Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 503
  • 504
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#10072 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2013 - 04:21 PM

Здравейте на всички,

Искам да ви помоля за съвет, защото много сериозно се притесних. :wa_048:
Моя Лъки от няколко месеца като върви и подскача със задния ляв крак, все едно куца. В началото се случваше много рядко, но от един месец като излезем на разходка постоянно подскача с крака само докато върви, когато тича, скача или играе не. Водих го на лекар и ни изписаха антибиотик и болкоуспокояващо, защото казаха, че го боли, въпреки че той не е показвал болка. Лекарствата ги пи 10 дена, но нямаше никакъв ефект. Във ветеринарната казаха, че трябва да му направят рентгенова снимка, за да видят точно къде е проблема. Но аз се притесних много дали да го водя на снимка, понеже искат да го упоят. И преди сме водили старото ни куче да го снимат, но упойка не са му слагали.

Ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем, много бих се радвала за съвет.
Благодаря ви предварително.
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10073 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 06:35 PM

Здравей!
Много неприятно е това, което се случва с Лъки, съчувствам ти за притесненията.
Съвет от опит не мога да ти дам, но на твое място не бих се колебала да заведа кучето на рентген, за да му се постави точна диагноза. Ако е някакво заболяване - трябва да се лекува веднага и адекватно, което няма как да стане без да се види какво точно му има, а варианти има всякакви.
За упойките - ами риск си има, но без нея пък има опасност снимката да не се получи, ако кучето мръдне, и само ще се облъчва излишно.
Моята хубостница я снимаха веднъж - без упойка, но беше снимка на стомаха. За ставите на краката, мисля, е по-сложно - трябва да са неподвижни в специално положение поставени, за да се види каквото трябва.
Доколкото знам вече има доста видове упойки най-различни и за такива случаи се ползват по-леки, така че и рисковете са по-малки, и кучето по-бързо се възстановява. Ако клиниката е добра и ветовете са опитни - не мисля, че упояването е чак такъв проблем.

Стискаме палци и пиши какво става - дано е нещо леко и кучо бързо да се оправи!
Поздрави от нас с Линда!

#10074 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 09:27 AM

Отново бяхме на лекар, но този път ни казаха, че най - вероятно повдигането на крачето се е появило от това, че Лъки е надебелял. С около 2 кг и половина е с наднормено тегло. И сега сме на диета. 10 дена трябва да ядем само по 100 гр гранули на ден, сутрин 50 гр и вечер 50 гр. Преди ядеше по 200 гр консерва и 50 гранули + разни меки кокалчета, бисквитки и кокалчета с пресована кожа. Аз не мисля, че сме го прехранвали, но той си е лаком и наистина тази зима малко се ошишка :smile: Ще пробваме първо с диетата, дано да се оправи, но ако и тя не помогне вече 100 % сме на снимка. Сега сме 8 кг и половина, а трябва да сме 6 кг. Като заслабнем малко ще ви пиша какъв е резултата.
А дали може да ми споделите вашите кученца по колко кг са ? На Лъки бащата е 6 кг, а майката е 4 кг и от там стигнаха до заключението, че е малко по - пълен отколкото трябва, но видно си изглежда супер. :dry:
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10075 Потребителят е офлайн   tasheff Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 February 2013 - 01:54 PM

Тобито е на 9 месеца и е малко над 12 килограма, но със сигурност не е "шишкав" :)

#10076 Потребителят е офлайн   renny_yang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Tigers. Big cats. Dogs.

Публикувано: 18 August 2013 - 11:12 PM

Какви четки (гребени) използвате? На нас ветеринар ни препоръча един, но не е достатъчно, за да обера всичкия този космарлак, вие как се справяте? :zz_219:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 503
  • 504
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни