Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#10012 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 December 2011 - 11:15 PM

Здравейте на всички :re_037:

Искам да ви попитам дали е нормално, че моя Лъки има петна под очите от сълзички ? И трябва ли да купя някакви капки или нещо друго за избелване на козинката или по - добре да ида до ветеринарната и да го видят на място, макар че миналия път като ги попитах ми казаха, че било нормално и нямало как да се избели козинката отново :(
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10013 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2011 - 11:19 AM

Здравей, anelka_!
Темата за течащите очи е коментирана много пъти във форума, пускам линкове към две теми с разнообразна (на места противоречива :md_064:) информация по въпроса - да почетеш и да си избереш какво да приемеш за вярно.
Течащи очи
Край на проблемите с петната под очите

От моя скромен опит - при някои кучета очите си текат нон-стоп, явно са предразположени към това и мерките, които могат да се вземат, са от козметичен характер. При други става по определена причина и могат да се вземат мерки.
При моята хубостница конкретно се случва периодично и си има причини - лятото, когато се завира из буренаците започват да текат, едното доста повече от другото, сега зимата пак протекоха, докато сменя козината и хвърчат косъмчета навсякъде. Дължи се явно на раздразване на очите, те стават и видимо зачервени. Може би има някакво влияние и храната, но не мога да установя точно какво й действа така.
Водих я е на изследване в "Син кръст" - прегледаха я, провериха й слъзните канали и не намериха заболяване на очите.
Нещата при нас се оправят, като и капя капки в очите няколко дни - спират да текат и след време оцветеното избледнява и изчезва. Капките ми ги предписа вет-а, сменихме няколко вида, докато "нацелим" тези, които й действат, от други нямаше полза въобще.
Надявам се да съм била полезна.

Весела Коледа на всички!
:re_037:

#10014 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 07:38 PM

Благодаря много, rimela за хубавия отговор !
Прочетох темите, ще питам и ветеринарния и ще видим какво ще го правим малкия :mg_062:
User's Signature

#10015 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 08:56 AM

Здравейте и от нас, да споделя моя скормен опит с "течащите очи": една година две беше така както сте описали по-горе и с Дарси, сменяхме капки , мазила и от време на време проблема е пак на дневен ред. Един ден имах прозрение-1-2 капки мин. вода в очичките като видя че има боклук или косъм или въобще щом има сълзичка. И ооо чудо-край с течащите очи. Извода до който стигнах е, че тъй като нашите любимци са все ококорени и си врат носа на всякъде очичките им се пълнят с боклуци, ако не излезе веднага започва да се възпалява. Пройбвайте ако искате и ако помага ще почерпите ;)))

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ШПИЦОВЕ И ШПИЦКИ И ТЕХНИТЕ СТОПАНИ!!!
User's Signature

Качена снимка

#10016 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 03:36 PM

A как е при вас положението с козината? Дарси има усилено опадане на козината, а май не е му е много времето сега. Почти остана без козина милия. Водих го на вет и каза че ще му даваме витамини, но за сега изчакваме, тъй като имаше разстройство Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#10017 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 12:03 AM

Привет и от мен! Честита нова година на всички сладки пухчовци и техните стопани. Моят Чък няма проблем с козината, даже напротив стана му доста по-гъста и дълга. Явно вашия красавец има наистина някакъв проблем. С какво го къпите и колко често? И при Чък се беше получило така от шампоана с който го къпех. Нещо като кожен дерматит, поне така ми обясни лекаря му. Не знам може и това да е причината при вас. Дано всичко да се оправи. Успех!!!

#10018 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 08 January 2012 - 04:13 AM

скоро попаднах на този сайт BalkaPet.net предполагам някой от вас са знаели за съществуването му. мисля, че идеята е много добра, но до сега не съм чувала някой да го ползва.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#10019 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:08 AM

Здравейте всички и от нас с Линда!

Поздрави на pepa73 и Дарси - къде се изгубихте?
Линда също сменя козинката - хвърли кожухчето точно преди застудяването и при първия сняг беше почти само по анатомия, развяваше по преспите проскубани потурки. :ab_041:
Сега се окосмява усърдно, надявам се скоро да заприлича на себе си. В такъв период обикновено й вземам Петнил или други витаминчета за косъма, ама този път нищо не й давам допълнително, та ще видим каква козинявка ще изкара.

ultima, за този сайт четох тук във форума преди няколко години, тогава още чиповете се считаха за "екзотика" и малко кучета бяха чипирани. На моята й сложих чип миналата година, но не е регистрирана с него никъде, макар че съм я декларирала и плащам такса в общината от първата й година. Не мисля, че такъв регистър има кой знае какъв смисъл и не съм я регистрирала там. Ако се изгуби, не дай си Боже, някой я намери и иска да я върне - по-лесно ще ме открие по телефонния намер на медальончето, което съм й закачила на каишката.
Във всички случаи такъв регистър не може да замени официалния, който така и не е проработил вече коя година по ред, независимо от всички приказки и обещания. А според мен той е абсолютно необходим и по данните от него се доказва кой е стопанин на кучето, ако се стигне до там де...
Въобще цялата истерия с тия чипове и проверки сега си е поредната PR-кампания за показност - вече се нагледах на такива и ми писна!:zz_020:
Лошо няма да има и доброволно попълнени бази данни за домашни любимци, но се питам кога ще има републикански такъв или поне градски регистър, щом искат от нас да си плащаме таксите за кучетата и да носим отговорност за тях?
Поне аз така си мисля де - изказах се! :wb_052:

Хубав ден на всички и весели разходки с послушни кученца!:smile:

#10020 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 06:27 PM

rimela в нашата държава освен издънки явно други работи не се случват. Изобщо нещата отнасящи се за регистрация на кучетата куцат много. Като се опитах да регистрирам кучето ми в общината ми казаха че регистрациите вече стават при ветеринарния лекар. Като студент по ветеринарна медицина стажувам в една клиника и познайте - такова животно няма! Изобщо това да извеждаш кучето си с паспорта му и един милион документи, а въпросните хайки дори да нямат устройство в себе си за четене на чипа и е просто пародия. Ако след регистрация в общината ти дава нещо което да закачиш на нашийника на кучето си (примерно някакво пластмасово медальонче със сериен номер) щеше да е много по удобно. А иначе дори и да нямаме официална база данни за чипираните животни, ако просто се популяризираше за БалканПет (примерно) или някакъв подобен сайт и хората знаеха там да регистрират кучетата си и там да въвеждат номера на тези които са открили със сигурност щеше да е по-лесно за всички. Работата е там че никой не ти казва като регистрираш или чипираш животното "ей знаеш ли че има една онлайн база данни където може да регистрираш любимеца си", а и малко хора като Вас и мен са си направил труда да си поръчат медальончета на кучетата си с телефонен номер в случай че животното се загуби. Лошо на тези кучешки адресници е, че могат да се откачат и да паднат или някой олигофрен да махне просто нашийника/нагръдника и телефона е завинаги загубен, докато чип не се вади туко-така. Изобщо в много размисли и страсти мога да потъна щом се отнася до законите в България, но естествено във възможно най-добрия случай е човек да не губи любимеца си.
Единственото, което мога аз да направя е да пожелая на всички никога да не бъдат разделяни по този начин (а и по какъвто и да е начин) с кучовците си! Нека те винаги са около вас и да ви радват много!
User's Signature

#10021 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 09:56 AM

Здравей, rimela :))
От време на време влизам във форума, но нещо не ми остава време да пиша. От 4-5 месеца само се шашкаме покрай Дарси-започна едно давене - явно кучешка кашлица. Един вет ни изкара акъла-болно сърце, а той бяга навън като див, по баири се катери изобщо никакви признаци на умора. След упорито лечение на ларингит-според друг вет нещата са по-добре, като изключим това че много надебеля - страничен ефект. Е тъй като е много суетен и вече възстанови килограмите, но с цената на гладуване. Резултатът- остана без козина, междувременно разстройство, тая сутрин пък повърна - все нещо - луда работа... надявам се този черен период да свършва вече Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#10022 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 12:28 AM

доста подробно описания на средния шпиц (английски)
според мен е много подходящо за хора, които са се насочили към породата, но все още не са си взели куче :ba_025:
аз го почетох преди малко и под описанието за козина има средно дълга и дълга - тоест това до някъде може и да обяснява космената покривка на Шейнчо :af_089:
User's Signature

#10023 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 10:07 PM

Здравейте,приятели!Като коментирате космената покривка,всъщност,към кой месец започва да расте новата козинка на кученцата?Дара преди 2 дни навърши 4 месеца.Все още е с бебешкото си пухче.Изпратете някоя снимка на вашите сладури на тази възраст,за сравнение. :md_064:

#10024 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 09:07 AM

Като гледам снимките на Дарси като че ли на около 4 месеца е започнала да се оформя грива опашки и т.н. - наченки на такива, за сравнение на 6 месеца нещата вече са по-ясни Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10025 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:41 PM

Здравейте ! Значи Лъки на 4 месеца вече беше почнал да сменя козина и то започна от бритончето на главата му :ab_041: След това започна по краката, корема, опашката и гърба.... Вече е на 7 месеца, но не я е сменил на пълно, по врата и зад ушите има още от бебешката :smile:

Прикачена снимка Тук е на 4 месеца
User's Signature

#10026 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 09:20 PM

Благодаря ви!Големи сладурчовци!На Дара започва да и расте козинката зад ушенцата.Е не е чак като Лъки.Когато я купувах, другите кученца в котилото бяха с по- дълга козинка,но тя беше единственото женско бебче.Държахме да е женско,тъй като дъщеря ми има мъжко йорки и да не става бой като се прибере с него от София.Собственика на развъдника(е, ако може така да се нарече)ни обясни,че мъжките кученца винаги са с по дълга козина от женските.Не знам дали е вярно!? :mg_062:

#10027 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 11:10 PM

Здравейте!

Аз съм начинаеща в отглеждането на шпиц,затова реших да се допитам до Вас :)

Имаме си бебе шпиц на месец и една седмица е.

Храниме я със консерви,четири пъти на ден ,даваме и по една голяма лъжичка горе-долу на хранене,но изпражненията са и редички.

Дали е нормално това или трябва да промениме храната какво бихте ме посъветвали ?

#10028 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 03:31 PM

Показване на мнениетоRaffy, в 19 January 2012 - 11:10 PM, написа:

Здравейте!

Аз съм начинаеща в отглеждането на шпиц,затова реших да се допитам до Вас :)

Имаме си бебе шпиц на месец и една седмица е.

Храниме я със консерви,четири пъти на ден ,даваме и по една голяма лъжичка горе-долу на хранене,но изпражненията са и редички.

Дали е нормално това или трябва да промениме храната какво бихте ме посъветвали ?

Здравейте Raffy! Разстройството при малките кученца (не само от породата шпиц) може да се дължи на няколко причини, най-честите от които са бактерии и нарушения в стомашно-чревната флора, непоносимост към дадената марка/вид храна и не на последно място алергии (понякога към пилешкия протеин в храната). Аз лично не бих хранила бебе куче с консерва, когато има разстройство - причината е че някои от въпросните консерви и кучешки пастети са пикантни (което дразни чувствителното бебешко стомахче) или мазни, а при животните много често го има момента с мазна храна = мазно ако. Според мен ще е добре да минете на основна дажба - гранула и като мине проблема вече да му добавяте пастетче или консерва. Тук обаче идва тънкия момент със смяната на храната, като кучкар/ка предполагам знаете ,че това не трябва да се прави рязко, защото причинява разстройства. Най-добре ще е да идете на ветеринар и да му вземат проба от фекалиите, за да се разбере дали причинителят не е някоя досадна бактерия и да преминете към хранене с гранули, евентуално с агнешки, а не пилешки.
От личният си опит мога да споделя, че когато взех моя шпиц беше с много тежко рядко и зелено разстройство - първо сменихме храната от пилешка гранула (защото уж бе хранен с роял канин като бебе) на агнешка. Оказа се проблема че не е в яденето и започнахме едно упорито лечение с кучешка смекта - пак нищо и чак когато му изписаха антибиотик "строможил " мисля, че се казваше му мина и до сега (1 година по-късно) не сме имали проблеми с дрисъка.
Надявам се да съм помогнала :ae_085: също искам да попитам среден шпиц ли е бебето и дали може да качите някоя снимка да му се порадваме :ab_041:
User's Signature

#10029 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 03:43 PM

Здравейте!От известно време забелязвам на моята Дара,че се оголва козинката около очичките,там където са клепачите.Преди имаше козинка плътно до очите а сега оредява.Дали е свързано със смяната на бебешкия пух(тя на 15.01.наверши 4 месеца,или е някакъв дерматологичен проблем.Имали ли сте подобен проблем?

#10030 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 04:25 PM

Знам за неприятно кожно заболяване с подобни симптоми, така че ви съветвам да заведете кученцето на вет - за ваше успокоение. Надявам се да не е нищо сериозно при вас.
Поздрави на малката Дара от нас с Линда!
:smile:

#10031 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 04:24 PM

Благодаря Bи, Rimela!Послушах Ви и веднага още днес заведох Дара на ветеринар.Постави и доста неприятна диагноза -Демодекоза.Започваме лечение по схема.Каза,че много трудно се лекува.Дано се оправи без усложнения.Добре,че бързо реагирахме и в същност на този етап,почти няма видими поражения.Веднага след нас чакаха две малки каракачанки със същото заболяване.Болеста е характерна най-вече за малките кученца.Доктора предполага че от къпане с лош шампоан се е провокирало размножаването на паразита,който се смята че се носи от всяко куче.При отслабнал имунитет или неправилно третиране може да започне да се размножава много бързо.Предния ден преди да я купим продавачите я бяха изкъпали за търговски вид.Кой знае с какво?Това,което ме озадачи обаче,че се постави диагнозата само по външни белези.Навсякъде чета, че задължително трябва да се изследва материал под микроскоп,за да се докаже заболяването. :dh_188:Още веднъж Ви благодаря за своевремения съвет :re_037: Поздрави на Линда!

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни