като гледам май се разбират добре,имат ли дразги по междуси?
ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 30 October 2009 - 04:38 PM
Публикувано: 30 October 2009 - 04:49 PM
Миме,добре дошла на тебе и на твоя карамелен сладур!
Зойче,Пуфата и мацата са много сладки
Тези дни,Тисата и Изи правят предимно ето това ...
Дупе до дупе-славно се клюкари така
Публикувано: 01 November 2009 - 10:11 AM
Чудни снимки на коте и куче - най-хубавата комбинация! Стига да се разбират, естествено.
А двете клюкарки не само зяпат, ами си и споделят - на първата снимка!
Моята хубостница, макар и самичка, си обича и тя да зяпа през отворения прозорец в съседния двор, където винаги става нещо - коли паркират, хора щъкат. Ама ми се налага да я свалям от джама, както се е разположила там уютно с глава на перваза.
Щото освен че зяпа, почва и акъл да им дава кое и как да стане - "джаф, джаф"... то може ли да не е на "всяка манджа - мюрдия"? Отдолу се виждат само две щръкнали уши и се чуват ценните й джаф-указания - хората се смеят, ама не си е работа.
Иначе есента си дойде, парковете опустяха и всички пейки и полянки са си само наши!
Едно малко лабче дойде при нас и така мило се молеше на моята да си поиграе с него, ама така се молеше... чак ми дожаля!
Иска си топката - това е!
Позсдрави на всички!
Публикувано: 01 November 2009 - 07:58 PM
Публикувано: 02 November 2009 - 11:45 AM
зойче,рони не е имал такъв проблем с ноктите,неговите винаги са изпилени понеже много драпа и рови по градинките
Публикувано: 02 November 2009 - 11:47 AM
зойче,рони не е имал такъв проблем с ноктите,неговите винаги са изпилени понеже много драпа и рови по градинките
Публикувано: 02 November 2009 - 11:47 AM
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДУБЛИРАНИТЕ ПОСТОВЕ
Публикувано: 02 November 2009 - 09:23 PM
Да кажа и аз за маникюра - нали сме дами...
Знам, че се режат ноктите, ако много израснат, даже го има в ценоразписа на ветовете:
"Изрязване на нокти 5 лв.
Изрязване на клюн 5 лв.
Изрязване на зъби 5 лв."
За клюновете ясно, ама това последното не го разбрах - на кого му режат зъбите, може би на зайчето?
Продават и специални нокторезачки за кучета в зоомагазините.
Някои по-опитни стопани сами ги режат даже с обикновени средства, трябва само да се внимава да не се засегне живеца - така съм чела, но аз не бих пробвала, без да видя поне как се прави.
На моята хубостница, както и на Рони, не й се е налагало да ги режа, защото сама си ги изтърква. Номерът е да се разхожда кучето не само по трева, но и по асфалт или тротоар - там се изтъркват ноктите и не прорастват много, за да се налага да се режат. Така поне твърди нашият вет.
Маминият паркет не става - много е мек... Драскането там си е за кеф, ама ноктета си растат.
Та моят съвет към Зойчето е да отиде при вета да ги кръцне на Пуфата, хем ще види как става, ако й се наложи пак, а иначе повечко тичане по асфалт = готов маникюр, заоблен, изпилен - по последна мода!
Сладурана е Пуфи - вече е пораснала и си е истинска госпожица!
Поздрави на всички!
Публикувано: 02 November 2009 - 10:10 PM
Публикувано: 02 November 2009 - 10:32 PM
Щом сега е игрив и се храни - всичко е на ред, ама си го дръж под око...
А за спането в леглото ти - бас държа, че ще му хареса, само че трудно ще го изгониш след това!
С моята вече си поделихме леглото и си спим сладко в общия ни креват!
Публикувано: 03 November 2009 - 12:00 PM
Публикувано: 03 November 2009 - 01:01 PM
тук при нас действително можеш да намериш много полезни съвети и интересни ситуации с нашите питомци
надявам се,че не само търсенето на партньорка те е довело при нас.
Това е една от "болните" теми тук във форума и много не бих искала да вихрим дискусии и в нашата тема. Всеки решава за себе си, тук във форума може да се прочете защо не е добра идея да се развъждат кученца без родословие.
Който е решил все пак да го прави - редно е да помни, че в dog.bg това не се толерира, т.е. обсъждането кога и как да си търсим партньор.моля да бъда разбрана правилно.
Публикувано: 03 November 2009 - 03:32 PM
Публикувано: 04 November 2009 - 06:14 PM
Съжелявам ако съм обидила някого с елементарното ми желание да намеря приятелка на Лео, но съм толкова директна, защото той е на 3 години и още не имал контакти с противоположния пол, а наскоро му поставиха диагнозата-епилепсия и няколко ветеринарни доктора ме посъветваха да му потърся, за да се чувства по-спокоен и за да намалим честотата на пристъпите му.
До колко това е така незнам и ако някой тук е запознат с ЕПИСЛЕПСИЯТА при кучетата, ще съм благодарна да сподели опита си :), защото пристъпите му са редки, но е много плашещо да го гледам как се гърчи. Говорих по темата с много ветеринари и всички ми казаха различни неща, не сикам да си тровя кучето с хапчета, които може да са излишни.
Имам и друг въпрос...само моя лео ли е злобар?Виждала и други шпицове, но моето е невероятно злобно към непознати хора.
Искам да попитам и дали сте запознати с хотелите за кучета и какво е мнението ви за тях?
Публикувано: 04 November 2009 - 07:06 PM
Добре дошли при нас - ти и Леонардо.
Сигурна ли е диагнозата му, правени ли са изследвания? Доколкото знам за това заболяване, за жалост то се среща не толкова рядко при кучетата, но не винаги припадъци и гърчове означават епилепсия, понякога причините са съвсем други. Поне това съм чела тук във форума писано от ветеринарни лекари - можеш да потърсиш с търсачката, избери "разширено търсене" за думата "епилепсия", отбележи да ти покаже резултатите като мнения и ще можеш да прочетеш какво е писано до сега тук за тази болест. Можеш да попиташ и във ветеринарния подфорум, там пишат доста вет-ове.
Честно казано - шокирана съм от съвета, който ти е дал тоя ветеринарен доктор!
Епилепсията се предава по наследство - ако кученцето ти е болно, то е много вероятно малките, които ще се родят, да бъдат също болни. Стопаните им един ден ще изпитват същите като теб мъки, като гледат любимците си да страдат!
Просто не мога да повярвам, че лекар може да дава такива съвети - честно!
А доколко заплождането на женска може да излекува такава болест - това пък въобще не ми се коментира!
На твое място не бих се доверявала на такъв ... хм, лекар!
Разкажи ни повече за Леонардо.
Ще ни го покажеш ли на снимка?
Шпицовете по принцип са недоверчиви към непознати - но чак пък злобен? В какво се проявява това?
Поздрави от нас с Линда!
ПП Зойче, пазете си чорапите! Моята хубостница като малка редовно отмъкваше по един от всеки чифт, чак после й намерих скривалището, дето си ги къта, и си ги комплектовах...
Публикувано: 04 November 2009 - 09:17 PM

Вход

Горе
Цитиране +