Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#10032 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2012 - 05:13 PM

Ето я,миличката ми, болничка Дара!Много ми се ще да е грешна диагнозата!Това под едното оченце на първата снимка е някаво боклуче. :dh_188:Вижда се как малко е оредяла козинката около оченцата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#10033 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 10:54 AM

Привет на всички от нас с Дара!Днес ходихме отново на ветеринар и да ви кажа май сме си здравички.Посявката за Демодекоза се прави с пълна упойка и се стърже до кръв.Отказах се защото гледам че козинката и се е сгъстила отново.Ветеринаря ме успокои че лечението което и прилага е с Имунопаразитан е не е вредно за кученцето.Всъщност само стимулира имунната система.Малко ми се струва,че нещата са ''ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ".Каза,че много малки кученце имат този проблем.Смятам да приложим лечението,макар,че съм сигурна вече,че ни няма нищо.А Дара е толкова игива,миличка и любвеобилна.Вече сяда под команда,дава лапа,изправя се на задни лапки.Много е умничка и бързо възприема.Е пишкаме си и вън и вътре-както дойде! :md_064: ама нали си е още бебе,няма как! Поздрави на вашите сладури и дано дойде по топло врене за по дълги разходки!

#10034 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 10:19 PM

Много се радвам, че нещата при вас вървят към добър край! :ae_085:

И ... чакам и аз с нетърпение да се постопли времето, че в тоя студ всяка разходка навън за мен си е жива мъка, а хубостницата ми е щастлива, търкаля се в снега и не й се прибира.
Северна порода - сега е тяхното време!
:dog:

#10035 Потребителят е офлайн   norkys batista Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 11:48 AM

Эдравейте :)
Искам да ви попитам въэможно ли е родителите да са бели , а бебчето да е черно?

#10036 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2012 - 07:07 PM

Показване на мнениетоnorkys batista, в 05 February 2012 - 12:48 PM, написа:

Тук има инфо по въпроса.
Цветовете на породата

#10037 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 06 February 2012 - 04:25 AM

Показване на мнениетоrimela, в 02 February 2012 - 10:19 PM, написа:

И ... чакам и аз с нетърпение да се постопли времето, че в тоя студ всяка разходка навън за мен си е жива мъка, а хубостницата ми е щастлива, търкаля се в снега и не й се прибира.
Северна порода - сега е тяхното време!
:dog:

и аз така най-обичам да ми е топличко :ab_041: виж обаче Шейни е на друго мнение и искрено се радва на снега! лятото му е много тежко въпреки че козината му е по-къса (от тази на стандартните шпицове), обаче явно е също толкова гъста, защото в жегите ходи само по сянката и бърза да се прибере :r_181:

Показване на мнениетоrimela, в 05 February 2012 - 07:07 PM, написа:

Показване на мнениетоnorkys batista, в 05 February 2012 - 12:48 PM, написа:

Тук има инфо по въпроса.
Цветовете на породата

явно не, ако приемем, че белия цвят е най-рецесивен - тоест бели родители = бели бебета, виж черните могат да имат бяло бебе. като гледах темата с цветовете излиза, че моя сладур е Cream and White
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#10038 Потребителят е офлайн   norkys batista Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 01:16 PM

Много ви благодаря за отговорите.

#10039 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2012 - 10:34 PM

Хихи, ultima, видях го твоето юначе на снимките как се кефи на снега!
Те двамата с неговото приятелче май все намират за какво да се гонят - я за пръчка, я за бутилка. Сладури! Май са голяма комбина двамата? :ab_041:

Моята хубостница тия дни няма късмет да си потича с кеф в снега, защото баш сега е разгонена и обикаляме с нея улиците на повод.
На купчината изринат сняг срещу вратата на блока ни е списъкът с кандидатите й, първата работа на Линда, като излезем, е да "прочете" жълтеникавите си писъмца и на избраните от тях - да отговори със страстно послание, като за целта се катери по камарата сняг и заема невероятни пози, буквално виси с главата надолу, за да се прицели добре и да отговори персонално.
За жалост няма как да я снимам, че ръцете ми са заети - да се посмеете всички, с каква сериозна физиономия свещенодейства.:db_046:
Но ако продължи снежното време още десетина дни - ще тича и тя в парка, дотогава кръстосваме квартала и лаем по котките...

#10040 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2012 - 11:12 AM

Oх,имам неприятен проблем с Дара.Напоследък като направи беля в къщи и няма никой край нея си яде акото.Не знам как да я отуча.Случвало ли се е с вашите кучовци и дали е временно явление?

#10041 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 07:23 PM

И Лъки си ядеше акото по едно време и питах ветеринарите, казаха че или е от липса на витамини и калции или е просто защото е малък и всички го правят. Купих му витамини и той след около седмица спря, явно е било от това. :smile: Давах му и обезсолена извара. Сега вече само ги души и подминава... Но за сметка на това почна да яде всякакви други боклуци и беше нещо страшно :ab_041: Според мен по - скоро е защото са малки и така опознават света като опитват от всичко, опитай се да я следиш и в момента който се опита да лапне ако или какъвто и да е друг боклук веднага казваш едно строго не, за да разбере че не трябва да го прави. И разбира се не пречи да купиш и витамини :smile:
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10042 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 07:52 PM

Показване на мнениетоanelka_, в 19 February 2012 - 07:23 PM, написа:

Показване на мнението4ара, в 18 February 2012 - 11:12 AM, написа:

Oх,имам неприятен проблем с Дара.Напоследък като направи беля в къщи и няма никой край нея си яде акото.Не знам как да я отуча.Случвало ли се е с вашите кучовци и дали е временно явление?

И Лъки си ядеше акото по едно време и питах ветеринарите, казаха че или е от липса на витамини и калции или е просто защото е малък и всички го правят. Купих му витамини и той след около седмица спря, явно е било от това. :smile: Давах му и обезсолена извара. Сега вече само ги души и подминава... Но за сметка на това почна да яде всякакви други боклуци и беше нещо страшно :ab_041: Според мен по - скоро е защото са малки и така опознават света като опитват от всичко, опитай се да я следиш и в момента който се опита да лапне ако или какъвто и да е друг боклук веднага казваш едно строго не, за да разбере че не трябва да го прави. И разбира се не пречи да купиш и витамини :smile:

Наистина кучетата си ядат изпражненията (собствените), когато изпитват недостиг на нещо. Виж защо от време на време хапват и чуждо ако по време на разходка не мога да ви кажа. Ние не сме имали подобен проблем, но аз на Шейн си му давах калции до към 7-8месец по таблетка дневно (1 хапче = 5кг.), защото въпреки че ушите му се бяха изправили като го взех - бяха и смачкани.... ще сложа снимка за да видите какво имам в предвид.
Качена снимка
Тъй като има лек спор във ветеринарните среди дали наистина калция помага за изправянето на ушите или не - не знам дали това даде благоприятния ефект или така ли иначе щеше сам да си оправи ушаците. В момента ушите са му перфектни - е добре де по-големи са отколкото трябва, но нали знаете "моето гардже си е най-хубаво".
4ара нищо не печи да давате на Дара по таблетка калции дневно може и по таблетка витамин С и В-комплекс би трябвало да реши проблема. Това, че си яде акитата също може да е свързано с храната, което яде - с какво я храните?
rimela да бяха много готини, защото вечно си играеха и закачаха, но съквартирантката ми се изнесе и сега сме си само двамата с Шейн. В началото много се притеснявах, че ще страда и плаче защото 8 месеца е живял с друго куче и буквално си порасна с него, но за щастие вече 10 дена сме сами и нямаме проблем :ab_041:
User's Signature

#10043 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 11:13 PM

Aми всъщност,не знам дали е от липса на витамини защото давам на Дара Витагарил-мощен имуностимулатор.Ветеринарят и го изписа заради съмнителната и диагноза,за която съм сигурна вече,че не е вярна.Във Витагарил има всички нужни витамини и минерали.Храня я пак по негова препоръка с първокласна холандска гранула(на,която не знам името,тъй като е насипана в готови пликчета) и по един път на ден консерва с хапки от Кауфланд.Дара по принцип си е постоянно гладна и не знам дали пък не я прехранвам от страх,че може да не и достига.Четох.че при прехранване, не се смила добре храната и се изхвърля в изкушаващ за хапване вид! :zz_020:
Дано бързо се отучи,че е доста неприятно!Поздрави на вашите сладурчовци!

#10044 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2012 - 01:54 AM

4ара за съжаление не са митове и легенди историите за недоброжелателни ветеринари. Колкото и да ми се иска да говоря приказки за пухкави кученца, котенца, цветя и рози за тази професия (тъй като съм се насочила в тази сфера) хора има всякакви. Проверете името на храната и направете бърз интернет рисърч по въпроса.... или пък се консултирайте с някой от съфорумниците. В най-добрия случай аз греша и съм мнителна към всичко и всички, в най-лошия ще поправите една грешка. Имайте предвид, че понякога и много хубавата и качествена храна не се отразява добре на всички кучета - имам 1 премиер с куче с много лоша реакция към Royal Canin, която в България буквално се пласира като най-добрата храна. Аз напоследък храня моя дзвер с Equilibrio и за сега отзивите ми са добри.
Качена снимка
User's Signature

#10045 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2012 - 01:36 PM

Здравейте приятели, имам един въпрос и много ще се радвам ако някой ми отговори. На каква възраст трябва да е мъжкото куче за да става за разплод? Понеже моя красавец стана вече на една година, а една дама много си го иска и си го чака и се чудя дали вече е удачно. Струва ми се, че още е мъничък. Какво ще ме посъветвате, да изчакам още или е дошло времето да стане истински мъж :md_064:

#10046 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2012 - 03:15 PM

Показване на мнениетоpufy, в 05 April 2012 - 01:36 PM, написа:

Здравейте приятели, имам един въпрос и много ще се радвам ако някой ми отговори. На каква възраст трябва да е мъжкото куче за да става за разплод? Понеже моя красавец стана вече на една година, а една дама много си го иска и си го чака и се чудя дали вече е удачно. Струва ми се, че още е мъничък. Какво ще ме посъветвате, да изчакам още или е дошло времето да стане истински мъж :md_064:

минимума е 15 месеца, но моето лично мнение е че към 2-рата година е най-добре.
User's Signature

#10047 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 08:17 PM

Много благодаря за отговора. Значи имаме още доста да чакаме. Хайде поздрави на всички пухчовци.

#10048 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 10:10 PM

Дали може да споделите шпицовете как преживяват жегата, защото Лъки вече е с много козина и му е страшно топло. Изкарвам го само вечер на дълга разходка, но дори и тогава му е много топло. Всеки ми казва да го подстрижа, но аз знам че тази порода не се подстригват и не знам какво да го правя.
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10049 Потребителят е офлайн   mishonka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 11:07 AM

И на нашия Арчи му е доста топличко вече,но съм много против подстригването,то в козината им е красотата на тези кучета.Разкарваме се само сутрин и вечер,студена вода задължително в купата и след разходка се поразхлаждаме под душа :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#10050 Потребителят е офлайн   STRL Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 07:56 PM

Показване на мнениетоmishonka, в 19 June 2012 - 09:07 AM, написа:

И на нашия Арчи му е доста топличко вече,но съм много против подстригването,то в козината им е красотата на тези кучета.Разкарваме се само сутрин и вечер,студена вода задължително в купата и след разходка се поразхлаждаме под душа :db_046:

A az sam sutrin kato sipq voda na Bary,slagam malko led v kupata,za da e studena.Ne e greshka,nali?
A tova,che e golqm,Bary si e moeto bqlo bedstvie- golqm ili malak.No sam govorila sas selekcioneri i mi kazaha,che e normalen na visochina.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#10051 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 June 2012 - 08:22 PM

не е хубаво водата да е ледена,а с нормална температура.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни