Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#1121 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2013 - 06:59 PM

Показване на мнениетоLetty, в 25 January 2013 - 09:15 AM, написа:

jerry89, ще те помоля да пишеш на кирилица и от време на време да слагаш точки и запетаи, че почти нищо не ти се разбира.

Съжалявам свикнал съм и за това

#1122 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 07:04 PM

Здравейте. Искам да ви помоля за помощ. Миналата нощ срещу 24 беше откраднато кучето ми хъски. От двора ми. Предполагам че кучето ми вече е продадено.Ето и малко описание-чено бял със сини на година и един месец . Ще кача и снимка. Моля ако някой го види където и да е веднага да ми се обади на телефон 0889630266.Моля ви помогнете ми да намеря кучето си отговаря на името Мак

#1123 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 07:07 PM

това е кучето

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1124 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 12:16 PM

Показване на мнениетоjerry89, в 25 January 2013 - 05:04 PM, написа:

Здравейте. Искам да ви помоля за помощ. Миналата нощ срещу 24 беше откраднато кучето ми хъски. От двора ми. Предполагам че кучето ми вече е продадено.Ето и малко описание-чено бял със сини на година и един месец . Ще кача и снимка. Моля ако някой го види където и да е веднага да ми се обади на телефон 0889630266.Моля ви помогнете ми да намеря кучето си отговаря на името Мак

Поне да беше написал в кой град се намира двора ти, ще бъде насочващо за хората къде да се оглеждат. Защо точно мислиш че е откраднато, Хъскитата са диванета и обичат да бягат на свобода, за да си се разхождат.
User's Signature

Качена снимка

#1125 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 03:09 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 26 January 2013 - 12:16 PM, написа:

Показване на мнениетоjerry89, в 25 January 2013 - 05:04 PM, написа:

Поне да беше написал в кой град се намира двора ти, ще бъде насочващо за хората къде да се оглеждат. Защо точно мислиш че е откраднато, Хъскитата са диванета и обичат да бягат на свобода, за да си се разхождат.

виз знам какво пиша знам че е откраднато защото стана през ноща в двора ми и на другото малко кученце което имам бяха хвърлени кокали и коматче хляб синджира не беше скъсан . И какво да кажа от пловдив съм и много важно кучрто може да е вече на другия край на България

#1126 Потребителят е офлайн   poly_zoe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 05:21 PM

Атила от вторник тръгна на училище :smile:
Аз се обявавам официално за неспособна сама да се справя с неговия характер и реших да потърся професионална помощ. Надявам се да остана доволна от резултата. При първата среща с треньорката аз малко се притеснявах дали Атила ще си покаже всички магарии, на които е способен, че той когато няма около него много хора, кучета и особено като сме само двамата на разходка се държи добре. Но подпали ли моторите, няма спиране и удържане, и не знаех дали само с описание щях да успея да я убедя колко е тежко положението. Но той се държа безобразно, само още като видя, че някой приближава колата взе да беснее вътре, не мога да го накарам да се кротне да го сваля, после взе с всички сили да се дърпа да ходи към нея, а сигурна съм ясно ви е колко сила има едно хъски :ab_041: и понеже аз съм се запънала и не го пускам да я наскача, той разви колкото му глас държи. Няколкото метра от паркинга да ограждението на поляната на училището ги мина на двата си задни крака, той напред колкото може, аз назад колкото мога и накрая това се получава - Атила ходи на два крака :smile:. Е, добрахме се до поляната и там го пуснахме. Първо търча като обзумял около 5 минути и после взе да се радва на треньорката, скача по нея, похапва я за краката, за якето, ужас просто....а не е към всички хора така, рядко се случва да “хареса“ някой толкова много. Обикновено не обръща особено внимание на хората по градинките, само на кучетата, но и на тях не досажда много, ако те не са настроени за диви игри. Търси си обикновено някой по-щурав като него, ако няма си търчи самичък нагоре-надолу или гони мен. По едно време се успокои и взе да души, да тича, да рови и да дебне хората, които минаваха покрай оградата, но само ги гледа, не ги закача, нищо.

Треньорката каза да не си играем с него като му хвърляме зарни предмети да гони, това водело до същите процеси в тялото на кучето, каквито се случват по време на лов. Вдигат се много хормоните на стреса ли, кво беше, в смисъл някакви хормони които държат кучето в напрегнато състояние и чиито нива много бързо се качват, но бавно се свалят. Каза, че това, което все били препоръчвали други училища и треньори - тичане след разни предмети за изразходване на енергията не било най-добрия метод за такива неуравновесени кучета като Атила. За него било добре или да се занимава с носа си, там при нея имаше гуми от коли тук там из цялата поляна и тя скри разни неща за ядене и го остави да ги търси. Тичане каза задължително за него, но не след разни предмети, а ние си играем с една летяща чиния и топка за тенис. Каза също че е много важно спокойния тон и обстанвока около него, да не се вика, да не се пищи, да не се търчи много около него, както прави дъщеря ми, но как да обясня на 3 годишно да не прави така. Друго което не било добре, за сега, децата да го карат да ги гони. Нещо, което те много обичат. Абе в общи линии каза, че кучето ми не му липсва толкова движение и физическо изтощение, а по скоро спокойствие. Каза че всички тези дейности, с които го занимаваме били прекалено стросиращи емоционално, не ами, как да кажа, в смисъл физически го изтощават, но не го успокояват. Всичко това ми звучеше много странно, но пък знам ли, сигурно е права. Също е много против мтодите на Сизър Милан. Там подръпване на каишки за да ходи то теб, да го навъргаляш (alpha roll) ако сериозно сгази лука, всичко това отрича. И така, за сега имахме само първата среща, на която пичти нямаше никакво занимание с кучето, а само говорихме и ме рапитва за него, за нас, за мястото от където го купихме и какво ли още не, около 1.5 час приказки. Другия чествъртък вече почват заниманията. В началото само с него, после заедно с други кучета, хора и у нас. Много съм любопитна какъв ще бъде резултатът.
Ако на някой също му е интересно мога да споделям тук, за мотодите ѝ, прогреса (или липсата на такъв :md_064: ). И стискайте палци дивака ми да се повлияе. Не че ще е голам проблем ако не, но от толкова неща го лишаваме сега, заради неговия необуздан нрав. Ходим на ски, по планини и не смеем да го взмем с нас, че ни е страх да не реши да гони скиорите, шейните, другите кучета, изобщо да ви кажа не знам какво ще му щукне, а щукне ли му просто не се сеща за нас, нито ни чува, че му говорим, просто прищрака ли му нещо и става неудържим и невъзможен. Сега съм резервирала една хижа в планината, но специално я търсих да е отдалечена, да няма окоро нея други къщи, хотели, ферми, нищо, само гора, сняг и поляни, за да можем на спокойствие да се разхождаме с него.

#1127 Потребителят е офлайн   ели и мая Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2013 - 02:04 PM

Здравейте, аз съм новак във всяко отношение и имам нужда от малко помощ. Нашата бандитка утре става на два месеца, проблема е в това, че за игра с мен и мъжа ми използва зъбите си,целите сме изподрани и нахапани, на всичко отгоре вече няма здрав чехъл вкъщи, отскубна кабела на зарядното, гризе дори ръбовете по стените, а от сутринта се мъчи да вади и первазите на паркета. Знае командата "НЕ!", поглежда ме... и се насочва към друго за гризане. Само аз се занимавам с нея и усещам как започва да ми избива баланса, правя някакви жалки опити да уча за изпити и е много трудно с впитите зъби в крака ми. Прочетох пост,в който пише,че са използвали наморник да отучат кучето да лапа каквото му попадне,безкрайно ми се иска да използвам същото, но според мен тя трябва да се научи да е дисциплинирана и да разбере какво може и какво не може у нас без такива крути мерки... поне засега.
Моля,помогнете с някаква по-хуманна идея,благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#1128 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 12:29 AM

Аз съм нова в отглеждането на хъски и куче като цяло, но наморникът е последното нещо, което бих използвала, само ще задълбочи проблема. И аз мисля, че кученцето трябва да се научи на правила, защото не може цял живот да му се нанизва наморник, щом прави нещо, дето не трябва. По принцип хапането е най-нормалното нещо, което бебетата могат да правят. Както бях прочела някъде из форума - те нямат ръце, с които да опознаят света около тях и това става единствено чрез устата им. Аз на моята Съни съм и накупила доста играчки и се старая винаги да й ги слагам на видно място, за да има с какво да се занимава, защото тя ги бута под и зад мебелите и не може да си ги изкара. Опитайте като я видите да гризе нещо, което не трябва, след строгото НЕ, да й подхвърлите кожен кожен кокъл или нещо друго, позволено за игра и най-вече безопасно. А когато си изгризе примерно топките или не мога да й ги намеря, чудесна хенд мейд играчка е шише с малко течност вътре и задължително с махнат етикет. Правилото е колкото по-голямо, толкова по-весело Качена снимка

Напълно те разбирам, че учиш за изпити и ти е трудно да си играеш с нея - и аз съм така. Но не ми отне много време да стигна до извода, че е по-добре да си оставя учебника и да се позанимавам с нея 10 - 20 - 30 минути, от колкото в скуката си, да започне да хапе, лае, вие, скимти, прави бели и кво ли още не, не дай си боже да обърне нещо и да ставам да оправям след нея и после още половин час да се ядосвам и да мисля за нея и нищо да не схващам, докато чета Качена снимка

обобщено: МНОГО играчки (лична препоръка - кокали от пресована кожа - правят ЧУДЕСА) Качена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#1129 Потребителят е офлайн   ели и мая Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 02:52 PM

Благодаря за помощта,ще й купя нов кокал тогава,да видя дали този път ще му обърне внимание -предния го напика и го изхвърлих. На нейните играчки не обръща внимание, играе си с 3 литрови бутилки от безалкохолно, вече няма човек къде да стъпи :ab_041: Споко,не се скъсвам да чета, гледам с нея да се занимавам, сега му е времето да я науча на нещо и се старая,знае какво е "НЕ", за няма и три пъти научи командата "седни", а сега я научих и да се качва на кантара 4,100кг е :smile:
Дайде някакви идеи за меню,аз я храня с консерва Дарлинг /смесена с варени картофи/ ,ветеринаря ми даде витамини и за наградки й давам Роял Канин джуниър.
User's Signature

Качена снимка

#1130 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 06:04 PM

Показване на мнениетоели и мая, в 09 February 2013 - 02:04 PM, написа:

Здравейте, аз съм новак във всяко отношение и имам нужда от малко помощ. Нашата бандитка утре става на два месеца, проблема е в това, че за игра с мен и мъжа ми използва зъбите си,целите сме изподрани и нахапани, на всичко отгоре вече няма здрав чехъл вкъщи, отскубна кабела на зарядното, гризе дори ръбовете по стените, а от сутринта се мъчи да вади и первазите на паркета. Знае командата "НЕ!", поглежда ме... и се насочва към друго за гризане. Само аз се занимавам с нея и усещам как започва да ми избива баланса, правя някакви жалки опити да уча за изпити и е много трудно с впитите зъби в крака ми. Прочетох пост,в който пише,че са използвали наморник да отучат кучето да лапа каквото му попадне,безкрайно ми се иска да използвам същото, но според мен тя трябва да се научи да е дисциплинирана и да разбере какво може и какво не може у нас без такива крути мерки... поне засега.
Моля,помогнете с някаква по-хуманна идея,благодаря предварително.

Здравей.Моето хъски само, че мъжко беше същото.В никакъв случай наморник.Това за мен е един тероризъм.Все едно , че на теб да ти сложат.Как ще се чувства?Едва ли ще ти е приятно.Само давам пример.Дръж се с кученцето като най-добрият ти приятел.И под това имам предвид като прави нещо нередно веднага да му се караш и то доста така с тон, за да разбере , че не трябва така.В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ БОЙ. КУЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ БИЕ, ДОРИ И С ЧЕХЪЛ.Дръж с него добронамерено.То трябва да разбере , че ти му показваш кое е правилно,но за да разбере това първо трябва да разбере , че го обичаш.Пожелавам ти късмет.

#1131 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 06:11 PM

Показване на мнениетоели и мая, в 10 February 2013 - 02:52 PM, написа:

Благодаря за помощта,ще й купя нов кокал тогава,да видя дали този път ще му обърне внимание -предния го напика и го изхвърлих. На нейните играчки не обръща внимание, играе си с 3 литрови бутилки от безалкохолно, вече няма човек къде да стъпи :ab_041: Споко,не се скъсвам да чета, гледам с нея да се занимавам, сега му е времето да я науча на нещо и се старая,знае какво е "НЕ", за няма и три пъти научи командата "седни", а сега я научих и да се качва на кантара 4,100кг е :smile:
Дайде някакви идеи за меню,аз я храня с консерва Дарлинг /смесена с варени картофи/ ,ветеринаря ми даде витамини и за наградки й давам Роял Канин джуниър.

Относно яденето роял канин е супер предложение, но консерва дарлинг не са много зле , но не са и много полезни.Ако питаш мен аз моето куче само един път му взех консерва.Гледай по- малко консерви и повече гранули, защото консервата е нещо като наркотик свикне ли с нея нищо друго няма да хапне.а гранули е много полезно да яде особено докато е малко, за да може да се развива.Аз на моето му давах и телешки салам, кашички,меки храни, кожички,месо и така нататък, но в никакъв случай кокали.Е, пожелавам ти успех и дано да стане голямо куче.

#1132 Потребителят е офлайн   ели и мая Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 07:51 PM

Благодаря, споко, няма да й сложа наморник, колкото и да ми се иска. До сега само веднъж и се ядосах така,че като казах през зъби "НЕ!" да изчезне, вкъщи тя е нашето бебе и се отнасяме с нея точно като с бебе.За съжаление стигнах до там като вляза във вц тя да вдига блока на главата си,че не съм я взела.Уча за изпити и по цял ден съм с нея-или зъбите й са закачени за мен или спи на крака ми-пълен контакт. Затова искам и да е добре.
Много скептично настроена съм към гранулираната храна,преди години имах котка,която 11 години хранехме с манджа от масата и решихме , че е остаряла и почнахме да я глезим с гранули,нямаше и 2 години и умря от рак на стомаха.
Jeri,нали твоето кученце изчезна,какво стана,намери ли го? Аз мисля на 5ти март като ходим да й бият ваксината против бяс да сложим и микрочип. Признавам си,повече я глезя,отколкото да я възпитавам и се притеснявам някой ден да не побегне нанякъде и да не се върне,макар че из града няма да я пускам без повод,само като ходим на село ще я оставям в двора да търчи,два декара двор дано й стигне :smile:
Забравих да добавя,че от суджуците,пастърмата,пържолите и филетата едва ли ще свикне само на консерва.Тая зима заклахме 3 прасета и теле,та когато готвя нещо месно,преди да сложа подправките й вадя месце и бульонче... не отказва. Всъщност като ме погледне с тия големи молещи очи,все нещичко си изпросва,даже банан и печена тиква яде /миниатюрни парченца,колкото да опита/.
Една приятелка каза,че ако види кучето да яде краставица,ще се гръмне :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1133 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 09:31 PM

ели и мая,

гранулите са изключително важни до първата годинка на кучето. Сега расте и има нужда от много повече витамини и минерали от това, което се съдържа в "човешката манджа" или месото. Прочети "Къщата на кучето" както и "С какво храните хъскитоси" (след като мине сесията ти де :wb_052:) Разбирам те за котката, предишното ми куче, когато почина се чудех защо има гастрит, защо не му е добре сърцето, защо бъбреците не са му добре... ами защото беше на 17 години... Ако яде само гранули давай качествена гранулирана храна. Никакви педигрита и т.н. те са боклуци. Хубави храни са Орижен, Акана, Нутрам, Нутра нугетс, Про план и още няколко, които можеш да намериш във форума обсъждани и дъвкани. Роял канин, Еукануба и Хилс също са що годе приемливи, но има и по-добри. Ако искаш кученцето да расте правилно и да бъде здраво не го храни като възрастно куче. Ако не искаш гранули изобщо имаш много по-сложна задача - трябва да разбреш как точно да храниш, с какво, какви добавки трябва да даваш... и прочие и прочие.

Сега за мрънкането, когато не си до нея. Тя сега е малка, първо спечели доверието й. След около месец започнете сериозното обучение - седни, легни и дай лапа. При нас положението с преследването из къщата, дори в банята и "вц", спря след като научи "на място". В началото го карахме да седне казвахме "на място" с определен жест и правихме крачка назад, после наградка. Увеличавахме крачките докато вече аз оставах в другата стая, а той стоеше и ме чакаше, докато не се върна да дам наградка. Така разбират, че могат да стоят спокойно на едно място, дори когато ти си на друго.

За бягането ви е рано да се тревожите, на този етап имате много други важни неща, които трябва да научите, ти да научиш, за да може да научиш и нея. Сега е по-важно да й осигуриш здравословна и сигурна среда.

Пожелавам ти успешна сесия, изпити само с шестици, а след това прочети темите тук, за да можеш да се грижиш още по-добре за госпожицата, за да расте щастлива, здрава и възпитана. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1134 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 10:35 PM

Ама въобще недей да се интересуваш от големите й очи, освен ако не искаш цял живот да си проси от масата. Трябва да се научи, че се яде само това, което е в нейната купичка. Аз поне така процедирам със Съни. И съм заложила на качествена храна. Под качествена разбирам бебешки гранули около 10 лв/кг. Така написано изглежда много, но с такава храна не е нужно да се купуват един куп други витамини и добавки, както и дневната доза е доста по-малка като количество от колкото на "храните" за по 2 - 3 лв / кг. Лично аз използвам Про План и нямам забележки. Даже си поръчвам от един сайт 14 кг, по-евтино е от магазините, носят ми чувала до вратата, с безплатна доставка, че и са ми направили отстъпка за лоялен клиент, нищо, че пазарувах за 1ви път Качена снимка

Иначе като гледам как се държи малката, все едно някой ми описва моето куче Качена снимка Така че не се безпокой, явно всички сме в кюпа.

Сега и аз да задам един въпрос - понеже вече ми доставиха нещата, които бях поръчала за Съни, включително повода, той беше 1вото, което изпробвахме вкъщи. Но нещо много мъчно се случват нещата с него. Не се дърпа само ако държа лакомство в ръката си пред муцуната й. Има ли някакъв по-специален метод, който да ме посъветвате да приложа или да се тренираме с храната и повечко постоянство?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 01:25 PM

Има тема "Обучение на малко кученце" там се описват в детайл постепенните стъпки за основните команди. Най-общо й дай време. Добре е да й даваш лакомство, гледай в началото да не я дърпаш. Най-добре сложи нашийника или нагръдника за начало (без повода), дай наградка и го махни. После увеличавай времето, през което остава с него. Ориентирай се по поведението й - когато видиш, че се чувства ОК можеш да сложиш и повода, но само й го придържай и по-скоро я остави тя теб да води. Джак свикна за 4-5 дни със всичко. Мисля, че повече няма да ви трябват и на вас. Не я тормози по 10 пъти на ден, веднъж е достатъчно.

П.С.: имам опит само с моето куче и от това, което съм чела по форума. Отговарям ти аз, защото тези неща са писани много пъти във форума и компетентните или няма да ти отговорят, или ще те насолят... Качена снимка Препоръчвам ти "Възпитание обучение и спорт" и "Къщата на кучето" да прочетеш основните неща (макар, че забелязвам, че ти поне си прочела, за разлика от мн други), каквото ти е интересно да поровиш, да потърсиш, ако го няма - пиши. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1136 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 09:18 PM

Цитат

Привикване към повод Посветете това упражнение на привикването към къс повод. Закачете повода и отвлечете вниманието на кучето с игра или лакомство. В никакъв случай не дърпайте кучето за повода. Внимавайте да не се закачи за стърчащи предмети, камъни, тъй като дръпването ще бъде много силно и рязко. Към повода и нашийниците вие и кучето трябва д имате особено отношение. Никога не наказвайте кучето с повод или нашийник, никога не му позволявайте да си играе с тях или да ги гризе. Засега не опитвайте да дърпате повода на кучето, влачейки го след себе си. Доастатъчно е да го приема спокойно.

само това намерих, но общо взето 6 реда и никва информация... Питах дали мога да правя нещо друго освен да държа лакомството, защото не ми се вижда особено ефективно Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1137 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 05:23 PM

Показване на мнениетоpoly_zoe, в 07 February 2013 - 05:21 PM, написа:

Атила от вторник тръгна на училище :smile:
Аз се обявавам официално за неспособна сама да се справя с неговия характер и реших да потърся професионална помощ. Надявам се да остана доволна от резултата. При първата среща с треньорката аз малко се притеснявах дали Атила ще си покаже всички магарии, на които е способен, че той когато няма около него много хора, кучета и особено като сме само двамата на разходка се държи добре. Но подпали ли моторите, няма спиране и удържане, и не знаех дали само с описание щях да успея да я убедя колко е тежко положението. Но той се държа безобразно, само още като видя, че някой приближава колата взе да беснее вътре, не мога да го накарам да се кротне да го сваля, после взе с всички сили да се дърпа да ходи към нея, а сигурна съм ясно ви е колко сила има едно хъски :ab_041: и понеже аз съм се запънала и не го пускам да я наскача, той разви колкото му глас държи. Няколкото метра от паркинга да ограждението на поляната на училището ги мина на двата си задни крака, той напред колкото може, аз назад колкото мога и накрая това се получава - Атила ходи на два крака :smile:. Е, добрахме се до поляната и там го пуснахме. Първо търча като обзумял около 5 минути и после взе да се радва на треньорката, скача по нея, похапва я за краката, за якето, ужас просто....а не е към всички хора така, рядко се случва да “хареса“ някой толкова много. Обикновено не обръща особено внимание на хората по градинките, само на кучетата, но и на тях не досажда много, ако те не са настроени за диви игри. Търси си обикновено някой по-щурав като него, ако няма си търчи самичък нагоре-надолу или гони мен. По едно време се успокои и взе да души, да тича, да рови и да дебне хората, които минаваха покрай оградата, но само ги гледа, не ги закача, нищо.

Треньорката каза да не си играем с него като му хвърляме зарни предмети да гони, това водело до същите процеси в тялото на кучето, каквито се случват по време на лов. Вдигат се много хормоните на стреса ли, кво беше, в смисъл някакви хормони които държат кучето в напрегнато състояние и чиито нива много бързо се качват, но бавно се свалят. Каза, че това, което все били препоръчвали други училища и треньори - тичане след разни предмети за изразходване на енергията не било най-добрия метод за такива неуравновесени кучета като Атила. За него било добре или да се занимава с носа си, там при нея имаше гуми от коли тук там из цялата поляна и тя скри разни неща за ядене и го остави да ги търси. Тичане каза задължително за него, но не след разни предмети, а ние си играем с една летяща чиния и топка за тенис. Каза също че е много важно спокойния тон и обстанвока около него, да не се вика, да не се пищи, да не се търчи много около него, както прави дъщеря ми, но как да обясня на 3 годишно да не прави така. Друго което не било добре, за сега, децата да го карат да ги гони. Нещо, което те много обичат. Абе в общи линии каза, че кучето ми не му липсва толкова движение и физическо изтощение, а по скоро спокойствие. Каза че всички тези дейности, с които го занимаваме били прекалено стросиращи емоционално, не ами, как да кажа, в смисъл физически го изтощават, но не го успокояват. Всичко това ми звучеше много странно, но пък знам ли, сигурно е права. Също е много против мтодите на Сизър Милан. Там подръпване на каишки за да ходи то теб, да го навъргаляш (alpha roll) ако сериозно сгази лука, всичко това отрича. И така, за сега имахме само първата среща, на която пичти нямаше никакво занимание с кучето, а само говорихме и ме рапитва за него, за нас, за мястото от където го купихме и какво ли още не, около 1.5 час приказки. Другия чествъртък вече почват заниманията. В началото само с него, после заедно с други кучета, хора и у нас. Много съм любопитна какъв ще бъде резултатът.
Ако на някой също му е интересно мога да споделям тук, за мотодите ѝ, прогреса (или липсата на такъв :md_064: ). И стискайте палци дивака ми да се повлияе. Не че ще е голам проблем ако не, но от толкова неща го лишаваме сега, заради неговия необуздан нрав. Ходим на ски, по планини и не смеем да го взмем с нас, че ни е страх да не реши да гони скиорите, шейните, другите кучета, изобщо да ви кажа не знам какво ще му щукне, а щукне ли му просто не се сеща за нас, нито ни чува, че му говорим, просто прищрака ли му нещо и става неудържим и невъзможен. Сега съм резервирала една хижа в планината, но специално я търсих да е отдалечена, да няма окоро нея други къщи, хотели, ферми, нищо, само гора, сняг и поляни, за да можем на спокойствие да се разхождаме с него.

На мен ще ми е интересно да споделяш прогреса и как протичат заниманията! Ти ще присъстваш, нали?

А относно хапането, как можете да си мислите да сложите намордник на бебе куче, чийто единствен начин да опознава света е с уста!?! Ще го гледате и ще го научите да не хапе и да си мери силата!
User's Signature

Качена снимка

#1138 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 05:49 PM

Аз да попитам, от първия ден в дома ли трябва да учим кученцето къде да спи?

#1139 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 06:55 PM

Да! И не променяйте това място идните години ако е възможно. Това си е неговата неприкосновена крепост и там трябва да се чувства най-сигурно. Затова например не го наказвайте там.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1140 Потребителят е офлайн   jerry89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 08:51 PM

Показване на мнениетоели и мая, в 10 February 2013 - 07:51 PM, написа:

Благодаря, споко, няма да й сложа наморник, колкото и да ми се иска. До сега само веднъж и се ядосах така,че като казах през зъби "НЕ!" да изчезне, вкъщи тя е нашето бебе и се отнасяме с нея точно като с бебе.За съжаление стигнах до там като вляза във вц тя да вдига блока на главата си,че не съм я взела.Уча за изпити и по цял ден съм с нея-или зъбите й са закачени за мен или спи на крака ми-пълен контакт. Затова искам и да е добре.
Много скептично настроена съм към гранулираната храна,преди години имах котка,която 11 години хранехме с манджа от масата и решихме , че е остаряла и почнахме да я глезим с гранули,нямаше и 2 години и умря от рак на стомаха.
Jeri,нали твоето кученце изчезна,какво стана,намери ли го? Аз мисля на 5ти март като ходим да й бият ваксината против бяс да сложим и микрочип. Признавам си,повече я глезя,отколкото да я възпитавам и се притеснявам някой ден да не побегне нанякъде и да не се върне,макар че из града няма да я пускам без повод,само като ходим на село ще я оставям в двора да търчи,два декара двор дано й стигне :smile:
Забравих да добавя,че от суджуците,пастърмата,пържолите и филетата едва ли ще свикне само на консерва.Тая зима заклахме 3 прасета и теле,та когато готвя нещо месно,преди да сложа подправките й вадя месце и бульонче... не отказва. Всъщност като ме погледне с тия големи молещи очи,все нещичко си изпросва,даже банан и печена тиква яде /миниатюрни парченца,колкото да опита/.
Една приятелка каза,че ако види кучето да яде краставица,ще се гръмне :ab_041:

Ами попринцип това да я лигавиш не е лошо всеки има нужда.Едва ли ще побегне смисъл може да ти избяга , но после ще се върне поне така предполагам.Моето куче беше много стреснато да не изгуби и тръгваше засилваше се напреед обърне се вижда и продължава да бесней ама да се отклоня малко и той да не ме види и почва да ме търси.
За жалост не съм го намерила.Сложи чип няма да е лошо.Аз вмомента само на чипа се надявам да го открия.Не е лошо да яде домашна храна.Надявам се да не ти го откраднат като мен и да си се забавлявате.Късмет.И пиши от време не време.

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни