Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9972 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 28 August 2011 - 01:57 AM

Може ли някой да ми каже до каква възраст расте (на ръст) средния шпиц? Шейн е почти на 8 месеца и е висок около 37-38см. и тежи 8кг. а в стандарта пише "Ръст при холката: СРЕДЕН ШПИЦ: 34 см. +/- 4 см."
Та ми е интересно дали ще си расте до първата година или е към края си? Ако дръпне още малко ще отметнем още една категория, по която сме извън стандарта на породата... ама нищо - на мен би ми харесало да е по-едър :ab_041:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#9973 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 12:03 PM

Здравей ultima. Моят красавец е нещо подобно на твоя само където е малко по-рошав. Иначе има същите уши. Дано поне да е шпиц независимо какъв. Нямаше ме около две седмици и като се върнах ми направи впечатление, че козината му е пораснала. Започнал е да оформя гривичка и отдолу на коромчети има доста повече козина. Дано наистина да заприлича на шпиц. Хайде поздрави на всички шпицчета. :smile:

#9974 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 12:26 PM

Здравейте приятели,
Най- накрая успях да кача снимките на моя сладур от малък до сега. Надявам се силно някой от вас да ми каже има ли нещо общо с шпиц или не. Благодаря!Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9975 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 07:38 PM

Здравей pufy! Кученцето Ви както и моето не е перфектния представител на породата. Може да е кръстоска с шпиц, може и да е плод на някой кривнал и залежал се рецисивен алел, който не се проявява при родословните животни. В общи линии като нямаме родословия на кученцата всичко е възможно. Интересно ми е от къде сте и от къде го взехте, защото приликата с моя е наистина поразителна и се чудя дали е възможно да са роднини :ab_041: ? Дори кученцето да не се окаже истински шпиц - гледайте си го и го обичайте - в крайна сметка породата не е толкова важна. Аз моя не бих го заменила и за най-добрия представител на породата! Както и да изглежда обира усмивки и комплименти в парковете, а и много любов вкъщи (а това е най важното).
Ровейки из чичо GOOGLE намерих този куч с който си приличаме по уши (големина) и опашка
Качена снимка
Иначе ето малко скорошни снимки на Шейн :wub:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#9976 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2011 - 06:36 PM

Здравей ultima,
Аз съм от Казанлък, а кучето купих от уж развъдник в Стара Загора. Не ме притеснява,че Чъки не е чист шпиц, но ме е яд за това , че подлъгват хората. Бройх за него 500 лв. с убеждението, че е мини шпиц. А аз исках точно такъв, защото имам малко дете и го купих заради нея. Но няма значение, той си ми е такъв красавец и е толкова привързан към нас. Само където е доста агресивен към останалите хора и животни и постоянно лае.

#9977 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2011 - 11:59 PM

Показване на мнениетоpufy, в 06 September 2011 - 06:36 PM, написа:

Здравей ultima,
Аз съм от Казанлък, а кучето купих от уж развъдник в Стара Загора. Не ме притеснява,че Чъки не е чист шпиц, но ме е яд за това , че подлъгват хората. Бройх за него 500 лв. с убеждението, че е мини шпиц. А аз исках точно такъв, защото имам малко дете и го купих заради нея. Но няма значение, той си ми е такъв красавец и е толкова привързан към нас. Само където е доста агресивен към останалите хора и животни и постоянно лае.

Аз моя го взех от Панагюрище така че явно не са рода. Факта че двете кучета си приличат може само да говори че са шпицове, при които са се проявили фенотипно гени, които явно не трябва да излизат (така е защото не са развъждани както трябва). Казвам това, защото според моя макар и скромен опит няма как 2 мелеза да си приличат до такава степен (заради карамбола от гени), а и се съмнявам в случайността просто да са мелези на шпиц с едно и също нещо. А факта, че са Ви го продали за малък шпиц не ме изненадва - много хора от форума са закупили среден шпиц за малък, така че това явно е една от редовните лъжи.
Качвайте снимки на Чъки, защото аз лично много бих се радвала да видя как ще се развива :ab_041:
User's Signature

#9978 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2011 - 08:13 AM

Най- вероятно наистина е така. Ще качвам снимки и очаквам същото и от Вас. Да видим какво ще излезе от нашите полубратя. :smile:

#9979 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 07:10 PM

Здравейте приятели. Качвам снимки на Чъки направени днес. Моля ви, нека все пак някой да ми отговори каква порода е моя красавец. Прикачена снимка
Виждам,че си ми е хубавец, но все пак искам да знам какво да очаквам в развитието му. Роден е на 15 март 2011 г. Поне така ми каза човека от когото го купих. Ако някой има такова куче като него но по-голямо на възраст ще съм много благодарна да качите снимки за да го видя. Преди малко ходих да гледам едно кученце, което е среден шпиц, но няма нищо общо с моя Чъки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9980 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 01:16 PM

Здравейте ultima. Качвам няколко снимки на Чъки от вчера. Качете и вие някой на вашия сладур. Много ще се радвам да видя колко е пораснал и как изглежда. Хайде поздрави!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9981 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 03:59 PM

Здравейте pufy :smile:
качвам две скорошни снимки на Шанчо, за да го видите :ab_041:
Качена снимка
Качена снимка
иначе ако имате желание можете да качвате снимки на вашия сладур в галерията на подфорума за стандартен шпиц, където съм качвала доста снимки на Шейн и има и много такива на другите участници. В общи линии е едно голямо шпиц разноообразие :af_089:
Много се радвам, че качвате снимки, за да го виждам как се развива! Поздрави! :ba_025:
User's Signature

#9982 Потребителят е офлайн   Puhche Икона

Публикувано: 04 October 2011 - 06:52 AM

Здравейте, имам среден немски шпиц, който още е мъничък на 2 месеца, а ми се иска да му взема мека транспортна чанта в която да му е удобно и като порасне, но не мога да преценя колко да е голяма. Някой взимал ли е такава на неговият шпиц? Дали можете да ме посъветвате за големината и марка евентуално? Благодаря:)

#9983 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2011 - 10:04 AM

Здравей, Puhche!
Не се наемам да ти давам съвет за мека транспортна чанта, защото нямам такава, но по принцип би трябвало да се ориентираш по размера и теглото на кученцето ти в зряла възраст, което едва ли от сега би могло да се каже колко ще бъде.
На времето взех за моята хубостница транпортна клетка, а тя взе, че израсна "бащичко" - бая едра мома, та сега клетката и е "тясна в раменете". :ab_041:

Не ми се налага да ползвам транспортни чанти - тя си ходи сама до мен, последно я возихме във влака и беше атракцията на вагона. :af_089:

По стандарт средния шпиц е с височина от 30 до 38см и тегло, отговарящо на размера - на практика от 5-6 до към 10-11 кг.

ТУК има различни модели транспортни чанти, можеш да разгледаш и да се ориентираш.

Поздрави на дребосъка! :smile:

#9984 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2011 - 10:23 AM

Здравей Puhche в момента продавам клетката на моя среден шпиц, която така и така не ползвах.

Показване на мнениетоultima, в 14 September 2011 - 07:17 PM, написа:

Продавам: МЕТАЛНА КЛЕТКА СГЪВАЕМА DOG COTTAGE - не е използвана!!! - 65лв. за контакт skype: charly-kris
Размери: 61х44х50
Цвят черен - прахово боядисване.
Възможност за отваряне отпред и отстрани.
Лесна за монтаж и демонтаж без нужда от инструменти
Лесно се почиства
Устойчива на корозия
След сгъване е плоска и заема малко място
Подходяща за кучета от малки породи
Качена снимка
Качена снимка

към клетката подарявам две метални купички от 250ml на МИАЗОО

Качена снимка

Средният шпиц е куче, което много лесно може да се научи да мирува в кола и друг транспорт и тогава няма нужда от клетка, поне така стана с моя и се оказа, че клетката е само хвърлени пари на вятъра. С него пътуваме доста и това лято обиколихме България без клетка, та и ние както каза rimela бяхме атракция по влаковете. Транспортна чанта за тази порода не ти препоръчвам, защото въпреки, че не са едри шпицовете не са и чихуахуа и в един момент можеш да се окажеш с 13кг. чанта в едната ръка. Всичко е въпрос на лична преценка. Иначе нашата клетка е взета от Зоомагазин Моя Зона
User's Signature

#9985 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 01:16 AM

Здравейте ! Искам да ви попитам нещо, което не намерих по другите теми, но сигурно е писано някъде. Та, моя шпиц е на 4 месеца и съответно си е с бебешката козина. Но напоследък забелязвам, че се скуби много. По принцип той е бял и има съвсем малко кремаво на ушите. Но тези дни го забелязах, че започва да му избива кремаво и по врата и има едно петно на гърба. Та въпроса ми е след като смени козината ще си остане ли пак бял или тези кремави петна ще си останат или може би ще станат повече :)
Ето го и него :)
Прикачена снимка
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#9986 Потребителят е офлайн   Puhche Икона

Публикувано: 06 October 2011 - 06:32 AM

Ами мисля че варианта с клетката няма да свърши работа, аз по скоро исках нещо с което ако се наложи да го пренасям в градският транспорт, тъй като нямам кола, затова се ориентирах към чантите. Засега ще му взема по мъничка , а пък като порасне ще го мислим пак :) Благодаря за отговорите и поздрави на всички сладки пухчета :)))

#9987 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 12:11 PM

Показване на мнениетоanelka_, в 05 October 2011 - 04:16 PM, написа:

Здравейте ! Искам да ви попитам нещо, ..........

Здравей!!! Много е сладък мъника!!!:wub: Най-вероятно ще се увеличава кремавото. Сега му е времето да му пада бебешката козина и да се появява постоянната ( силно казано, ма така е прието). Кученцето е доста едричко, така че не е малък шпиц, но колко голям ще стане..... само той си знае. Няма значение какъв ще стане , той си е твоето бебече и ще си го обичаш сякак...:dog:
Може би правилно си се ориентирала къде да пишеш, като порода !!!!:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#9988 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 05:27 PM

О, абсолютно никакво значение няма колко голям ще стане, аз вече го обичам страшно много и сме постоянно заедно :wub: Просто не очаквах, че може да си смени цвета, но ще го видим какъв ще стане. А пък и ако стане на кремави петна много ще ме радва, някакси ще е по - уникален :af_089:
Ето още една негова снимка :)

Прикачена снимка
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#9989 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 11:01 AM

Здравей, Анелка. И моят хубавец беше чисто бял със съвсем малки проблясъци на кремаво. Сега вече е на 7 м. , порасна му новата козина и кремавото се увеличи особенно на гърба. Но това ги прави още по- красиви. Иначе кученцето е голям сладур. :smile:

#9990 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 11:13 AM

:smile:1

#9991 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 11:15 AM

Здравейте приятели. Искам да споделя с вас нещо, което ме притеснява при моя господинчо. Доста е агресивен както към хора така и към животни , особено към вторите. Постоянно лае и вдига целия квартал. Не смея да го пусна без повод, защото не знам какво ще направи. Някой от вас имал ли и подобен проблем и как го е решил? Като се замисля той е само на 7 м. и може там да е проблема, защото е още малък. Незнам. Много ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет.

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни