ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 19 July 2009 - 08:40 AM
Публикувано: 19 July 2009 - 02:42 PM
Публикувано: 19 July 2009 - 02:57 PM
За двора разбира се недей да я оставяш сама,в никакъв случай.Не са хич малко хората ,които им откраднаха кученцата от собствения двор.Аз никога не оставям Рори сам.
Един път бях го оставила и му бяха отворили,заключената врата на двора ни.Намерих го в съседите,които готвеха от вън ,а той ги наблюдаваше любопитно.
Аз досега злобен шпиц не съм виждала!Страхлив-да.Даже имаше едни два ,които бяха в единд вор и така лаеха все едно ще кажеш че ако са навън ще те убият
и те започнаха да ме близкат и да се галят
Много мили същества са ни кученцата...
Публикувано: 19 July 2009 - 04:57 PM
На улицата си избира кого да обича, и кого - не, ама пази ли си двора...мале-е, само да не си минувач край вратата - "Джаф-джаф-джаф"!
Учим командата "Тихо", ама трудно ни се отдава, някак хич не й по душата!
Най-смешното е, че си има норма за облайване - 10 човека, кротки случайни минувачи, биват облаяни безапелационно. Като си навърти бройката - ляга, наостря ушите и бди, ако мине някой особено подозрителен - бачка извънредно, преизпълвява плана!
Налага се да стоя до нея при вратата и да контролирам ентусиазма й, особено рано сутрин, когато някои хора още си спят в леглата, а пък покрай двора минават родители с дечица на път за детската градина...
Веднъж стана много смешна случка - тя беше още малка тогава, таман беше почнала да се изживява като пазачка. Аз не я оставям сама в двора - по разбираеми причини - ама тоя път реших да я оставя, за да изляза и изхвърля боклука. Та минавам си аз с чувалчето отвън покрай вратата, Линда си е на поста, вижда, подушва - някой минава покрай охраняемата територия!
Пазачката си е на поста!
Отваря човка нашата да започне арията "Джаф, джаф", ама се усеща, че нещо не е наред - човекът е ... стопанката!
Наш човек, санким, ама от друга страна е отвън, значи е потенциален нарушител, трябва да сигнализира на стопанката!
Ама на кого, като самата стопанка е навън...
Какво да прави?
Мале, колко сложно!
Отвори уста, затвори, пак отвори, затвори, изквича жално и седна да се почеше, за да размисли.
Умрях си от смях. Какво да я правиш - блондинка!
Публикувано: 19 July 2009 - 06:31 PM
Уникални сте просто. Нямам думи. И като блондинка ще кажа, че понякога наистина не е лесно
Значи заключението е: няма злобен шпиц и няма тих шпиц.
Публикувано: 19 July 2009 - 06:49 PM
Най-смешното е, че си има норма за облайване - 10 човека, кротки случайни минувачи, биват облаяни безапелационно. Като си навърти бройката - ляга, наостря ушите и бди, ако мине някой особено подозрителен - бачка извънредно, преизпълвява плана!
Отвори уста, затвори, пак отвори, затвори, изквича жално и седна да се почеше, за да размисли.
Умрях си от смях. Какво да я правиш - блондинка!
Публикувано: 20 July 2009 - 01:23 PM
Камка, много сладки снимки! Два бонбона на едно място....чак диабет да ти докарат!
Меги, за багерчетата си много права. Направиха плажа като швейцарско сирене...
А, за джафкането и ние сме така. Франческа се излита с див лай и след нея Бруно и съседския лабрадор. После ги оставя тях двамата да се оправят и идва доволна при мен.... Насъсква мъжете и ги оставя да си чупат главите, нали са си тъпчовци!
Вече сме си тук и ще влизам по-често, надявам се да има и още морски снимки и емоции за споделяне!
Поздрави и весел и слънчев ден!
Публикувано: 20 July 2009 - 07:52 PM
а какво стана със срещата кога ще е ?
Публикувано: 20 July 2009 - 10:24 PM
Нямам снимки, но имам весела история от вечерната ни разходка.
От няколко седмици Линда си има ново приятелче за игри в парка - момченцето Ричи, почти пинчер, ама не съвсем, 7 месеца - на размер, а и на акъл колкото моята хубостница, що се отнася до игрите. Да, ама днес пред очите ми се разиграха две латино-драми, в които Линда изигра първо ролята на "фаталната жена", а после - на "прелъстена и изоставена".
Та играят си те с Ричи и изведнъж - появява се известния вече тук в темата шпиц Цезар. Линда го кани да се надбягват, но Ричи скача смело насреща му - "Долу лапите от моята дама!"
Стана едно наджафкване - мале-мале! Привиках си моята "хубава Елена" да не налива и тя масло в огъня, докато страстите се уталожат. Че знае ли човек - във всяко мъжкарче може да се крие по някой Отело!
Както се полага по сценария, във втората серия ролите се размениха. Минаха покрай нас момче и момиче с лабрадорка на повод, може би разгонена или предстои това, ама нашия рицар Ричи подуши, където трябва ... и се влюби!
Детските забавления - игрите с Линда, бяха забравени, хукна той подире й и ... зачезна!
Стопанката на Ричи (възрастна дама с проблеми в гоненето на влюбени тинейджъри) примирено беше готова да го чака да се върне, не не и ние с Линда. Тръгнахме да си го търсим и ... намерихме го, през две алеи и три полянки! Изправен на задни лапки, неверния Казанова беше си сложил предните на раменете на равнодушната лабрадорка и страстно я целуваше по муцуната!
М-да, такива се мъжете!
Линда шумно изрази възмущението си, а аз не губих време, закопчах Ричи на линдиния повод, който извадих от чантата, и го завлякох вързан, в цялост и съхранност, на стопанката му, като по пътя Линда подтичваше покрай нас и хапеше неверния вързан Ромео по ушите.
Та така е при нас - почти "Дързост и красота"!
Лека вечер, дано ви развеселихме, защото аз добре се посмях и забавлявах!
Целувки на всички!
Публикувано: 21 July 2009 - 07:08 AM
Целувки на всички!
Невероятна история за добро утро. Със сигурност ще започна денят си с усмивка. Айси вече стъпва по-смело на ранената лапичка. Което също ме прави доволна.
Хубав ден на всички. целувки!
Публикувано: 21 July 2009 - 08:33 AM
Ето и малко снимки от тази сутрин по време на разходка,не са с добро качество за което ме извинете.

Публикувано: 21 July 2009 - 08:36 AM
Искам нещо да ви питам...
Роро вчера излезна за първи път на разходка и тъй като той се стиска цяла седмица да не ходи по " голяма нужда" в банята ( ходи само 3 пъти,нормално). Като го изкарах вчера не се спря
Купих му смекта,защото преди доста месеци когато го взех имаше пак рядко и вета ми каза да му дам,след това той се оправи.
Днес сутринта си ходи един път нормално и втори път пак рядко(но съвсем малко).
Да му дам смекта днес пак???
Дали е нормално след толкова стискане,да се е получило така???
Публикувано: 21 July 2009 - 08:47 AM
пак съм тук страхотни снимки сте качили просто са страхотни нашите кученца. аз мога да кажа че всички шпицове са еднакви по поведение поне поне аз имам такива наблудения.
румелке историиката ти е супер добре ми доиде като за добро утро . а по въпроса с Рори и аз съм много разтревожена тей като това се случи докато аз го държах . но аз мисля , че това се дължи на дългото му стискане .
поздрави от нас с бари
Публикувано: 21 July 2009 - 09:06 AM
пак има страхотни снимки на линда,Римелка да не би пъпът и да е хвърлен в някое езерце или фонтанче все на вода налита таз хубосница
а,за Габи и Роро нямам думи големи са сладурковци и май заедно се забавляват доста добре
ками,според мен не му давай нищо на роро,може би сега се изчиства ако не продължи мисля,че няма смисъл от смекта.
ох,момичета така ме е домързяло вече,с нетърпение очаквам почивката,някой я свършиха тази работа на други им предстой тепърва
хайде лек и усмихнат ден от нас с рони
Публикувано: 21 July 2009 - 09:19 AM
КАМКА и аз мисля, че можеш да спестиш смектата днес. От опита с дъщеря ми знам, че в момента в който започне да ходи нормално с остатъци от разтройството значи проблемът е решен. Наглеждай го днес и утре. Ако не се е оправил тогава му дай пак. (не знаех, че и на кучо се дава смекта
МАРЕЯ на теб пожелавам ползотворна почивка. Къде ще ходите? На море или на планина?
Целувки на Бари.
Всъщност целувам всички ви.
Публикувано: 21 July 2009 - 10:12 AM
ник според мен твоя шпиц е малък и ще ти кажа защо . моя на 5 месеца вече беше повече от 5 кила . незнам за другите обаче според мен е малък провери в темета на малките шпицове техните колко кила са били на 5 месеца.
поздрави
Публикувано: 21 July 2009 - 10:42 AM

Вход

Горе
Цитиране +