Dog.bg Форуми : Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н цитат от фейсбук, за повече информация пишете на Wasilena Bochewa

#1 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 10 May 2010 - 12:26 AM

Цитат

Здравейте, моля помогнете: мой приятел скоро се мести в Англия и няма на кого да остави кучето си. Ако до 9 дни никой не се съгласи да го осинови ще се наложи да го приспят. Кучето е женско на име Беиби, кръстоска с кавкаска овчарка, на 2 години и 4 месеца. С добър нрав , свикнало е да стой на двор. (Кучето се намира в София)
За повече информация пишете ми!

моля, не критикувайте. Приятелят ми е на 14 също като мен, решението е на родителите му. Явно те са преценили че така ще е най-добре за семейството изцяло. Те също обичат кучето затова се опитват да му намерят дом. Приятелят ми заминава на 18-ти. До тогава ще търсим хора. ако можете да помогнете, моля, направете го
Wasilena Bochewa
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2010 - 10:17 AM

Пробвайте и с обяви във вестниците и по спирките! Успех!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:44 AM

ще се постараем с каквото можем, засега има една жена, която може да вземе Беиби, но още не е точно сигурно. Ако някой има вазможност нека помогне. Ще ви държа в течение

#4 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 May 2010 - 10:46 AM

Cheza, Вие ли сте Wasilena Bochewa?Пуснете снимки на кучето, възможно най-бързо.Аз писах на жената, но нищо не е сигурно там.Продължавайте да търсите.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 08:14 PM

да аз съм. :) Новини: жената се отказа от кучето, ето снимки . Кучето е много мило и кротко моля ви помогнете :uc_029:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Alexandra Knoll Икона

Публикувано: 11 May 2010 - 06:45 AM

Cheza, moje da se nameri kompromisen variant. Oburnete se kum nqkoi ot dryjestvata za za6tita na jivotnite v Sofia, moje da se sloji v priemen dom milata dy6ica dokato i se namerqt osinoviteli. Molq vi, ne go ostavqite da zagine, na stopanite i 6te im teji do kraq na jivota im,4e sa q prispali. Jivota e sve6ten, dobro i vuzpitano ky4e kato neq ne trqbva da bude ybito! Sujalqvam,4e ne moga da pomogna, no jiveq v Texas. Molq vi, tursete varianti, no ne pozvolqvaite da q ybiqt. Grqh e!
Ako moga da pomogna s ne6to, samo kajete! 6te razprostranq i 6te kaja na priqteli, no samo tova moga za sega! Tq e razko6no ky4e! Yspeh!
Izvinqvam se za latinicata, no na rabotniq komputar nqmam kirilica!
Yspeh!!!!!

Форумът има кирилизатор. Моля, ползвайте него.
мод

#7 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:38 PM

Василена, това, което пишеш за случката ме шокира.
А искам да питам: вас, като две все още чисти деца, не ви ли шокира? Нормално ли е да се евтаназира куче (а и каквото и да било живо същество) - здраво,право, мило и доскоро обичано - само заради това, че хората заминават и не могат да го гледат???

Аз не пиша, за да критикувам. Но смятам, че вие не бива да стоите със скръстени ръце. ВИЕ сте тези, които могат да повлияят на родителите, да ги насочите към правилния път.

Така ли се възпитава дете - да твори смърт?
Така ли трябва да се отърваваме от приятелите си?
ТОВА ли е изразът на родителската любов към кучето? (пишеш, че го обичали...)
Сладко ли ще бъде на цялото семейство да замине, с вероятната нагласа за един нов, по-добър живот, като знаят какво са оставили тук - такъв грях? ТАКА ли се започва едно по-добро начало?
Ами нали ако тази евтаназия се случи, някой ден синът може по същия начин да остави безпомощните си родители - в старчески дом, или изхвърлени на улицата, или в някоя болница - защото няма възможност да им отдели повече време и грижи???

Реално, такъв е резултатът от подобен начин на възпитание. И ако родителите не го знаят, вие сте тези, които трябва да им го кажете. Вие сте тези, които трябва да покажете, че смъртта за вас не е нормално решение. Че подобна евтаназия е същинско убийство, а вас ви въвличат в съучастие за убийство.

Василена, за ЖИВОТА трябва време, търпение. Нищо не е в състояние да ни оправдае, ни-как-ви причини на света за това, че не даваме шанс на живота. Не е реално да се намерят стопани на порастнало кученце за толкова малко време. Не е нормално и да се поставя ултиматум - осиновяване или смърт!

Аз имам две деца, на вашата възраст са. Зная, че те никога не биха ми позволили да продумам за такова нещо! Ще се карат, ще се тръшкат, ще ме мразят и ще ми показват, че аз не съм спазила хубавите неща, които съм им обещавала за живота. Ще ме накарат да се чувствам виновна, мръсна, гадна.

Искам и нещо да ви покажа. На снимката долу има един паметник, намира се в Москва, той е дар на града от скулптура му. Монументът се казва: "Децата - жертви на пороците на възрастните". В центъра са поставени момченце и момиченце - златни, чисти, леки. Те са с почти завързани очи, обърнали са се към възрастните, изоставили са играта - топчица и книжка. А възрастните са изобразени във страшни човешко-животински форми, олицетворяващи 13 греховни пороци. Пороци, които в съвременния живот възрастните предават на децата си. От ляво на дясно са поставени: Наркоманията, Проституцията, Кражбата, Алкохолизмът, Невежеството, Лъжеучението, Равнодушието, Пропагандата на насилие, Садизмът, Нежеланието да се помни, Експлуатацията на детския труд, Нищетата и Войната. В средата на пороците стои Равнодушието - като цар, от който произлизат останалите....

Василена, борете се с тези родители! Не им позволявайте да ви направят жертва на собствените им пороци!
Ние, възрастните, има какво да научим от вас, децата. Можем да получим спасение...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 01:37 PM

Показване на мнениетоJennyB, в 11 May 2010 - 10:43 AM, написа:

[b]Василена, борете се с тези родители!

Те се борят!
Нямат нужда от поучения, а от вариант за спасение на кучето.
Ако можете да помогнете, пишете им. Другото е излишно.
Днес е 11-ти.
Остават 7 дни.

#9 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 03:07 PM

ssiberia, Вие намирате заглавието на темата за нормално ли? Просто още едно куче в беда?

Аз пък виждам тук 2 деца в беда.

Иначе е лесно. Втурваме се, взимаме кучето, все ще се уреди някога. Хората ще заминат. Детето ще порастне. Ще каже един ден на сина си: "Спешно ми предлагат ръст в кариерата, заминаваме след 10 дена. Намери на твоя Рекс нов дом (все пак е твое куче, нали?), иначе ще се наложи да го евтаназираме, милият, да не се мъчи душата." И това ще е правилният вариант за този баща,защото навремето с него са постъпили по същия начин и той е видял, че във Грейт Интернет се е намерило бързо решение. И - най-важното - родителите са стояли с хитри усмивчици на лицата, без да "поемат допълнителен ангажимент". Ми да, кучето не е тяхно.

Иначе, за мен това куче дори не е в беда. Но в беда е самото семейство, както и други животи заедно с това. Просто последствия. Които в момента обаче не се виждат.

Ето едно от многото решения на случая:
"Мамо, знаеш ли, че закона забранява евтаназия на здрави и неагресивни кучета? Ще престъпим пак закона ли? А в Англия ако го престъпим, знаеш ли, че има наказание? Аха-а, там няма да нарушаваме законите ли? Че защо бе, мамо, нали така е по-добре? Май законите не са справедливи, искам и аз като вас да не ги спазвам."

"Мамо, искам да дойда на евтаназията. Искам да гледам как умира Бейби."
"Мамо, искам да видя, как ти ще я заведеш на смърт - ти, която си ми дала живот."
"Мамо, искам да видя и очите на човека, който се нарича животински доктор. Искам да видя за колко 100 лева той ще пристъпи закона."
"Мамо,искам да го питам доктора, дали ще спи спокойно нощем. Защото аз няма да спя много нощи."
"Мамо, на всички деца ли родителите им убиват кучетата, когато заминават?"
"Мамо, имам идея: хайде да не го убиваме, милото, само ще му отрежем краката - скоро едно такова куче го осиновиха много бързо"

Аз самата като дете съм имала подобен случай. Заминавахме в чужбина задълго, а аз не исках да оставя безпризорната Рита, която хранех навън, сама. Е, такова тръшкане и скандали нямаше. Обявих, че никъде няма да замина без Рита, ще пищя и крещя на границата, ще викам, че не сте ми родители, защото вече няма да ви имам за родители, и няма да ходя на училище и в нищо няма да ви слушам повече. Скандалите бяха грандиозни и продължителни, но когато родителите ми видяха, че бунтът ми е сериозен, принудиха се да извадят документи на това улично куче и да го вземем. А тогава това беше мнооого по-трудно от сега.

Именно защото зная, че начини да се бориш с родителите си има, и че това е най-добрият вариант, затова си позволих да пиша "поучения". Не може да се работи само с животни, без да се работи с хората - твърдо съм убедена, че подобен труд е хвърлен на вятъра.

Иначе, като помощ от моя страна - насреща съм да се видя с тези родители и лично да говоря с тях.

#10 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 May 2010 - 03:24 PM

:rc_036:
Напълно подкрепям.
За да има дългосрочни решения на проблемите, трябва да се погледне на тях в дълбочина, а не повърхностно.Ние не можем да спасим всички животни в момента, но можем да се погрижим, поколението което идва след нас, да не допуска нашите грешки.За това е толкова важно възпитанието, образователните програми и личния пример.

Колкото до Бейби, наистина не ми се иска да вярвам, че ще евтаназират здраво, не агресивно, младо куче...
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2010 - 03:28 PM

Показване на мнениетоJennyB, в 11 May 2010 - 01:12 PM, написа:

Не може да се работи само с животни, без да се работи с хората - твърдо съм убедена, че подобен труд е хвърлен на вятъра.

Абсолютно вярно! :rc_036:

#12 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 May 2010 - 04:12 PM

Джени,винаги си толкова права и много ми харесва начина, по който пишеш.Такова търпение и спокойствие :rc_036:
Аз лично,като лекар,и цялото злато насвета да ми предлагат,няма да приспя куче,поради такава причина.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#13 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 11 May 2010 - 04:14 PM

Показване на мнениетоtey4e, в 11 May 2010 - 04:17 PM, написа:

Аз лично,като лекар,и цялото злато насвета да ми предлагат,няма да приспя куче,поради такава причина.

Ех, много малко сте такива ... за жалост.

#14 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 07:29 PM

Съгласна съм с Жени-не само кучето се нуждае от помощ , а и родителите и децата! Мисля, че "най-болните" са родителите!
Тичаме, правим образователна кампания за деца, а кой трябва да образова родителите!
Намерили изход- ще евтаназират кучето! Що за хора са това- ще убият добро и здраво животно, за да се отърват от него! А още по- страшното е , че ще се намери доктор, който ще направи това заради пари! Страшно и грозно!
Поредните "човеци" , които безотговорно са си взели куче! Като вземаш- ще знаеш , че това е за цял живот!

Наши приятели живяха 14 години в ЮАР. Там са си осиновили ДВЕ КУЧЕТА ОТ ПРИЮТ. Дойдоха си тук заедно с тях . Живяха тук хората една година , не издържаха на това което виждат , и скоро заминаха пак на ЮАР- и отново на самолета с двете кучета , че и с още един бездомен котарак! Ето на това се казва отговорни хора!
Но какво още казаха- ако в ЮАР искаш да имаш породисто куче-преди това си длъжен да вземеш куче от приют!

Извинявайте за отклонението, но считам , че е излишно да коментираме поведението на безотговорните.
Не съм съгласна , че децата трябва да се примирят.Те не са на 2-3 години. На 14 години хора , които вече трябва да определят самосъзнанието си. Това , което могат да направят е да не позволят кучето да бъде евтаназирано!
Сигурна съм , че тези хора са планували пътуването си не от вчера , а много отдавна, но за това време не са се погрижили за живота на кучето! Те се погрижили за друго- да му осигурят безболезнена смърт! Нямам думи за изразява възмущението!
Предполагам , че всеки от тук четящите има желание да помогне. Може би повечето имат по две- три кучета! Дано някой ,който има едничко , да се смили и да реши , че ще има занапред две! Иначе не виждам изхода- на улицата или в Сеславци!?
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#15 Потребителят е офлайн   Stupide Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:12 PM

Какво става??? Hамерихте ли човек да вземе кучето????

#16 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:30 PM

Добре де, някоя софийска организация не може ли все пак да го вземе временно докато му се намерят нови стопани?!?
Аз честно не мога да разбера хора, които са гледали това животно 1 година от бебе и сега просто ще го приспят?!?! Лошото е, че децата не винаги могат да въздействат на родителите си....
Никаква възможност ли няма да убедите родителите си да го вземете с вас в чужбина?
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:04 PM

Разбирам тревогите ви, наистина е жестоко, но каквото е решено -решено, каквото сторено- сторено. Не всеки може да прави правилния избор. Важното е какво е сега в момента! А точно сега кучето има нужда от нас, не от това какво е можело да направим. Мисля че такива коментари са излишни. Благодаря все пак че споделяте мнение.
Новини:
1) Има човек в Пловдив, за който е почти сигурно че ще осинови Бейби. Единственят проблем е транспорта, но това ще се реши. Последното му решение ще се разбере утре. Ако по някаква причина човекът се откаже вече имам контакти с други хора с които ще говоря, просто ще продължа да се боря.
2) на 18-ти, след заминаването на приятеля ми, кучето няма да бъде убито. Датата се отлага за по късно ( предполагам максимум седмица). Въпреки всичко това не е успокояваща новина. Контактът с хората при които ще остане кучето ( баба му и дядо му) е почти нулев.
Благодаря на всички за инетереса и помощта ви!

#18 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:14 PM

В петък пътувам за Стара Загора с кола, не ми е проблем да "хвърля" куче до Пловдив - т.е. транспорт уреден, стига това да са подходящите хора и наистина да имат желание да вземат кучето. Лошото, разбира се, на този вариант е, че съвсем трети човек се оказва посредник при прехвърлянето на животинката... Но все е вариант.

#19 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:33 PM

Благодаря, ще го има в предвит. Утре ще съобщя решението :ae_085:

#20 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2010 - 11:25 PM

Айде и аз да се обадя, че не мога да подминина.
Жени е напълно права и е излишно и аз да повтарям. Много е лесно някой да каже моля помогнете иначе евтаназия. Да вярно е , че можеха да го нпаравят и без да пътърсят помощ, но това не ги оправдава. типичното за българина е просто да прехвърли отговорността си на друг и ако ние не успеем да помогнем утре като приспят кучето ние ще се чувстваме виновни , а те ще си живеят прекрасният нов живот. Така е.
Аз съм пуснала мнооого теми тук за кученца, които търсят дом- щеше да е лесно да кажа: "Или го осиновете или ще го евтанизираме." Но щеше ли да е честно?! честно спрямо хората тук- отговорни и затрупани с кучета - изхвърлени от безотговорници. Докога ще го караме така - незнам. Не един път ми се обаждат по телефона и не само от Перник, че ще си изхвърлят или утепат кучето ако не го вземем.................Докога?! Трябва да се забрани на сульо и пульо да гледат животни.
Аз отидох за Канада бременна в 7 ми месец заедно с кучето ми и очаквах да си взема и второто. Да не мислите , че ми е било лесно - НЕ. Но на лесно всеки може- най- трудно е да поемеш отговорността си към тези , които те обичат..... и да не ги изоставиш.
Ето това е моето мнение..........извинявам се, че разводних темата.

Цитат

на 18-ти, след заминаването на приятеля ми, кучето няма да бъде убито. Датата се отлага за по късно

А това ми звучи като - ДАТАТА НА ЕКЗЕКУЦИЯТА СЕ ОТЛАГА
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни