Бяло кученце с конвулсии блъснато от кола
Публикувано: 14 July 2010 - 10:36 PM
Ъпдейт около бялата фурия, както днес я нарекоха на поляната
Арви спокойно може да се запише за участие в аджилити състезанията, защото вече почти няма куче на поляната, което може да я догони. Не обича да се боричка и хапе като други, обича да я гонят и да й дишат прахта. Наистина развива страхотни скорости когато изпадне в едно от онези настроения. А аз стоя ухилена до уши, по мърляв анцуг, изкаляна и омазана от хилядите ловки, от които просто трябва да ида и да я измъкна. Видните кучкари на поляната казаха, че това е добре, защото така развива мускули. Трябвало още малко обаче да напълнее, но как да стане като не иска да яде. Тая Нутра, с която се запасих уж предвидливо цели 7 кг още стои почти цяла целеничка. Купих й витамини и тях не ще. Станах стопанка идиотка. Заведох я в зоомагазина и й викам "айде мойто момиче, влез, избери си, ще ти купя каквото си харесаш". Малката се метна като по поръчка на Роял Канин джуниор, та сега чакам заплата, за да купим чувалче. Сварих й веднъж месо, направих попарата, разбира се излапа се за секунди, но нямам условия с толкова животни да варя меса.
Та това е. Тази събота ни е време за втора ваксина и пак си търсим транспорт до Добро хрумване. А ако има интерес утре мога да опитам да клипирам спринтовете й

Арви спокойно може да се запише за участие в аджилити състезанията, защото вече почти няма куче на поляната, което може да я догони. Не обича да се боричка и хапе като други, обича да я гонят и да й дишат прахта. Наистина развива страхотни скорости когато изпадне в едно от онези настроения. А аз стоя ухилена до уши, по мърляв анцуг, изкаляна и омазана от хилядите ловки, от които просто трябва да ида и да я измъкна. Видните кучкари на поляната казаха, че това е добре, защото така развива мускули. Трябвало още малко обаче да напълнее, но как да стане като не иска да яде. Тая Нутра, с която се запасих уж предвидливо цели 7 кг още стои почти цяла целеничка. Купих й витамини и тях не ще. Станах стопанка идиотка. Заведох я в зоомагазина и й викам "айде мойто момиче, влез, избери си, ще ти купя каквото си харесаш". Малката се метна като по поръчка на Роял Канин джуниор, та сега чакам заплата, за да купим чувалче. Сварих й веднъж месо, направих попарата, разбира се излапа се за секунди, но нямам условия с толкова животни да варя меса.
Та това е. Тази събота ни е време за втора ваксина и пак си търсим транспорт до Добро хрумване. А ако има интерес утре мога да опитам да клипирам спринтовете й

Публикувано: 14 July 2010 - 11:04 PM
И един въпрос: правя ли грешка, че не я възпитавам и уча на нищо? Два дни се разхождах с кренвирши по поляните и тя се научи да сяда. Но не мисля, че това е супер важно, че да го поддържам. Там ще си я учат на немски. На какво е редно да я възпитам преди да я пратя? Ние се разхождаме предимно пуснати. На път за поляната когато стигнем оживената улица я връзвам. Върви спокойно на повод може би с малко повече заплесвания по пътя, но мисля е нормално това. Не се мята и дърпа на повод. Тя ме следи с поглед и ме следва, с това нямаме проблеми. Дори като сме на голямата поляна и всички сме се събрали в кръг, а кучетата циркулират от нас, в момента, в който аз тръгна да си ходя или поема в друга посока, за да говоря по тел примерно, тя се отделя от компанията и идва. Идва и ако я повикам. Единствено на връщане не иска да се прибира независимо, че седим вечер по 2 часа навън и често ако не е на повод, се врътка и шматка наоколо. По съвет на Мил на връшане сме само с повод, за да разбием ритуала. Друг проблем е, че държи да инспектира боклуджийските кофи. Ако намери кокал имаме два варианта - или се прави, че не чува виковете и не-тата ми или ги чува и оставя кокала.
Редно ли е да я уча и възпитавам на друго или на тия неща по-горе преди да замине, за да получат хората добро куче?
Редно ли е да я уча и възпитавам на друго или на тия неща по-горе преди да замине, за да получат хората добро куче?

Публикувано: 14 July 2010 - 11:07 PM
Според мен не е лошо да я научиш на основните елементарни команди на немски език-ела тук,не,място,седни легни,пусни.Доста хора си говорят на кучетата на немски,не са трудни командите.Така ще има основа.Ще я изпратиш завършила първи клас

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 23 July 2010 - 10:07 PM
Ми нали сме деца, какво друго да правим.
Дисциплината - ми никак не върви. Може да сяда, но само ако имаш лакомство. С бягства и подобни нямаме проблем. Знае НЕ, но то е само за кокалите по улиците. Вкъщи няма за какво да й се карам и от тази гледна точка съм малко затруднена. Идва като я повикаш и повечето пъти се разхождаме без повод. Много е послушна и умна. Идеалното куче е тя. ето още малко бесотия
И две усмихнати момичета
Дисциплината - ми никак не върви. Може да сяда, но само ако имаш лакомство. С бягства и подобни нямаме проблем. Знае НЕ, но то е само за кокалите по улиците. Вкъщи няма за какво да й се карам и от тази гледна точка съм малко затруднена. Идва като я повикаш и повечето пъти се разхождаме без повод. Много е послушна и умна. Идеалното куче е тя. ето още малко бесотия
И две усмихнати момичета