Dog.bg Форуми : Моят зоопарк!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моят зоопарк!!! За онези,които се съмняват.....

#1 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2010 - 12:28 PM

Привет на всички.....
Тъй като,досега нямах възможност да се представя подобаващо...с доказателства,както си му е редът,а останах с впечатление,че доста хора мислят,че грешно сам натиснала цифричките на клавиатурата,когато споменавам ,за колко животинки се грижа.. Качена снимка
Ето някаква част от тях,разбираемо не мога да сложа всички наведнъж,а и ще ви спестя имена и данни,щото ще ви побелеят косите от километричен пост,а и е безмисленно......Докато стигнете до последното,ще сте забравили името на първото... Качена снимка
Обърнете внимание на таралежа,които както ще видите,няма нищо против да се храни заедно с маците.... Качена снимка
Пълни очи народеееее....и да видите,че който иска и обича...Няма невъзможни неща... Качена снимка

http://prikachi.com/...=10094&gal=4635

http://prikachi.com/...=10094&gal=4638
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#2 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2010 - 01:25 PM

Всичките са чудесни! :ba_025:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#3 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 01:38 PM

Аз съм ги виждала тези снимки и си признавам, че мнооого завиждам! С моя приятел си говорихме, че ако имаме къща и възможност, няма да имаме възможност да запомним имената на всички :) Сега сме в 40 квадрата апартамент и имаме 2, пък си представям,ако бяхме в къща с двор и прочие!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 01:47 PM

Супер сладури са всички!:ba_025:
ПС:за всеобщо улеснение може да изредиш от кое по колко.:ab_041:

Сега видях,че си ги изписала. Сори!
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#5 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 02:37 PM

Да сте живи и здрави всички !
Видях една снимка с ротче и котка. Как се отнасят един към друг кучета и котета, заедно ли съжителстват?
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#6 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 03:34 PM

Ами какво да ти кажа....Те в началото израснаха заедно,както се вижда от някои снимки...Стигаше се даже до много смешни ситуации...Примерно имам едно черно маце(казва се Neve,което на БГ означава Cняг :ab_041: ) и то даже прекалено си позволяваше.....ходеше и нагло се опитваше да им краде от храната,но всички са си приятели,даже имам чувството,че ,ако някои се опита да навреди на любимчетата на ротвайлерите,ще се случи нещо страшно....Супер ревниви и протективни са ,към всичко,което обичат... :wb_052:
В един следващ момент (когато им построихме тяхното си място....на кучетата) ги отделих и сега всъщност всичко е доста организирано.....
Кучетата си знаят,къде е тяхната територия и какво трябва да пазят,котките по същия начин(само с разликата,че те не пазят,а само се излежават,играят и плюскат :ab_041: ) ...Всеки уважава личното пространство на другия и така.....
Имам подозрение,че ,ако мен ме няма и някоя от по непознатите маци влезе при кучовци :dh_188: .....Но все пак,както казах всеки си знае много точно и ясно,какво и как му е позволено...Засега не сме имали проблеми.... :ba_025:
Иначе исках да уточня за тези,които евентуално ще ме попитат или просто ги интересува.....
Всичките 23 котки и меле3а(кучо) са кастрирани....даже и тези 3-те вътрешните....За Бирманката в последствие ,малко съжалявах(защото е уникална котка),но в крайна сметка така е по добре за нея и за здравето,на всички.... :wb_052:
Да ви разсмея малко.....
В началото преди таралежчо да стане член на голямото ми семейство....Ами гледам аз ,масово котките ми почнаха да понакуцват и то беше едно ходене по ветеринари,няма да ви обеснявам....после,когато първопричината лъсна нагледно. :ud_009: ...как съм се смяла не е истина...С таралеж е трудничко да си играеш по котешки... :ab_041:
Последно....че ми стана смешно...
Знаете ли как се наказва таралеж,като не слуша?!
Освен ,че много му се караш,когато прекали му късаш една бодличка(неприятно е ,когато пробваш да го плеснеш по дупето :ab_041: )...и после няма проблем,пак влиза в правият път...Майтапа настрана...доста труд,усилия,желание и любов са необходими....но не е проблем имам ги в излишък...
Желая Усмихнат ден на всички :rc_036:
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 05:08 PM

Всички са прекрасни! :wub:

#8 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 15 July 2010 - 05:13 PM

Разкошни са, а вие сте достойна за уважение :rc_036:

#9 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 05:38 PM

Aaaaaххх хора много ви БЛАГОДАРЯ на всички за хубавите думи... :wub:
Хубав и позитивен ден ви желая и да нацелувате вашите съкровища...аз точно това ще направя... :ae_085:
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 06:06 PM

Ако ще ги целуваш ще трябва да си отделиш много време, така че доскоро :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 06:32 PM

Мдаааа имаш право....Досега намачквах кучовци(то не е много ясно там кой,кого намачква де :ab_041: )..Както и да е...направо се втрещиха от този внезапен изблик на любов,сигурно си мислят,че ме е напекло слънцето много... :ud_009:
Сега малко почивка и почвам котките....
Иначе споко спортисти хора сме,ходя си с хронометър...За всеки,еднакво отделено време и точен брой целувки,да няма сръдни и ревности после... :af_089: :md_064:
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 05:45 PM

http://prikachi.com/...=10094&gal=4978

Ето още малко снимчици.....за кучовци ясна работата,но тъй като са свързани малко нещата да ви разкажа историята на мацата....много ми е специална,а и да видите,че невинаги всичко е цветя и рози.. :dh_188: .

Където живея освен всичко е и ловна зона....с две думи казано от септември до януари почти не спя и съм на лимит да вляза или в лудница или в затвор...
Тази година за пореден път борбата беше безмилостно жестока,но факторите истерична луда Българка+ 2 ротвайлера помогнаха доста и нямаше инциденти.Или поне така беше до януари,когато свършваше ловният сезон и точно се приготвях да празнувам и да си отдъхна и стана нещастието.....
Една нощ ми се появи на прозореца въпросната маца(тя беше от най дивите,т.е хранене и толкова) и ме загледа втренчено и ...започна да плаче с истински сълзи(не ме мислете за луда)...3аклевам се,всъщност тя затова няма нормално име,а се казва 'Плачещата котка'...Аз първоначално не зацепих ,какво се случва,но ми се стори странно точно тя да търси контакт.Излязох да видя,какво става и УЖАС...предната и лапа беше(хайде ще ви го спестя).Първо си помислих ,че е попаднала в капан,но след като моментално я закарах в клиниката,оттам ми казаха,че е била пълна със съчми.Борихме се доста,за да спасим лапата,за съжаление не успяхме. :eg_033: Ееееиии хора нямате идея,как се почувствах,когато ми казаха,че е наложителна ампутация :dh_188: .Както и да е....
Започнах да се тръшкам,обвинявам и мисля как тази маца ще се приспособи и въобще ооофффф няма да ви обеснявам...Но както ще видите от снимките,не само че се приспособи,даже надминава всички останали по катерене по дървета и т.н..Имам специални отношения с нея...Тя знае или поне мисля,че усеща ,какво съм направила ,и понякога тя сякаш ме успокоява,че всичко е Oк.Оооох айде стига,това е историята на моята любима 'Плачеща маца' :wub:

P.С....Тук законите са железни,но лоши и прости хора има навсякъде....Ловците мразят котките,поради единствената причина,че им плашат или ядат птичките...Всъщност 2-те ми птички са спасени точно така...Лошото е,че понеже знаят ,какво ги чака са супер внимателни,ама както и да е....Разказвам тази история и с поучителна цел...От 7 години водя тази война и я спечелих лека-полека с много труд,желание, любов и нужната доза психопатизъм и упоритост.. :md_064: .
Отидох и си регистрирах всяка една котка в общината(цялата колония),после отидох в бара,където се събират ловците(вдигнах го във въздуха,осведомих ги, и ги предупредих,че аз несам италианка,те си разбраха,какво искам да кажа :ab_041: ) Cега,ако се случи на някоя маца нещо,ще им разкажат игричката,освен че и аз стрелям много точно :smile: .....Ама ,ако им бяхте видяли опулените физиономии,щеше да ви стане много смешно :af_089: ...Такиви ми ти работи...
Приятен и усмихнат ден желая на всички...
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 05:49 PM

...... :ud_009:Извинявам се,нещо ми се обърка и предишният пост излезе два пъти,затова го изтрих... :ab_041:
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 06:10 PM

Извинявай за off-a, но като заговори за ловци и си спомних, че Италия е една от страните, която все още не може да се справи с масовото бракониерство по време на миграцията на птици над нейната територия. И там се опитват да си защитават "традициите", като тукешните колячи, само че с посегателство директно срещу природата и то не тяхната собствена, защото това са птиците на Европа... Любопитно ми е какво е общественото мнение там по отношение на този незаконен отстрел? Не, че законният е нещо хубаво, но поне има някаква регулация...

ПП: А маца от снимката е мноооого красива !
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 07:45 PM

Мдааа много е сериозен проблемът с бракониерството...
Както казах навсякъде ,почти всички народи си имат проблеми и трески за дялкане.Ако един проблем е решен,винаги се появява друг.Знаеш двукраките са супер изобретателни,когато става на въпрос да правят нещо нередно :wb_052: .
Положителното тук е ,че има страх и респект от институциите.Има около 10-ина вида полиция и контролни органи,които усилено се занимават по споменатите от теб проблеми.Достатъчно е само да споменеш на някои,че ще вземеш мерки и се стряскат.Стигнало се е дотам,че за да практикуваш лов,няма да ти обеснявам през ,какво минаваш и всяко пиленце(от викачите),трябва да е регистрирано :ud_009: .Да не говорим че, ако някои подаде сигнал или хванат някой да убие защитен или непозволен вид,за какви зверски глоби ,дори и затвор става на въпрос.Кошмарът на ловците е горската полиция.Лошото е ,че въпреки всичко се намират индивиди,които продължават да пробват,да нарушават законите и правилата.
Гадното в случая е, че наблюдавам някаква италианска миграция към нашата страна,защото при нас освен ,че е по лесно и цари безнаказаност,ако си платиш можеш да получиш всичко...Остави направо ,че толкова ме е яд :eg_033: ..Единствено ми остава оптимизма и вярата,че рано или късно ще се осъзнаеме,задействаме и един път завинаги ще покажеме,че не сме тоалетната на Европа :flagbg: .

P.s...Чакайте да ви размея малко,ако мога....
Моя човек едно време е БИЛ ловец....естествено,че вече не е...Освен всичко ми се е нагледал на ,каквото ви побере акъла :af_089: ....Смятайте последният път,толкова явно ги изкарах извън нерви(спокойните италианци),че пробваха да ме сплашат(нали съм жена),като стреляха по мен и кучовци(ееее те сачми за пилета,ама ако ми влезе в окото или още по лошо на някои от кучовци?!)...Както и да е...Реакцията ми ги втрещи направо....Cъвсем спокойно взех една от пушките на моя двукрак(и без това седят само за украса),пуснах кучовци да ми покажат откъде идва проблема и ....нямате идея,как бързо бягат хората :af_089: ....От този случай мисля се поуспокоиха нещата и май разбраха,че няма смисъл да се занимават с луди хора :ab_041: ....Освен всичко се втрещиха,че не подадох жалба,а отидох и ги намерих всички накуп и просто им обясних,че така неможе....Така им спечелих уважението...
Да не говорим,че съм единствения патологичен случай в цяла северна Италия,които си позволи най нахално да си спретне колония от маци,насред най хубавата и апетитна ловна зона :ab_041: .....Такиви ми работи....Виждате ли понякога Балканската ни кръв ни е в помощ и носи само позитиви... :rc_036: .

P.s2...Надявам се разбирате,че ситуациите и реакциите са индивидуални и е важно умението да се отсява,къде е шега,къде сериозна работата.... :md_064:
Лека вечер на всички...
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 08:45 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 16 July 2010 - 05:50 PM, написа:

Гадното в случая е, че наблюдавам някаква италианска миграция към нашата страна,защото при нас освен ,че е по лесно и цари безнаказаност,ако си платиш можеш да получиш всичко...

По отношение на птичките не е точно така. Всъщност ние сме една от малкото страни, над които минава миграцията на птиците, но не сме в "черния списък" на страните, които нарушават безочливо и масово забраните за улов по това време. Отделно от това у нас са защитени 327 от 383 вида птици. Не че не се бракониерства, има снигнали и на Шабла и край други езера, но не е така масово и така варварско. Има места в Испания и Северна италия, където с мрежи и запис на птичи гласове в миналото са излавяли цели ята. Сега вече с помощта на Европейските организации има по-стриктен контрол и тази случаи се санкционират, но въпреки това залагането на капани се извършва нелегално все още в много европейски страни - цитират се Франция, Италия, Испания, Турция, Кипър, Малта. В капаните попадат косове, дроздове, червеношийки, синигери - представяш ли си, да ядеш червеношийка...
Та в това отношение не сме чак такива диваци и можеш спокойно да се гордееш, тъй като по отношение на защитата на птиците спрямо тези страни сме с едни гърди напред - и като законодателство, и като практика.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 09:01 PM

Права си и съм съгласна с тебе...
Иначе имах впредвид по комплексен и широк поглед над нещата.За цялостният лов ставаше въпрос,не само за птичките...
Нямаш идея,колко зле се чувствам всеки път,когато ми се хвалят тук,как в моята страна било супер за лов, и нямало проблеми за нищо :eg_033:
А да не обеснявам ,че последният път,когато си идвах,самолета превозваше повече ловни кучета,отколкото хора :ud_009: ....Както и да е...Това е тема за друг разговор...

P.P...По въпроса да се гордея с нашата мила Родина,това е едно от малкото 100%-сигурни неща в живота ми :flagbg: ....
Ние можем да си позволим всичко да кажем,наша си е,НО НИКOЙ ДРУГ НЯМА ПРАВО,освен ако е за добро... :rc_036:
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 11:04 PM

И аз съм съгласна с теб.
А за тези, които ти се хвалят, можеш да разказваш поучителната история с нарисувания глиган. Ще се постарая допълнително да намеря в интернет матеиалите по въпроса и да ти пусна линк.
Преди няколко месеца тук голяма популярност доби историята с едно ловно стопанство, което предлагало за отстрел на чужденците .... нарисуван глиган. Имаше хора от местните, наети да теглят зад храстите макета. След като се гръмне от страна на чужденеца-клиент, те бяха инструктирани да симулират убийство.
След това историята се представяше уж, че екземплярът бил тежко ранен, измъквал се от местонараняването и го "намирали паднал в някакво дере". И така, чужденецът си отива доволен, че е ранил смъртоносно опасния звяр, ловното стопанство си получава паричките и т.н. Не че има нещо хубаво в измамите, но пък има нещо хубаво, хора, които си мислят, че са си начесали крастата тук, да им създадеш впечатлението, че може би всъщност са ги изпързаляли.
Поздрави от мен. Гадовете по цял свят са си гадове, независимо дали са наши или испанци, французи или италианци.
Пожелавам живот и здраве на вас - кученца, котенца и стопанка !
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   anna nenova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Животни, книги, кино,музика -класика, джаз и техно + Ейми Уайнхаус, еее........ и други работи!

Публикувано: 17 July 2010 - 12:57 AM

Да са ви живи и здрави, страхотен зоопарк. Знам какво е, защото имам 23 кучета, 12 котки, един декоративен заек и една водна костенурка. Имала съм още кокошки и петли /не за ядене/, рибки, хамстери, тарантули, таралеж. От време на време си казвам, че не мога да спася всички животни по света, но това не помага... :dog:

#20 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:48 PM

Показване на мнениетоJL, в 16 July 2010 - 10:09 PM, написа:

И аз съм съгласна с теб.
А за тези, които ти се хвалят, можеш да разказваш поучителната история с нарисувания глиган. Ще се постарая допълнително да намеря в интернет матеиалите по въпроса и да ти пусна линк.
Преди няколко месеца тук голяма популярност доби историята с едно ловно стопанство, което предлагало за отстрел на чужденците .... нарисуван глиган. Имаше хора от местните, наети да теглят зад храстите макета. След като се гръмне от страна на чужденеца-клиент, те бяха инструктирани да симулират убийство.
След това историята се представяше уж, че екземплярът бил тежко ранен, измъквал се от местонараняването и го "намирали паднал в някакво дере". И така, чужденецът си отива доволен, че е ранил смъртоносно опасния звяр, ловното стопанство си получава паричките и т.н. Не че има нещо хубаво в измамите, но пък има нещо хубаво, хора, които си мислят, че са си начесали крастата тук, да им създадеш впечатлението, че може би всъщност са ги изпързаляли.
Поздрави от мен. Гадовете по цял свят са си гадове, независимо дали са наши или испанци, французи или италианци.
Пожелавам живот и здраве на вас - кученца, котенца и стопанка !

Благодаря за хубавите думи...
За историята с псевдо-глиганите....Гледах по телевизията матеряла(аз май само тялом съм тука), и искренно се забавлявах...
Иначе Моля те ,да не съм луда да им отварям очите....Нека си въобразяват каквото си искат,даже напротив бих ги насочила услужливо ,точно в тази зона... :af_089:
Яд ме е не за друго а,защото понеже тук неможе,та хайде, където може и няма проблеми,дори и да престъпваш правилата(имам предвид защитени видове и т.н)...:eg_033:
Да си ловят тука,каквото искат,въпреки ,че мнооогооо им преча Вярвай ми,a пък като стане въпрос за нашите....ето там ставам ,много неприятна личност и тъмната страна ми лъсва,на иначе ужким приветливият характер.... :ab_041:
Приятна вечер желая на всички, който обичат животните истински,безкористно,от сърце и умеят да отстояват позициите и идеите си :rc_036:
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни