Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#181 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 December 2010 - 03:28 PM

Така е,greeneyed,от личен опит знам какво е да те е страх от кучета,да ти олеква главата,да започне да ти пищи в ушите и да чувстваш краката си натежали.Ужасно е и съчувствам на хората които го изпитват-сякаш цветовете губят силата си когато си в такова състояние и въздуха не достига....Веднъж,дъщерята беше мъничка,водих я в зоопарка,и на връщане се озовах сама с нея ,на края на града,безлюдно,а наоколо 3-4 кучета.Още ме свива под лъжичката като си спомня какво изпитах.А кучетата нищо-нито са ни лаели,нито са ни нападали-дойдоха да подушат,сигурно са искали храна,милите.После никога не посмях да ходя сама там,а детето умираше да ходи в зоопарка.Та страх си ме е било винаги,без да има причина или повод...Докато дъщерята не порастна и не ми донесе вкъщи една малка космата топчица-Чери.Покрай Чери се научих да разбирам кучетата.Защото независимо дали са дребни или едри,космати или не,бездомни или със стопани-в своята същност те са еднакви.И до днес са ми непонятни хората които обичат само своето си куче,или само определена порода...Но разни хора -разни идеали.
За отношението на хората към бездомните не спирам да работя и мисля че има ефект.Ама много труд трябва и време,надявам се нещата да се подобряват постепенно и да вървим напред.

А за Белчо какво да ти кажа,отказах се да му търся дом.Оказа се че е по-стар отколкото си мислех(онзи ден гледах колко са му оредели зъбите,милия)На около 9 години е и се чувства добре в парка.Станал е дебел,не му се ходи много.Веднъж реши да се поразходи с нас за една обиколка около езерото и едва докрета...Иначе апетита му е завиден,умира си да го галиш и абсолютно винаги успява да се обзаведе с едър кърлеж на главата,и после бяга и не дава да му го вадиш :ab_041: Сега го дава комбина с един късокрак мустакатчо,големи приятели са станали и Белчо го обгрижва същинска майка :ab_041:
Изобщо групата в парка са щастливи и доволни кучета,но е трудно да ги храним,особено зимата.Хубаво е да им даваме повече храна,особено ако се ходи през ден,миналата зима така правехме,ама тогава имахме повече средства сякаш,сега са оскъдни,но пак драпаме и спасяваме положението някакси :ae_085: Аз ходя в събота,а Лили и Соня се редуват през седмицата.Соня е на 75 години и не беше добре здравословно,но се пооправи и пак е на линия.

ПС: Сега се връщам от "срещата" с пухличките,ако знаете Кери как се е овъргаляла в някаква глинеста кал,язък че нямах батерии да я снимам.Сега пак е заприличала на грозно патенце :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 06:11 PM

Упорито си седят на баира двете шматки и това е :dry: Харесали са си една полянка и си дремуцат там.
Наблизо строят кооперация,има работници които вече цяла седмица гледат как се катеря по баира и завирам в шубраците,вчера ми подсвиркваха,а днес вече и реплики имаше- "да дойда и мен да храниш" и други които няма да цитирам предимно с ругатни по адрес на кучетата.
Много ме е страх да не решат да навредят с нещо на пухличките,ей така защото могат и от проклетия...До обяд си мисля "там ли ще са пухлите като отида", а после следобеда "дали утре пак ще са там и ще са добре".Направо ще откача.Под голям стрес съм и даже ходих да говоря с дядото в чийто двор се грижех за Шая и Доли,не че мога и двете там да внедря,ама ако намеря за едната нещо дали може другата да е там.Не става :dh_188: И други варианти умувах,къде ли не молих-нищо.Дано Господ ми ги запази.
За капак раната на Кери си секретира(според вета лимфа),ама на мен ми прилича на гной :dh_188:
И за да е всичко още по-гадно тук вали,и пухличките са вир-вода мокри,няма стрехичка,няма дърво под което да се заслонят а и не знаят.Дано не стегне някоя студ,че ще замръзнат както си лежат в мокрото :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 07:18 PM

Чери, моите бездомници също са на полето, без местенце, където да се скрият. Всяка година завивам с 2-3 пласта найлон храсти/да не са много нежни, за да издържат снега/, застилам пак найлон, а отгоре върху него слагам картони и стари дрехи. Научиха се като вали да се крият там. оставям два входа, ако ги гони някой, да има откъде да избягат. Е, не е топло, но са на сухо. Найлонът трябва да е завързан за клоните, иначе вятърът го отнася. Ако има там закътано местенце, можеш да им направиш нещо такова.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#184 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2010 - 01:02 AM

Днешният ден бе тежък за бездомниците - толкова дъжд се изля при нас,все едно небето се е продънило.
Не ми се искаше пухлите освен мокри да нощуват и гладни,но не можах да ги намеря и нахраня.Навсякъде тече вода,поляната е станала на тресавище,даже няма къде човек да остави малко гранулки.Скъсах се от викане,но пухличките така и не се появиха.Дойдоха две други несретничета,нови,тях нахраних,да не връщам храната.Насипах малко гранули под навеса на техникума,където ги хранех лятото,дано се сетят да минат...
При нас е направо бедствено положението,а на мен ми притреперва под лъжичката като знам че всичките ми кучовци са без покрив :dh_188:

ПС: tuty ,няма даже и храсталачета там,поляна е ,има само едно дърво,ама голо,без корона...Но ще направя такива закътанки местенца в гората за бебетата на Сърничка :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 December 2010 - 01:16 AM

Мислех си за вас като четях днес новините за потопа покрай Благоевград. Дано наистина тази нощ валежите вече да престанат, както е според прогнозите и да започват плавно да се нормализират нещата. Стискам палци утре да си ги намериш двете пухли!

#186 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2010 - 03:49 AM

Олеле, и при теб ли е потоп :dh_188: Надявам се всичко да се нормализира бързо и Пухлите да се появят още днес.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2010 - 05:57 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 05 December 2010 - 03:54 AM, написа:

Олеле, и при теб ли е потоп :dh_188: Надявам се всичко да се нормализира бързо и Пухлите да се появят още днес.

blueocean, MechoPuh,дето се вика- от вашите уста в Божиите уши- днес всичко се нормализира.Е, малко е хладничко,но пък не вали вече :ae_085:
И най-важното -появиха се пухличките :af_089: :af_089: :af_089: ,живи и здрави ,та даже в компанията на кавалер :md_064:
Камък ми падна от сърцето като се появиха,защото се наложи доста да ги викам и чакам.Но пък дойдоха в добро настроение,много игриви и весели :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 December 2010 - 06:00 PM

Първата снимка еее :wub: :wub: !

А момъкът май не им е много в категорията... :wc_055: .
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 01:27 AM

Почнах вече да получавам въпросчета за Кери и Роня-това ме обнадеждава че може пък и да им излезе късмета за чужбина.Което пък леко ме стресира ,да не се окаже че съм съвсем неподготвена с"чеиза им".
На Роня вече 2 пъти и крадат каишката и в момента е с червено детско коланче на врата си,но то няма халка за повод,а като захвана повода за катарамата не е много надеждно.Та освен нашийник за Роня и чипове и за двете ще ми трябват и два повода(сега използвам подвижна дръжка от сак,ама не върви така да ги изпратя в Европата :dry: Не че са ги поискали,но е добре да съм готова.По груби сметки ще ми трябват около 200 лева за двете- 30 лв за чипове,25 лева за 2 повода и нашийник,100 лева за по 5 дневно експресно обучение и на двете при Галя( за да не са съвсем като хванати от гората и нещо да се изложим),както и около 40 лева за транспортни разходи до там и после до София.
Умувах,умувах и реших да опитам спретна един мини-благотворителен базар.В полза на Кери и Роня :wub:
Предлагам следните неща:

1. Нагръдник за дребно кученце.Нов,само един път е слаган,но на Тайра и е голям.Предполагам че ще стане за 4-5 -6 кг куче(Тайра е 1.750кг)Не знам каква е цената му,защото ни е подарен,изглежда луксозен-слагам му примерна цена 20 лева.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

2.Обувчици за дребно куче-размер S.Останали са от първото ми куче-Чери.Почти нови,използвани са само 2 пъти.На Тайра са и големи,изпадат и от крачетата.
Цена 10 лева.Прикачена снимкаПрикачена снимка

3.Енциклопедия за котката.Книгата е нова,луксозна,с твърди корици и гланцирана хартия,богато илюстрована.Коричната и цена е 29.90 лв,давам я за 15лв.
Прикачена снимка

4. Енциклопедия за кучето.Има разлепени няколко странички-(гланцираните снимки на кучета),иначе е запазена.Корична цена 18 лв- давам я за 10.
Прикачена снимка

5.Обучение на кучето.Запазена.Корична цена 8.90лв,продавам я за 5 лв.Прикачена снимка

Дано някой от вас си хареса нещичко ,пък аз ще помисля какво още мога да предложа :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 December 2010 - 02:00 AM

Пу за мен Енциклопедия за котката :gl_165: !

Как мога да я получа ?
Паричките на общата сметка ли да пращам ?

Успех на базара и целувки на двете пухли :gb_023: !
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 02:15 AM

rave__,благодаря :beer: Пиши ми на ЛС адрес и още утре я пращам по пощата.Чудесен избор м/у другото,страхотна е книгата.
Паричките на общата сметка-основание за Кери и Роня.
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 03:01 PM

обувките дали ще станат на шпиц 5 кг.? На Поли ще са и големи предполагам,тя е 1 кг. Не мога да се ориентирам по снимката. Но моля те запази ми ги докато уточним размера. Ще влеза отново във форума днес към 19ч.
и Чери,невероятна си! :rc_036:

п.с. Знам,че не е тук мястото,но много спешно ми трябва коронка за снежна кралица за 10 год. дете. търсих къде ли не,но без резултат. Тържеството ни е на 15. Ако някой може да помогне......благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 09:57 PM

Чери, бих искала да взема книгата за обучение на кучето. Утре ще ти пратя пари по пощата, а книгата прати на Галя в Брестник,когато имаш куче при нея, оттам ще си я взема.
Толкова ми са мили и двете, от все сърце им желая най - прекрасен живот!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#194 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 11:57 PM

lilly5,благодаря :ha_081: Пиши ми на ЛС адрес и ще я изпратя по пощата,съвсем наблизо ми е,а и ще пристигне по-бързо.

Ето че вече си имаме осигурени един чип и каишка за Роня. :af_089:
Днес пак водих Кери да и обработват фистулките,извадиха още един конец.Така като гледам май ще ходим поне още 2 пъти- има поне още 2 конеца ,ама са много надълбоко и не можаха да и ги махнат,ще чакаме да се избутат по-нагоре :zz_219: Кери,милата като ме види че съм с кола и вече бяга,знае че пак ще я водя да я ръчкат.Иначе е идеалният пациент-не мърда и не издава нито звук,само като много я заболи почва да трепери.На връщане си я откарах на собствен ход,хем да се учи,хем да не се стресира от колата.Наложи се да купя повод,че не беше планирано за днес посещение при вета и не си носех дръжката от сака :ab_041: Така че наполовина сме вече оборудвани,само остава да ни поискат.Много ни стискайте палци.
Ето малко снимки от днешния обяд.Прикачена снимка

И да им сипя гранулките в паничка,тя я обръщат и си ги ядат от земятаПрикачена снимка

Роня- това червеното е коланчето,да не си помислите че има дупка на езика :ab_041: Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 04:55 PM

Днес пухличките за пръв път нарушиха забраната и ме последваха в града.Повода беше,че като тръгнах да ги навестявам направих грешката първо да отида при Пипи.Пипи е лепка и няма оттърване от нея,хем си знам,ама нали е прясно кастрирана,пък вчера не се появи за вечеря,а и с тия "гъби" дето и видях в устата...абе беше ми на грижа и не се сдържах да не я видя първо нея....Та Пипи най-нахално се закачи за мен(намерих я в прекрасно настроение) и реши да навести и тя пухлите.Не очаквах да има конфликт,тъй като те се познават от малки,обаче Кери хич не я посрещна радушно,даже направо искаше да я натупа.Пипи е куражлия,не се даде,та двете се посдърпаха и никоя не искаше да се признае за победена.Конфликта беше незлоблив и приключи още преди да успея да се намеся- Кери поскимтя малко с вдигната лапа,вероятно търсейки от мен съчувствие,но ги нахоках и двете.После нямаше проблеми,подушиха се под опашките и по муцуните,Пипи реши да не се отделя от мен за по-сигурно,а Кери наби Малчо и Роня,но съвсем незлобливо,по-скоро показно,за да си затвърди лидерството и възвърне самочувствието :ab_041: После всички хапнаха в синхрон и без разправии,но като си тръгнахме пухлите ме изпратиха доста по-далеч от обичайното.Не ми се иска да се учат да шетат надалеч,досега си имаха невидими граници,а днес ги прекрачиха :dh_188: Хем си знаят че не разрешавам и ме следваха от много голямо разстояние,та да не мога да ги върна.
Малчо ме изпрати пък чак до службата,даже влезе в двора да ме чака.Той милия е по-голяма лепка и от Пипи.Вероятно някой някъде го обгрижва,защото никога не е гладен,хапва една- две гранули по-скоро от любезност,но е много зажаднял за човешка ласка.
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 05:06 PM

Показване на мнениеточери1, в 09 December 2010 - 11:02 PM, написа:

Роня- това червеното е коланчето,да не си помислите че има дупка на езика :ab_041:

Сега видях, точно така изглежда - сякаш има пиърсинг на езика :ab_041:
Мнооого е модерна :db_046:

#197 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 08:34 PM

Показване на мнениетоbuddy, в 10 December 2010 - 04:11 PM, написа:

Показване на мнениеточери1, в 09 December 2010 - 11:02 PM, написа:

Роня- това червеното е коланчето,да не си помислите че има дупка на езика :ab_041:

Сега видях, точно така изглежда - сякаш има пиърсинг на езика :ab_041:
Мнооого е модерна :db_046:

Мммдаа..... и Пипи е модерна- ето с какво се е обзавела :ud_009: Прикачена снимкаПрикачена снимка

Не знам откога го има и не съм забелязала,ама откак го видях все я мисля :dh_188:
От все сърце се надявам да са безобидни папиломки и да и минат бързичко.Писах и във ветеринарния форум.
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 09:11 PM

Чери, а принципно някой друг може ли да се включи в базара за събиране на средства за Кери и Роня, или за който друг си прецениш от твоите кучовци, в зависимост от случая? И аз имам някои доста запазени неща, които не са почти ползвани. Не са животински, но пък някой може да си хареса нещичко?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#199 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2010 - 10:00 PM

Показване на мнениетоКристина, в 10 December 2010 - 09:16 PM, написа:

Чери, а принципно някой друг може ли да се включи в базара за събиране на средства за Кери и Роня, или за който друг си прецениш от твоите кучовци, в зависимост от случая? И аз имам някои доста запазени неща, които не са почти ползвани. Не са животински, но пък някой може да си хареса нещичко?

Ама разбира се,че всеки може да се включи.Всяка стотинка ни е важна в такъв момент.Аз лично съм готова с много неща да се разделя,ама няма как да обясня липсата им в къщи.Не че имам нещо ценно де :dh_188: Мисля че няма да има проблем да се предлагат не само кучешки неща,при положение че средствата ще са за кучета :dog: Иначе от моите подопечни и Рошка е в нужда- поне още десетина дена трябва да остане при Галя докато и се махнат пироните :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 December 2010 - 10:35 PM

И аз имам няколко нещица, които даже са си Коледни и чисто новички и които с радост предоставям за мини-благотворителната разпродажба в полза на подопечните на Чери. Ето да ги видите и да кажете одобрявате ли ги.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема