Уф, и аз да ви се оплача от малките си неволи, че няма къде другаде - а тук ще ме разберете!
Бяхме привечер с Линда в Борисовата градина, тя си поигра с една самоедка и сериозно огорчи един лабрадор, който така и не успя да я надбяга...
Вече си тръгвахме, когато изневиделица изскочи куче, явно домашно, от известна на всички "най-страшна" порода - тичаше към нас в луд галоп, т.е. към Линда, стопанин не се виждаше. Толкова бързо стана, че нямах време да реагирам, а и не знам какво разумно можех да направя? Вдигането на ръце понякога отключва агресия, дори ако липсва агресивен замисъл, а просто кучо иска да я подуши - знам ли? Впрочем така или иначе нямах време да я вдигна на ръце, докато кучето дойде, само успях да застана до нея, стиснах чантата като единствено оръжие и зачакахме...
Срещнаха се, подушиха се, Линда се уплаши, аз - също. Кучето се завъртя около мен, и аз - срам не срам - започнах да го кандардисвам да си ходи с най-милия глас, който можах да извадя. Кучето ме гледаше с любопитство, като не пропусна да изръмжи на Линда, а тя се скри зад гърба ми.
В този момент се появи келешът - стопанин, мина покрай нас и нагло се ухили, подхвърляйки през рамо:
- Дали ще се сбият?
Явно обаче кучето му беше по-умно от него, защото загуби интерес към нас и тръгна подире му.
Е, признавам си честно - в тоя момент съжалих, че не съм мъж, голям и силен! Е те тоя щях да го търкалям по полянката чак до езерото и обратно! Кротка женица съм, но беснея, като видя някой да се забавлява от страха ми, и то не за мен самата, а за кучето ми, което не може да се бие - и слава богу!
Та така...
Радвам се, че ви е харесала самоделната ми торта и репортажа от събитието - РД на моята хубостница.
Според една таблица за съответствията - четох я някъде в Интернет - 2 год. за куче отговаря на 24 год. човешка възраст. Ама днес моята "млада дама" бесня в парка като лудо тийни, та не знам...
Смешното беше, че спираше и ме поглеждаше, искайки разрешение, всеки път, преди да хукне нанякъде. Май че и дойде все пак малко поне акъла в главата - кой знае? Не бързам да се радвам...
Ками, и ние си имахме проблеми с т.нар. алергии - така и не разбрах от какво, как и защо. Линда имаше малко петно окапала козина на крачето, чешеше си като за последно по цялото тяло. Обявиха го за алергия от храна, защото кожните проби бяха отрицателни - ама към каква храна така и не стана ясно.
Изпи си две дози лекарство и отшумя всичко, само че не знам дали и кога ще се повтори ...
Дано се оправи бързо Рорката!
Поздрави на всички!