Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9952 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2010 - 09:29 AM

Наистина е пораснал и е станал едно сладко кучешко "мъжле".
Да е живичък и здравичък и винаги да носи радост и усмивки на Вас и близките Ви.
Няма ли да участвате в нашият забавен конкурс за авторска снимка на нашето си кученце? :md_064:
Ето линк към темата на конкурса : http://forum.dog.bg/...BE%D0%B2%D0%B5/

#9953 Потребителят е офлайн   dafney Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 05:12 PM

Здравей, Дури!
Отдавна не съм влизала в сайта и отдавна не сме си говорили. Затова моля за извинение, ако бъркам, но........нали ти си правеше развъдник за немски шпицове? Какво стана - направи ли го? Има ли вече мъничета за продаване. Нали помниш? - мечтата на детето ми е среден немски шпиц -оранжев :smile:
Поздрави!!
Дафи

#9954 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 07:19 PM

Показване на мнениетоdafney, в 24 September 2010 - 05:17 PM, написа:

Здравей, Дури!
Отдавна не съм влизала в сайта и отдавна не сме си говорили. Затова моля за извинение, ако бъркам, но........нали ти си правеше развъдник за немски шпицове? Какво стана - направи ли го? Има ли вече мъничета за продаване. Нали помниш? - мечтата на детето ми е среден немски шпиц -оранжев :smile:
Поздрави!!
Дафи

Здравейте!
Сещам се за Вас и вашите желания, но не мисля, че аз мога да ги задоволя.
Първом защото женската ми(черна на цвят)е малка за развъждане и второ защото не мога да гадая, ако някога завъдя нея и белия ми среден шпиц дали ще има желания от Вас оранжев цвят, най - вероятно - не.
В момента развъдната дейност е последното, което ме вълнува.Искам само кучетата ни да са живи и здрави.
А развъдника ни е регистриран още преди няколко години.
Потърсете в чужбина развъдници за оранжев мител.
Успех Ви желая!
дури

#9955 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 05:10 PM

наистина,вече никой не влиза да пише тук,моята пуфи израсна с приятелите от този сайт,но вече ги няма :dh_188: ,липсва ми старият форум,със старите приятели....
User's Signature

Качена снимка

#9956 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 September 2010 - 10:07 PM

Показване на мнениетозоя, в 26 September 2010 - 03:15 PM, написа:

наистина,вече никой не влиза да пише тук,моята пуфи израсна с приятелите от този сайт,но вече ги няма Качена снимка ,липсва ми старият форум,със старите приятели....

ние сме тук,наистина доста рядко пиша ,но ще се поправя

Качена снимка как е пуфката,расте ли?
МОЛЯ ВТОРИЯ ПОСТ ДА МИ БЪДЕ ИЗТРИТ,ЧЕ МИ СЕ ДУБЛИРАКачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9957 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 March 2011 - 12:55 AM

Здравейте, от няколко дни в квартала ни се е появил черен шпиц. Кучето е било домашно, има кожена каишка и вързана мартеничка. Страхливо е. Мисля, че е мъжко. Знаете ли някой от пловдивските ви колеги/фенове да има загубено куче? Не мога да го хвана, но няколко човека се опитваме да му оставяме храна. Настанил се е при малката глутница бездомници, които обитават изоставен строителен терен. Не е младо куче и има бяло петно на гърдите.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#9958 Потребителят е офлайн   Dara11 Икона

Публикувано: 09 March 2011 - 11:46 PM

Здравейте, нашата Дара е на 1 годинка и 1 месец и в момента си сменя козината. Ситуацията е трагична, след нея трябва да се ходи с прахосмукачка :ab_041: ... но въпросът ми е, защо козината и вече не е нагоре, ами е прилепнала по тялото и. Възможно ли е това да е причинено от факта, че в апартамента се подържа много висока температура? Благодаря предварително :)

#9959 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 05:32 PM

Здравей, Dara11!
Прахосмукачката е неизбежно в ръцете на всеки шпиц-стопанин в период на космопад - от това няма спасение.
:ab_041:
За връзката между високата температура в отопляваното жилище и падането на козината - ами казват, че влияело върху режима на смяната на козината, но така или иначе животинките се приспособяват някак, а и няма какво да се направи по въпроса ... :wb_052:

За слягането на козината - съвсем нормално е в период на линеене. Първо обикновено пада подкосъма - това са тънките косъмчета, които летят из цялата къща и се завират навсякъде. След като те опадат - няма кой да поддържа козината бухнала и тя прилепва към тялото, като при това също започва да пада - това са по-дългите и по-твърди косми. През това време расте новия подкосъм и след като всичко приключи кученцето е пак пухкаво! :af_089:

Поне при нас такава е схемата за смяна на козината, но тази схема е доста различна при всеки шпиц, така че ти предстои да разбереш как ще е при твоята Дара. Съветвам те да я сресваш редовно през този период, за да падат мъртвите косми и да не се заплитат, а и така по-малко остават да летят из къщата.
Ако имаш възможност - вземи й някоя добавка за козинката, полезно е през този период. Аз давам на Линда Петнил, но има и други варианти - можеш да си избереш.

Поздрави!

#9960 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 09:49 AM

Здравейте, мили момичета с прекрасни кучета!
Надявам се да ме помните и много бих желала де ме приемете отново при вас :ob_173:
Вече си имаме нов член на семейството: PALOTAI-PILLAGO KEVIN, Papillon. Спряхме се на тази порода, защото за нас си решихме, че е колкото различна, толкова и близка до Шпиц-a. В Дог.бг няма група за Papillon и понеже не исках да си пиша сама пред-пролетно "цъфнах" при вас:D
А пък и вие си ме знаете ...А с останалите ще се запознаем ... Надявам се :friends:
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#9961 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 10:35 AM

Еееееееее,много се радвам,че се решихте! Да Ви е жив и здрав дъъъъълги години! С нетърпение чакам снимчици!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9962 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 07:21 PM

Благодаря :va_010:
След като цяла година се мъчихме без животинка в къщи... Не съм и предполагала, че толкова ще се радвам на напишкано и наакано :dog: А бе друго си е да има кученце :D
Ще се опитам да кача и снимки :fk_152:
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#9963 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 March 2011 - 10:26 PM

Честито и от нас с Рони,много да ви радваКачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9964 Потребителят е офлайн   Cvetenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 May 2011 - 02:00 PM

Здравейте. Кучето ми вчера роди 4 малки сладурчета, но от тогава не мога да я доближа или да я накарам да "си свърши работата" /до тоалетна/. Като й оставя купичка с харан пред нея-също после не мога да си я взема, постоянно ръмжи, дава признаци, че иска да охапи, ако някой иска да се приближи към нея/малките. Какъв съвет бихте ми дали да си успокоя женската, така, че да мога да я доближавам, галя, спокойно да я храня и спокойно да отива до тоалетна без да се страхува? От вчера не е ходила до тоалетна и ме притеснява малко.... :dh_188:

п.с. кучето ми е среден шпиц.

#9965 Потребителят е офлайн   Lizankata Икона

Публикувано: 01 July 2011 - 08:25 PM

Zdraveite az sam nova vav foruma ! Ot 6-et meseca imam prekrasem Nemski Shpic , no iskam da spodelq sas vas , imam golqm problem , tq e mnogo strahliva i nemoga da q izvejdam na razhodka , strahuva se i ot sqnkata si ,Neznam dali e vremenen period, prez koito minava , poneje tq mi e parvoto kuchence ...Molq , ako nqkoi moje da mi dade savet da mi pishe !!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9966 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2011 - 07:33 PM

Здравейте приятели. Най-накрая и аз се сдобих с един красавец. Купих го, като ме увериха, че е мини шпиц, но ми се струва, че ме подведоха. Сега е на 6 м. тежи 5 кг. и е висок 30 см. Другото което ме притеснява е че никак не е рошав, а точно обратното. Понеже не съм много в час за породата искам да попитам след колко месеца започва да се оформя гривата и опашката и нормални ли са теглото и размера му за тази възраст. При първа възможност ще кача и снимка. Благодаря ви предварително!

#9967 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 02:01 AM

Кученцето е доста тежко и високо за мини шпиц. То ще расте и ще наддава още. Колкото и да им опада козината, те пак са си мно-о-о-о-го пухкави в сравнение с останалите породи. А дали прилича на среден шпиц......
User's Signature

Качена снимка

#9968 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2011 - 12:29 PM

Здравейте! Благодаря много за отговора. И аз си мисля, че най - вероятно е среден шпиц. По всичко прилича на такъв. Само ми се струва, че ушите му са малко по- големи. Иначе е чисто бял, с остра муцунка. Пак си е пухкав, опашката я държи на гърба, но липсва тази грива и голямата рунтава опашка. Затова попитах по- късно ли се получава или трябва да си е така още от малък. В момента се опитвам да му кача снимките още от малък до сега , но нещо не се справям. Надявам се да успея. Тогава ще добиете представа за какво става въпрос. Макар, че си ми е голям сладур независимо какъв ще излезе. И е толкова луд даже се налага да го връзвам за да мога да го снимам.

#9969 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 22 August 2011 - 06:30 PM

Здравей pufy описанието, което даваш на твоето кученце много напомня на моето. Моя дивеч е взет за среден шпиц и е на 7 месеца, държи опашката на гърба, но не като шпиц, а по скоро като хъски. Качвам снимка за да кажете Вие дали наистина си приличат :)
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#9970 Потребителят е офлайн   Ayya Икона

Публикувано: 25 August 2011 - 11:41 PM

Здравейте. Имам един въпрос- моето кученце прави каквото си иска-ходи по нужда, където си поиска. Наказвам я затворена в банята за 10 мин. , но резултатък понякога е същия. Като кажа на всички, че е женска и казват : " Оо, много пелени ще трябват ! ". Какво ще рече това-че по-трудно се учи ? Може ли някакъв съвет ? Благодаря ви предварително много ! Да ви радват дълго вашите кученца !

#9971 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 10:01 PM

Здравей, Ayya!
Честито кученце, да ти е живо и здраво и да те радва дълги години!
За хигиенните навици - всички минават през този период, няма спасение.:dh_188:
Затварянето в банята, шляпане с вестник и всякакви там "натърквания на муцунката" в пишо/ако, каквито съвети можеш да чуеш, не носят успех.

Има доста писано тук във форума, едва ли може да се измисли нещо ново - съветвам те да прочетеш и да се ориентираш как да действаш.
Хигиенни навици - обучение
Как да науча кученцето си да ходи по нужда на памперс
Има и още доста теми по въпроса със споделен опит, но общо взето - търпение му е "майката", ще се научи, но си трябва време...

Моята хубостница като малка ме докарваше до рев с нон-стоп локви и "тортички" на най-безумни места в къщи:ud_009:, но след това се научи много бързо да върши всичко навън, а накрая се стигна до там, че вече не иска даже да пишка в двора - иска навън, зад оградата, такава ми е "чистница".:ab_041:

Успех с обучението!
:ae_085:

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема