Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#461 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 October 2011 - 09:46 AM

Понякога и в темите с хубав край се налага да пишеш със свито сърце.
Сега сърцето ми е свито за Роня, а това е накратко нейната история. След като завършихме приказката със "Роня намерила своите хора и заживели щастливо" се появи един облак на хоризонта :dh_188: .

От самото начало на осиновителите на Роня им направило впечатление,че Роня някак „странно“ седи- не като другите кучета.Също им направило впечатление че не иска да ходи на дълги разходки.Направили и рентгенова снимка и се е устновило следното: Роня има вроден порок на тазобедрената става от ляво,главицата на ставата просто я е нямало.От другата страна също е имала проблем,вероятно от едностранното натоварване на крака ставата била износена „като на старо куче“.При това състояние всяко движение е съпроводено с болки и с времето нещата стават все по-зле.Изискват се 2 операции,по една за всяко краче през период от време и след това дълга рехабилитация.
За да са сигурни в това хората са ходили с Роня в специализирана ортопедична клиника за кучета във Франкфурт,където са потвърдили същото- налага се да се имплантират на Роня изкуствени стави,първо отляво а след няколко месеца ако всичко е наред и от другата страна.
Ето че имала още да страда Ронката,ето че имало и в“ Рая „облаци... :dh_188:
Такава операция освен че е доста тежка е и ужасно скъпа.Цената и в Германия е около 5-6 хиляди евро,една наистина огромна сума ,дори и за техните стандарти.При нас е от порядъка на 1500 лв доколкото съм запозната,така че варианта да се върне Роня тук за операция би излязъл по-евтин дори с транспорта и стационара,но разбира се за Роня и по- стресиращ и рискован...
И макар че на Роня и е било писано да се роди с печата на страданието- изхвърлена,бездомна и дефектна,тя все пак е извадила късмет да попадне при истински хора :rc_036: :rc_036: :rc_036: Защото всички знаем,че дори и в чужбина не всички са ангели.
Хората на Роня са успели да съберат пари за едната операция и предната сряда,на 5.10 е била оперирана от ляво и е поставена нова бедрена става.Операцията е минала добре и само няколко дни след това Роня е почнала да си стъпва по малко на оперираното краче.Стопаните и си взели и двамата по 2 седмици отпуска,за да бъдат до нея денонощно :rc_036: .Следващата седмица ще ходят пак на преглед и ако всичко е наред след седмица –две ще трябва да се отпочне с дълга физиотерапия.

Много ми се иска да опитаме да им помогнем на хората поне малко финансово за рехабилитацията.Имат нужда в момента.Дори и с трохички,но трохички пълни с любов и съпричастност,трохички които да носят не само финансов,но и емоционален заряд.Да почувстват хората че на са сами.

Знам че е изключително трудно на фона на всички други нуждаещи се,но ако поне не опитаме да помогнем малко все едно им казваме на хората- оправяйте се,изтеглили сте „късата сламка“,ние си имаме други грижи...Роня вече си е ваш проблем....

Знам че Роня има много приятели ,без тяхната помощ тя нямаше да има свой дом :rc_036: .Много помощ получиха пухличката,но ето че пак е в нужда.
Късмет,Роня,стискаме ти палци и макар че наистина е много ,много трудно се надявам да можем да изпратим трохички за теб освен цялата си любов.

Тук искам да благодаря от цялото си сърце на Мърфи :ha_081: и на Надежда П :ha_081: ,които са дарили парички във форумската сметка .Ако не възразявате момичета,или ако не са насочени за някой мой подопечен конкретно мисля те да бъдат за Роня :wub: .Момичето заслужава да може да живее и тича без болки,да може да се радва на дълги разходки с нейните си хора като всяко едно куче :dog: .
User's Signature

Качена снимка

#462 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 October 2011 - 11:23 AM

Чери, безмислено е да събираме пари за втора операция! Много по-добре е да дойдат хората тук или да изпратят Роня да се оперира тук и после да се върне! Всичко ще излезне много по-евтино! За тези пари (а и за много по-малко) можем да им организираме да дойдат на ски зимата, а през това време Роня да се оперира и после да си се приберат в къщи всички заедно! 5-6 хил. евро са много пари наистина - тук какво ще съберем - 100-200 евро максимум! Най-добре да се мисли за вариант те да дойдат тук, а ние да ги приемем, да ги ориентираме!
Попитай за този вариант, тук доста хора знаем немски, ще се организираме някак!
Разбира се, постъпи с моето дарение както намериш за правилно, никакъв проблем :ba_025: !

#463 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2011 - 12:23 PM

Не,не за втора операция събираме пари,а за физиотерапията.
За сега не се предвижда втора операция.Първо защото трябва да мине известно време,да се видят нещата как са и ако няма влошаване на износената става може изобщо да не се наложи.Също така ние тук колкото и да се напъваме едва ли ще съберем толкова пари,изключено е.Но за това ще мислим и умуваме ако се наложи.
А за физиотерапия тук няма как да стане,процеса е дълъг а и ние нямаме опит.Затова ми се иска да помогнем малко,колкото-толкова,важен е и жестът и отношението,а и малко помощ ще им е от полза на хората.
User's Signature

Качена снимка

#464 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2011 - 12:26 PM

ОК, това някак си го пропуснах :ba_025: :md_064: !
Пожелавам бързо възстановяване на Роня!

#465 Потребителят е офлайн   Esckarina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 12:47 PM

Чери, много ме натъжи, дано се оправи това голямо пухкаво момиче, стискам палци с цялото си сърце.
Разбира се, можеш да използваш дребната сума от мен за Роня

#466 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2011 - 09:24 AM

Роня е добре.Вече си стъпвала на крачето,сега ходи на физиотерапия.
Ето малко снимчици да зарадвам всички които ни помагаха,стискаха ни палци или просто се радваха на хубавата развръзка.

Вече и белега от операцията е заздравял,скоро и козинката въвсем ще порастне
Прикачена снимка Прикачена снимка

Вече няма кой да и вземе лакомството :md_064: Прикачена снимка
На улицата,когато им давах по някоя солетка Кери или някое друго куче най-редовно и я отмъкваха.
И тя се научи да се крие за да си я гризка,ама пак я намираха ...

Сладко се спи в дом на одеялце Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#467 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2014 - 09:03 PM

Едва намерих тази тема,минаха почти три години откакто пухличките заминаха,а сякаш беше вчера :ud_009: Надявам се че и някой друг освен мен ги помни.Ако е така -ще се радвам е да споделя радостта си,получих снимки от мецанките
Благодаря,tinati :hc_184:

Роня е добре след операцията.Живее си живота.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#468 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2014 - 09:57 PM

Кери е по-голяма хулиганка.Живее заедно с друго куче на име Фалки,и за разлика от него слуша само като и изнася.Не обичала много-много мъже и лае по пощаджията и боклуджийската кола :) Но пък се разбирала чудесно с децата- има цели три дечица на разположение.
Имам и нови снимки,с дечицата и Фалки,но в някакъв странен формат и не успях да ги кача.Тези са от миналата година

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#469 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2014 - 05:16 PM

Толкова отдавна нищо не бях чувала за тях, много любими ми бяха, радвам се за големите момичета!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#470 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2014 - 03:25 PM

I na men mi stana milo, che vsichko e nared s tqh! Razbira se, che gi pomnim:)

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни