Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#161 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2010 - 09:38 PM

Днес заведох Кери на доктор.Наложи се да я нося до колата(много е тежка :ud_009: ) и после едвам я вкарах.Не че се е съпротивявала,просто си седна на пухкавото дупе и отказа да мръдне.Вътре я гушнах,тя седеше и даваше вид на спокойна,ама сърцето и ще изхвръкнеше от вълнение,милата.
За лош късмет обаче се случи така,че малко преди нас бяха пристигнали група ловни кучета с тежки рани-едното го кърпеха на операционната маса,а другите чакаха и кървяха отвън...та вета хвърли едно око на фистулката ни,каза че "нищо ни няма"-не сме спешни и да отидем друг път... :dh_188:
Иначе момата е в супер кондиция-весела и бодра,с настроение и апетит :ae_085:
Днес,благодарение на blueocean менюто беше празнично- хляб,овкусен с консерва(любимо им е ).Всички се налапаха като за световно :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 10:46 AM

Вече два дена ги няма кучетата от групата оформила се около Кери и Роня.Вчера и двете пухкавелки не ме посрещнаха-след дълго свиркане и викане се появиха откъм безлюдните баири над града...Хари го намерих мъртъв,без видими рани,беше си легнал на постелката дето съм сложила в една порутена барачка зад техникума :dh_188: Каква ли е съдбата на другите.....
Напоследък все не ми стигаше храната за всички...сега ми остана....Не знам кое е по-гадното- да нямаш храна за всички и да гледаш безсилно молещите очички или да отидеш с храната и никой да не те посрещне....
Сега се моля да са само изплашени и да се появят през уикенда,когато няма движение в района.
И умирам от страх и притеснение за пухличките :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 11:01 AM

Дано всичко се нареди. Аутопсия на Хари? Мисля, че е добре да се направи, за да се знае дали има нещо инфекциозно/заразно, дали просто му е дошло времето и гаднита гаменчета са се намесили :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 01:09 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 26 November 2010 - 10:06 AM, написа:

Дано всичко се нареди. Аутопсия на Хари? Мисля, че е добре да се направи, за да се знае дали има нещо инфекциозно/заразно, дали просто му е дошло времето и гаднита гаменчета са се намесили :dh_188:

Сили не ми останаха вече...а и не виждам смисъл от аутопсия.
Правила съм досега 2 аутопсии и без грам резултат.При намерено умряло куче със стреличка в него резултата бе една голяма нула- няма отрова,няма нищо...При очевидно отровено улично-същото...
Не виждам смисъл,и без това нямам никакви собствени ресурси,карам на помощи за изхранването на живите...срам ме е от себе си вече :dh_188:
И да е нещо заразно,пак нищо не мога да направя.Пухлите са ваксинирани,другите са страхливи и не могат да се хванат.
Може би само Хачо (другия сивичък),но пък и него го няма....
Балки също е ваксиниран,с триста зора го хващах като по-малък,ама сега нахитря и е невъзможно....а и той изчезна....
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2010 - 01:47 PM

Чери, ужасна работа. Питай в общината дали са ловили кучета, дали има сигнали от този район. Тяхно ще е това дело.
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 10:00 PM

Показване на мнениетоdikari, в 26 November 2010 - 01:52 PM, написа:

Чери, ужасна работа. Питай в общината дали са ловили кучета, дали има сигнали от този район. Тяхно ще е това дело.

Ще разуча...макар че се съмнявам да са успели да ги хванат.Освен ако целта не е била да ги ловят...
Ако се появят маркирани ще съм най-щастливия човек,ама не ми се вярва много.....
Все пак се надявам-през уикенда там е спокойно и безлюдно,дано се появят отнякъде :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2010 - 10:15 PM

Чери, не се притеснявай. Мисля, че малките пухлички си обикалят някъде, разучавайки света и ще си дойдат сигурно прегладнели и премръзнали.Ти за всеки път се поразтърси из района. Зная колко ти е трудно, но опитай да се успокоиш.Мисля, че нещата ще се оправят.
Много съжалявам за Хари, дано не се е мъчило милото.

#168 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 10:30 PM

Да ви се оплача какво преживях :mg_062:

Какво би си помислил всеки редови попечител,натъквайки се на следната картина:
1.Студено,гадно и мокро е.Вали дъжд.
2.В тревата виждам купчина рижа козина,неподвижна,един крак стърчи нагоре.
3.Минават хора с чадъри,някои се обръщат и гледат...
4.Отдалече виждам гол участък в козината,колкото длан,все едно е одрана кожата.

Признавам си ,замалко да получа инфаркт.Не посмях да отида до нея,клекнах и заплаках.
И понеже болката бе твърде силна за да я понеса сама,обадих се на Лили ,а тя и така не можа да разбере какво и казвам,толкова неадекватна съм била..
А аз и разправям през сълзи,че Роня вероятно я е блъснала кола,че ме е страх да отида и да я погледна сама(прилошава ми от кръв и рани)И я моля да дойде с колата,защото ако е още жива да я водим на ветеринар,па дори и само да и спестим мъките,ако не може да се направи нищо...

И в този момент,чула гласа ми Роня се надига,протяга се и се изтръсква ,че и ме гледа учудено какво ми има :ud_009:
Тя,милата си спала под дъжда,много важно че е гадно и мокро :wb_052: А това дето съм взела за одрано месо е било ухото и- запретнало се е докато е спяла....
Та така,рунтавата Роня,поради липса на покрив и стопани е решила да се преквалифицира от куче в мече и се опитва да изпадне в зимен сън,ама не и се получава,защото много бързо огладнява :db_046:
А аз вече се опитвам да не се плаша много от тази гледка,ама винаги сърцето ми прескача един такт докато не я видя да се размърда.
Днес пак я намерих заспала под дъждa и я щракнах да ви я покажа какъв образ е,даже не ме усети докато не я повиках.Много спокойно същество ,много....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 11:30 PM

Милата Чери! Толкова добро сърце имаш!
Не мога да помогна сега, но следя с надежда всичко което пишеш, че твоите животинки са добре, че ти си добре!

#170 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2010 - 02:58 AM

Аз мислех за аутопсия при лекаря, който ви кастрира. Останах с впечатлението че е свестен.

Пожелавам всички липсващи да се появят живи и здрави. И аз съм получавала такива инфаркти от дълбоко спящи животини. Хич не мислят какво ми причиняват :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2010 - 09:15 PM

Лекаря е свестен,наистина,но в града нямаме лаборатория-изпращат се проби от органите в София,и досега винаги или се оказва че пробата е негодна,или не се намират следи от отрова....то и да се намери все тая-като не се знае кой е извършителя....
И днес освен пухлите нямаше никакво друго куче в района.Обходихме околността и баирите на длъж и шир-няма ги :dh_188: Изчезнаха 7 кучета : Хюго,Хачо,Балки,мама Бони,плешивата Негра,Пухчо,мама Берта.Нанси не съм я виждала от много време,а Блеки обикаля по града и доста се е социализирал.Не са ловени кучета от общината със сигурност.В момента няма пари и кастрациите са преустановени.Общината е задлъжняла с над 1000 лева,като доктора се съмнява дали изобщо ще му ги платят...та дотук бяхме с безплатните кастрации.Поне за прясно бременните женски(имаме 2 броя- Сърничка и Ели) ще трябва да договорим отстъпка и да намерим пари,другите ще чакат новия бюджет.Пипи също не е кастрирана,но като се разгони Лили ще я прибере на терасата за 20 дена,друго не можахме да измислим.За упойващото лекарство Седалин тук не са и чували нашите ветове.Няма го и по ветеринарните аптеки,но го поръчахме при ветеринар и до седмица обещаха да ни го доставят.
Днес обработиха и фистулката на Кери.Тъй като пухличката е абсолютна кротана и послушана минахме без никаква упойка,без връзване и т.н.
Момичето гък не каза,въпреки че процедурата беше по-кървава отколкото очаквах.И през ум не и мина да окаже съпротива-само крачетата и взеха да треперят по едно време.Малко ми е притеснено,че доктора не успя да намери конец откъм голямата подутина,макар че доста поразръчка....а от долния край извади един.Дано вече тръгне на заздравяване,на Роня вече не и личи белега даже,а Кери как го загази :dh_188:
Иначе мога да я похваля че на непознато място даже ходи и на повод :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 07:39 PM

Очаквах днес,след лекарската намеса раната на Кери да изглежда по-добре :dh_188:
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Освен че не ми хареса видът и,допълнително ме притесни и нежеланието на кучинка да хапне.Освен гранули носех и пържени филии с кисело мляко,но не им обърна внимание,едва-едва хапна малко салам,почти насила и го набутах.Утре ако е пак така мисля да настоявам да и боцнат един антибиотик-депо.Тя ме е разлюбила покрай всичкото ровичкане и това разкарване насам-натам и не иска да идва като я викам.Днес,за да я нагледам се катерих като коза по баирите,а после като я видях каква е умърлушена повторих маршрута и с кофа вода- поне да съм спокойна че няма да е жадна.
Прикачена снимка
За разлика от нея Роня се чувства превъзходно,яде си с апетит и почти не личи да има белег

Прикачена снимка(както яла тъй заспала :ab_041: :ab_041:

И двете вече битуват предимно извън населената зона- по баирите над града.Прикачена снимка

Района е тотално обезкучен :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 07:51 PM

Толкова ми е жал за Кери и Роня. Защо никой не ги иска :dh_188: Отдавна и аз им пускам обява, още откакто бяха малки.
Сега е още по-трудно да се намери някой свестен човечец, някой, който ще ги поиска за любимци, а не примерно за пазачи вързани на 1 м. синджир
А толкова пък би било прекрасно да бъдат осиновени заедно.....
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#174 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 08:15 PM

Страхтни кучета са,на живо са много по-хубави-с едни пухкави опашки и дълги потурки :wub: Двете в комплект са красива гледка :fs_158:
Не са шумни,нито нахални,много са деликатни- не досаждат,не нахалстват,от половин дума разбират докъде е позволено да ме следват...
Само късмет си нямат,милите....
Дано поне ги одобрят за календара,та да имат някаква надежда....

ПС: този на снимката със тях е "домашен",на ловец...Редовно обикаля около кофите и ребрата му се броят....
Понякога се питам бездомните или такива домашни са по-добре :dry:
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 12:57 AM

Пък аз да се похваля- мойте пухкави момичета са обявени за осиновяване е чужбина :af_089: :af_089: :af_089:
То всъщност са обявени още преди месец,ама аз каквато съм неориентирана си мислех че само са номинирани и очаквах да ми кажат когато ги публикуват...пък те били там и си чакат...Благодаря на Соня Митрева че дава шанс на пухличките :rc_036:
Сега остава само да ги хареса някой :wub: Което не е лесна работа при наличието на толкова кучета търсещи дом :dh_188:
Затова ни мислете с добро,пращайте положителни мисли,та дано дочакат кучинките и те да видят какво е дом и стопанин.

Обнадеждена и заредена с нови сили днес ги нащраках,та дано красотата им плени нечие сърце.Ако с красота не можем да се борим,ще заложим на чар и симпатичност :md_064: Иска ми се да имах къде да ги прибера и на сигурно място да чакаме,ама няма къде :dh_188: Седем месеца оцеляват сами навън,дано Господ да ги пази да дочакат.

Кери- не е ли красавица :wub:

Само в моите очи ли е прекрасна :ud_009:
Не ме обича напоследък,обаче,сърдита ми е- днес пак не поиска дадойде колкото и да я виках.Ама щом планината не ща да дойде до Махамед-Мохамед отива при планината :ab_041: :ab_041: :ab_041: Няма как-пак катерих баира,и вода носих...ми любофф- от ей такава мръвка съм я отгледалаПрикачена снимка

Роня-златното момиче :wub:
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

Не съм предполагала,че невзрачното сиво мишле ще се превърне в такава шармантна госпожицаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   cvety99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 01:21 AM

Показване на мнениеточери1, в 01 December 2010 - 12:02 AM, написа:

Само в моите очи ли е прекрасна :ud_009:

Нем, не само в твойте :md_064: Прекрасни са и двечките сестрички. На мен много ми приличат на коли-та ..... само на мен ли :wa_048:
Успех!

#177 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 09:11 AM

Ежедневно си мисля за твоите кучета и разбира се им пращам положителни мисли! Дано дочакат осиновяване!
Стискам палци!

#178 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 11:56 AM

чери1, много са ти красиви пухлички! :wub: Много късмет им пожелавам! И на теб с това голямо сърце! :rc_036:

#179 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 01:06 PM

Благодаря ви,ХОРА ,за милите думи и куража дето ми давате :vb_024:
Аз,като ги намерих-(такива опърпани сиви мишочета бяха :zz_207: ) -реалистично си дадох сметка че са доста невзрачни и обикновени и не хранех големи надежди за тях...Дали пък не ги орисах с лош късмет с тая си нагласа :ub_013:
После ,дълго време не забелязвах че се разхубавяват,нали са ми всеки ден пред очите,не разбрах кога точно грозните патета се превърнаха в красиви лебеди...А късмета има пак същия....Та взех да се питам дали пък само аз не ги намирам за хубави,на принципа "моето гардже " е най-красивото :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Радвам се че ви харесват,дано не го казвате от любезност.Защото това значи че наистина може да ги харесат в чужбината,а на това не съм се надявала и в най-смелите си мечти.Ох,дано,дано......

ПС: И на мен малко ми заприличват на коли-та,особено Роня:)Когато са притеснени и без самочувствие не са забелязва красотата им,но на полянката не мога да отлепя очи от тях като се заиграят :gc_040:
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 02:00 PM

Чери, мисля , че твоите разкази са спечелили много сърца за благоевградските кучета. Нещо повече, ако си спомням правилно, в една много стара тема беше писала , че те е страх от големи кучета. Сега като гледам какво правиш за всички тези, ми се иска да те "номинирам" за "най-еволюиралия форумец". В смиcъл - превъзмогнал себе си.
Успех на теб и кучинките! Наистина са и красиви, и чаровни.

Впрочем , преди много години в пътепис на американец по нашите ширини, прочетох, че като отишъл в Турция, решил, че турците са по-добри от българите, защото бездомните кучета в Турция изглеждали по-щастливи от бездомните български кучета. Някак си ме жегана тази забележка.
Благоевград е хубаво място . И туристическа дестинация. Ако благоевградчани знаеха , че авторитетът им като туристическа дестинация зависи и от това колко щастливи и охранени са уличните им кучета, може би щеше да имаш повече местна подкрепа.
Просто като идея - не пропускай да повтаряш на познати и непознати, че чуждестранните туристи обичат да виждат щастливи и охранени дори уличните кучета. Дава им усещане за място където хората са добри и сърдечни. Не се отчайвай и повтаряй тази истина на всички , които срещнеш. Не ги карай да правят нещо, а само разказвай как чужденците обичат , когато хотелът , кафенето, или магазинът си имат собствено безпородно куче. Обикновено питат и когато собственикът може да каже че "то е уличнo , но тук сме му направили къщичка и го храним", хората гледат със симпатия и са по- склонни да купуват от такова място.
Стискаме палци.

ПС имаше едно куче Белчо ( мисля , че така се казваше, беше бяло с черно петно на хълбока) , което не беше много добре след кастрация , но после се оправи. Какво стана с него?

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни