Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9252 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2009 - 08:21 AM

:ud_009: още едно Бари :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#9253 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 08:21 AM

:ab_041: Имаме си вече дв пъстрооки шпицета с розови носленца във форума :af_089:
nik_tan , много е сладък Бари.
User's Signature

Качена снимка

#9254 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 08:32 AM

Искам да ви питам с какво ги храните,че аз чета,но навсякъде различни неща пишат.само гранули ли давате или и друга храна.От мои познати знам че хубаво да им се дава телешки дроб и пилешки,сварено пилешко месо,но незнам дали да му давам.Давам и гранули,но само гранули ли?Ако може да ми помогнете,че въобще не ми е ясно кое е хубаво и кое не,а искам да го гледам както трябва.
User's Signature

#9255 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 08:48 AM

Показване на мнениетоnik_tan, в Jul 15 2009, 07:32 AM, написа:

Искам да ви питам с какво ги храните,че аз чета,но навсякъде различни неща пишат.само гранули ли давате или и друга храна.От мои познати знам че хубаво да им се дава телешки дроб и пилешки,сварено пилешко месо,но незнам дали да му давам.Давам и гранули,но само гранули ли?Ако може да ми помогнете,че въобще не ми е ясно кое е хубаво и кое не,а искам да го гледам както трябва.

аз го храних със бебешката храна на педигри за малки породи ама незнам другите с какво ги хранят аз лично само с гранули го храня и е много важно да не му сменяш често храната
User's Signature

Качена снимка

#9256 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 09:03 AM

Ами аз като му давам само гранули и като му ги сложа в купичката ги изсипва от там и ми носи купичката.Много е сладък ама неиска да ги яде много много.И поради тази причина се поразрових малко и пише че ако неиска да яде само гранули да разтопя малко масло в микровълновата и да ги полея и аз за сега така правя и има ефект.Яде,но си мисля да пробвам и с дроб.Ако някой знае че не е полезно да се дава дроб моля да пише.
User's Signature

#9257 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 09:41 AM

Браво на Роро. Радвам се, че вече е добре.
Бари е голям сладур. Пуфата също. За хапането вече съм писала. Научих се да си пия кафето по турски. Иначе ще остана без палци. :ab_041: Като цяло това е начина Айси да ми покаже, че ме обича. Като ме хапе за щяло и не щяло.
Но се вслушах в съвета и му направих много нови снимки. Не всичките се получават обаче защото не е от най-кротките модели.
Целувки на всички и спорен ден.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9258 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 10:24 AM

бари,роро,айси,страхотни са и малко ме успокоихте,че и вашите хапят,аз си мислех че от цял кашон кученца,съм избрала най хапливото :ab_041: :ab_041: :ab_041: ,извинявайте ако съм пропуснала някое от кученцата ви,но още не им знам имената,страхотни снимки сте сложили,а относно храната и аз взимам педигри,първо взимах дозички,сега взимам консерва,но и сипвам и супичка,пастет също обича,а гранулките не ги обича :zz_020:,аз на моята лудетина и купих много хубава кайшка чврвена със камъчета,велурена,много е сладка ще я снимам и ще ви я пратя,сега е съвсем като плушена играчка :ab_041: ,а и исках да ви питам как да разбера дали пуфи е мини или среден шпиц,каква им е разликата?
User's Signature

Качена снимка

#9259 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 03:45 PM

Зоичка при нас идва един мини шпиц да си играем. Единствената разлика, която виждам е...в размера. Всичко останало е като на средният шпиц. Яката, потурките, опашката, че и номерцата. Килограмите най-добре ще те ориентират. Айси от месец насам си стои на 6 кг. Или поне приблизително толкова. И върху кантара стои мирен колкото пред фотоапарата. Трябва да е 8 в зряла възраст, но тук момичетата са споделяли, че са и повечко дори. Аз исках среден защото по принцип по-големите породи са ми слабост. Но вече съм влюбена в шпица без значение малък, среден или голям е. Няма друго такова куче и толкоз. :ab_041: За храненето ние ядем Проплан като добавям към гранулките сварен ориз по една, две супени лъжици. Сутрин и вечер в осем часа. Напоследък не бърза да си изяде дозата както преди. Понякога си оставя една малка част, която си изяжда като се върнем от разходката. Абе големи сме вече...определено променя поведението си. И не е това диваче, което беше. Най се радвам като не пишка навсякъде. Късно вечер го нося на ръце в банята и му говоря като на малко дете. "Хайде сега да пишкаме"...и той пишка и ме гледа с тия усмихнати очички сякаш ми отговаря "виждаш ли колко съм послушен вече" Толкова много го обичам , не е истина просто. Вечер като се върна първо го грабвам да го нагушкам и веднага сме навън. Чак след разходката шетам и готвя. Такива работи......но вие знаете за какво говоря.
User's Signature

Качена снимка

#9260 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 05:19 PM

:ba_025: :ba_025: :ba_025: мале Айси какъв хубав мъж е станал мале разкошен е ... пупу
що се отнася до килцата ние сме смо 8 :db_046: :db_046:
цунки и ето ни и нас ама моля ви споделяите за кои бари става на въпрос че от днес сме 2

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9261 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 10:19 PM

Здравейте и от нас с Линда!
Ех, че сладки бебешори и тинейджъри показвате на снимките - много са готини!
Добре дошъл на новия Бари, много :gb_023: за оздравяващия Роро и честит 5-месечник на малкия голям мъж Айси! :wb_052:

Малко скромни съветчета от баба ви Римела към стопаните на малки кученца по темата "Хранене" .
Задължително намерете време и прочетете поне началото на темата Храненето - ден първи до ден последен - ТУК, най-вече ПОЗВОЛЕНИ И ЗАБРАНЕНИ НЕЩА. Не е библия, но поне за мен беше ориентир какво е добре и какво - не да се дава на кучето.
Въобще целия подфорум ХРАНЕНЕ е интересен и заслужава да се прегледа.

Според мнението на хора знаещи тук във форума най-добрия вариант за хранене на малкото кученце в периода на интензивен растеж (до към 10мес. - годинка) са качествените гранули от клас "супер премиум". Такива са Роял Канин, ПроПлан, Хилс, сега има и доста нови марки храни от този клас. Аз храних Линда с Роял Канин за малки кученца и съм доволна - израстна си добре момичето. Не бих пестила пари от храна за малко кученце, защото то расте и му трябват много неща, които аз не знам как бих му осигурила с попарки и чорбички. Широко рекламираните по TV храни за кучета не са качествени, а за боклуци по 18 ст/100г въобще не си струва да се говори - не само не са полезни, ами са и вредни!
Консерви, пастети, паучове и др. подобни стават за овкусители, но не и за основна храна.

Освен тях за овкусяване, ако лигавото пале не иска да яде гранули "натюр" варианти са заливане на гранулите с бульон, лъжичка разтопена мазнина или зехтин, разбъркване с кисело мляко, настърган кашкавал, ситно нарязано сварено пилешко и др.подобни, но целта на това е да се залъже кучо да си изяде гранулите. Те са упорити, налага се понякога и ние да бъдем - за тяхно добро.
Като приключи фазата на растежа - могат да се търсят и други варианти за хранене, кой както си реши...

За малко кученце не е добър вариант да се сменя често храната, както и да се експериментира смело - "Да му дам да хапне, пък да видим какво ще стане!" Ами ще видите ... ще се подриска! :ud_009: За това не съветвам да се пробва в голямо количество това или онова - като кучо порасне и стомахчето му вече не е така чувствително - пробвайте, ама докато е малко - ограничете експериментите, давайте само колкото да опита от разрешените храни, а не да се наяде с някоя... На времето Линда получи зверско разстройство от дробчета, макар че други кучета си ги ядат без проблеми - явно не й понася. Всичко си е индивидуално и трябва да се опитва, но с мярка...

Докато расте кученцето - следете крачетата му! Ако забележете, че се кривят - изглеждат Х-образни или О-образни - припкайте при вет-а и питайте за даване допълнително на калций, ако не искате кучо да остане кривокрак!
Правят се и изследвания за необходимост от калций и други съставки в храната или - обратното - за предозирането им. Това докторите си го знаят, но от нас, стопаните, се иска да си отваряме очите и ако видим проблем - да търсим решение, докато е време... Моята хубостница бая беше закривила задните крачета във форма "Х", ама си хапна Калци Делис и сега е стройнонога! :ab_041: Тези проблеми са най-вече при едрите породи кучета, но и за шпицовете са актуални!

Ами това беше от мен, дано съм била в помощ. Повече информация - тук във форума, който търси - намира! :smile:

Поздрави!
:re_037:

#9262 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Икона за мнението  Публикувано: 15 July 2009 - 11:17 PM

Камка,питай някой вет,за когото имаш добри впечатления,за витаминките.Аз,на Тисата и Чара съм им давала СА 34 или нещо такова беше ...то е на прах и се добавя към храната,съобразено с килограмите на кучо.
Римелка е дала чудесни съвети за храненето на бебоците :ba_025: .Слушайте я!А,мъниците са разкошни :wub: !
Малък Айси и голям Бари са си родени за фотомодели.Големи сладури и глезани са :gb_023: !
Бобче,черното бижу на приятелката ти,померанче ли е?
Гушкаме ви всичките :fe_079: Лека нощ и успешен нов ден!

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9263 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:18 AM

Благодаря за съветите за храненето!Моя малък,сладък пухчо (Бари)е много готин ,но само като спи :sleep: ,а през другото време само хапе,хапе,хапе :smile: А за това дали е мини или среден шпиц и аз незнам.Сега е на 5 месеца почти и е 3кг и половина и е висок около 26-27 см незнам още колко и до кога ще расте,но няма значение.Голям непослушник е само се чуди каква беля да направи. :smile:
User's Signature

#9264 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:48 AM

Оле сега се разрових из форума и видях снимките от 27.06 където сте се срещали.Те са страхотни много са красиви направо нямам думи какви буйни гриви имат.И моя Бари ли ще стане такъв с такава козина,за сега си сменя бебешката и няма много козина.Неповторими са няма по-хубава порода кучета (поне според мен де)!
User's Signature

#9265 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 09:47 AM

здравейте мегиан те и го продадоха за среден шпиц но още в началото беше ясно че е померан обаче е голяма терца .... вчера се видяхме с Камелия и вижте какво си намерихме в парка .
да не си помислите че това е Роро не това е Бари и едно померанче

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9266 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 10:01 AM

Показване на мнениетоnik_tan, в Jul 16 2009, 08:48 AM, написа:

И моя Бари ли ще стане такъв с такава козина,за сега си сменя бебешката и няма много козина.

Ако знаеш откога си задавам този въпрос и колко съм нетърпелива аз самата. От няколко дена Айси изглежда по "плътен", а момичетата отдавна ми казват да бъда търпелива защото и ние ще станем красиви като големите батковци и какички. :af_089:

Виж сега как ми се плези моят мунчо. :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9267 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 11:28 AM

Здравейте и от нас! За мое голямо съжаление вече сме си в София... :dry: Морето беше супер, избягахме от дъжда и изкарахме 10 супер слънчеви дни на плажа! На никой не му се прибираше! :ab_041: Както казах преди да заминем, озвучихме Попския плаж с много шпицешки лай и даже успяхме да се срешнем със себеподобни. Единствената препънка, която имахме беше, че Франческа беше много нервна на непознатото място и доста често къмпинга кънтеше от нейня лай, скимтене и скрибуцане. Имаше още две симпатяги при бунгалата - ЧРТ и пит булка, първоначално много се страхувах да не стане някоя беля, но и двете кучета бяха изключително добронамерени, лигави и послушни! ( Беше голяма изненада за мен, защото пит булката е била пускана за бой и понеже е спряла да се бие са искали да я застрелят и човека от бунгалата я е спасил).
Виждам, че докато ни е нямало са се случили доста неща.... Камка, надявам се Роро вече да е добре и да няма повече такива премеждия! Линдето и Римелка, отново са направили прекрасна фотосесия и има много нови попълнения! :af_089:
Добре дошли на всички нови муцунки и поздрави от мен и Франи!

Пускам няколко снимки, по-късно още, защото са страшно много и трябва да им намалям размера!

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

Поздрави и до по-късно! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9268 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 02:21 PM

искаме и ние като вашите пухкави козинки,много са ви хубави кученцата :wub: и ние заминаваме на моренце на 1ви август,но ще оставиме пуфи на село при мама и тати,те много я обичат и ние я водим всяка събота и неделя при тях,но аз си мисля че много ще тъгува ,много свикна с нас,вечер лягаме заедно,по цял ден я глезим,незнам как ще и се отразят 7 дни без нас,а аз не искам да я взимам,защото е много малка и мисля,че ще се измъчи в жегите и по пътя,пък и в хотела няма да я пуснат :dry:мъчно ми е да я оставя,дано не тъгува за нас....
User's Signature

Качена снимка

#9269 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 July 2009 - 02:23 PM

тази франи е голям сладур.....отивам да поработя,чао сладури и много усмихнат ден на всички пухчовци и техните стопани :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#9270 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 06:17 PM

Показване на мнениетоjijafka, в Jul 16 2009, 09:28 AM, написа:

Морето беше супер, избягахме от дъжда...

Къде бяхте на море?Цял ден ли Франи беше с вас на плажа???И как и оправяше козинката от пясъка,много ли се правеше на прасе? :ab_041:
Интересно ми е,защото ние за първа път ще сме с куче на море и то не едно,а два броя диваци :smile:
User's Signature

Качена снимка

#9271 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 08:35 PM

Показване на мнениетоkamkata, в Jul 16 2009, 07:17 PM, написа:

Показване на мнениетоjijafka, в Jul 16 2009, 09:28 AM, написа:

Морето беше супер, избягахме от дъжда...

Къде бяхте на море?Цял ден ли Франи беше с вас на плажа???И как и оправяше козинката от пясъка,много ли се правеше на прасе? :ab_041:
Интересно ми е,защото ние за първа път ще сме с куче на море и то не едно,а два броя диваци :smile:

В Царево на бунгала- тихичко, закътано и много зелено! Държахме я сутрин и следобед на плаж, като малките деца. А, за козината... като изсъхне, пясъка сам пада и само я изплаквах хубаво с вода след плажа. Козината на шпицовете има самопочистващо се свойство, което им е голямо предимство! :ab_041:
И ние бяхме с два броя.... малко е лудница, но пък е весело! Камка, вие къде сте решили да ходите?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема