Добре дошли в къщи на летовниците jijafka с Франи и Бруно, явно добре сте си прекарали, чакаме си обещаните още снимки, за да ви се порадваме и ние!
На Ками с Роро и приятелката му шар-пейка - пожелания за хубави морски емоции! Ками, и не забравяй фотоапарата!
Зоя и nik_tan, кученцата ви са големи сладури, да са ви живи и здрави!
marapepelia6ka, Айси се хили и плези вече като истински шпиц!
Банкет дадох, когато тръгнахме на разходки и тя взе, че се научи сравнително бързо да прави всичко навън, че си беше малък ужас!
Сега да се оплача малко. Вчера в парка налетяхме на оная баба - откачалка с кучето й, което смъртно мрази Линда и скача да я сдави без повод и без предупреждение, надушва я и направо я напада! Моята, завалийката, хич я не бива в битките... Винаги съм й забранявала и съм я наказвала за ръмжене и зъбене, за хапане пък да не говорим - не си го й помисля!
Сама не знам какво съм крещяла, просто изтрещях! Това се случва за втори път, и пак не можах да я предпазя, всичко стана за секунди...
Слава богу, няма рани, но си знам, че няма скоро да забрави - след такива случки става подозрителна към всички кучета, отказва разходки в този парк - и аз я разбирам. Защо да ходи на място, където я хапят? Дърпа се, сяда на улицата и ме гледа с укор - "Къде ме водиш, не искам там, там ще ме наранят!"
Гадно се чувствам, че не успях да я предпазя, а няма къде другаде наблизо да я разхождам. Досега се измъквахме някак, оглеждам се и ако видя въпросната агресивна Джина, промъкваме се по съседни алеи, бягаме като престъпници - ама рано или късно щеше да се случи...
На бабока, разбира се, не й пука - кучето й е винаги пуснато от повода и скандали с всяка срещната женска.
Бясна съм и нищо не мога да направя, освен следващия път да нося тояга! Ясно е, че няма да уча кучето си да се бие, ама дали следващия път аз да не захапя бабока превантивно?!
Та така - оплаках се. Поне да си излея емоциите, друго не мога да направя.
Целувки за кучовците ви и дано никога не ви се случват гадни случки. Шпицовете са нежни и деликатни кучета, трудно е с тях в свят, където има агресия и насилие. За жалост...
Лека вечер и хубав утрешен ден!

Вход

Горе
Цитиране +