ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 26 December 2007 - 11:44 PM
Някои хора, за мен това са предимно по - млади "стопани", избиват усещането си за собствената си незначимост с някое куче, което обикновено е едро, обикновено е агресивно и никой не се е занимавал с неговото възпитание.
Да, кучетата, като децата трябва да се възпитават.
Това е част от задължението на един съвременен гражданин на света.
На всеки стопанин на куче.
Голяма част обаче са хора, които ..ах..как да ги обрисувам най- точно..
Ами хора, които считат обезпаразитяването, ветеринарния контрол, воденето на повод и тн.и т.н.за излишен лукс, за лигавщина, за нещо, което не ги засяга и вълнува.
Такива хора хранят кучето си всеки ден подхвърляйки му хапки от масата, изпразвайки остатъците от човешката храна пълна със сол и подправки в някакво си съдче, чудейки се защо кучето им се разсипва да пърди ( сори за израза).
Такива хора най- често не купуват повод и нашийник.
Те просто излизат с кучето си навън като че ли водят дете, а не животно в човешкото общество.
Често дори и тоя труд не си правят, ами просто отварят вратата на "нашто куче" да си маа гащи, свободно като 4 крака волна птица из кварталите..
..
Тия дни преди Коледа се втрещих от откровението на моя колежка.
Тя имала две кучета прибрани от улицата, майка й също имала две.
Сподели, че едното й куче избягало и тя се тревожела за него.
Останах с отворена уста, когато научих, че тя НЕ ГИ РАЗХОЖДА на повод, а просто си ги пускала да си се разхождат де им видят очите..
И избягалото й куче не е кастрирано.
Разбира се, опитах да говоря с нея по тези въпроси, човешки, спокойно, но тя като врякна..
Просто..не ми се говори, римела..
Не ми се говори..
Публикувано: 27 December 2007 - 12:05 AM
Не ми се ще да се намъчняваме..
Сега ще погледна за някоя снимка на Волфата, който докато ви пиша това тук се изправи на два крака, протегна лапки, положи ги на лявото ми рамо и типично по шпицешки ми се усмихна..
Исками се да ви оставя с усмивка.
:blink:
Публикувано: 27 December 2007 - 12:35 AM
Няколко години наред, още преди да вземем Линда, ходихме на почивка в Родопите, с нас беше едно кученце - Лиза, порода - неизвестна. Весело, мило, дружелюбно, игриво... Имаше си всичко, което му трябва на едно кученце, освен ... читави стопани. Отглеждаха го на двора, на верига - не го пускаха да тича, защото тъпчело лехите с магданоз! За ветеринар въобще не ставаше дума - бабата-стопанка простодушно обясняваще, че кученцата, които взимала, все умирали... Та неваксинираната Лиза се разболя от паравироза, докато бяхме заедно на Родопите - скри се под моето легло и там повръщаше - умираше, цяла нощ! Най-близкия вет беше в Доспат, трябваше да чакаме до сутринта. Оттогава настръхвам, когато чуя тези звуци... Е, Лиза тогава оздравя - ние я спасихме, карахме я с колата всеки ден до Доспат за инжекции, оцеля... за да се върне на веригата!
Преди няколко дни разбрах, че вече я няма - умряла е пак там, на веригата, сутринта са я намерили...Тези седмици през четирите лета, когато бяхме заедно, бяха единствените в живота й, когато някой и обръщаше внимание - играеше си с нея, даваше й да хапне нещо вкусничко, галеше я, а тя можеше да тича на воля... Не знам дали да ми е мъчно, че я няма, или да се радвам, че се е оттървала!
Това е историята на Лиза.
Гушнете вашите кученца, погалете ги, порадвайте им се - те го заслужават!
Това е една снимка от едно щастливо лято. Лиза почти не се вижда, защото е черна - тя си беше незабележима цял живот!
Публикувано: 27 December 2007 - 12:44 AM
Тази истинска история, наред с една друга, която четох вчера във форума"Бездом" за едно друго куче Рижко са като финалните акорди на някакво мрачно, тъжно настроение..
За нещастие лошотията е повече от добротата..
Безсърдечието, равнодушието повече от състрадателността..
В навечерието на Новата 2008 година си пожелавам тези, които имат добри, човешки души да съумеят да се съхранят въпреки всичко, защото света, ние хората, те животните имат нужда от вас..
Публикувано: 27 December 2007 - 01:04 AM
Публикувано: 27 December 2007 - 01:19 PM
Публикувано: 27 December 2007 - 04:22 PM
( тези снимки ги има в темата ни).
Весели празници! :blink:
http://www.snimka.bg...?album_id=35030
Публикувано: 27 December 2007 - 04:47 PM
Маги не си могла да прикачиш снимката самичка по една основна причина - снимката е била във формат bmp!
Форума приеми фотографии, които са в следните формати:
Позволени файлови типове: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip.
За да пусна твоята снимка тук я конвертирах чрез IrfanView
в jpg и в същото време я смалих до 600 КВ
( за да е удобна за гледане).
;)
Публикувано: 27 December 2007 - 04:59 PM
Цитат
Маги не си могла да прикачиш снимката самичка по една основна причина - снимката е била във формат bmp!
Форума приеми фотографии, които са в следните формати:
Позволени файлови типове: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip.
За да пусна твоята снимка тук я конвертирах чрез IrfanView
в jpg и в същото време я смалих до 600 КВ
( за да е удобна за гледане).
;)
Дури много хубав колаж си направила на Лъки.Браво! :->) :OK: :palec:
Публикувано: 27 December 2007 - 07:05 PM
Цитат
;)
Опс извинете ме. :mazohist: Браво magi1999.Много е хубав колажа.А Дури аз съм сигурна че и ти би се справила и би направила един много готин колаж.Затова не си поправих предния пост.Той ще бъде за това което ти сътвориш защото знам че ще е хубаво и твоето произведение.
В Плевен хората доста избързват и още от сега гърмат.Всяка вечер ту от един ту от другия прозорец брат ми наднича и гледа зарята.На мен вече ми писна. ;D
Имам един въпрос-на Нова Година ще сме на ресторант.Ако Ричи остане сам вкъщи възможно ли е да се стресира от многото гърмежи или няма да има проблеми.
Публикувано: 27 December 2007 - 07:08 PM
Цитат
Ми ние сме добре да чукна на дърво.Ричко малко се е запекъл ама ще му дам малко прясно млекце и ще се оправи.Линда се е разтроила Ричко се е запекъл ;D Надявам се от млякото да се оправи.
Публикувано: 27 December 2007 - 10:07 PM
Днес Линда, явно подразбрала какво и се готви, ме сюрпризира с "перфектно изпълнение", достойно за илюстрация към учебник за ветеринарния техникум! :palec: И, разбира се, с нови глезотии - реши, че няма да яде гранулки. Боже, какъв спектакъл изигра! Подуши ги с вид на величайша погнуса, извърна глава, погледна ме с болка в очите: "Нима трябва да ям тази гадост?!". След настойчива покана, с физиономия на света мъченица, лапна една от ръката ми и веднага я изплю, после хукна към купичката с вода да си изплакне устата. :blink: Истинска актриса! Затворих вратата и я оставих насаме с паничката, след секунди се чу енергично хрупане, а след минута купичката беше празна! Как не успях да я снимам, за да ви я покажа! Готова е за Холивуд! ;D