ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 29 January 2009 - 03:45 PM
Публикувано: 29 January 2009 - 07:57 PM
Както чета, всички са добре, което е най- важното.
Първо искам да пиша относно поста на kolev_krasen. Абсолютно покрепям мнението на Меги, че няма нищо по- хубаво от това да има колкото се може повече пухчовци. Като пример мога да ви дам моя Арес, който страхотно добре се разбира с двете хъскита на братовчедка ми /стига разбира се женската да не е разгонена/ ;D Но не трябва да се забравя и чувството за превъзходство. Аз виждам какво се получава в къщи, тъй като имам и котарак, който на години е доста по- голям от Арес, но втория буквално го прави халипиев. Така, че наистина решението трябва да го вземете вие, аз лично мога да ви насоча към развъдници, разбира се ако се нуждаете от тази информация.
Линче, по въпроса за очетата: при повечето шпицове се наблюдава сълзене и следователно потъмняване на козинката под очите, но наистина трябва да се консултираш с вет. Ако е това, което аз предполагам - има специални коригиращи козметики, с които петната се коригират, мисля, че не изчезват напълно. Не съм сигурна, защото при Арес не се наблюдава подобно сълзене.
Меги, как сте вие с Тисата /малката къщовница/? ;)
Много се радвам, че и Мони започна да пише по- често. Липсваше ни Мони!!!
По повод питането на Меги за шпицовете, които ходят на изложби, само искам да поправя Мони. Арес сме го водили на експертна оценка, а не на изложба. Но иначе страшно много се забавлявам на тези изложби и когато мога отивам наистина с удоволствие. Последният път се запознах с една жена отглеждаща Аляски маламут. А направо изпадам в еуфория когато видя Конан - ирландския вълкодав на ГАро - страхотно куче. Абе да не изброявам, за да не пропусна някого.
Хубава вечер от нас с Арес на всички :wub:
Публикувано: 30 January 2009 - 10:22 AM
Публикувано: 30 January 2009 - 10:38 AM
Публикувано: 30 January 2009 - 03:54 PM
Публикувано: 01 February 2009 - 12:39 AM
Публикувано: 01 February 2009 - 03:25 PM
Поздрави на всички от нас с Линда, вече пораснала и помъдряла ('айде бе! ;)) ;D
kolev_krasen, поздравления за интереса ти към чудесната порода "Немски шпиц - Среден" - това са страхотни кучета! Не се притеснявай за отглеждането на немски шпиц - ако кученцето е здраво, както ти пожелавам да бъде - няма особени проблеми, по-различни от тези за всяко друго кученце, а за специфичните има писано тук в темата. Е, май малко своенравни и инатести са тия шпицове, енергични и любопитни, но щом имаш хъски - това едва ли ще те шокира. ;) С любов, желание и търпение всичко полека-лека си идва на мястото, защото това е прекрасна порода и кученцата са чудесни домашни любимци!
За съжителство на мителшпиц с хъски - ще ми е много интересно да прочета как се развиват нещата при вас, ако решите да си вземете второ кученце. Тук във форума имаше теми и съвети как трябва да се въведе новия член на семейството в "глутницата", за да мине периода на адаптация най-бързо и лесно - потърси с търсачката, има добри съвети.
А за после - мисля, особено важен е полът на кученцето. Ако е момче, както хъскито ви - ще ви се налага сигурно от време на време да "раздавате правосъдие". ;D Ако е момиче - ще има щастливо съжителство 10 месеца в годината, а за двата (на разгонването) - трябва да мислите от сега... :(
Е, поне така смятам от скромен личен опит - имам едно куче - момиче и нямаме грам проблеми с мъжкарите, тя може да се качи на главите (ако и разреша де ;)) и на най-агресивните, дето ги водят в парка на два синджира и са готови да изядат всяко мъжко куче в радиус 100м, а пред нея въртят опашки и припикват от кеф, готови за игра! ;D
Та май при кучета кавалерството е издигнато в ранг "закон"! ;) Е, не че няма и "престъпници" де, ама в общия случай си е така. За всеки случай моята си я водя обикновено на повод, но инциденти сме имали само с други женски...
Та ще ми е любопитно да разбера как ще съжителстват хъски и мителшпиц - ще има забавни моменти навярно, но в крайна сметка, вярвам, ще се разбират чудесно! :blink:
Поздрави на всички! :wub:
На снимката е тъжната Линда в дъждовния ден, когато не я водих в парка... :'(

А тук е във "вихъра" си - 100km в час! :P

ПП Eдно от малкото кучета, което е успяло да надбяга Линда, беше мъжко хъски! Ама това беше малко преди да се разгони, та не знам дали бягаше на max или си мислеше -"А не тичам ли прекалено бързо?" ;)
;D
Публикувано: 01 February 2009 - 10:12 PM
Публикувано: 02 February 2009 - 02:08 PM
Ей ни с Роро ;D
Как я карате ???
Ние сме добре и двамата пием витаминки-единия срещу грип,другия за козината :blink:
Рорнята си намери нова приятелка малко хъски,която два дена му разказа играта ;D
Като се прибирахме след 2-3 часа търчане,не можех да си позная кутрето.Върви си редом няма да се дръпне,щом се приберем ляга като пор и вечерната разходка я пропуска от мързел :samodovolen:
Обаче пък събота и неделя отново си навакса с белите у нас и повърна един цял бебешки чорап :o А аз се чудех,защо 2-3 дена нищо не хапва и то се показа :kisel: Много ме ядоса ама какво да го правя с две бебета у нас не е никак лесно :tikva:
Поздрави на всички!Целувки и гушки на пухчетата :wub:
Публикувано: 05 February 2009 - 03:17 PM
Публикувано: 07 February 2009 - 10:52 AM
Поздрави на всички от "градинарката" Линда - тук е след усърдно ровене и копане на дупки, любимо занимание! :P Трябва май да се замисля за един работен гащеризон, да не се цапа така. ;) Че пролет иде... :(

Има ли и други шпиц-"градинари", да обменим опит? Моята е като багерче... ;D

Вход

Горе
Цитиране +