Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#8981 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2009 - 09:40 PM

Ние с Линда благодарим за поздравленията и хубавите пожелания! :va_010:
Днес се забавлявахме чудесно, макар че - малко ме е срам - май на гърба на Линда, съвсем ошашавихме бедното кученце. Но тя ме е душичка - всичко прости, а и си хапна чудесно накрая от тортата, сервирана й в паничката й, поигра си и с играчките. Накрая остана доволна от празненството и от разходката в парка.
Но малко ме гризе съвестта -не беше честно, но беше много забавно! Като ми остане време, че нещо сега съм на зор с бачкането - ще спретна едно клипче с всички снимки, да се посмеете...
:ab_041:
Показвам тук няколко авансово. За да ви е ясна ситуацията трябва да поясня - на Линда от малка й е ЗАБРАНЕНО да качва лапи и муцуна на тая масичка, както и да взима нещо от оттам, най-вече храна - тя си знае това и винаги спазва правилата. Е, кажете сега не сме ли гадни? :dh_188:
- тортата и подаръците:
Прикачена снимка Прикачена снимка
- добавяме изкушения, Линдичка се тревожи - да близне ли, да гризне ли? Я да го подуша тоя "дзвер" под опашката - поне за душене не ми се карат...
- колебание, питащ поглед - може ли?
- нетърпение - няма ли да сядаме вече на масата?
- отговор няма - не е забранено, значи е разрешено!
Правилното решетие - атака-а-а-а... Да започнем от "свещичките"!

Доволни от живота...
:zz_227: :zz_225: :af_089:

Поздрави на всички и целувки от рожденничката Линда!
:gb_023: :fc_026:

#8982 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 20 May 2009 - 10:12 PM

Честит Рожден Ден и от мен и Айс .Да е жива и здрава сладураната Линда ,много да те радва и да прави по-малко белички.. :))) Ако не се лъжа днес Рожден Ден има и Волфи на Дури-Да и е жив и здрав и той и всичко наи-хубаво. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#8983 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 10:46 AM

Eй ужасно съм впечатлена от празненството за Рожденният Ден на Линда. А тортичката всъщност от какво е? И цялата ли и позволихте да си хапне? А тя е такава неверотна сладурка, послушка. Браво!!! Да я нагушкате от мен.
User's Signature

Качена снимка

#8984 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 01:57 PM

Здравейте!
Днес като извеждах Франческа за пореден път едно от бездомните кучета около блока ни нападна супер настървено въпреки, че щом видя такова я вдигам веднага. Налита с голяма злоба дори и като я вдигна. Забелязах, че и няколко пъти налита на едно детенце и кучето му и слава Богу, че все има някой голям да му помогне. Обичам животните, но може да стане голяма беля покрай това куче... Съседката ми звъня на Еко равновесие, но резултат няма. От съседния блок даже бяха сложили отрова, за да разкарат глутницата, защото стават доста опасни, но резултата беше отровено домашно куче.... Много необмислен и нехуманен ход от тяхна страна и точно затова искам съвет какво да правя! Повечето кучета вкл. и най-агресивното не са кастрирани и ако не се вземат мерки ще стане ад! Моля ви дайте съвет как да постъпя или към кого да се обърна за съдействие!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8985 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 02:31 PM

Здравейте мацки! Аз мисля, че съм си взела заек, а не шпиц, защото не искаме суджук, а искаме ето това......

Качена снимка

ето как хапваме-не е нагласено ама така лапа, че няма удържане

Качена снимка

накрая след обилното похапване......

Качена снимка

#8986 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 10:48 PM

Шпиц - привет! :ae_085:

anizi, супер готини снимки на малкото шпицле, похапващо сладко ягодки! :ab_041:
Тя и моята хубостница би си ги хапнала, ама няма кой да й даде... :md_064: За това пък Линда набива яко домати, краставици, ябълки, умира за орехи! А миналото лято я хванах на "местопрестъплението" - пасеше къпини от храста, заедно с листата! :zz_228: :da_005:

jijafka, съчувствам ти за напълно за неприятностите с бездомните кучета. В София това си е сериозен проблем.
И нас ни гони веднъж една глутница - не минавам повече от там, просто имам възможност за избор, макар че знам, че това не е решение на проблема, но друго не мога да направя, за жалост.
Но пък кварталния ни уличен любимец е сладур и кротушко, грам внимание не обръща на минувачи и домашни кучета (как ли разбира, че не са му конкуренция?) Но пък "навлеци" - други улични - гони ги като диверсанти! Едни съседи го хранят, обезпаразитяват го и го лекуват при нужда, даже го водят на разходка в парка заедно с детенцето им! :smile:
Жалко, че остаря и, гледам, вече се появиха нови непознати кучета в махалата - не са агресивни за сега, ама знам ли нататък?

marapelia6ka, тортата е от нарязано на ситно бяло пилешко месо и варен ориз, "глазурата" - от кучешки пастет, а украсата - от гранулки и разни кучешки лакомства от зоомагазина. Линда още не я е доизяла, остана в хладилника малко и за утре.

Поздрави и целувки на всички!
:re_037: :rolleyes:

#8987 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 May 2009 - 11:25 PM

Здравейте. Не писах, защото не бях виждала кучето няколко дни. Днес го срещнах, подтичваше покрай една жена, натоварена с торби и се прибра с нея във входа. Ако това беше стопанката му, значи изненадващо се е възстановила и не беше на 80, а най-много на 60 години. Вече си мисля, че може да са ми разказали алабализми и кучето да е на някоя "мърда", дето я мързи да го разхожда. В такъв случай не зная какво да правя - не ми се вдигат подобно скандали в близост до работното ми място.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#8988 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 07:26 AM

Показване на мнениетоmargokk, в May 22 2009, 12:25 AM, написа:

В такъв случай не зная какво да правя - не ми се вдигат подобно скандали в близост до работното ми място.

Здравей, благодаря ти за интереса към този случай. Може би е редно просто да видим ще има ли някакво неприятно развитие за кученцето и тогава да търсим стопанката. Наистина има хора, за които кучето е само неприятно задължение уви.
Въпросът с бездомните кучета също е много наболял. И аз не знам какъв съвет да дам и коя е инстанцията, която наистина би отреагирала на подобен сигнал.

Момичета аз до скоро не смеех да давам на Айси друго освен гранулки и сварен ориз. Но вече му режа парченца ябълка и той ги яде с гояма охота. Казаха ми, че са полезни за него. Понякога му давам (и най-често така се учим на разни команди) малко от моето мезенце за виното. Кюфтенце, пържолка, суджуче. И тогава е много изпълнителен. Сяда, ляга, изправя се...много ми е умничък. И става все по голям и красив. вече ми тежи когато го нося на ръце. В събота ще го снимам и ще ви го покажа отново.
Хубав слънчев ден на всички.

пп и аз ще му направя такава тортичка за РД. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#8989 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 22 May 2009 - 08:07 AM

Здравейте,сладурки!
И аз съм много приятно впечатлена от Рождения Ден на Линдето.Много вълнуващо си е изкарала сладураната :af_089:!Римелка,толкова хубаво разказваш,че искам да напишеш цяяяяла книжка :ae_085: !
Анизи,малката Шанел е голяма скица ...въобще,тия бебоци са много готини и ме провокират да си взема още едно шпицле :ac_007: .
jijavka,тези кучовци около вас,отдавна ли са така нападателни?Да не би да има малки някоя кучица и затова да се държат така?Аз,на Екоравновесие нямам доверие.Чувала съм много неприятни неща за тях.Може би,трябва да се обърнеш към "Четири лапи" ...Не знам какво друго да те посъветвам. :zz_187:
Момичета,Изито беше набарала една купа с несчукани орехи и започна да играе билярд с тях из цялата къща,а Тисата ги е събрала и скрила :zz_031: ...после намерих черупки.Май си е гризкала тайно под леглото.Вече нямам идея кое, къде да прибирам.
За кученцето от Варна ....по-скоро,става въпрос за безхаберно отношение,но още много вода ще трябва да изтече,докато започне да действа ЗЗЖ в БГ ....
Хубав слънчев ден на всички и :gb_023: !

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#8990 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 May 2009 - 09:24 AM

привет на цялата шпичешка компания :af_089:
реших и аз да се включа като потърпевша за бездомните кучета който нападат ,миналато лято едно куче нападна рони и аз като джиджавка първата реякция ми беше да го вдигна на ръше и резултата беше три големи дупки на ръката ми,много се уплашихме двамата с рони,а колко кръв изтече да не ви разправям,ужас :ud_009:
аз потърсих помощ от организацията за бездомни кучета,който се отзоваха много бързо и в последствие разбрах,че същото куче е осиновено и сега си живее царски в близко село до пловдив и съм много доволна все пак и то душа носи :smile: сега да споделя и аз за кърлежите,ние също сме с пипетка на адвантикс и за сега да чукна на дърво не сме имали натрапници :rolleyes: но периодично го пудря с пудра тапилан,защото както знаете пипетките нямат репилентно действие и гадинките умират в момента в който се забият в кожата и за да не достигат до там си слагаме и пудра която е много хубава,препоръчвам ви е :af_089:
лек и усмихнат ден от нас на цялата компания
п.с. тортичката на линда изглежда много апетитна чак и на мен ми се прияжда :ab_041

ето ние как си прекарваме времето :af_089:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#8991 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 09:56 AM

Марея страхотни сте на тази снимка!!!
Тенкс за инфото за пудрата, още днес ще си купя и аз.
Целувки на всички сладурки.
User's Signature

Качена снимка

#8992 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 11:11 AM

Благодаря на всички за съчуствието!

Megian, повечето кучета са от доста време тук, но има една баба където ги събира и се увеличават с всеки изминал ден. Та, точно от тези "увеличения" изникват някои доста агресивни и са без малки. Направо е ужас! За капак имат и екзема и много се притеснявам нещо да не се лепне на мойта хубустница. Относно Еко равновесие и аз съм крайно възмутена от тях! Когато обясних за агресивното куче и как напада всеки разхождащ любимеца си и че дори и аз когато гушна Франи тръгва да напада и мен, тя съвсем спокойно ми каза "Ами не я вдигайте!". При въпрос от моя страна "А, какво? Да я оставя да я нахапе ли?", получих мълчание... НЯМАМ ДУМИ!!! Отговора относно ситуацията беше, че ще ги приберат да ги кастрират и ще ги върнат. А, за екземата...в общи линии излезе "Еми, оправяйте се".
Крайно възмутена съм!!!
Ето линк към темата, която направих по случая:
http://forum.dog.bg/...showtopic=25510
Може би, ако някой от вас също има такъв проблем информацията дадена там може да помогне!

Пожелавам на всички усмихнат и слънчев ден!

Целувки от мен и Франи!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8993 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 12:33 PM

Здравейте ма компанийката от нас!

Първо на Линда на много патерици ЧРД :ha_081: , ама нещо времето ми е кът и ми се насъбра малко в повече :rolleyes:

Сега отново да се оплача с Рори ОТНОВО имаме проблеми.Съмнения за невродермит или алергия и неспирно драскане на едното ухо. Прегледаха го ухото му е съвсем чисто, но той продължава.Слагах му капки за чистене на ухото пак нищо :sc_123: Жлезата му е ОК. Биха му инжекция,заради съмнения за алергията -нищо... :sb_186:
Сега днеска или утре трябва пак да отидем. Моля ви кажете нещо ако имате в предвид.
Той 1-во си дращи лявото ухо ,както и лявото око му е леко зачервено.Хапе си доста злобно задните крака по коленете и опашката също.Вече не го знам какво му става,жал ми е за животинката ми много.
Иначе си е игрив и луд както обикновено.

ПП Снимките ви са страшно мили на малките бели дебеланчета :fi_084:

Поздрави :if_147:
User's Signature

Качена снимка

#8994 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 08:33 PM

Здравейте момичета!
Чета постоянно това, което пишете но нямах време да отговоря!
Римелка - поздравления за прекрасния празник! Чак и мен ме изкуши с тази тортичка, и подаръците. Вземи ме моля ти се да съм ти домашен любимец, ще те слушам, обещавам! :smile:
Джиджафка, според мен каузата ти е почти обречена на неуспех. То с домашно куче като има проблем човек не може да се оправи, а какво остава за уличните. Зор му е на някой, че вие имате проблем с някакво куче. Вижте ги само какви са умници. Ще ги кастрират и ще ги върнат.Ама това, че ще им махнат нещо си по никакъв начин няма да спаси някого от ухапване. Важното е хората от държавната администрация да си усвояват паричките от фондовете и проектите, а пък народа - не е важен. Съжалявам за този негативизъм, но наистина мисля така. Зимата когато ни нахапа домашното куче, собствената му стопанка не се намеси, а по- късно разбрах, че е полицай, та какво може да се очаква от някакви хора на заплата.
Ани - страхотни сте. Пускай повече такива снимчици, за да ни разведряваш, а и да ви се радваме!

Хубава вечер на всички от мен и Аресито!
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#8995 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 10:19 PM

Уф, и аз да ви се оплача от малките си неволи, че няма къде другаде - а тук ще ме разберете!
Бяхме привечер с Линда в Борисовата градина, тя си поигра с една самоедка и сериозно огорчи един лабрадор, който така и не успя да я надбяга... :dog:
Вече си тръгвахме, когато изневиделица изскочи куче, явно домашно, от известна на всички "най-страшна" порода - тичаше към нас в луд галоп, т.е. към Линда, стопанин не се виждаше. Толкова бързо стана, че нямах време да реагирам, а и не знам какво разумно можех да направя? Вдигането на ръце понякога отключва агресия, дори ако липсва агресивен замисъл, а просто кучо иска да я подуши - знам ли? Впрочем така или иначе нямах време да я вдигна на ръце, докато кучето дойде, само успях да застана до нея, стиснах чантата като единствено оръжие и зачакахме...
Срещнаха се, подушиха се, Линда се уплаши, аз - също. Кучето се завъртя около мен, и аз - срам не срам - започнах да го кандардисвам да си ходи с най-милия глас, който можах да извадя. Кучето ме гледаше с любопитство, като не пропусна да изръмжи на Линда, а тя се скри зад гърба ми.
В този момент се появи келешът - стопанин, мина покрай нас и нагло се ухили, подхвърляйки през рамо:
- Дали ще се сбият?
Явно обаче кучето му беше по-умно от него, защото загуби интерес към нас и тръгна подире му.

Е, признавам си честно - в тоя момент съжалих, че не съм мъж, голям и силен! Е те тоя щях да го търкалям по полянката чак до езерото и обратно! Кротка женица съм, но беснея, като видя някой да се забавлява от страха ми, и то не за мен самата, а за кучето ми, което не може да се бие - и слава богу!

Та така...

Радвам се, че ви е харесала самоделната ми торта и репортажа от събитието - РД на моята хубостница. :ab_041:
Според една таблица за съответствията - четох я някъде в Интернет - 2 год. за куче отговаря на 24 год. човешка възраст. Ама днес моята "млада дама" бесня в парка като лудо тийни, та не знам...
Смешното беше, че спираше и ме поглеждаше, искайки разрешение, всеки път, преди да хукне нанякъде. Май че и дойде все пак малко поне акъла в главата - кой знае? Не бързам да се радвам...

Ками, и ние си имахме проблеми с т.нар. алергии - така и не разбрах от какво, как и защо. Линда имаше малко петно окапала козина на крачето, чешеше си като за последно по цялото тяло. Обявиха го за алергия от храна, защото кожните проби бяха отрицателни - ама към каква храна така и не стана ясно.
Изпи си две дози лекарство и отшумя всичко, само че не знам дали и кога ще се повтори ...
Дано се оправи бързо Рорката!

Поздрави на всички! :re_037:

#8996 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 12:28 PM

Здравейте,дружки!
Ани,снимката наистина е много хубава :wub: ! И ние с Тисата ви махаме с ръчичка и лапичка за поздрав :re_037:!
Римелка,съжалявам за неприятната случка с Линдето и безотговорния келеш!Ако не по писаните закони,то поне по неписаните,такива малоумни и нагли същества,рано или късно си получават заслуженото.
Камка,какво става с Рорката?Моето предположение е за невродермит ... само съм чела.Пиши,ако има развитие по случая!
Хубав следобяд за всички и :gb_023:!
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка

User's Signature

#8997 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 24 May 2009 - 01:05 PM

Здравейте шпицове и стопанки. Имам ЧРТ, но харесвам шпицовете. Имала съм датски шпиц преди него.
За алергията при косматите животни е много трудно да се открие причинителя. Моят котарак имаше алергия и така и не се установи към какво е точно. Оправи се след хранене само с хипоалергични храни с агнешко и пуешко. Пилешките храни са алергизиращи и при хората. Д-р Бобадова от Добро хрумване ни прегледа и предписа схема за лечение с Преднивет. Симптомите отшумяха и местата с опадала и изблизана козина се окосмиха и котаракът се чувства отлично. Режем ноктите редовно.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#8998 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 08:50 AM

Здравейте и от нас!
Марея страхотни сте на снимчицата! :af_089:
Римелка наистина много неприятно преживяване аз не съм толкова смела, а винаги вдигам моето кученце на ръце-по добре мен да нахапе гадното куче ако иска. Ама има и такива стопани които направо са за бой :eg_033: !!! Дано не се повтаря случката повече, че представям си и на теб какво ти е било!
Магиан такива сладури имаш че ми идва да ги намачкам намачкам намачкам.......
Приятна седмица от мен и само хубави емоции ви пожелавам на всички!

#8999 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 May 2009 - 12:28 PM

здравейте момичета!
ками,много неприятно,че така се получи с роро,пожелавам му бързо оздравяване на чаровника.
меги,много мили снимки особенно ми хареса тази на която изито си е протегнала лапичката към тиската,да не би да и чеши ушенцето :ab_041:
ние вчера използвахме хубавото време и забегнахме към планината,за рони беше рай,на хлад ,на свобода ес една дума чудесно си прекарахме,имам и снимков и материал :zz_223:

п.с.как беше в софия,друсаше ли ви много земетресението,ние усетихме късното,дано няма повече,че ме обзема ужас от тях.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9000 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 04:26 PM

Здравейте,шпиц компанията!
Ах,че хубави снимки ....мнооооого зелено,с Рони и Ани по средата :wub:!Ани,как го курдиса Ронката да стои мирен на този пън?Сигурно си му обещала пържолка :mc_004: ?! Ние си седим в квартала и по празници,и в делници ...съвестно ми е да оставям Изито сама цял ден,а не смея да я водя с нас,да не взема да се заблея и да я изпусна да вазира.Може би,когато порастне,ще съм по-спокойна.Иначе,двете скици взаимно си чешкат ушетата :ac_007:.
Анизи,за мачкането може и да се спазарим,ако ми дадеш да нагуша Шанел :bi_051: :ac_007: .Пускай по-честичко снимки на бебица,за да и се радваме и ние,и да я гледаме как расте!Мара Пепеляшка,това се отнася и за тебе! :da_005:
Разбра ли се нещо повече за шпица- скиталец от Варна?
Поздрави,много усмивки и целувки за всички! :gb_023:
п:п: За земетръса чух от новините.Не съм усетила ни първия,ни втория,а и косматките бяха спокойни.Закърняла ни е първата сигнална система :cd_045: .

User's Signature

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема