Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#181 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 July 2008 - 04:56 PM

Напълно съм съгласна с Bushkata. След като мъчиха кучето ми 2 месеца с инжекции Ivomec, смених лекарите и демодекозата се повлия много бързо с орален прием на Cevamec. (май активната съставка и на двете е Ивермектин)
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#182 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2008 - 11:45 PM

Цитат:
"CEVAMEC 0.6% PREMIX /СЕВАМЕК 0.6% премикс/
.........................
.........................
Противопоказания:
Да не се пуши или яде по време на работа с препарата. След употреба измийте добре ръцете си. Не прилагайте на кучета поради вероятност от тежки нежелани реакции, включително смърт. "
оригинал

тоест явно има някаква златна среда...
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#183 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 July 2008 - 07:23 AM

Не Cevamec premix, а Cevamec!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2008 - 02:01 PM

При нас лечението беше успешно и бързо. За 1 месец имахме нова козина. Биха ни цевамек първо 1 инжекция седмично (общо 4) после разредихме през седмица още 2. Мазилата съм ги писала по-рано амитразин или нещо подобно и още едно буфо..... не сещам в момента. След първата седмица започнах да капвам и по една капка цевамек на засегнатото място.
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 16 July 2008 - 03:40 PM

Zdraveite,prochetoh dosta po temata i se symnqvam 4e moeto ku4e strada ot bolesta,no do kolkoto razbrah zabolqvat mladi jivotni,a moq Mecho e na 9.O6te ne sum go vodila na vet. za6toto me e strah da se doverq na nekoi koito ne e izpitan profesionalist.Puk i ne sam finansovo nezavisima i ako nqkoi znae kolko gore dolu moje da mi struva eno takova le4enie....
Blagodarq.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 July 2008 - 06:23 PM

Щом за девет години нямате ветеринарен лекар, който да следи за здравословното състояние на животното ви няма смисъл да обръщаме внимание на съмненията ви. И тук се пише на КИРИЛИЦА.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#187 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 07:46 PM

Какво ново при нас ...
Мястото вече почва да се окосмява по края, не възпалено, не е червено, не сълзи и не тече кръв и не го чеше.
Говорих с лекаря за лечението, отсвири ме по всички точки. Каза, че цефаликсина не вреди на бъбреците и в нейния случай това е, което той би предписал. Посъветва ме да изчакам и да видим.
За сега ниастина върви добре.
За противопаразитния нашийник останах много озадачена ... Ходих във 3 от големите магазини тук и ... няма. Обадих се на няколко по-малки ... няма. Поръчах по интернет, ще ми го пратят до 2 седмици  :o :o :o

Още нещо се чудя... противопоказно ли е плуването в нейното състояние, искам да я заведа на езеро тези дни....  :chaika:
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 July 2008 - 09:42 PM

Цитат

Още нещо се чудя... противопоказно ли е плуването в нейното състояние, искам да я заведа на езеро тези дни....  :chaika:
Mисля, че не беше добре да се къпе, но все пак нека каже лекар.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#189 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 July 2008 - 11:08 AM

Цитат

Щом за девет години нямате ветеринарен лекар, който да следи за здравословното състояние на животното ви няма смисъл да обръщаме внимание на съмненията ви. И тук се пише на КИРИЛИЦА.

БЛАГОДАРЯ Д-р Коко,въобще не ми помогнахте! :( Кучето ми има всички ваксини,които са задължителни.Не съм го водила на ветеринар защото не се е налагало до сега.
Мисля че този форум е да се помага на хората и техните любимци в нужда,а не да ги отписвате понеже през щастливия им и пълноценен живот не им се е наложило да ходят на ветеринар. :o
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 03:24 PM

Цитат

Zdraveite,prochetoh dosta po temata i se symnqvam 4e moeto ku4e strada ot bolesta,no do kolkoto razbrah zabolqvat mladi jivotni,a moq Mecho e na 9.O6te ne sum go vodila na vet. za6toto me e strah da se doverq na nekoi koito ne e izpitan profesionalist.Puk i ne sam finansovo nezavisima i ako nqkoi znae kolko gore dolu moje da mi struva eno takova le4enie....
Blagodarq.

Привет, диагноза и лечение по интернет не може да очаквате да получите, не е реално просто. Заведете кучо на лекар, ще му вземат проба от раничката, ще я изледват и ще се разбере какво е точно. Това е единствения начин да получите адекватно лечение и помощ за вашия приятел. След това може да обсъждаме какви са различните методи на лечение и доказаните практики. Но пак, намерете ветеринар, който да я изследва и да си каже мнението, няма нищо страшно в това. На нас ни се случи точно преди седмица и всичко мина много спокойно и за двете страни. Успех!
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 July 2008 - 07:57 PM

Цитат

Цитат

Blagodarq.

Привет, диагноза и лечение по интернет не може да очаквате да получите, не е реално просто. Заведете кучо на лекар, ще му вземат проба от раничката, ще я изледват и ще се разбере какво е точно. Това е единствения начин да получите адекватно лечение и помощ за вашия приятел. След това може да обсъждаме какви са различните методи на лечение и доказаните практики. Но пак, намерете ветеринар, който да я изследва и да си каже мнението, няма нищо страшно в това. На нас ни се случи точно преди седмица и всичко мина много спокойно и за двете страни. Успех!

:blink:  :blink: Днес бяхме.Радвам се,че ще се оправи и мога да си го позволя.Защото имам познати които пръскат луди пари по ветеринари и няма резултат.
Радвам се,че има мили и приветливи хора тук.Някакси е хубаво когато знеш,че някой ти съчуства и стиска палци за тебе.Благодаря! ;) :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   juja75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 01:30 PM

Здравейте,аз имам немски среден шпици преди една седмица забелязах че има ранички по ушите и по слабините и веднага го заведох на ветеринар взеха му проба и на другия ден ми казаха че това е Демодекоза причинен от някакъв вид гаден кърлеж. Веднага му биха две инжекции като едната му подейства много болезнено доктора каза че предизвиквала щипене и сърбеж дадоха ми още две лекарства едното като лусион да го мажа веднъж дневно ,а другото е мазно и мирише на газ с него на три дни веднъж и след седмица пак на инжекции.Доктора ми даде лекарствата от клиниката и незнам точно как се казват защото нямат лепенки.Много почетох по въпроса и съм доста претиснена. Аз съм от Добрич и ползвам за първи път услугите на Вива Вет-Добрев ,но тук прочетох много лоши  неща за него и сега съм съвсем объркана какво да правя дали да не го заведа и на друг бет. и той да си каже мнението имате ли някакви снимки да ми покажете точно как изглежда Демодекозата. :'(

#193 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 July 2008 - 01:36 PM

За съжаление снимки няма да ви помогнат да познаете дали имате или не демодекоза. Ако имате съмнения - идете за изследване на друг лекар.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#194 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2008 - 01:29 PM

Здравейте, от известно време и ние с Фаби- доберман, се борим с демодекозата. Имаме си бая ранички и по муцуната и по тялото, ама като цяло не е много трагично положението. Бием айвомек през десет дена ( днеска ше правим третата инж. ), къпя с тактик и давам цифли през устата, + витамини, + имуностимулатор. През ден два мажа и с едно бяло раничките дето доктора ми го дава. За сега нямаме гъбични усложнения, да чукна на дърво. И така- таман занехнат и се олющят някои ранички, та излезнат няколко нови по телцето. ама пък не се драпа и е в отлично състояние иначе. и така- споделете виждания и мнения, дали лечението ни е ок.. аз мисля че е, според това дето го чета тука.. дано да сме по малко тези, дето пишем в тая тема с проблем..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#195 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 19 August 2008 - 10:34 AM

".... и  имате ли някакви снимки да ми покажете точно как изглежда Демодекозата  "

Ima и други форми на ДемодИкоза, но тази е най-честата...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#196 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 08:17 AM

Тази форма на демодИкозатъ не е честа, за сведение на г-н Желязков. Ако беше, по улиците щяха да бродят доста животни в този вид.

#197 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 01:46 PM

Kато прочетох нещата написани тук и се притесних  :'( . Преди 2 дни на кучето ми му стана едно петанце на предната лапичка, ей така от нищото, просто му окапа козинката, вечерта всичко беше ок, а на сутринта петното. От тогава го преглеждаме вс вечер, но няма др. петна. Какво може да е това?
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 22 August 2008 - 03:08 PM

Nе подценявайте обезкосмените петна...!
В контекста на заглавието на темата : може и да е Демодикоза. Две от формите й започват именно от там... Заболяването е широко разпространено, макар и да не се разминавате всеки ден с демодикозни кучета, защото в крайните фази на заболяването, последното нещо, което ще направят болните е да се разкарват наляво-надясно.... ;)
Посетете ветеринарят си най-късно до седмица!
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#199 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 05:51 PM

Много от тях се самоизлекуват.

#200 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2008 - 07:51 AM

..." В ползу тему..." : прав сте докторе, въпрос на имунитетна "пренастройка".
Демодикозата е много интересно "състояние" на организма. Освен конкретният причинител, равни по значение са имунитет, обща профилактика, хранене, стрес и не на последно място даже и наследственост...
Автоимунните реакции, следствие на дразнене от демодекси са още по-интересни...

Чудесна тема...!!! :->)
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11