Демодекоза
Публикувано: 12 July 2008 - 04:56 PM
Публикувано: 12 July 2008 - 11:45 PM
"CEVAMEC 0.6% PREMIX /СЕВАМЕК 0.6% премикс/
.........................
.........................
Противопоказания:
Да не се пуши или яде по време на работа с препарата. След употреба измийте добре ръцете си. Не прилагайте на кучета поради вероятност от тежки нежелани реакции, включително смърт. "
оригинал
тоест явно има някаква златна среда...

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 14 July 2008 - 02:01 PM
Публикувано: 16 July 2008 - 03:40 PM
Blagodarq.
Публикувано: 16 July 2008 - 06:23 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 16 July 2008 - 07:46 PM
Мястото вече почва да се окосмява по края, не възпалено, не е червено, не сълзи и не тече кръв и не го чеше.
Говорих с лекаря за лечението, отсвири ме по всички точки. Каза, че цефаликсина не вреди на бъбреците и в нейния случай това е, което той би предписал. Посъветва ме да изчакам и да видим.
За сега ниастина върви добре.
За противопаразитния нашийник останах много озадачена ... Ходих във 3 от големите магазини тук и ... няма. Обадих се на няколко по-малки ... няма. Поръчах по интернет, ще ми го пратят до 2 седмици :o :o :o
Още нещо се чудя... противопоказно ли е плуването в нейното състояние, искам да я заведа на езеро тези дни.... :chaika:
Публикувано: 16 July 2008 - 09:42 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 July 2008 - 11:08 AM
Цитат
БЛАГОДАРЯ Д-р Коко,въобще не ми помогнахте! :( Кучето ми има всички ваксини,които са задължителни.Не съм го водила на ветеринар защото не се е налагало до сега.
Мисля че този форум е да се помага на хората и техните любимци в нужда,а не да ги отписвате понеже през щастливия им и пълноценен живот не им се е наложило да ходят на ветеринар. :o
Публикувано: 17 July 2008 - 03:24 PM
Цитат
Blagodarq.
Привет, диагноза и лечение по интернет не може да очаквате да получите, не е реално просто. Заведете кучо на лекар, ще му вземат проба от раничката, ще я изледват и ще се разбере какво е точно. Това е единствения начин да получите адекватно лечение и помощ за вашия приятел. След това може да обсъждаме какви са различните методи на лечение и доказаните практики. Но пак, намерете ветеринар, който да я изследва и да си каже мнението, няма нищо страшно в това. На нас ни се случи точно преди седмица и всичко мина много спокойно и за двете страни. Успех!
Публикувано: 17 July 2008 - 07:57 PM
Цитат
Цитат
Blagodarq.
Привет, диагноза и лечение по интернет не може да очаквате да получите, не е реално просто. Заведете кучо на лекар, ще му вземат проба от раничката, ще я изледват и ще се разбере какво е точно. Това е единствения начин да получите адекватно лечение и помощ за вашия приятел. След това може да обсъждаме какви са различните методи на лечение и доказаните практики. Но пак, намерете ветеринар, който да я изследва и да си каже мнението, няма нищо страшно в това. На нас ни се случи точно преди седмица и всичко мина много спокойно и за двете страни. Успех!
Радвам се,че има мили и приветливи хора тук.Някакси е хубаво когато знеш,че някой ти съчуства и стиска палци за тебе.Благодаря! ;) :blink:
Публикувано: 29 July 2008 - 01:30 PM
Публикувано: 29 July 2008 - 01:36 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 August 2008 - 01:29 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 19 August 2008 - 10:34 AM
Ima и други форми на ДемодИкоза, но тази е най-честата...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 August 2008 - 01:46 PM
Публикувано: 22 August 2008 - 03:08 PM
В контекста на заглавието на темата : може и да е Демодикоза. Две от формите й започват именно от там... Заболяването е широко разпространено, макар и да не се разминавате всеки ден с демодикозни кучета, защото в крайните фази на заболяването, последното нещо, което ще направят болните е да се разкарват наляво-надясно.... ;)
Посетете ветеринарят си най-късно до седмица!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 23 August 2008 - 07:51 AM
Демодикозата е много интересно "състояние" на организма. Освен конкретният причинител, равни по значение са имунитет, обща профилактика, хранене, стрес и не на последно място даже и наследственост...
Автоимунните реакции, следствие на дразнене от демодекси са още по-интересни...
Чудесна тема...!!! :->)

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница