ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 19 February 2012 - 07:23 PM

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>
Публикувано: 19 February 2012 - 07:52 PM
anelka_, в 19 February 2012 - 07:23 PM, написа:
4ара, в 18 February 2012 - 11:12 AM, написа:
И Лъки си ядеше акото по едно време и питах ветеринарите, казаха че или е от липса на витамини и калции или е просто защото е малък и всички го правят. Купих му витамини и той след около седмица спря, явно е било от това.
Наистина кучетата си ядат изпражненията (собствените), когато изпитват недостиг на нещо. Виж защо от време на време хапват и чуждо ако по време на разходка не мога да ви кажа. Ние не сме имали подобен проблем, но аз на Шейн си му давах калции до към 7-8месец по таблетка дневно (1 хапче = 5кг.), защото въпреки че ушите му се бяха изправили като го взех - бяха и смачкани.... ще сложа снимка за да видите какво имам в предвид.

Тъй като има лек спор във ветеринарните среди дали наистина калция помага за изправянето на ушите или не - не знам дали това даде благоприятния ефект или така ли иначе щеше сам да си оправи ушаците. В момента ушите са му перфектни - е добре де по-големи са отколкото трябва, но нали знаете "моето гардже си е най-хубаво".
4ара нищо не печи да давате на Дара по таблетка калции дневно може и по таблетка витамин С и В-комплекс би трябвало да реши проблема. Това, че си яде акитата също може да е свързано с храната, което яде - с какво я храните?
rimela да бяха много готини, защото вечно си играеха и закачаха, но съквартирантката ми се изнесе и сега сме си само двамата с Шейн. В началото много се притеснявах, че ще страда и плаче защото 8 месеца е живял с друго куче и буквално си порасна с него, но за щастие вече 10 дена сме сами и нямаме проблем

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 19 February 2012 - 11:13 PM
Дано бързо се отучи,че е доста неприятно!Поздрави на вашите сладурчовци!
Публикувано: 20 February 2012 - 01:54 AM

Публикувано: 05 April 2012 - 01:36 PM
Публикувано: 05 April 2012 - 03:15 PM
pufy, в 05 April 2012 - 01:36 PM, написа:
минимума е 15 месеца, но моето лично мнение е че към 2-рата година е най-добре.

Публикувано: 18 June 2012 - 10:10 PM

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>
Публикувано: 20 June 2012 - 07:56 PM
mishonka, в 19 June 2012 - 09:07 AM, написа:
A az sam sutrin kato sipq voda na Bary,slagam malko led v kupata,za da e studena.Ne e greshka,nali?
A tova,che e golqm,Bary si e moeto bqlo bedstvie- golqm ili malak.No sam govorila sas selekcioneri i mi kazaha,che e normalen na visochina.
Публикувано: 20 June 2012 - 08:22 PM
Публикувано: 13 November 2012 - 09:15 PM
renny_yang, в 12 November 2012 - 05:35 PM, написа:
Отдавна следя темичката ви, защото още от съвсем малка винаги съм искала кученце, и ето че вече мечтата ми е напълно осъществена и вкъщи едно пухче като вашите размахва щастливо завъртяната си опашка! Казва се Ейнджъл. Купихме я за малък шпиц, във ветеринарната клиника я помислиха за померан, но понеже толкова дебел померан или малък шпиц няма, мисля, че по-скоро клоним към стандартния. Вчера навършихме три месеца и сме 3.097. Нестандартен цвят сме, после ще покажа снимки и ще ни видите лисичата муцунка.
Има 100 хиляди играчки, обича да си краде чорапи, да дърпа нещо, да гони топка, пищящите играчки и най-вече обича лакомства. Би изоставила стопанката си, заради едната пръчица
Мисля, че изписах наистина много, извинявам се. Между другото аз съм на 14 години, това ми е първото кученце, така че се надявам да ми помагате.
Ето и нейна снимка: http://prikachi.com/...07/5427607V.jpg
Извинявам се за станалия спам, моля да бъдат изтрите другите ми коментари..
Добре дошли и в тази тема!
Мисля, че вече си разбрала главното - животът с куче-шпиц е едно приключение
Поздрави от нас и чакаме да ни разкажеш повече за Ейнджъл.
Rimela&Linda
Публикувано: 13 November 2012 - 10:28 PM
С моите кратки наблюдение мога да заключа, че всички шпицове обожават топки. Не знам дали и при вас е така, но моето обожава пищящи играчки, особено като ги задъвче късно вечер и рано сутрин.. Страшна е! Обича стопаните си, обича да краде бельо, да посреща, когато се звънне на вратата, да проверява съдържанието на торбите, да влиза на забранени места... и да гони заека. Любима цел - опашката му. Много го харесва, но, милата, няма идея как да си играе с него.. Гони го, бута го с лапичка, първоначално го ближе, но близането при нас е предупреждение за захапка от радост и действително започва да го хапе после.. Голям проблем имаме с това, но мисля, че като почнем да излизаме ще прави разлика (?). Другият ѝ любим деликатес - храната на зайчето, тоалетната му и понякога барабонките.. Не звучи вкусно, но кой знае - шпицешка му работа
Публикувано: 15 November 2012 - 10:18 PM
Опитай да ги снимаш заедно - сигурно са забавна двойка!
На мен мечта ми е да окомплектовам Линда с едно домашно коте за приятелче, ама не ми се получава -няма кой да се грижи за него, когато отсъстваме, и не се решавам да си взема. Кучето е винаги с мен, ама и коте ... няма как. А иначе купонът в къщи щеше да е на МАКС - сигурна съм.
Навън Линда гони котките, ама само ако те бягат - иначе е готова да се запознава. С едно безстрашно коте на един дувар даже се подушиха и тя беше много удивена, че не бяга от нея. Гони и катеричките в парка и не съм сигурна дали прави разлика между тях и котките - нали са и те опашати!
А за топката - не знам за другите шпицове, ама моята я обожава! Взех й "хвъргачка" за топки и с нея й я мятам в парка доста надалеч. Тя я търси - души, рови в преспи сняг или купчини листа, по миризмата я намира и ми я носи. Голяма скица е като претърсва поляната - като истинско куче-следотърсач е. Голяма игра пада и не й е омръзнала вече толкова години.
Щом и твоята обича топки - препоръчвам ти горещо тази игра, когато започнете разходките.
Публикувано: 19 November 2012 - 03:43 PM
Публикувано: 19 November 2012 - 03:45 PM
НО сме само на 7 месеца, така че имаме време :)
Публикувано: 19 November 2012 - 04:56 PM
Знам, че не е "по науката" за апортирането, но ние и сега така си играем, при това интригата за Линда е как да отмъкне хем наградката, хем и топката, която току-що ми е донесла. Ако успее е невероятно горда със себе си, ляга някъде по-далече с топката до нея и си яде с кеф наградката - най-банална гранулка или резенче кренвирш, ама друго си е да си я отработиш, а супер пък е да я отмъкнеш с хитрост от туткавия стопанин - под езика, при това с топката в устата! Е, като нямам наградки - и без тях ми носи топката, но иначе е доста по-ентусиазирана.
Рени, и на мен хем ми е смешно, хем ми стана жал за зайчето! Играе му се на кученцето, ама на заю едва ли му е толкова весело...
А за заешките "дарадонки" - не се учудвам, моята като малка на котешки налиташе, като ги намери на двора.
С тези кученца никога не е скучно - винаги има емоции!
Публикувано: 24 November 2012 - 08:16 PM
Днес бяхме на първа разходка! Беше просто приказно! Не знам дали помните първата разходка на вашите пухчовци, но аз тази НИКОГА няма да я забравя!
След днешния ми урок, мама дойде, оставихме колата, сресахме я, (все пак - първа разходка - трябва да е най-хубавото кученце!) сложих каишката и излязох. Оставих вратата на колата отворена, за да слезе сама, не исках да я насилвам. Подсвирнах веднъж (звучи странно, но тя така идва при мен, командата "ела тук" не действа при нас
После дойде една жена с един мъжки пекинез. Пожела да се запознаем и аз бях много щастлива! Отначало малката я беше много страх, защото 'баткото' беше много настоятелен и много искаше да я подуши, ама като разбра, че е още бебе, я остави. Ей тогава тя реши да се заиграе с него, но нали си ми е бъзливка, само подскачаше около него
Мерси на тези, които прочетоха супер дългият ми разказ! Снимки ще кача във фотогалерията! (При интерес, естествено.)

Вход

Горе
Цитиране +