Демодекоза
Публикувано: 10 October 2009 - 03:19 PM
Тук (на линка) доста подробно се занимават с проблемиете на кучетата от английските овчарски породи и други, които имат проблеми с айверомектина. Аз го четох заради шелтито - развъдчикът ни предупреди навреме, да е жив и здрав!
http://www.uni-giess...itute/pharmatox
Ако опиташ да се свържеш с тях, може да дадат съвет... знам ли и аз. Сигурно и на английски да пишеш, ще разберат. Аз бих опитала в такава ситуция.
И още - ако искаш, попитай за съвет Росен Димитров (Sheltie). Развъжда колита и шелтита - той ме предупреди, дано да знае някакъв начин за измъкване от проблема:
сайт: http://www.sheltiebg.com/ (там има и телефони за връзка).
Успех и да сте живи и здрави!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 10 October 2009 - 04:07 PM
Сигурно е излишно да ти казвам колко стискаме палци да се оправи палавникът! И на лапите палците свиваме...
Тук (на линка) доста подробно се занимават с проблемиете на кучетата от английските овчарски породи и други, които имат проблеми с айверомектина. Аз го четох заради шелтито - развъдчикът ни предупреди навреме, да е жив и здрав!
http://www.uni-giess...itute/pharmatox
Ако опиташ да се свържеш с тях, може да дадат съвет... знам ли и аз. Сигурно и на английски да пишеш, ще разберат. Аз бих опитала в такава ситуция.
И още - ако искаш, попитай за съвет Росен Димитров (Sheltie). Развъжда колита и шелтита - той ме предупреди, дано да знае някакъв начин за измъкване от проблема:
сайт: http://www.sheltiebg.com/ (там има и телефони за връзка).
Успех и да сте живи и здрави!
[/
Много ти благодаря.......... писах вече на този професор от този сайт който ми даде..дано ми отговорят... много благодаря
Публикувано: 11 October 2009 - 03:30 PM
Много благодаря
Публикувано: 11 October 2009 - 07:27 PM
Ще пиша за него в темата австралийска овчарка. Защото вече не сме по темата тук. Вече цяла седмица сме на ситеми. Едвам слизаме по стълбите да пишкаме.И крачето с абоката го боли та и на 3 крака ходим. Предтави си каква гледка сме ...на 3 крака а той на 4 не може да се крепи. Няколко пъти го нося до долу 3 етажа ......26кг.Мисля обаче, че има леко подобрение дано не е временно.
Поздрави и още стискайте палците.
#267 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 12 October 2009 - 10:57 PM
ivomec (ivermectin) 50 ml - постепенно увеличаваща се доза от 0.1 мл до 0.6 мл на шестия ден.
cephalexin tabl 250 mg - 2x2 tab, ще го пие поне месец поне на първо време
gel fuciderm , мазане веднъж на ден
seboluх antiseptique shampoo, миене на засегнатия участък веднъж на ден
omega-3 fatty acid liquid, веднъж на ден
кисело мляко по една малка купичка на ден за да се поддържа флората на стомаха
Може ли някой да коментира назначените лекарства? Не знам имената в България същите ли са, ние сме в Торонто. Продават ли се тези лекарства в София?
Да продават се и в България тези препарати, аз лично ползвам точно тази от всички изброени терапии до тук. Без киселото мляко, и още неще -упорито заболяване е изисква време така че не бързайте да сменяте вета след 1вата седмица, трябва време.. може да рецидивира
Публикувано: 12 October 2009 - 11:49 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 October 2009 - 09:33 AM
Публикувано: 15 October 2009 - 10:12 AM
Аз къпах моето куче 4 месеца всяка седмица с амитраз, не можех да избегна да му тече по устните и да льока, но на мен ми ставаше зле, на него нищо му нямаше. Дано и при вас няма проблем.
Посъветваха ме по главата да не пръскам с пръскало, а да минавам с напоена гъба.
Освен това спот-он Pro-meris duo съдържа амитраз, има и каишка с амитраз Превентик или нещо подобно, а чувам чудеса за спот-он Advocate на Байер, който може да се поръча, обаче, само от чужбина. Обсъдете тези опции с лекар.
Публикувано: 15 October 2009 - 10:32 AM
Аз къпах моето куче 4 месеца всяка седмица с амитраз, не можех да избегна да му тече по устните и да льока, но на мен ми ставаше зле, на него нищо му нямаше. Дано и при вас е така.
Посъветваха ме по главата да не пръскам с пръскало, а да минавам с напоена гъба.
Освен това спот-он Pro-meris duo съдържа амитраз, има и каишка с амитраз Превентик или нещо подобно, а чувам чудеса за спот-он Advocate на Байер, който може да се поръча, обаче, само от чужбина. Обсъдете тези опции с лекар.
Много благодаря за бързият отговор
Публикувано: 15 October 2009 - 10:40 AM
Мазала съм куче с нея, по препоръка на лекарите - не цялото куче наведнъж. Първия път мазах в затворено помещение (баня) - и на кучето, и на мен ни стана зле! Задължително на открито действайте, това нещо се изпарява много бързо.
Публикувано: 15 October 2009 - 10:54 AM
Ако е някаква маз не знам, нямам опит.
ПП Спот-он Про-мерис също е неприятен в закрито помещение поне няколко часа след накапването.
Публикувано: 15 October 2009 - 11:11 AM
Аз имах ужасен главобол и гадене, куч се омърлуши и дори й падна температурата малко! Това - след третиране с доста малко количество разтвор и на малка част от тялото (под 30%). Все пак всяко куче е индивидуално, но твърдо не препоръчвам да се третира цялото куче наведнъж - така ме посъветваха и лекари. Ако е необходимо да се третира цялото, да се прави на поне 2 части през 2 дни например.
Публикувано: 15 October 2009 - 11:28 AM
Това ми звучи доста по разумно. Писах и на ветеринара да ми каже става ли за нас.
Още май наистина го няма тука но ако става го поръчвам веднага............след този тормоз на системи не бих го подложила на оше тормоз и отрови.
Публикувано: 15 October 2009 - 11:40 AM
Задължително слагах ръкавици. Освех това с по-концентриран разтвор миех и пода вкъщи по съвет на вета. След като измия хубаво топях парцала в разтвора и минавах целия апартамент, като докато мия в едната стая и докато изсъхне кучетата са в другата и така...
Публикувано: 15 October 2009 - 01:47 PM
За неразположението от ТакТик'а - както казах, всеки организъм е индивидуален, но трябва да се внимава, за да не се окаже точно вашето куче много чувствително.
Публикувано: 15 October 2009 - 05:25 PM
Малки са колкото монета от 50ст. едното петно е на долната устна а другото близо до моцунката и едно на крачето пак толкова малко.
Публикувано: 15 October 2009 - 09:14 PM
Това ми звучи доста по разумно. Писах и на ветеринара да ми каже става ли за нас.
Още май наистина го няма тука но ако става го поръчвам веднага............след този тормоз на системи не бих го подложила на оше тормоз и отрови.
Не и това пише че не е за тези породи................