ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 23 June 2009 - 09:49 PM
А за козината на шпица - ще цитирам човек, който отглежда немски шпицове, има няколко - твърди, че козината на всеки шпиц си е индивидуална, не са еднакви на всички, даже и да са баш чистопородни. Просто си е индивидуално, та добре е да се пробва и да се намери най-подходящото за конкретния случай.
Публикувано: 23 June 2009 - 10:09 PM
Относно часа и за мен 16,00 ч. е ОК. Римелка да знаеш, че много разчитам на теб, да се видим на езерото Ариана, за да бъдеш наш гид за по натам. Като ти благодаря предварително разбира се, че ще те занимаем с нас.
А относно шапмоана и балсама. Ползваме и двата продукта за бели кучета. Но аз Арес го къпя основно на около 2 месеца, да не кажа и повече, защото през останалото време ползвам сух. Както знаем шпицешката козина има невероятното качество да се самопочиства, но идва един момент, в който шампоана е задължителен. Аз вече почти 2 години така го третирам. И двата вида процедури не са му приятни, но това е положението.
Хубава вечер от мен и с нетърпение чакам да се видим!
Публикувано: 24 June 2009 - 06:18 AM
Публикувано: 24 June 2009 - 10:01 PM
iva81, в Jun 23 2009, 10:09 PM, написа:
Ами на нас пътя ни е оттам, така че към четири без петнайсе ще сме при езерото Ариана, около входа към подлеза и ще ви чакаме.
Парола - "Джаф!" - отговор "Джаф - джаф!!"
mi6ka_88, много е хубава Рокси на снимката! Ама кажи какво е това розовото, дето е като шапчица, че ме изяде любопитството!
Боби, много са хубави бебешорските снимки, особено последната!
А тези от Панчерево са май от рекичката? Супер е там за разходки - живот и здраве, можем да си направим и там някоя шпиц-среща по-нататък...
Водихме Линда веднъж там - страшно й хареса, ама като минавахме на отиване край отбивката за ветклиника "Син Кръст" - завираше се в колата под седалките! Не знам как познава, че минаваме оттам, изненадва ме понякога това куче...
Ако искате - вярвайте, ако не - не, ама вчера ми скри топката тая моята пикла...
Линда много се радва, когато баща ми идва в нас, той си играе с нея - а бе имат си приказката, както се казва. Ами прибираме се с нея вчера от разходка, тя обикновено не е във възторг, че се прибира, ама тоя път още от ъгъла, на 20-тина метра от входа, изведнъж спря, започна да души, после да се дърпа към къщи, като скимтеше и въртеше опашка. На буксир ме извлече по стълбите, влетя в апартамента, обиколи го на галоп и седна с тъжна физиономия до един стол в хола.
Оказа се, че баща ми е идвал, седял е на този стол и си е тръгнал 15-тина минути преди ние да дойдем!
И тя е разбрала това само по миризмата!
Шокират ме такива открития - нали ми е първо куче, още не знам какво мога да очаквам от нея
Е, аз пак се разбърах...
Поздрави на всички!
Публикувано: 25 June 2009 - 08:08 AM
Публикувано: 25 June 2009 - 08:08 AM
Оказа се в събота трябва да съм на работа
Чудесно че сте избрали 16.00 това прави шансовете ми да дойда още по-големи
mi6ka_88 - шапката е супер
Панчаревска шпиц- среща за по натам -супер
Поздрави!
Публикувано: 25 June 2009 - 03:43 PM
Публикувано: 25 June 2009 - 04:33 PM
Имам едно притеснение, та може ние с Франи да не дойдем на срещата.
От известно време забелязах, че моето диваче се опитва да се катери и яха всяко куче с размер като нейния. Не е от разгонване, защото й мина. Тръгва да си играе и в следващия момент хоп отгоре. Изчетох доста неща за фалшивата бременност и хормоните и много ме е страх да не получи някоя пиометра (да чукна на дърво да нямаме такива премеждия). Вече много сериозно си мисля за кастрация, но това си е операция и много, много не ми стиска. До сега съм гледала само женски кучета, но това никога не ми се е случвало и не знам реакция от какво може да е...
Публикувано: 25 June 2009 - 09:04 PM
Но определено имаше промяна при кучето ми, макар и не такава, както при теб.
Наясно си, предполагам, че "яхане" при женско куче е опит за доминиране, заявка за повишаване статуса сред другите кучета. При нас пък беше обратното - месец и нещо след разгонването Линда беше доста вяла, често без настроение и определено НЕ ИСКАШЕ да общува с други кучета -не играеше с никое куче, просто странеше от тях. Странно ми беше да я гледам такава, защото не й е в характера, не знаех как да си го обясня.
А още по-странна ми беше случката преди разгонването й с друга женска - разказах я ТУК, прочети, ако искаш, да не се повтарям...
Е, при нас всичко свърши, премина това й състояние! Вече прилича на предишната Линда, има апетит, тонус, настроение, играе си с други кучета, (макар да е претенциозна - не с всяко! ), и
Така и не намерих обяснение за себе си за тези метаморфози, освен наистина с хормоналните бури в организма й. Слава богу - отшумяха, ще гледам какво ще стане при следващото разгонване и дали ще ни трябва чичо доктор...
А за срещата в събота - прецени си, но според мен няма причина да не дойдеш.
Е, ясно ще си отваряме всички очите, все пак кучета са това - всяко си е чешит, така че е задължително да сме нащрек и да си ги гледаме кое какво ще измисли...
В най-лошия случай - на повод, да ни е мирна главата!
Така че ти си прецени, но според мен - елате с Франи!
Чух и от други стопани на женски шпицове, че и при тях имало разни поведенчески проблеми след разгонване.
Дано при вас отшумят по-бързо тия "женски истерии" и да си минете към нормално състояние!
Поздрави!
Публикувано: 25 June 2009 - 09:30 PM
Публикувано: 26 June 2009 - 09:23 AM
момичета,искам да ви се похваля-станах ЛЕЛЯЯЯЯЯЯЯЯ,на едно прекрасно момченце,казва се димитър и тежи цели 3,700кг.,много съм щастлива
честит рожден ден на бари,пожелавам му да е жив и здрав и много да ви радва
лек и спокоен ден от нас
п.с.кой къде ще почива тази година?ние сме на
Публикувано: 26 June 2009 - 10:13 AM
марея, в Jun 26 2009, 07:23 AM, написа:
Честито!
Ние на 16.08. заминаваме на море с моя Роро,приятеля ми неговата шарпейка Киара,майка ми и сестра ми-малката бебка!На двете кучета и бебето ще им е за първи път морето
Надявам се да прекараме хубаво.Миналата година на Рори му се размина,защото беше още малък и не можеше да излиза,пък и аз отидох за 3 дни само да не го оставям дълго
Странно ми е само Роро с тази голяма козина как ще се чувства на жегата?!
Също и като се въргаля в пясъка на какво ще прилича,защото той не е от кротките,които седят мирно.Обича да тича да обдушва,да се цапа
Вчера например бяхме на разходка до едно езерце,Роро беше умишлено на повод (ролка) и пак успя да направи някоя и друга беля.Бключително аз му показах една кофа с две плуващи рибки вътре и съжалих после,защото прасето се опита да събори кофата,като го издърпах започна да квичи и да лае
...та имам чувството че морето ще ми е изключително лудо
Поздрави!!!
Публикувано: 26 June 2009 - 11:07 AM
Честито и на Марея за малкия Димитър!
Римелка, благодаря ти за отговора. Ще помисля още и до края на деня ще реша дали ще идвам. Да се надяваме и че времето няма да е както днес...
Да се отчета и аз за почивките. Ние ще водим Франи и Бруно на Царево на бунгала, на 5-ти пътуваме. Това ще им е първото море и на двамата. Чака ни малък ад в колата, защото на Франита и става лошо на дълъг път и повръща. Запасили сме се с деган и се надявам да не е чак толкова зле. И при нас морето ще е лудо, защото с две кучета, от които едното все още бебе, никак няма да е лесно! Ще видим как ще е и после ще разказваме!
Поздрави!
Публикувано: 26 June 2009 - 11:17 AM
Честит рожден ден на Бари!
Желая ви невероятни моменти заедно и много здраве, и усмивки!
Публикувано: 26 June 2009 - 06:01 PM
Не се и съмнявам, че с леля като теб ще се научи от малък да обича кучетата и всички животинки!
Честит рожден ден на Бари, да слуша стопанката си и много да я радва!
Публикувано: 26 June 2009 - 08:30 PM

Вход

Горе
Цитиране +