Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#261 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 October 2009 - 03:19 PM

Сигурно е излишно да ти казвам колко стискаме палци да се оправи палавникът! И на лапите палците свиваме...
Тук (на линка) доста подробно се занимават с проблемиете на кучетата от английските овчарски породи и други, които имат проблеми с айверомектина. Аз го четох заради шелтито - развъдчикът ни предупреди навреме, да е жив и здрав!
http://www.uni-giess...itute/pharmatox
Ако опиташ да се свържеш с тях, може да дадат съвет... знам ли и аз. Сигурно и на английски да пишеш, ще разберат. Аз бих опитала в такава ситуция.
И още - ако искаш, попитай за съвет Росен Димитров (Sheltie). Развъжда колита и шелтита - той ме предупреди, дано да знае някакъв начин за измъкване от проблема:
сайт: http://www.sheltiebg.com/ (там има и телефони за връзка).
Успех и да сте живи и здрави!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#262 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 04:07 PM

[quote name='danny' date='Oct 10 2009, 02:19 PM' post='700276']
Сигурно е излишно да ти казвам колко стискаме палци да се оправи палавникът! И на лапите палците свиваме...
Тук (на линка) доста подробно се занимават с проблемиете на кучетата от английските овчарски породи и други, които имат проблеми с айверомектина. Аз го четох заради шелтито - развъдчикът ни предупреди навреме, да е жив и здрав!
http://www.uni-giess...itute/pharmatox
Ако опиташ да се свържеш с тях, може да дадат съвет... знам ли и аз. Сигурно и на английски да пишеш, ще разберат. Аз бих опитала в такава ситуция.
И още - ако искаш, попитай за съвет Росен Димитров (Sheltie). Развъжда колита и шелтита - той ме предупреди, дано да знае някакъв начин за измъкване от проблема:
сайт: http://www.sheltiebg.com/ (там има и телефони за връзка).
Успех и да сте живи и здрави!
[/

Много ти благодаря.......... писах вече на този професор от този сайт който ми даде..дано ми отговорят... много благодаря

User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 10:24 PM

Най-вероятно ще преживее щом е преживяло няколко дни Успех и късмет

#264 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 03:30 PM

Цитат(д-р Коджабашев @ Oct 10 2009, 08:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-вероятно ще преживее щом е преживяло няколко дни Успех и късмет

Много благодаря

User's Signature

Качена снимка

#265 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 October 2009 - 03:50 PM

Продължаваме да стискаме палци и ви чакаме скоро в парка! Пиши как е Рей, подобрява ли се?

#266 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 07:27 PM

Цитат(Ina Gencheva @ Oct 11 2009, 01:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Продължаваме да стискаме палци и ви чакаме скоро в парка! Пиши как е Рей, подобрява ли се?

Ще пиша за него в темата австралийска овчарка. Защото вече не сме по темата тук. Вече цяла седмица сме на ситеми. Едвам слизаме по стълбите да пишкаме.И крачето с абоката го боли та и на 3 крака ходим. Предтави си каква гледка сме ...на 3 крака а той на 4 не може да се крепи. Няколко пъти го нося до долу 3 етажа ......26кг.Мисля обаче, че има леко подобрение дано не е временно.
Поздрави и още стискайте палците.
User's Signature

Качена снимка

#267 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 October 2009 - 10:57 PM

Цитат(Husky Lara @ Jul 9 2008, 04:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето и какво пием:

ivomec (ivermectin) 50 ml - постепенно увеличаваща се доза от 0.1 мл до 0.6 мл на шестия ден.
cephalexin tabl 250 mg - 2x2 tab, ще го пие поне месец поне на първо време
gel fuciderm , мазане веднъж на ден
seboluх antiseptique shampoo, миене на засегнатия участък веднъж на ден
omega-3 fatty acid liquid, веднъж на ден
кисело мляко по една малка купичка на ден за да се поддържа флората на стомаха

Може ли някой да коментира назначените лекарства? Не знам имената в България същите ли са, ние сме в Торонто. Продават ли се тези лекарства в София?

Да продават се и в България тези препарати, аз лично ползвам точно тази от всички изброени терапии до тук. Без киселото мляко, и още неще -упорито заболяване е изисква време така че не бързайте да сменяте вета след 1вата седмица, трябва време.. може да рецидивира

#268 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 October 2009 - 11:49 PM

Отговаряте на пост от преди повече от година?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#269 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 October 2009 - 09:33 AM

След 10 дни на системи след ужасната инжекция с Ivomec...................вече сме на крака...............А сега как ще се лекуваме не знам. Само с мазане трябва.......но амитраза е отровен а двете петна са му на муцуната, едното почти на устните.............места където той се облизва постоянно.......... Някой който има от тези чувствителните породи........кажете какво да правим???
User's Signature

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 10:12 AM

Дефектният ген на тези породи касае айвермектините, но няма общо с амитраза.
Аз къпах моето куче 4 месеца всяка седмица с амитраз, не можех да избегна да му тече по устните и да льока, но на мен ми ставаше зле, на него нищо му нямаше. Дано и при вас няма проблем.
Посъветваха ме по главата да не пръскам с пръскало, а да минавам с напоена гъба.
Освен това спот-он Pro-meris duo съдържа амитраз, има и каишка с амитраз Превентик или нещо подобно, а чувам чудеса за спот-он Advocate на Байер, който може да се поръча, обаче, само от чужбина. Обсъдете тези опции с лекар.

#271 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 10:32 AM

Цитат(mil_ @ Oct 15 2009, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Дефектният ген на тези породи касае айвермектините, но няма общо с амитраза.
Аз къпах моето куче 4 месеца всяка седмица с амитраз, не можех да избегна да му тече по устните и да льока, но на мен ми ставаше зле, на него нищо му нямаше. Дано и при вас е така.
Посъветваха ме по главата да не пръскам с пръскало, а да минавам с напоена гъба.
Освен това спот-он Pro-meris duo съдържа амитраз, има и каишка с амитраз Превентик или нещо подобно, а чувам чудеса за спот-он Advocate на Байер, който може да се поръча, обаче, само от чужбина. Обсъдете тези опции с лекар.

Много благодаря за бързият отговор
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 10:40 AM

Има и емулсия на име TacTic, която съдържа амитраз.
Мазала съм куче с нея, по препоръка на лекарите - не цялото куче наведнъж. Първия път мазах в затворено помещение (баня) - и на кучето, и на мен ни стана зле! Задължително на открито действайте, това нещо се изпарява много бързо.
User's Signature

Качена снимка

#273 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 10:54 AM

Тактик е търговското наименование на препарата, чиято активна съставка е амитраз. Аз къпах с разтвор на това. Няма как да стане на открито в студеното време, най-кофти е докато кучето съхне и от козината му се изпарява разтвор. Бях облагодетелствана през лятото, излизахме веднага след банята и стояхме навън, докато изсъхне. Ако имате начин не стойте в същото помещение, докато кучето съхне, боли глава и се появява гадене. След първите 2-3 бани имах сърбящ обрив по лицето, който се появяваше 2 дни след къпането и затихваше чак като стане време за следващата баня, после спря да ми се случва това. Мъжът ми първият път също се изприщи без да е къпал, защото с целия си акъл дружно седяхме в помещението на съхнещото куче. Не трябва да се бърше. Задължително ръкавици. Процедурата да се прави възможно най-бързо, за да се гълтат по-малко изпарения, но все пак добре да се втрива в кожата, като се разделя козината. Удобно е предварително да се намокри кучето до кости с топла вода, разтворът трябва да действа върху кожата, а не върху козината.
Ако е някаква маз не знам, нямам опит.
ПП Спот-он Про-мерис също е неприятен в закрито помещение поне няколко часа след накапването.

#274 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 11:11 AM

Обясниха ми, че наистина е много вредно и за човека, и за кучето, да се маже в затворено помещение, особено баня- гладки отразяващи стени, тясно. Задължително се маже с ръкавици. В студеното- на балкона, после куч може и в стаята, но да си помръзнете малко на разтворени прозорци или най-добре веднага на разходка навън за поне 30-40мин.

Аз имах ужасен главобол и гадене, куч се омърлуши и дори й падна температурата малко! Това - след третиране с доста малко количество разтвор и на малка част от тялото (под 30%). Все пак всяко куче е индивидуално, но твърдо не препоръчвам да се третира цялото куче наведнъж - така ме посъветваха и лекари. Ако е необходимо да се третира цялото, да се прави на поне 2 части през 2 дни например.
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 11:28 AM

http://www.advocate-..._Engl_03-05.pdf
Това ми звучи доста по разумно. Писах и на ветеринара да ми каже става ли за нас.
Още май наистина го няма тука но ако става го поръчвам веднага............след този тормоз на системи не бих го подложила на оше тормоз и отрови.
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 11:40 AM

Ние също се мазахме с тактик. Правехме го в банята. С една гъба за къпане топях в разтвора и втривах в кожата. При самоедите просто няма друг начин. По време на процедурата вентилатора беше пуснат да смуче и по този начин единствено леко ме заболяваше главата, но нито аз, нито кучетата сме се чувствали зле. Не забелязах някаква промяна в поведението им. След мазането излизахме на слънце навън да съхнат и по този начин предотвратявахме близането. Ако останем вкъщи искат да се ближат, а така са заети с игра и в топлото време изсъхваха за максимум час.
Задължително слагах ръкавици. Освех това с по-концентриран разтвор миех и пода вкъщи по съвет на вета. След като измия хубаво топях парцала в разтвора и минавах целия апартамент, като докато мия в едната стая и докато изсъхне кучетата са в другата и така...

#277 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 01:47 PM

Само Advocate не съм убедена, че би бил достатъчен, но наистина се консултирай с няколко лекаря.

За неразположението от ТакТик'а - както казах, всеки организъм е индивидуален, но трябва да се внимава, за да не се окаже точно вашето куче много чувствително.
User's Signature

Качена снимка

#278 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 05:03 PM

Кажете само колко са големи петната. Това е важно а да ви кажа как да прилагате амитраза.

#279 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 05:25 PM

Цитат(д-р Коджабашев @ Oct 15 2009, 04:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кажете само колко са големи петната. Това е важно а да ви кажа как да прилагате амитраза.

Малки са колкото монета от 50ст. едното петно е на долната устна а другото близо до моцунката и едно на крачето пак толкова малко.
User's Signature

Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 09:14 PM

Цитат(vessi8 @ Oct 15 2009, 10:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.advocate-..._Engl_03-05.pdf
Това ми звучи доста по разумно. Писах и на ветеринара да ми каже става ли за нас.
Още май наистина го няма тука но ако става го поръчвам веднага............след този тормоз на системи не бих го подложила на оше тормоз и отрови.

Не и това пише че не е за тези породи................
User's Signature

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема