Здравейте и от нас с Линда!
Радвам се на хубавите снимки на Рони в пролетната градина - явно в Пловдив сте по-напред, при нас на вилата пъпките на дърветата още не са се разтворили, а Линда успя да се отъркаля в новоразсадените ми иглики - та не знам кога ще цъфнат...
Меги, жалко е, че ти "мина котка" тоя път, но не се отчайвай! Убедена съм, че ако успееш да неутрализираш първоначалната съпротива и донесеш коте в къщи - скоро домашните ти ще се бият кой пръв да го докопа, за да го гали, а писанчето да му мърка!
Ками, посмях се от сърце на номера, дето ти го е спретнал Рорката!

Нали помниш, че нещо подобно ми сервира и моята хубостница, когато се срещнахме случайно с теб и Роро в Борисовата? Само че Линда се шльопна в коритото на чешмата (със запушен канал) и излезе оттам ... черен шпиц с интересен аромат! Докато я прибера до къщи хората се дърпаха и ни даваха път!

А това езерце ми е кошмар - просто чета в очите й желание да се бухне там и винаги, като минаваме или е на повод, или я строявам до мен да марширува "редом", че я съм се разсеяла за момент - я е скочила вътре, голям мерак й е! Тя е свикнала да си скача в басеинчета на фонтаните в нашия парк "Оборище", ама там водата е чиста...
За балсама - не съм пробвала, само съм чувала, че помага при ресане на сплъстена козина, но по-добре да не се стига до там. Миналата година около линеенето козинката на Линда беше станала ... ужас, цялата на фитили, гребен не влизаше, гонех я и я скубех, докато я реша, тя бягаше - мъка!

Сега й слагам редовно балсам, а докото сменяше козината я разресвах често с гребена, та нямах такива проблеми тоя път.
Та съвет от мен - опитай с балсам и гребен, преди да е станало по-зле.
marapeplia6ka, в Apr 5 2009, 03:44 PM, написа:
Момичета коя ще ми каже разликата между японски и немски шпиц? Поне от картинките в нета не видях такава.....
И аз съм си задавала този въпрос - много си приличат наистина, но има и разлики в стандартите им. А най-интересната разлика по стандарт е, че за "японците" е недопустимо да бъдат шумни - това се води недостатък. А нашите "немци" могат да си лаят, колкото им душа иска - допустимо е.
Моята поне си се ползва от това - мълчи, мълчи, пък реши ли да се изкаже - трудно можеш да й вземеш думата! Нали е и момиченце - бърборана, стой, та слушай джафкане! Определено не е "японка"!
Целувки на всички!