Да ви се оплача какво преживях
Какво би си помислил всеки редови попечител,натъквайки се на следната картина:
1.Студено,гадно и мокро е.Вали дъжд.
2.В тревата виждам купчина рижа козина,неподвижна,един крак стърчи нагоре.
3.Минават хора с чадъри,някои се обръщат и гледат...
4.Отдалече виждам гол участък в козината,колкото длан,все едно е одрана кожата.
Признавам си ,замалко да получа инфаркт.Не посмях да отида до нея,клекнах и заплаках.
И понеже болката бе твърде силна за да я понеса сама,обадих се на Лили ,а тя и така не можа да разбере какво и казвам,толкова неадекватна съм била..
А аз и разправям през сълзи,че Роня вероятно я е блъснала кола,че ме е страх да отида и да я погледна сама(прилошава ми от кръв и рани)И я моля да дойде с колата,защото ако е още жива да я водим на ветеринар,па дори и само да и спестим мъките,ако не може да се направи нищо...
И в този момент,чула гласа ми Роня се надига,протяга се и се изтръсква ,че и ме гледа учудено какво ми има
Тя,милата си спала под дъжда,много важно че е гадно и мокро

А това дето съм взела за одрано месо е било ухото и- запретнало се е докато е спяла....
Та така,рунтавата Роня,поради липса на покрив и стопани е решила да се преквалифицира от куче в мече и се опитва да изпадне в зимен сън,ама не и се получава,защото много бързо огладнява
А аз вече се опитвам да не се плаша много от тази гледка,ама винаги сърцето ми прескача един такт докато не я видя да се размърда.
Днес пак я намерих заспала под дъждa и я щракнах да ви я покажа какъв образ е,даже не ме усети докато не я повиках.Много спокойно същество ,много....