Dog.bg Форуми : Курс обучение на малкото куче

Към съдържанието

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Курс обучение на малкото куче Оцени темата: ***** 13 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2010 - 08:07 PM

Цитат(martinkata @ Aug 24 2007, 05:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
... метод наталкивания (моля ви, помогнете ми да намеря подходящата дума?)...

основната форма на глагола е наталкивать и означава бутам, побутвам, подтиквам, насочвам, повеждам
Значи примерно може да се нарече метод на подтикване.. ако няма вече някой по-добър превод.r)

само скромен опит да помогна :)

малко късно но аз съм много нов в този сайт и все пак мисля, че руския ми е във форма. стигнах до тук и преди да съм прочел всичко докрай ще кажа, че точния превод е по МЕТОДА НА НАСЪРЧАВАНЕТО. Ако някой го е превел вече тъй като поста е доста стар моля за извинение за ненавременната ми намеса. Но за в бъдеще мога да бъда от полза с преводи от руски, френски или англиски (последния може би вече е доста универсален така че едва ли ще се наложи)
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#142 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2010 - 07:28 PM

ако ми кажете, кой номер е следващото упражнение мога да го преведа без проблем, но да не се дублирам с някой да вършим двойна работа.
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#143 Потребителят е офлайн   hdraganov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 02:26 PM

Мисля че последното занятие беше номер 9. Всички ще ти бъдем безкрайно задължени ако преведеш останалата част

#144 Потребителят е офлайн   jorotrol Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 February 2010 - 06:42 PM

tb_195.gif дано не повтарям въпроса.. грешно ли е да ползвам за награди от същите гранули с които се храни кучето?(според наблюденията ми действа...)?

#145 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 25 February 2010 - 08:13 PM

Цитат(jorotrol @ Feb 25 2010, 05:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tb_195.gif дано не повтарям въпроса.. грешно ли е да ползвам за награди от същите гранули с които се храни кучето?(според наблюденията ми действа...)?

Ако действа може
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#146 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2010 - 09:05 PM

Малко личен опит да споделя по въпроса.
Сиромах човек - жив дявол! ab_041.gif

Четох съвети да се използват за награди парченца варено телешко - нито имам телешко, нито имам време да го варя всеки ден.
В началото, като беше малка Линда и започнахме да се обучаваме - и аз ползвах за награди гранулките, с които я хранех. Ами действаха, ама... нещо бавничко ставаха нещата, по едно време съвсем се отчаях. Четях тук във форума как кучета на нейната възраст по команда идват, сядат, лягат, лапа дават - а моето... dh_188.gif Я изпълни, я не - кога как, и никакъв ентусиазъм.
Така я карахме известно време и аз почти се убедих, че или аз съм безкрайно некадърна да покажа на кучето си какво искам да направи, или Линда е безнадежно тъпа да разбире.
Докато един ден реших за проба да нарежа кренвирш - това имах под ръка. Тя го опита и... пощръкля!
Жалко, че не я снимах тогава - цял спектакъл ми направи! ab_041.gif
Още при първата команда хубостницата не само я изпълни, но и след нея изреди и всички други, които сме учили, накрая цъфна ухилена до мен да си иска своето - "Всичко знам, всичко направих - давай бързо лакомството!"
wb_052.gif
Та до ден днешен е луда фенка на пустите му кренвирши. Но понеже знам, че не е добре да ги яде - освен всичко друго са и солени! - изхитрих се и режа на малки парчета част от кренвирша и го обърквам добре с гранулките в пликчето с наградки, за да миришат на любимия кренвирш. И предлагам наградка-сандвич - малко парче кренвирш + гранулка. За особено добро послушание или проява на находчивост - парче кренвирш, че и две...
И само гранулка лапа - щом мирише апетитно!
Важното е стимул да има!
ab_041.gif

#147 Потребителят е офлайн   jorotrol Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 07:47 AM

Добре тогава.. tb_195.gif ще пробвам със специални наградки от магазина - предполагам, че са доста вкусни..

#148 Потребителят е офлайн   marina.vassileva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 09:42 AM

Здравейте на всички!
Регистрирах се във форума специално заради тази тема ae_085.gif
А вие взехте да я изоставяте :( Моля някой да пише продължават ли преводите на обучението за малко куче?
За сега нещо се запънаха нещата на 10-то занятие....,имам приятелка,която може би ще помогне,но не знам от каде да започне!
Със съпругът ми планираме да си вземем куче това лято smile.gif А в тази тема намерих изключително важни съвети!Моля да споделят опит и по-напредналите в обучителния процес ae_085.gif Имам и още един вапрос:Какво ви е мнението за професионалното обучение на куче? Благодаря за всички отговори!

#149 Потребителят е офлайн   nazy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 01:43 PM

Здравейте, аз изчетох внимателно десетте части и мисля че ако човек се справи правилно с всички тях ще се е научил принципно как стават нещата нататък така че докато не науча моя инат на всичко до това което е преведено мисля че останалите части няма да ми липсват. Смятам че е по важно да се разбере принципа на дресировсата а не да се следват сляпо аден или друг метод.
Това разБира се елино мое мнение и не ангажирам нигоко с него.

#150 Потребителят е офлайн   siberian_husky Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 11 March 2010 - 02:00 PM

Някой може ли да ми каже , тези упражнения в рамките на колко дни се испълняват всичките ?:?:?

благ
одаря
предварително ! smile.gif smile.gif

#151 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 11 March 2010 - 06:22 PM

Цитат(siberian_husky @ Mar 11 2010, 12:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой може ли да ми каже , тези упражнения в рамките на колко дни се испълняват всичките ?:?:?

благ
одаря
предварително ! smile.gif smile.gif

в рамките на 2 - 3 месеца , в някой случай и повече но там се продължава по друга система

#152 Потребителят е офлайн   marina.vassileva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 03:29 PM

Цитат(nazy @ Mar 11 2010, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, аз изчетох внимателно десетте части и мисля че ако човек се справи правилно с всички тях ще се е научил принципно как стават нещата нататък така че докато не науча моя инат на всичко до това което е преведено мисля че останалите части няма да ми липсват. Смятам че е по важно да се разбере принципа на дресировсата а не да се следват сляпо аден или друг метод.
Това разБира се елино мое мнение и не ангажирам нигоко с него.

Да,имаш право,на на мен биха ми залипсвали ab_041.gif Преведените до тук аз също съм ги прочела и смятам, че са доста добре написани...,точно поради тази причина би ми било полезно да разполагам и с останалите,защото има изградена последователност и дори и да не ги следвам сляпо ще мога винаги да си направя справка, особенно за съветите как да избегнем грешки md_064.gif
Специални поздравления за преводачите,най-вече за Бушката! Дайте обаче да помогнем и ние, смятам,че е ценно да довършим наръчника!

#153 Потребителят е офлайн   Jivko :)) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 March 2010 - 12:48 AM

Как да си науча кучето да сяда защтото аз като му кажа да сяда то ме гледа като пън,на 2 години е и породата му е нещо като смесица между пинчер и нещто др.но не е като пининчер малко по голя но не сам сигурен???Моля помогнете ми!!!

#154 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 30 March 2010 - 12:52 AM

Цитат(Jivko :)) @ Mar 30 2010, 12:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Как да си науча кучето да сяда защтото аз като му кажа да сяда то ме гледа като пън,на 2 години е и породата му е нещо като смесица между пинчер и нещто др.но не е като пининчер малко по голя но не сам сигурен???Моля помогнете ми!!!

Настискаш му убедително задницата докато седне, повтаряш командата, даваш наградка и похвала, а понякога трябва и много, ама много търпение. Има добри уроци в youtube.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#155 Потребителят е офлайн   Jivko :)) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 March 2010 - 01:22 AM

мерси много ще опитам

#156 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2010 - 06:08 AM

също така помага, ако наградката не я държиш пред него а почти над него.. показваш я.. казваш командата, натискаш му задницата и местиш наградката, така че за да я вижда да се принуди да седне.. май не го обясних много добре.. така или иначе някъде из форума имаше тема с доста материали как да научим куч на различни неща
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 09:02 AM

Цитат(Jivko :)) @ Mar 30 2010, 12:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>

След като те гледа като пън, може да вземеш една права лопата и със силен удар да го уцелиш някъде между ушите. Ще седне! Но все пак преди да опиташ това, те съветвам да използваш търсачката и ще останеш учудващо изненадан, колко много по-лесни начини има и колко много е писано по темата.

#158 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 10:45 AM

значи за да е по-лесно.
1. Вземате една бисквита, натрошавате я на няколко парчета. Давате на кучето едно малко парче, следващото скривате в ръката си. Така то знае, че в ръката ви има нещо "ценно"
2. Заставате до кучето отстрани. Това ще да рече, главата му да е от лявата ви страна /до лявата ръка, в която стискате бисквитката/ а задницата до дясната ви страна и ръка.
3. Изричате ясно думата СЕДНИ, натискате задницата с дясната ръка докато кучето седне.
4. Давате парчето бисквитка с лявата и казвате БРАВО. Можете и да го погалите по главата.

Повтаряте това 5 пъти.
Почивка един час.
После пак така.

И т.н.
Важното е да сте упорити и последователни. Ако кучето е от служебна порода ще имате резултат много скоро. Ако не е... не толкова скоро, но обезателно ще стане. Въпрос на търпение и упоритост /случайно да споменах нещо за упоритост?!/

Когато кучето ви започне за разбира командата, то ще започне да опитва да крънка от нея. Ето тука вече ще трябва да бъдете упорити. Подадете ли веднъж командата, и виждайки, че кучето се опитва да се направи на разсеяно подайте я отново. И отново. Искайте своето докато не го получите. Не се ядосвайте и не се отказвайте. Методично и упорито искайте подчинение.

Успех!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Jivko :)) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 March 2010 - 10:20 PM

много благодаря помогна ми много/както и от всички мерси smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

#160 Потребителят е офлайн   Geth Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 11:58 AM

Изключително полезна информация. Благодаря много!!! ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни