Василена, това, което пишеш за случката ме шокира.
А искам да питам: вас,
като две все още чисти деца, не ви ли шокира? Нормално ли е да се евтаназира куче (а и каквото и да било живо същество) - здраво,право, мило и доскоро обичано - само заради това, че хората заминават и не могат да го гледат???
Аз не пиша, за да критикувам. Но смятам, че
вие не бива да стоите със скръстени ръце. ВИЕ сте тези, които могат да повлияят на родителите, да ги насочите към правилния път.
Така ли се възпитава дете - да твори смърт?
Така ли трябва да се отърваваме от приятелите си?
ТОВА ли е изразът на родителската любов към кучето? (пишеш, че го обичали...)
Сладко ли ще бъде на цялото семейство да замине, с вероятната нагласа за един нов, по-добър живот, като знаят какво са оставили тук - такъв грях? ТАКА ли се започва едно по-добро начало?
Ами нали ако тази евтаназия се случи, някой ден синът може по същия начин да остави безпомощните си родители - в старчески дом, или изхвърлени на улицата, или в някоя болница - защото няма възможност да им отдели повече време и грижи???
Реално, такъв е резултатът от подобен начин на възпитание. И ако родителите не го знаят,
вие сте тези, които трябва да им го кажете. Вие сте тези, които трябва да покажете, че смъртта за вас не е нормално решение. Че подобна евтаназия е същинско убийство, а вас ви въвличат в съучастие за убийство.
Василена, за ЖИВОТА трябва време, търпение. Нищо не е в състояние да ни оправдае, ни-как-ви причини на света за това, че не даваме шанс на живота. Не е реално да се намерят стопани на порастнало кученце за толкова малко време. Не е нормално и да се поставя ултиматум - осиновяване или смърт!
Аз имам две деца, на вашата възраст са. Зная, че те никога не биха ми позволили да продумам за такова нещо! Ще се карат, ще се тръшкат, ще ме мразят и ще ми показват, че
аз не съм спазила хубавите неща, които съм им обещавала за живота. Ще ме накарат да се чувствам виновна, мръсна, гадна.
Искам и нещо да ви покажа. На снимката долу има един паметник, намира се в Москва, той е дар на града от скулптура му. Монументът се казва:
"Децата - жертви на пороците на възрастните". В центъра са поставени момченце и момиченце - златни, чисти, леки. Те са с почти завързани очи, обърнали са се към възрастните, изоставили са играта - топчица и книжка. А възрастните са изобразени във страшни човешко-животински форми, олицетворяващи 13 греховни пороци. Пороци, които в съвременния живот възрастните предават на децата си. От ляво на дясно са поставени: Наркоманията, Проституцията, Кражбата, Алкохолизмът, Невежеството, Лъжеучението, Равнодушието, Пропагандата на насилие, Садизмът, Нежеланието да се помни, Експлуатацията на детския труд, Нищетата и Войната.
В средата на пороците стои Равнодушието - като цар, от който произлизат останалите....
Василена, борете се с тези родители! Не им позволявайте да ви направят жертва на собствените им пороци!
Ние, възрастните, има какво да научим от вас, децата. Можем да получим спасение...