Демодекоза
Публикувано: 31 August 2006 - 11:29 AM
В крайна сметка решихме преди да отидем на др.лекар да отида и лично да говоря с лекарката, защото все пак с Томи си ходим там от самото начало ...
Тя стоически издържа кръстосания разпит и каза че в практиката си се е сблъсквала с мн.такива случаи и че е 100% сигурна за диагнозата - предложи да му вземе проба за изследване,но според нея нямало мисъл. В случая се касаело за локализирана демодекоза и то предимно около очите и на главата - за това не е изписала никакви лекарства за мазане. Инжекциите са достатъчно силни и да изчакаме да видим как ще повлияят. .... Така че за сега чакаме и се надяваме да мине по-бързо и да не се разпространяват по тялото.
....Прозвуча много успокоително всичко това .... ама сега като чета какво пише д-р Хараланов май все пак трябва да се потърси и друго мнение ......
Публикувано: 31 August 2006 - 11:47 AM
Само няколко уточнения - локалната демодекоза е тогава когато имате само едно огнище и може да се третира само локално. Животното се смята за излекувано когато след изчезване на клиничните признаци поне две последомвателни проби през 2 седмици дадат отрицателен резултат.
Публикувано: 31 August 2006 - 02:29 PM
Публикувано: 31 August 2006 - 05:24 PM
Публикувано: 03 September 2006 - 12:32 PM
Потърсихме второ, че даже и трето мнение. И двете бяха, че това не е демодикоза, даже и изследвания правиха - и те потвърдиха същото wink .
Оказа се някаква гъбична инфекция, която лекуваме в момента с мазило. Даже вече се влияе добре от него. Имаме и конюктивит, но това са бели кахъри....
Проблемът е, че слагането на капките е почти невъзможно, но и на това ще му намерим цаката.
Оставаме без коментар поставянето на първата диагноза...... n) n)
Единственото хубаво нещо от цялата история е, че научихме доста неща за тази болест и че си намерихме добър ветеринарен лекар wink bravoS bravoS .
Надяваме се за всички, които са участвали в тази тема, демодикозата да е просто един лош спомен!!!! nok w)
Поздрави от нас!!!!
Публикувано: 07 October 2006 - 11:51 PM
Изчетох цялата тема и вече съм почти убеден, че моето куче (боксер на 10г) е с Демодекоза.Всъщност една от пробите показа точно това.Интересното при мен е, че кучето имаше една много странна миризма, която след третиране с Поливак и Айвомек изчезна, но веднага след като минахме на Цифли миризмата започна да се появява пак.
Та да попитам тези, които са се сблъсквали с проблема усетиха ли някаква промяна в миризмата и въобще свързана ли е тя с Демодекозата?
Питам, защото при последното ми посещение при вет му взеха проба, но не откриха Демодекоза, но докторът бе категоричен, че тази миризма е точно от такова заболяване и започнахме пак инжекциите с Поливак.
Публикувано: 08 October 2006 - 05:21 PM
Относно Цифли - прочетете упътването - съпътстваща терапия при демодекоза, то НЕ Е лекарство за демодекоза!
терапията е дълга и продължителна обикновено няма видим ефект преди 3 седмици например.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 08 October 2006 - 05:40 PM
Та за това питам тук, защото не ми се ще да обиколя всички вет лечебници в града и да се наслушам на варианти и лечения, от които ще ми стане една каша в главата...
Все пак мъстийката ми е на 10 години и не ми се ще да го стресирам допълнително на стари години w)
Публикувано: 09 October 2006 - 08:32 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 09 October 2006 - 09:25 AM
Публикувано: 27 October 2006 - 02:46 PM
Публикувано: 28 October 2006 - 01:47 PM
Цитат
Как така "просто избирате демодекоза или лечение."..Това да не е някъква самодейност?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 October 2006 - 03:04 PM

Публикувано: 29 October 2006 - 07:26 PM
Активна субстанция:
Cythioat,
Производител:
Fort Dodge Vet.
Spain and
Netherlands
Противопаразитно средство за ектопаразити

Публикувано: 30 October 2006 - 12:15 PM