ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 07 April 2009 - 05:45 PM
На 16 с нощния влак пътуваме и на 17 сутринта ще сме в София.Малко се притеснявам как ще изкара Тоби във влака, но ще устискаме някакси.
Ако искате ще направим една среща. Ще имам малко препядствия защото ще съм в Драгичево на селската къща на майка му на моя мъж. Как е с транспорта в София с кучета.....7 килограмови?
Публикувано: 08 April 2009 - 08:51 AM
като чета премеждията на кучовците ви много се забавлявам,аз не мога да се похваля с такива,рони е на фаза подушване,после го припекава и толкова,слава богу няма въргаляне.
а, на водата също не е фен,като види вода с по голям размер от локва свива ушите и бяга,ние вся година почиваме на яз.батак,но водата е гледаме от далеч

хайде лек и усмихнат ден от нас

Публикувано: 09 April 2009 - 02:54 PM
Публикувано: 10 April 2009 - 11:17 AM
Lincheto, в Apr 7 2009, 03:45 PM, написа:
Не сме се возоли с Роро по градския транспорт,но една баба с едно малко кученце(нещо като болонка) ми каза че са я свалили от рейса ,защото някакви нейни наборки се развикали.Общо взето каза че си е до шофьор и накрая видях че си носи едно голямо яке,за което обясни че крие кучето там

Май имаше някакъв закон за кучетата,ако не се бъркам - някой по вещ да каже!
Мишка, Рокси е много сладинко пухче

Много ми е мъчно за една сладурка шпиц,която е вече на 4-5 месеца и още седи в аквариума на магазина,който посещаваме често с моя мишо, толкова много ми се иска да я махна от там като я видях последния път как жално ни гледаше.И на нея и се тичка и й се играе ама това е положението

Взех балсам за косматото ми дете и сега сме ОК.
Напоследък (от 3-4 дни) забелязвам нещо,което никак не ми харесва-Роро търчи и лае доста зло скитниците,които спят по пейките на Борисовата градина или си седят на полянките спокойно.Тича лаейки и към лежащите обикновени хора ,но като ги види че са си най-нормални им се радва.Незнам как подушва кой е нормален човек и кой клошар,но това ме притеснява.Връзвам го на пейката,но той продължава да гледа и лае към въпросния който си е набелязал.Дайте някакво предложение ако сте имали подобни случки ?! Или поне как да го поправя ?
Хубав ден от нас и целувки!
Публикувано: 11 April 2009 - 01:52 PM
Lincheto, в Apr 7 2009, 03:45 PM, написа:
Забраниха в София пътуването с куче в градския транспорт - Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община - чл.13, т.8. Глупост е, според мен, да е така безусловно, ама това е положението! Не мисля и да пробвам - не обичам скандали в автобусите...

kamkata, в Apr 10 2009, 11:17 AM, написа:
....
Ками, и аз имах подобен проблем с Линда, даже и сега го прави понякога, но много рядко - лае по случайно срещнати хора, които с нещо й се струват "подозрителни". Може би подушва миризма, която не й харесва - знам ли? Ами получаваше си по една сериозна караница всеки път, когато го прави! Добре действа при нас, ако издебна момента ПРЕДИ да се е разлаяла (по щръкналите уши я познавам какво е намислила!) и кажа НЕ, отвлека вниманието й с нещо, накарам я да седне и предложа наградка за послушание или извадя топката... Вече рядко се впечатлява от хора или нещо друго по улиците и в парка - не знам дали аз съм я възпитала или просто порасна момичето...

Да ви разкажа да се посмеете - вчера се наложи да подложа Линда на тест за послушание, без да го искам! Слизаме с нея в двора за "пиш" преди лягане в "доба полунощна", естествено не е на повод - двора е ограден, стълбището - заключено, оправям се някак с нея, ако реши да тръгне на нощен лов на насекоми в тревата или на имагенерни котки, при това я викам шепнешком, че хората спят. Е да, ама вчера за беля точно в този момент спря тока в целия квартал - авария! Изведнъж - тъмно като в рог, прозорци не светят, стълбището - тъмно! Настръхнаха ми косите като си представих как ще я гоня, ако реши да играем на криеница - добре поне е бяла, та нещо виждах, ама ...
Е, оказа се, че май и тя разбра, че нещо не е наред, бързо "пиш" и се присламчи бързичко при мен за по-сигурно, та се прибрахме пипнешком по стълбите, в пълен мрак измихме лапи, а накрая Линда се гушна в мен - май усети, че е страшно да си сам в неизвестното.
Посмях се, като си спомних как ме е карала да викам подире й и да я гоня... Ама види ли зор - оп, гуш на сигурно, че и един език ми тегли!

Поздрави на всички!

И си носете вечер фенерче - за всеки случай, съвет от препатила!

ПП Още малко смях - в парка Линда подуши катеричка на едно дърво! Е това се казва ентусиазъм - тръгна да скача и да се опитва да се покатери по дървото!

Публикувано: 11 April 2009 - 07:41 PM
Сузи включвай се по често....не че и аз съм толкова редовна но.....

Целувки на всички кучовци от мен и Тоби .

Публикувано: 12 April 2009 - 11:42 AM

Много са ни хубави кученцата,ей .... Сузи е като ангелче

Публикувано: 13 April 2009 - 07:48 PM

Как сте момичета?
Ние с Рори сме перфектно за сега

Събота и неделя се правих на кучешки фризьор,но с 2-те болонки на баща ми.Честно казано се радвам че Роро не трябва да се стриже,защото полудях малко

rimela, в Apr 11 2009, 11:52 AM, написа:
И аз така действам.Имаме много малък успех!
Една жена,може би на шега или истина(не разбрах) каза :
-Спокойно след 5-тата година се оправят!

Megian, в Apr 12 2009, 09:42 AM, написа:
Мерси!
Поздрави ,целувки и гушки !
Публикувано: 14 April 2009 - 01:10 PM
При нас любимия размер е този:

Впрочем това беше до сега!
За лятото Линда получи обещания, че ще хапва пастърва на закуска, на обед и на вечеря! Аз тайничко й пошушнах да не вярва много, че те рибарите обичат да послъгват...

Ама като няма риба, има пък

Публикувано: 15 April 2009 - 07:44 AM
Целувки на всички.
До скоро мили ми.
Публикувано: 18 April 2009 - 09:49 AM
marapeplia6ka-Момчето е страхотно мече само за мачкане и цункане!Късметлии сте че не прави бели, аз не можех да се похваля със същото когато моя Роро беше малък

Въпреки че не се отнася за всички кутрета,сега например приятеля ми трябва да купи нова холна врата ,защото шарпеиката му й видя сметката

Пожелавам ви хубав празник от нас !
Публикувано: 18 April 2009 - 06:42 PM

Публикувано: 18 April 2009 - 10:53 PM
marapeplia6ka, Айси е страхотен сладур, да ви е жив и здрав и все така послушен! Пускай снимки да му се радваме как расте и разказвай за него, чета и гледам с удоволствие!

Ками, поздрави на Рорката!

Меги, котанката е СТРАХОТНА - просто ти завиждам дружески! Сигурна съм, че след малко нервния може би период на запознанство с Тисата ще настъпи ерата на мирното съвместно съществуване. Е, сигурно ще има и по-драматични епизоди - кой знае? Аз си резервирам билетче за спектакъла "Изи намира скривалището със съкровищата на Тиса под възглавницата".

Целувки на всички и весел празник!

Публикувано: 19 April 2009 - 09:15 AM
меги,кога взехте мацата,много е готина и голям контраст имат с тисата:черно и бялооооооооооо

приятно изкарване на празниците !
Публикувано: 19 April 2009 - 01:27 PM