Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9701 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 29 October 2009 - 07:33 PM

малее,зойче много са сладки двамата белчовци,напълниха ми очите smile.gif
като гледам май се разбират добре,имат ли дразги по междуси? ab_041.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9702 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 04:38 PM

честно да си кажа скъпа,имат дразги,непрекъснато се гонят един друг и се опитват да се бият,но това се дължи на факта,че котето е на село при мама и тате,а ние водим Пуфи,обикновенно само събота и неделя и затова стават битки ea_103.gif ,много ми беше трудно да ги снимам двамата заедно,защото са в непрекъснато движение,но горе долу успях af_089.gif къде са изчезнали всички,сега като е лошо времето,какво правите в къщи,напишете за лудориите които стават,защото съм сигурнма,че ги има в изобилие,лек ден на всички и ви чакам с веселите разкази за шпиц в студено време ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9703 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 30 October 2009 - 04:49 PM

Здравейте и от нас на цялата шпиц-банда! re_037.gif

Миме,добре дошла на тебе и на твоя карамелен сладур!

Цитат(mimito83 @ Oct 28 2009, 12:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
След по малко от час отивам да го проверя а той нашия се качил на спалнята ни и така беше оакал и опикал леглото като шахматна дъска.

ac_007.gif Тепърва, малкият разбойник ще ти спретва такива красоти.Дано успееш да го научиш,че така не се прави bi_051.gif! Имаше един период,в който моята Тиса,почувствала се обидена от някого в семейството,се качваше на леглото му и така обилно го опикаваше,че падаше яко пране след това .... наказанията не помогнаха.Започнахме да и обръщаме повече внимание и тя престана с напояването.Не знам,обаче в кой момент ще ми спретне друга,изненадваща благинка zz_187.gif ,но съм си подготвена за нейните магарии ac_007.gif.

Зойче,Пуфата и мацата са много сладки wub.gif! При тебе,дуото е white & white.А,какво стана с другите котенца?Намерихте ли им стопани?

Тези дни,Тисата и Изи правят предимно ето това ...

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

Дупе до дупе-славно се клюкари така ac_007.gif

Много целувки за всички! friends.gif

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9704 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 October 2009 - 11:10 AM

меги,с тези две красавици винаги ще си на вътре в събитията ab_041.gif ab_041.gif добре се справят с хобито си af_089.gif
User's Signature

#9705 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2009 - 10:11 AM

Здравейте и от нас с Линда!
Чудни снимки на коте и куче - най-хубавата комбинация! Стига да се разбират, естествено.

А двете клюкарки не само зяпат, ами си и споделят - на първата снимка! ab_041.gif

Моята хубостница, макар и самичка, си обича и тя да зяпа през отворения прозорец в съседния двор, където винаги става нещо - коли паркират, хора щъкат. Ама ми се налага да я свалям от джама, както се е разположила там уютно с глава на перваза.
Щото освен че зяпа, почва и акъл да им дава кое и как да стане - "джаф, джаф"... то може ли да не е на "всяка манджа - мюрдия"? Отдолу се виждат само две щръкнали уши и се чуват ценните й джаф-указания - хората се смеят, ама не си е работа.

Иначе есента си дойде, парковете опустяха и всички пейки и полянки са си само наши! af_089.gif
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Едно малко лабче дойде при нас и така мило се молеше на моята да си поиграе с него, ама така се молеше... чак ми дожаля! smile.gif А Линда си навири носа - "с бебешори не играя" - и го изгони. dh_188.gif
Иска си топката - това е!
dog.gif
Позсдрави на всички!
wub.gif

#9706 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 07:58 PM

здравейте сладурки,пак има страхотни снимки,Тисата и Изито са ми слабост,особено на последната снимка,много са сладки,естествено и Линдето е чудесна wub.gif ,Римелке,пак опрях да теб и до другите дружки,кажете какво правите с ноктите на кучовците,знаете ли на Пуфата какви дълги нокти са и пораснали,дали и пречат?и незнам те ще паднат ли сами?аз се притеснявах и за зъбките,когато и пораснаха новите,старите не бяха паднали и особено кучешките имаше по 4 от горе и 4 от долу,но сами и паднаха и сега е добре,но ноктите ме притесняват,или е номално?ще чакам отговорите ви , благодаря предварително и лека вечер на всички smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#9707 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 November 2009 - 11:45 AM

привет на всички стопани и кучовци ab_041.gif
зойче,рони не е имал такъв проблем с ноктите,неговите винаги са изпилени понеже много драпа и рови по градинките ab_041.gif може да се посъветваш с вета знам,че се режат когато са дълги,но само от вет.доктор,не вярвам да паднат сами,просто трябва да се подрежат smile.gif
User's Signature

#9708 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 November 2009 - 11:47 AM

зойче,рони не е имал такъв проблем с ноктите,неговите винаги са изпилени понеже много драпа и рови по градинките ab_041.gif може да се посъветваш с вета знам,че се режат когато са дълги,но само от вет.доктор,не вярвам да паднат сами,просто трябва да се подрежат smile.gif
User's Signature

#9709 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 November 2009 - 11:47 AM

зойче,рони не е имал такъв проблем с ноктите,неговите винаги са изпилени понеже много драпа и рови по градинките ab_041.gif може да се посъветваш с вета знам,че се режат когато са дълги,но само от вет.доктор,не вярвам да паднат сами,просто трябва да се подрежат :smile

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДУБЛИРАНИТЕ ПОСТОВЕ dh_188.gif
User's Signature

#9710 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2009 - 12:43 PM

тя и Пуфата драпа непрекъснато,ама не ги е изпилила af_089.gif ,особено на мама паркета и е любим,добре,че тя обича много животни,иначе незнам ab_041.gif къде се изгубихте,никой не пише,я се стегнете малко ea_103.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9711 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2009 - 09:23 PM

Шпиц-привет!
smile.gif
Да кажа и аз за маникюра - нали сме дами... gf_162.gif
Знам, че се режат ноктите, ако много израснат, даже го има в ценоразписа на ветовете:
"Изрязване на нокти 5 лв.
Изрязване на клюн 5 лв.
Изрязване на зъби 5 лв.
"
За клюновете ясно, ама това последното не го разбрах - на кого му режат зъбите, може би на зайчето? md_064.gif

Продават и специални нокторезачки за кучета в зоомагазините. ab_041.gif
Някои по-опитни стопани сами ги режат даже с обикновени средства, трябва само да се внимава да не се засегне живеца - така съм чела, но аз не бих пробвала, без да видя поне как се прави.
На моята хубостница, както и на Рони, не й се е налагало да ги режа, защото сама си ги изтърква. Номерът е да се разхожда кучето не само по трева, но и по асфалт или тротоар - там се изтъркват ноктите и не прорастват много, за да се налага да се режат. Така поне твърди нашият вет.
Маминият паркет не става - много е мек... Драскането там си е за кеф, ама ноктета си растат. wb_052.gif
Та моят съвет към Зойчето е да отиде при вета да ги кръцне на Пуфата, хем ще види как става, ако й се наложи пак, а иначе повечко тичане по асфалт = готов маникюр, заоблен, изпилен - по последна мода! af_089.gif
Сладурана е Пуфи - вече е пораснала и си е истинска госпожица!
ga_082.gif
Поздрави на всички!
re_037.gif

#9712 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2009 - 10:10 PM

Привет момичета. Ако знаете как ме уплаши Айси днес. Ставам сутринта както обичайно той не ме посреща. Лежи в панера и ме гледа някак жално. Реших, че е стоял до късно с щерката и му се спи. Викам си ще пия първо кафенце. Ходя напред, назад, той продължава да лежи. Изпих кафето и му викам -Айси хайде навън. Обикновено тези думи са като команда за лудо скачане и тичане до вратата. Днес не. Лежи и не става. Галя го, говоря му. Никаква реакция. Вземам го на ръце и го вадя от панера, той буквално се свлича на земята и не иска дори да се изправи. Шашнах се. Сложих нагръдника, помолих му се и разглеле с колебливи крачки излязохме навън. Но момчето ми просто не е същото. Не тича, не лае, не играе. Изпишка се, изака се и хайде към дома. Едва качи стълбите. Последните го носих плачейки вече. Давам да яде. Нищо. Лежи и само жално ме гледа. Изяде си гранулките от шепата ми. Без да стане. Видях се в чудо, но трябваше да тръгвам за работа. Нямаше как да отложа поет ангажимент. През час звънях в къщи, а към 14:00 не издържах и се прибрах. За моя радост ме посрещна на вратата. Беше живнал, но все още не съвсем. Поне десет минути ме близа по лицето. Какво искаше да ми каже не знам. Май, че ме обича, да не плача.Вечерта обаче вече си беше моето момче. Посрещна ме чак на входната врата. Скача, яде, игра, закача се. Така и не разбрах какво му имаше. Акото му беше както обикновено. Нищо различно не съм му давала да яде. Дали изстина? Има навик да лежи между две врати където май подухва, утре майстора ми ще им запълни праговете със силикон, нови са преди месец ги сменях. Ето сега ви пиша, а той ми се глези и се опитва да ме хапе. Но наистина много се стреснах. Тази вечер ще спи при мен. Макар, че моята спалня с нищо не я отоплявам. Така съм свикнала от години. Поне ще го гушкам цяла нощ. Ако ми даде де, че нещо не му харесва идеята да спи в леглото ми. Обикновено ме приспива и се измъква. Обратно на Линдето. Оплаках ви се и мъничко ми олекна. Дано не ми се случи пак.....

User's Signature

Качена снимка

#9713 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2009 - 10:32 PM

Не се шашкай, случва се понякога да не са на кеф.
Щом сега е игрив и се храни - всичко е на ред, ама си го дръж под око...
А за спането в леглото ти - бас държа, че ще му хареса, само че трудно ще го изгониш след това!
ab_041.gif
С моята вече си поделихме леглото и си спим сладко в общия ни креват!
af_089.gif

#9714 Потребителят е офлайн   Leonardo da Bay Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 12:00 PM

Здравейте! Колко много се радвам че открих подобен форум...макар че не пиша в подобни места и сам новобранец :) Имам среден немски шпиц на 3 години, казва се Леонардо да Бау(колкото и комично да звучи много му отива). Рижав е цвят и е много красив. Винаги съм имала мнго въпроси относно отглеждането на тази темпераментна порода, но някак се справям и все пак се радвам, че тук мога да открия съвети, които да ми помогнат. Освен това имам много сериозен проблем с откриването на партньорка на Лео и много бих се радвала ако тук открия подходяща. Ние сме от Перник. Моля ви пишете ми ако имате женски среден шпиц и му търсите приятел :)

#9715 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 November 2009 - 01:01 PM

добре дошли на леонардо и стопанката му.много интересно и колоритно име smile.gif
тук при нас действително можеш да намериш много полезни съвети и интересни ситуации с нашите питомци af_089.gif
надявам се,че не само търсенето на партньорка те е довело при нас.

Това е една от "болните" теми тук във форума и много не бих искала да вихрим дискусии и в нашата тема. Всеки решава за себе си, тук във форума може да се прочете защо не е добра идея да се развъждат кученца без родословие.
Който е решил все пак да го прави - редно е да помни, че в dog.bg това не се толерира, т.е. обсъждането кога и как да си търсим партньор.моля да бъда разбрана правилно. smile.gif

User's Signature

#9716 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 November 2009 - 03:07 PM

честит първи сняг,момичета и кученца ab_041.gif
при нас вали доста,дори с рони направихме едно алайче dog.gif това му е любимия сезон на моя хубосник ab_041.gif даже си направихме снимчица на тънкото бяло килимче af_089.gif
лек и спокоен ден от нас gb_023.gif
Прикачена снимка
User's Signature

#9717 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 03:32 PM

радвам се,че ви раздвижих да попишете малко af_089.gif ,почти всички се появихте,беше ми домъчняло за вас няколко дни,ще попитам вета за ноктите,това наистина е най добрият вариант,Marapepelia6ka радвам се,че Айси се е оправил,че като зачетох поста ти и сърцето ми се сви,само при мисълта как не скача и не се радва сладура,но не се притеснявай всичко е наред щом се храни и играе,Римелка е права просто временно неразположение wb_052.gif ,а иначе Пуфата обича асфалта,дори като излезем на разходка и още преди да сме пресекли шосето пред нас и се гъзи прави онази странна физиономия,сигурна съм че всички я знаете ab_041.gif и се изхожда,всеки път я дърпам или я гушкам,защото е решила,че осовата линия в средата на шосето е нейната тоалетна,абе характер,какво да ви обяснявам ab_041.gif,сутринта като излязовме и валеше първият сняг за Пуфи,тя е родена Април и сняг не е виждала,но беше много слаб,незнам как ще реагира на снежинките почти съм сигурна,че ще ги гони,защото досега гонеше всички шумки,който падат от дръвчетата и много им се радвашеab_041.gif ,ето и една снимка от събота и неделя при мама на село,като яде на мама паркета,познайте какво яде и разнася по цял ден на тате за да не се сърди,че е ощетен ab_041.gif специални целувки на Ронката и първият сняг,страхотна снимка gb_023.gif аз май много се разприказвах,отивам да пия кафенце,лек ден на всички и много целувки от нас двете wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9718 Потребителят е офлайн   Leonardo da Bay Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 06:14 PM

Благодаря Марея, моето име е Николина и много се радвам, че вече съм част от вашите дискусии.
Съжелявам ако съм обидила някого с елементарното ми желание да намеря приятелка на Лео, но съм толкова директна, защото той е на 3 години и още не имал контакти с противоположния пол, а наскоро му поставиха диагнозата-епилепсия и няколко ветеринарни доктора ме посъветваха да му потърся, за да се чувства по-спокоен и за да намалим честотата на пристъпите му.
До колко това е така незнам и ако някой тук е запознат с ЕПИСЛЕПСИЯТА при кучетата, ще съм благодарна да сподели опита си :), защото пристъпите му са редки, но е много плашещо да го гледам как се гърчи. Говорих по темата с много ветеринари и всички ми казаха различни неща, не сикам да си тровя кучето с хапчета, които може да са излишни.
Имам и друг въпрос...само моя лео ли е злобар?Виждала и други шпицове, но моето е невероятно злобно към непознати хора.
Искам да попитам и дали сте запознати с хотелите за кучета и какво е мнението ви за тях? af_089.gif

#9719 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 07:06 PM

Здравей, Николина! smile.gif
Добре дошли при нас - ти и Леонардо.

Сигурна ли е диагнозата му, правени ли са изследвания? Доколкото знам за това заболяване, за жалост то се среща не толкова рядко при кучетата, но не винаги припадъци и гърчове означават епилепсия, понякога причините са съвсем други. Поне това съм чела тук във форума писано от ветеринарни лекари - можеш да потърсиш с търсачката, избери "разширено търсене" за думата "епилепсия", отбележи да ти покаже резултатите като мнения и ще можеш да прочетеш какво е писано до сега тук за тази болест. Можеш да попиташ и във ветеринарния подфорум, там пишат доста вет-ове.

Честно казано - шокирана съм от съвета, който ти е дал тоя ветеринарен доктор! ud_009.gif
Епилепсията се предава по наследство - ако кученцето ти е болно, то е много вероятно малките, които ще се родят, да бъдат също болни. Стопаните им един ден ще изпитват същите като теб мъки, като гледат любимците си да страдат!
Просто не мога да повярвам, че лекар може да дава такива съвети - честно!
А доколко заплождането на женска може да излекува такава болест - това пък въобще не ми се коментира! eg_033.gif
На твое място не бих се доверявала на такъв ... хм, лекар! zz_020.gif

Разкажи ни повече за Леонардо.
Ще ни го покажеш ли на снимка?
Шпицовете по принцип са недоверчиви към непознати - но чак пък злобен? В какво се проявява това?

Поздрави от нас с Линда!
wub.gif
ПП Зойче, пазете си чорапите! Моята хубостница като малка редовно отмъкваше по един от всеки чифт, чак после й намерих скривалището, дето си ги къта, и си ги комплектовах... ab_041.gif

#9720 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 09:17 PM

Николинка и Леонардо,здравейте и от нас с Пуфата,добре дошли във форума smile.gif ,аз знам от моя позната,която има мопс със епилепсия,че не е лечимо и това за създаването на поколения,също като Римелка не го подкрепям,няма смисъл да се мъчат и други животинки и техните стопани,а щом ветринар ти е казал,че с хапчета ще е по добре,не мисля,че ще е тровене,а помощ,но все пак това е мое мнение,посъветвай се и с други ветринари и прочети инфото от нета,и съм сигурна,че ще вземеш най пралиното решение smile.gif И ще се радваме на снимчици на Леонардо,това се отнася и за Римелка,пусни някопя весела снимка на Линдето,правите ли пак дълги разходки в студеното време/лека вечер от нас af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема