на ловците?

Деликатеси в изтънчени ресторанти, събиране на охлюви, миди, за да се сварят живи, сякаш човек ще умре от глад, ако не яде такава храна.

И аз така смятам,съжалявам ако на някой не му изнася.Писна ми вече!
А покрай това забравих да ви разкажа-в събота ходихме на рилските езера и на връщане поседнахме там,където танцуват дановистите,на тази полянка.Покрай нас минава мъж с малко дете,който прикотква детето да върви с думите,че ако остане ще го изядат вълците,те само това чакали.Тоя човек много ме издразни.Вълците странят от хората,явно никой не го е светнал.Какво толкова ще му стане ако постъпи като друга майка,която казваше на дъщеря си да настигне по-голямата кака,която вървеше с нейната майка малко пред тях.Леле,направо вече...Айде,че много дълго стана,извинявам се. :ae_085:
User's Signature

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...

#264 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 September 2010 - 06:37 PM

И аз съм против ловът , нооо миди ....
Блатни миди , задушени в черупката с резенче лук, домат и печени на жар....
Бих продал и баба си заради това ...
Или рибена чорба от мряна , или змиорка ? :ud_009:

#265 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 08:12 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 20 September 2010 - 06:42 PM, написа:

Или просто никой не ти е искал мнението.Поне не в тази тема.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 08:41 PM

Аай сиктир, моля ти се ! Нищо лошо не съм казал.

#267 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 09:46 PM

А след това "Смекта", а в по-тежките случаи - активен въглен... :ud_009: :ud_009: :ud_009:
Тия миди, в наш'те води, нещо много се надрусват с разни отпадъчни материали, да му се не види. И аз ги обичах, преди да си изповръщам червата... :eg_033: :zz_020:
Блазе ти, че имаш такъв здрав стомах ! :ab_041:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#268 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 01:31 PM

Сори за Off-а-но освен миди,се сещам за вкуснотията,която май няма как да си ял( :flagbg: )-а именно прасенце сукалче,на пещ,пълнено с кюфтенца.Наистина-що се правиш на всяка манджа-мерудия?Имаш мастило за хабене ли?И за предпочитане е да ползваш български думи в бг форум-поне "ай сиктир" си има буквален превод,и не е показател за културата и възпитанието ти.Сиктирдосвай в своя дом,ако обичаш!

....и малко по темата..:двама пенсионери на възраст 75 плюс се разминават с мен и кучето ми (в ден неделя) и коментират:"кучета,котки....а няма кой да работи"! :db_046: Само майки да бяха-с мед да ги намажеш!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#269 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2010 - 02:37 PM

Боже...Бе аз затова ли го написах?За да се карате и да ми обяснявате колко са вкусни мидите?Аз съм напълно ПРОТИВ яденето на всякакви други животинки освен рибата от страна на морските деликатеси.Точка,темата не е за това кое е вкусно и кое-не. :mg_062: :ae_085: Извинявам се за тона,днеска ми е...абе гаден ден и тия коментари просто ме издразниха. :smile:
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 06:12 PM

Считам го като намек че ме гоните , жалко ...
Но дразня защото и вие дразните , и не само мен , а и всички които сте цитирали ...

Въртите се в ваша моно-егоцентрична система , и различните нямат право на мнение.

Ами и мен ме е страх от големите и от някой малки кучета .

Просто и кучетата "изтрещяват " понякога и резултатът е бърз и непоправим за детето ...
виждал съм го и с очите си ... да не казвам какво .

Мойто куче се отнася различно към децата , и към най малките ако побегнат - става агресивно .
Всеки когато види пушка , дори и въф филм , знае че някога ще гръмне.
Кой ви познава , особено некучкарят , и ви знае кучето агресивно ли е , и за миг дали няма да стане лошото .
Всеки си пази детето и не може да го съдите , аз напр. избягвам местата където има майки с деца и толкоз .
Това са детски градинки , и паркове създадени за хора ...

Никой кучкар във Враца не събира акото на кучето си , от седмица и аз спрях да нося пликче , понеже ставам смешен и с вид на луд .
Така че вярно цапат и то много куч1етата ...

Никой не е виновен , че София се пренасели и няма място за коли , хора баби и кучета , и от там почват дрязгите ...

Заа жените нямам думи - след като се еманципирахте , с трагичен резултат ,
при което вършите всичко както и преди + ходите на работа :af_089:
явно се опитвате да еманципирате и кучетата , да ги очовечите , да им създадете права ,
ии разбира се кучешки министър , ... оправяйте се без мен , естеств.
аай , довиждане :md_064:

#271 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 09:49 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 21 September 2010 - 04:17 PM, написа:

Считам го като намек че ме гоните , жалко ...
Но дразня защото и вие дразните , и не само мен , а и всички които сте цитирали ...

Въртите се в ваша моно-егоцентрична система , и различните нямат право на мнение.

Ами и мен ме е страх от големите и от някой малки кучета .

Просто и кучетата "изтрещяват " понякога и резултатът е бърз и непоправим за детето ...
виждал съм го и с очите си ... да не казвам какво .

Мойто куче се отнася различно към децата , и към най малките ако побегнат - става агресивно .
Всеки когато види пушка , дори и въф филм , знае че някога ще гръмне.
Кой ви познава , особено некучкарят , и ви знае кучето агресивно ли е , и за миг дали няма да стане лошото .
Всеки си пази детето и не може да го съдите , аз напр. избягвам местата където има майки с деца и толкоз .
Това са детски градинки , и паркове създадени за хора ...

Никой кучкар във Враца не събира акото на кучето си , от седмица и аз спрях да нося пликче , понеже ставам смешен и с вид на луд .
Така че вярно цапат и то много куч1етата ...

Никой не е виновен , че София се пренасели и няма място за коли , хора баби и кучета , и от там почват дрязгите ...

Заа жените нямам думи - след като се еманципирахте , с трагичен резултат ,
при което вършите всичко както и преди + ходите на работа :af_089:
явно се опитвате да еманципирате и кучетата , да ги очовечите , да им създадете права ,
ии разбира се кучешки министър , ... оправяйте се без мен , естеств.
аай , довиждане :md_064:

Какво точно искате да кажете? Какво точно защитавате? С какво точно не сте съгласен?
Сещам се, че "във Враца и гарга не каца"
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#272 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 08:37 AM

"Всеки си пази детето и не може да го съдите , аз напр. избягвам местата където има майки с деца и толкоз .
Това са детски градинки , и паркове създадени за хора ... "

Ако уважаемият притежател на пекинез,писал по-горе,си бе направил труда да прочете поне първия (и мой) пост,едва ли щеше да пише сега това.Аз визирам точно майка,която блее,а малкият и се хвърля буквално към лицето на моя,докато преминавам през парка( на къс повод) ,в чийто край се намира отредената за кучета клетка и не мога да избегна маршрута.И нещо съвсем пресно-отпреди 20 мин.И в нашия парк се навъртат клошари,повечето са неадекватни по различни причини,а след инцидента в парк в съшия квартал с убитата по жесток начин жена от клошар,аз съм особено осторожна.Както бяхме четирима кучкари в клетката,се появи жена,видимо от тази...общност,влезе и дойде да пита за цигари,Казахме и,че не пушим,а тя реши да остане,вместо да си продължи по пътя си.Помолих я учтиво да излезе,тя каза,че обичала кучета и искала да е сред тях,но аз настоях с аргумента,че тук е място само за кучета и стопаните им.Нещо в нея ми подсказваше,че няма връзка с кораба майка и не исках да е около кучетата подобен непредсказуем човек.В този момент Арес,който се правеше дотогава,че не я забелязва,скочи отзад на гърба и с движения на изявена доминантност.И и казах-"ето затова не искаме странични хора-няма да го повикам да слезе,докато Вие не си излезете".Тя пак се правеше на разсеяна и тогава Арес леко я гризна за седалищните части.Обикновено той постъпва така при подкана за игра,но в случая отстрани си изглеждаше,че явно и намеква да се маха.Е,тя вече май разбра всички намеци до тук и отиде да отваря вратата,аз заповядах на Арес да спре да я закача,той закова на място и жената се изниза.За пръв път моят влезе в ролята на бодигард и ми помогна да се спрява с видимо неуравновесена личност-случайно или не,за мен е загадка за момента.Темата е за изтрещяването и няма да коментирам в случая поведението му.
User's Signature

#273 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2010 - 10:31 AM

Ако всичко това,което emilvr написа е провокирано от мен-съжалявам,не исках.Не съм никъде казала,че не зачитам мнението на околните,просто казах,че някои хора се опитват теб да убедят,че трябва да те е страх,като го подкрепих с личен пример.Извинявам се отново за тона си,наистина трябваше да го редактирам. :mc_004:
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 01:03 PM

Лично аз не виждам основание или резон за извинение...от теб!
User's Signature

#275 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 02:47 PM

Абсолютно, Селене , няма за какво да се извинява , или който и да е друг .
( себе си считам за невинен по презумпция :md_064: ) Мненията и мисленето са различни , и за това е форум ...
иначе ще прилича на ония свадби , където седят полицай/ роднина /полицай / роднина.
За тия условия които пише Ариел - също е права .
.

#276 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2010 - 05:21 PM

Има един ненормалник живеещ до нас .. Всеки ден се разминаваме с него и синът му ( около 4 годишен) и всеки ден баща му подхвърля нещо от сорта " Ужасен помяр", "Кучетата хапят", "Пази се, че ще те изяде" ... Това го повтаря откакто кучето ми е на 6 месеца до вчерашна дата ... ( година и два месеца) .. в който просто ексалирах с думите "Ти пикла ли възпитаваш или МЪЖ" Мога да се похваля, че днес ме подмина с навесена глава надолу и шушукане, което ако го напиша ... ще си изпрося наказание :) Радвам се, че най-накрая решихме нашата "вражда" !!!
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#277 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2010 - 05:51 PM

Цитат

в който просто ексалирах с думите "Ти пикла ли възпитаваш или МЪЖ"

:ac_007: :da_005:
User's Signature

#278 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 09:40 AM

".....кучетата хапят!...".А хората убиват.Дали ще му дойде в повече тази информация на подрастващо,залято от антикучешките внушения на родителите си?Защото на моменти ми идва точно това да вмъкна,когато чуя подобни реплики.Но....и аз съм родител и знам кое кога и как трябва да се поднесе на едно крехко и емоционално съзряващо дете.Затова карам на принципа самара и магарето-обръщам се към въпросния нравоучител с тон,гарантиращ ми,че и детето ще ме чуе,казвайки "Защо го лъжете?Това куче не е ухапало никой и Вие не знаете дали хапе всъщност."Наскоро една пикла изпадна в истерична и крещяща паника,когато разбра,че трябва да се размине с кучето ми в парка-стои и пищи,а аз тихо и казах-"иди се покачи на най-близкото дърво и от тами пищи колкото си искаш!".Оставих я безмълвна и в размисъл дали да се качва,адже ба!
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 07:54 PM

Ми то и хората хапят, още имам белег от едно идиотче в детската градина :ab_041:
Нагледах се и се наслушах на глупости за мръсните кучета, ядящи непослушни деца, болестите и прочие глупости. Но знаете ли, тези антикучешките настроения не са отскоро. Преди кажи речи 16 години си взехме първото куче - ситно пинчерче. Нямаше още годинка и се мотаехме около блока в една трева, пълна с фасове и всевъзможни боклуци. Аз я чистех периодично, за да може кученце да ходи там без опастност от стъкла. Eдин комшия дойде веднъж със сериозната заплаха, че ако не махна това мръсно куче от полянката, ще я изрита така, че ще му залепне на обувката...Няма да го забравя това, толкова години вече. Е, аз си викнах моя тати и пияндурникът вече не повтори. Някои хора могат да се репчат само на малки момиченца и пинчери...толкоз им стига смелостта.
Инак тук се нагледах на майки, които учат децата си как да се грижат за кучетата, как да ги приближават и им се радват. Ей, хора, кога ли ще стане така и в нашата бедна страна...

#280 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 10:01 AM

Ще,аз съм оптимист.Днес майка води две деца на около 8 год.,минават покрай нас,Арес,рязко се обърна към едното,но защото нещо друго зад него го заинтригува.Момчето помисли,че ще е нападнато,но майката бе в час,видя,че кучето изобщо не отчита тяхното присъствие,че е на къс повод и каза спокойно на момчето да не се притеснява.То се огледа пак,усмихна се облекчено и си продължиха без да забавят крачка.Майка-сутрин в 8,с двама ученика и в час.Как да не съм оптимист! :rc_036:
User's Signature

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема