Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си
Публикувано: 19 September 2010 - 01:10 PM

Публикувано: 19 September 2010 - 04:40 PM

Обвиниха ме защо съм седнала на една пейка покрай пътечка в гората на Борисовата градина, далече от всякакви детски площадки, и чистя бодилите от козината на кучето си - на пейките сядали майки с колички, а кучето ми ръсело мръсотия, косми и зарази...
Абсурд беше да разбере, даже да й бях обяснила, че представите й за домашно куче, останали от босоногото й детство в родното село през 40-те год. на миналия век - Шаро на веригата, не видял до гроб ни къпане, ни ваксина, ни обезпаразитяване - не са актуални, поне не и в моя случай.
И не е проблем, че тази възрастна жена ще си остане в плен на заблудите - лошото е, че и доста по-млади от нея хора робуват на същите предразсъдъци - за тях всяко куче по подразбиране е мръсно, разнася болести и гледат на него като на прокажено.

Публикувано: 20 September 2010 - 06:28 PM

И ще цитирам един пост на Wind(извинявам се,че не съм питала преди това) който изразява мнението ми по-добре от колкото аз бих могла да го напиша:
Цитат
Зоологически градини, в които животните се държат в клетки или тесни заграждения, за да можем да заведем децата си да се порадват на животните. Каква радост, боже, величествени животни, сломени зад клетките. На какво се учат децата по този начин?
Дресури на животни в цирка, да се възхитим на умението на дресьора - каква наслада да изпитам, като си представя как е постигнато това, как живее животинката извън представленията?
Птички в клетки, хамстери, порчета, рибки в аквариуми - каква радост може да изпитва човек, каква любов към животните, затваряйки ги по този начин?
Лов за развлечение - те иначе полагали грижи за дивеча. Що за безумие е да се убиват животни заради трофеи, заради ниското самочувствие на ловците?
Деликатеси в изтънчени ресторанти, събиране на охлюви, миди, за да се сварят живи, сякаш човек ще умре от глад, ако не яде такава храна.
И аз така смятам,съжалявам ако на някой не му изнася.Писна ми вече!
А покрай това забравих да ви разкажа-в събота ходихме на рилските езера и на връщане поседнахме там,където танцуват дановистите,на тази полянка.Покрай нас минава мъж с малко дете,който прикотква детето да върви с думите,че ако остане ще го изядат вълците,те само това чакали.Тоя човек много ме издразни.Вълците странят от хората,явно никой не го е светнал.Какво толкова ще му стане ако постъпи като друга майка,която казваше на дъщеря си да настигне по-голямата кака,която вървеше с нейната майка малко пред тях.Леле,направо вече...Айде,че много дълго стана,извинявам се.

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...
Публикувано: 20 September 2010 - 06:37 PM
Блатни миди , задушени в черупката с резенче лук, домат и печени на жар....
Бих продал и баба си заради това ...
Или рибена чорба от мряна , или змиорка ?

Публикувано: 20 September 2010 - 08:12 PM
emilvr, в 20 September 2010 - 06:42 PM, написа:

Или просто никой не ти е искал мнението.Поне не в тази тема.
Публикувано: 20 September 2010 - 08:41 PM
Публикувано: 20 September 2010 - 09:46 PM
А след това "Смекта", а в по-тежките случаи - активен въглен...

Тия миди, в наш'те води, нещо много се надрусват с разни отпадъчни материали, да му се не види. И аз ги обичах, преди да си изповръщам червата...

Блазе ти, че имаш такъв здрав стомах !

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 21 September 2010 - 01:31 PM

Сори за Off-а-но освен миди,се сещам за вкуснотията,която май няма как да си ял(

....и малко по темата..:двама пенсионери на възраст 75 плюс се разминават с мен и кучето ми (в ден неделя) и коментират:"кучета,котки....а няма кой да работи"!

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 21 September 2010 - 02:37 PM

Публикувано: 21 September 2010 - 06:12 PM
Но дразня защото и вие дразните , и не само мен , а и всички които сте цитирали ...
Въртите се в ваша моно-егоцентрична система , и различните нямат право на мнение.
Ами и мен ме е страх от големите и от някой малки кучета .
Просто и кучетата "изтрещяват " понякога и резултатът е бърз и непоправим за детето ...
виждал съм го и с очите си ... да не казвам какво .
Мойто куче се отнася различно към децата , и към най малките ако побегнат - става агресивно .
Всеки когато види пушка , дори и въф филм , знае че някога ще гръмне.
Кой ви познава , особено некучкарят , и ви знае кучето агресивно ли е , и за миг дали няма да стане лошото .
Всеки си пази детето и не може да го съдите , аз напр. избягвам местата където има майки с деца и толкоз .
Това са детски градинки , и паркове създадени за хора ...
Никой кучкар във Враца не събира акото на кучето си , от седмица и аз спрях да нося пликче , понеже ставам смешен и с вид на луд .
Така че вярно цапат и то много куч1етата ...
Никой не е виновен , че София се пренасели и няма място за коли , хора баби и кучета , и от там почват дрязгите ...
Заа жените нямам думи - след като се еманципирахте , с трагичен резултат ,
при което вършите всичко както и преди + ходите на работа

явно се опитвате да еманципирате и кучетата , да ги очовечите , да им създадете права ,
ии разбира се кучешки министър , ... оправяйте се без мен , естеств.
аай , довиждане

Публикувано: 21 September 2010 - 09:49 PM
emilvr, в 21 September 2010 - 04:17 PM, написа:
Но дразня защото и вие дразните , и не само мен , а и всички които сте цитирали ...
Въртите се в ваша моно-егоцентрична система , и различните нямат право на мнение.
Ами и мен ме е страх от големите и от някой малки кучета .
Просто и кучетата "изтрещяват " понякога и резултатът е бърз и непоправим за детето ...
виждал съм го и с очите си ... да не казвам какво .
Мойто куче се отнася различно към децата , и към най малките ако побегнат - става агресивно .
Всеки когато види пушка , дори и въф филм , знае че някога ще гръмне.
Кой ви познава , особено некучкарят , и ви знае кучето агресивно ли е , и за миг дали няма да стане лошото .
Всеки си пази детето и не може да го съдите , аз напр. избягвам местата където има майки с деца и толкоз .
Това са детски градинки , и паркове създадени за хора ...
Никой кучкар във Враца не събира акото на кучето си , от седмица и аз спрях да нося пликче , понеже ставам смешен и с вид на луд .
Така че вярно цапат и то много куч1етата ...
Никой не е виновен , че София се пренасели и няма място за коли , хора баби и кучета , и от там почват дрязгите ...
Заа жените нямам думи - след като се еманципирахте , с трагичен резултат ,
при което вършите всичко както и преди + ходите на работа

явно се опитвате да еманципирате и кучетата , да ги очовечите , да им създадете права ,
ии разбира се кучешки министър , ... оправяйте се без мен , естеств.
аай , довиждане

Какво точно искате да кажете? Какво точно защитавате? С какво точно не сте съгласен?
Сещам се, че "във Враца и гарга не каца"
Публикувано: 22 September 2010 - 08:37 AM
Това са детски градинки , и паркове създадени за хора ... "
Ако уважаемият притежател на пекинез,писал по-горе,си бе направил труда да прочете поне първия (и мой) пост,едва ли щеше да пише сега това.Аз визирам точно майка,която блее,а малкият и се хвърля буквално към лицето на моя,докато преминавам през парка( на къс повод) ,в чийто край се намира отредената за кучета клетка и не мога да избегна маршрута.И нещо съвсем пресно-отпреди 20 мин.И в нашия парк се навъртат клошари,повечето са неадекватни по различни причини,а след инцидента в парк в съшия квартал с убитата по жесток начин жена от клошар,аз съм особено осторожна.Както бяхме четирима кучкари в клетката,се появи жена,видимо от тази...общност,влезе и дойде да пита за цигари,Казахме и,че не пушим,а тя реши да остане,вместо да си продължи по пътя си.Помолих я учтиво да излезе,тя каза,че обичала кучета и искала да е сред тях,но аз настоях с аргумента,че тук е място само за кучета и стопаните им.Нещо в нея ми подсказваше,че няма връзка с кораба майка и не исках да е около кучетата подобен непредсказуем човек.В този момент Арес,който се правеше дотогава,че не я забелязва,скочи отзад на гърба и с движения на изявена доминантност.И и казах-"ето затова не искаме странични хора-няма да го повикам да слезе,докато Вие не си излезете".Тя пак се правеше на разсеяна и тогава Арес леко я гризна за седалищните части.Обикновено той постъпва така при подкана за игра,но в случая отстрани си изглеждаше,че явно и намеква да се маха.Е,тя вече май разбра всички намеци до тук и отиде да отваря вратата,аз заповядах на Арес да спре да я закача,той закова на място и жената се изниза.За пръв път моят влезе в ролята на бодигард и ми помогна да се спрява с видимо неуравновесена личност-случайно или не,за мен е загадка за момента.Темата е за изтрещяването и няма да коментирам в случая поведението му.

Публикувано: 22 September 2010 - 10:31 AM

Публикувано: 22 September 2010 - 02:47 PM
( себе си считам за невинен по презумпция

иначе ще прилича на ония свадби , където седят полицай/ роднина /полицай / роднина.
За тия условия които пише Ариел - също е права .
.
Публикувано: 22 September 2010 - 05:21 PM

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 22 September 2010 - 05:51 PM
Цитат

Публикувано: 23 September 2010 - 09:40 AM

Публикувано: 23 September 2010 - 07:54 PM

Нагледах се и се наслушах на глупости за мръсните кучета, ядящи непослушни деца, болестите и прочие глупости. Но знаете ли, тези антикучешките настроения не са отскоро. Преди кажи речи 16 години си взехме първото куче - ситно пинчерче. Нямаше още годинка и се мотаехме около блока в една трева, пълна с фасове и всевъзможни боклуци. Аз я чистех периодично, за да може кученце да ходи там без опастност от стъкла. Eдин комшия дойде веднъж със сериозната заплаха, че ако не махна това мръсно куче от полянката, ще я изрита така, че ще му залепне на обувката...Няма да го забравя това, толкова години вече. Е, аз си викнах моя тати и пияндурникът вече не повтори. Някои хора могат да се репчат само на малки момиченца и пинчери...толкоз им стига смелостта.
Инак тук се нагледах на майки, които учат децата си как да се грижат за кучетата, как да ги приближават и им се радват. Ей, хора, кога ли ще стане така и в нашата бедна страна...
Публикувано: 24 September 2010 - 10:01 AM