ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 13 November 2012 - 09:15 PM
renny_yang, в 12 November 2012 - 05:35 PM, написа:
Отдавна следя темичката ви, защото още от съвсем малка винаги съм искала кученце, и ето че вече мечтата ми е напълно осъществена и вкъщи едно пухче като вашите размахва щастливо завъртяната си опашка! Казва се Ейнджъл. Купихме я за малък шпиц, във ветеринарната клиника я помислиха за померан, но понеже толкова дебел померан или малък шпиц няма, мисля, че по-скоро клоним към стандартния. Вчера навършихме три месеца и сме 3.097. Нестандартен цвят сме, после ще покажа снимки и ще ни видите лисичата муцунка.
Има 100 хиляди играчки, обича да си краде чорапи, да дърпа нещо, да гони топка, пищящите играчки и най-вече обича лакомства. Би изоставила стопанката си, заради едната пръчица
Мисля, че изписах наистина много, извинявам се. Между другото аз съм на 14 години, това ми е първото кученце, така че се надявам да ми помагате.
Ето и нейна снимка: http://prikachi.com/...07/5427607V.jpg
Извинявам се за станалия спам, моля да бъдат изтрите другите ми коментари..
Добре дошли и в тази тема!
Мисля, че вече си разбрала главното - животът с куче-шпиц е едно приключение
Поздрави от нас и чакаме да ни разкажеш повече за Ейнджъл.
Rimela&Linda
Публикувано: 13 November 2012 - 10:28 PM
С моите кратки наблюдение мога да заключа, че всички шпицове обожават топки. Не знам дали и при вас е така, но моето обожава пищящи играчки, особено като ги задъвче късно вечер и рано сутрин.. Страшна е! Обича стопаните си, обича да краде бельо, да посреща, когато се звънне на вратата, да проверява съдържанието на торбите, да влиза на забранени места... и да гони заека. Любима цел - опашката му. Много го харесва, но, милата, няма идея как да си играе с него.. Гони го, бута го с лапичка, първоначално го ближе, но близането при нас е предупреждение за захапка от радост и действително започва да го хапе после.. Голям проблем имаме с това, но мисля, че като почнем да излизаме ще прави разлика (?). Другият ѝ любим деликатес - храната на зайчето, тоалетната му и понякога барабонките.. Не звучи вкусно, но кой знае - шпицешка му работа
Публикувано: 15 November 2012 - 10:18 PM
Опитай да ги снимаш заедно - сигурно са забавна двойка!
На мен мечта ми е да окомплектовам Линда с едно домашно коте за приятелче, ама не ми се получава -няма кой да се грижи за него, когато отсъстваме, и не се решавам да си взема. Кучето е винаги с мен, ама и коте ... няма как. А иначе купонът в къщи щеше да е на МАКС - сигурна съм.
Навън Линда гони котките, ама само ако те бягат - иначе е готова да се запознава. С едно безстрашно коте на един дувар даже се подушиха и тя беше много удивена, че не бяга от нея. Гони и катеричките в парка и не съм сигурна дали прави разлика между тях и котките - нали са и те опашати!
А за топката - не знам за другите шпицове, ама моята я обожава! Взех й "хвъргачка" за топки и с нея й я мятам в парка доста надалеч. Тя я търси - души, рови в преспи сняг или купчини листа, по миризмата я намира и ми я носи. Голяма скица е като претърсва поляната - като истинско куче-следотърсач е. Голяма игра пада и не й е омръзнала вече толкова години.
Щом и твоята обича топки - препоръчвам ти горещо тази игра, когато започнете разходките.
Публикувано: 19 November 2012 - 03:43 PM
Публикувано: 19 November 2012 - 03:45 PM
НО сме само на 7 месеца, така че имаме време :)
Публикувано: 19 November 2012 - 04:56 PM
Знам, че не е "по науката" за апортирането, но ние и сега така си играем, при това интригата за Линда е как да отмъкне хем наградката, хем и топката, която току-що ми е донесла. Ако успее е невероятно горда със себе си, ляга някъде по-далече с топката до нея и си яде с кеф наградката - най-банална гранулка или резенче кренвирш, ама друго си е да си я отработиш, а супер пък е да я отмъкнеш с хитрост от туткавия стопанин - под езика, при това с топката в устата! Е, като нямам наградки - и без тях ми носи топката, но иначе е доста по-ентусиазирана.
Рени, и на мен хем ми е смешно, хем ми стана жал за зайчето! Играе му се на кученцето, ама на заю едва ли му е толкова весело...
А за заешките "дарадонки" - не се учудвам, моята като малка на котешки налиташе, като ги намери на двора.
С тези кученца никога не е скучно - винаги има емоции!
Публикувано: 24 November 2012 - 08:16 PM
Днес бяхме на първа разходка! Беше просто приказно! Не знам дали помните първата разходка на вашите пухчовци, но аз тази НИКОГА няма да я забравя!
След днешния ми урок, мама дойде, оставихме колата, сресахме я, (все пак - първа разходка - трябва да е най-хубавото кученце!) сложих каишката и излязох. Оставих вратата на колата отворена, за да слезе сама, не исках да я насилвам. Подсвирнах веднъж (звучи странно, но тя така идва при мен, командата "ела тук" не действа при нас
После дойде една жена с един мъжки пекинез. Пожела да се запознаем и аз бях много щастлива! Отначало малката я беше много страх, защото 'баткото' беше много настоятелен и много искаше да я подуши, ама като разбра, че е още бебе, я остави. Ей тогава тя реши да се заиграе с него, но нали си ми е бъзливка, само подскачаше около него
Мерси на тези, които прочетоха супер дългият ми разказ! Снимки ще кача във фотогалерията! (При интерес, естествено.)
Публикувано: 24 November 2012 - 09:47 PM
Чудесно е, че на сладураната й е харесало навън още от първата разходка, "лошото" е, че вече все така ще иска!
Още много такива забавления ви очакват и ако споделяш с нас всичко интересно - може да си сигурна, че ние с Линда ще четем с най-голямо удоволствие, а пък ако има и снимки и клипчета - ще е супер!
От сега да те предупредя да се готвиш за предстоящо мега-шоу - първа среща на шпиц със снега, няма друга такава картинка!
А за пишкането не се притеснявай - много емоции днес са й са се събрали на сладураната, та не е могла да се отпусне и успокои, за да свърши и тази работа, но и това ще стане!
Поздрави и да оздравяваш бързо!
Публикувано: 24 November 2012 - 09:52 PM
Мерси за пожеланията!
Публикувано: 25 November 2012 - 03:55 PM
renny_yang, в 25 November 2012 - 04:03 PM, написа:
Иначе ѝ бях взела играчки, спирахме на полянки, хвърлях ѝ топката, пак се гонихме, листата ловяхме, камъчета, всичко дребно лапахме, но това, което не беше с хубав вкус го изплювахме. Е, не веднага, първо трябва да си го поносим в устата.
Въобще не иска да се качва в асансьор
Трябва да потърсим някое куче на горе-долу нейната възраст, за да отраснат заедно, да се разхождат заедно, че не искам да израстне страхливка..
Всичко по реда си - ще свикне, явно не е страхливо кученцето и след-някой друг ден вече ще развява навред опашлето!
А за приятелче-бебок - наистина би било супер, особено ако е друг шпиц на нейния акъл. Моята си имаше такава приятелка Кори - ами събираха публика от минувачите в парка, такива луди игри бяха!
Лошото е, че като се "замомяха" - скараха се, коя е по-красива ли, за сърцето на някой Ромео ли - не знам, ама сега като се срещнат - ту се целуват, ту си ръмжат, и то моята хубостница дава тон на свадите.
Женски им работи!
Ще чакаме ново разказче за приключенията на Ейнджъл, много сте забавни!
Публикувано: 04 December 2012 - 07:29 PM
Оказа се, че наш Смешо бил доминатен характер
Обаче имаме проблем.. Мечо е глътнала нещо и ще правим операция. На снимката казаха, че е глътнала нещо метална с очи и мустаци
Между другото и кабелите ни станаха жертва - изгриза едно зарядно за лаптопа и устройството, което свързва телефона ми с компютъра
Публикувано: 04 December 2012 - 09:45 PM
Като прахосмукачки са, пък и гризат, каквото им падне - особено докато сменят зъбите.
Стискаме палци всичко да е ОК, бързо да оздравее и забравите неприятностите!
Пиши как е минала операцията, ще чакаме добри новини.
Публикувано: 07 December 2012 - 10:21 PM
Та ето как мина цялата ни 'операция'. В корема на момиченцето ми имаше едно голямо тяло с несигурна големина и изобщо нямахме представа какво е. Понеже дотогава не го беше отхвърлил организма ѝ (а бяха минали няколко седмици), лекарят прецени, че трябва да се направи операция, за да се отстрани. В деня на операцията тя закуси, напи се и трябваше да стои гладна и жадна до 17:30. Не трябваше нищо да хапва, нито да пийва, защото иначе щяло да стане по-зле. Изчистих си килима, махнах и най-едрите боклуци, най--мъничките, всичко изчистих, махнах и играчките да не разкъса нещо. Затворих я в стаята ми и тя само спеше за мое щастие. Преди да тръгнем повърна нещо и много се притесних, защото беше някакво черно, с влакна, част от молив, с една дума - гадория. Изчистих и тръгнахме. На ръчички се носихме, да не би да глътне нещо по пътя. Влязохме в болницата и докторът ни прие почти веднага. Направихме още една снимка, за да е сигурен точно мястото, където да реже и започна да ни обяснява, че тя ще е много замаяна, че няма да е на себе си, че може и да я оставим в клиниката, общо взето всичко ни разясни. И щом снимката беше готова - в коремчето няма НИЩО. Сякаш е друго куче. Насъбра се цялата болница в стаята да ни гледа сеира
Публикувано: 09 December 2012 - 10:46 AM
Като оставим на страна майтапите - хич даже не са безобидни тези неща, добре, че се е разминало!
Едно време спорихме тук с една съфорумка чие куче е изяло най-невероятен предмет и тя цака последно с най-големия си коз - игла с вдянат конец!
На мен и до ден-днешен ми е кошмар да не глътне моята нещо, както сега хвърлят и отрови по улиците всякакви ненормалници.
Не и за беснеенето, обаче - там луд умора няма! Вчера в десет вечерта се боричкахме с Линда в къщи, и то след час и половина тичане в парка по обед.
Времето захладня и шпицовете се активизират - идва техният сезон!
Публикувано: 10 December 2012 - 03:08 PM
Както и да е, ние отиваме на разходка и ви пожелавам приятен ден
Публикувано: 13 December 2012 - 11:35 PM

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 14 December 2012 - 03:47 PM
А сега отиваме в морската на дълга петъчна разходка. Не само хората обичаме петък

Вход

Горе
Цитиране +