Dog.bg Форуми : Трудният характер и обучение на сибирското хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Трудният характер и обучение на сибирското хъски

#141 Потребителят е офлайн   bu Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2008 - 10:17 PM

В интерес на истината, хъскитата определено са много по-умни от колкото си милим...поне успях да се убедя в това за много кратък период от време. Преди да си взема моето..всички ми повтаряха колко глезени, мързеливи, трудно податливи на обучение и своенравни са...но въпреки това реших да опитала. Това ми е първо куче (мое собствено), но имаше някакъв период в който се занимавах с немската овчарка на батко. Взех я, когато беше на 2 месеца..и точно за около 4 дни вкъщи успя да си научи името, което беше абсолютна изненада. Още преди да си взема куче, бях решила че ще се казва Айра...а като я видях как изглежда и като че ли името си беше точно за нея. С командата "ела тук" нямаме никакви проблеми, но пък в семейството сме измислили звуков сигнал, с който да си я привикваме и използваме него по-често. Когато ни се ходи до тоалетната започваме да скимтим пред вратата. Обаче сядаме и лягаме само когато сме си в настроение. Когато сме на разходка..ако сме в парка..решаваме че трябва да си намерим подходяща градинка и да лежим там до безкрайност. Поне за момента не мога да се оплача от малката красавица, надявам се и като порасне да нямам кой знае какви проблеми...  ;)

#142 Потребителят е офлайн   hush Икона

Публикувано: 02 February 2008 - 11:36 AM

Здравеите всички. Аз от 5 дена има кученце на 46 дена е и от днеска започнах да я уча да команди. Искам да подчертая че доста бързо схвана командата седни и с награда и без награда кажали и да седне винаги сяда  B) :yahoo: Също така мисля че Хъскитата са много по уми от другите кучета, но това си е лично мое мнение

#143 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 02 February 2008 - 11:45 AM

Ох, въртим, въртим и пак на това стигаме... Няма "по" и "най" умни.. Това с "по,по,най" е пълна глупост. Хъскито е точно толкова проблемно, умно, не умно, своенравно и инат, колкото всички други кученце от тази пуста група.
Ако искаш да те приема като приятел, дръж се като негов приятел. Ако искаш да те приема като водач, дръж се като водач. Останалото е тренировки и постоянство.
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#144 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 03:22 PM

Цитат

ЗаеК , никой не е казал, че хъскитата не възприемат команди. Напротив, всичко знаят. Изчакай палавника да стане 10мес. -годинка и ако имаш същия успех навън - свалям ти шапка.

Мда, напълно разбирам, че на този етап изобщо не е показал на какви магарии е способен  ;)
Но при положение, че пуделът ми ми ръмжеше, хапеше, спеше ми на леглото, бягаше ми, ядеше какви ли не боклуци и изобщо си правеше каквото си поиска :rolleyes:, ще съм доволна на поне малко послушание от страна на новото кученце :kuchence: 

#145 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 10:10 PM

Мисля,че сравнението на хъскито с други породи кучета е нереално,поне за мен!До като го гледам усещам дивото му излъчване,как иска да доминира над другите ми кучета,как се има за водач на глутницата B)!Но мога да споделя,че имам успех с дресировката.Имам трудности с някои команди,но лека-полека и тях ще ги усвои!За сега сяда,дава лапа,идва при команда(ЕЛА ТУК),прескача препятсвия(хоп),при команда(бавно)забавя ход.За 9 месеца мисля,че е нормално да усвои поне,тези неща.Ако някой има по-голям успех да помага със съвети!Благодаря,предварително! :drugarche:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 February 2008 - 01:01 AM

Мисля, че много добра работа вършат командите "Стой" ("място" или както ви харесва) и "Остави - вземи" При нас тези команди вършат идеална работа.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 12:44 PM

моето хъски го възпитавам от както си го взех на 3 месеца и не съм спирал искам да кажа че когато хъскито ви слуша докато е на 3 4 месеца не значи че ако спрете да упражнявате командите щом вече ги е научило един път така ще си остане вечно :)) точно обратното след 5 месеца и половина някаде почват да проявяват по смели действия като "я да видя какво шуми в храстите" "няма да отида при него защото ще ме прибере" и т.н. мен за сега ме слуша...бях заминал на почивка за 5 6 дена и като се върнах малко се правише на луда...ама бързо влезе в час :) обаче ако я оставя 2 седмици да си прави кото иска без команди после много трудно ще слушаме пак :)..и още нещо хъскитата слушат само 1 човек които се занимава с тях...
А това колко са умни ще ви дам един пресен пример....вчера отиваме на разходка и реших да я заведа до морето.Тя все още се страхува от вълните пък беше жадна....и докато вълната се отдръпва към морето тя изкупа една дупка после вълната я заля....след което пак се отдръпна и тя отиде да пие вода от събралата се в дупката :) и така няколко пъти

#148 Потребителят е офлайн   ЗаеК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 06:39 PM

Днес за пръв път сложих на Хачи нашийник и каишка и го изведох в задния двор да свиква преди да почнем разходките. Всичко добре, но нашият като усети, че не е на свобода почна да се мята, дърпа назад като обезумял и да се опитва да си измушне главата  :o ... Все си мисля, че ако бяхме взели нагръдник, щеше да е по-добре, поне вратлето му щеше да е свободно и да се чувства по-малко заплашен  :-

Гранулките все пак свършиха чудна работа и успяхме да се укротим  :kuchence:

Какви приключения ни чакат в бъдеще, не ми се мисли  ;D

#149 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 07:15 PM

Ние още преди да почнем да я извеждаме и слагахме каишката за да свиква с нея, и така си седеше почти цял ден, после слагах повода за да свикне да я водя из нас, но тя не искаше да върви с него, ляга и гледа тъжно, но като почнахме да излизаме, стана работата Ела ме виж  ;D  като хвърчило се вее  :rolleyes: според мен кученцето се е изплашило от това което е на вратлето му, и за това така реагира, оставяй го да си седи и вкъщи така и ще свикне  ;)
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#150 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 09:58 PM

Аз сложих на Чери каишка да свикне с нея, носи я около седмица преди да й сложа и повода. Според мен е по-удачно първо кученцето да свикне с носенето на каишка, а не изведнъж да бъде изведено навън с нея. Нормално е да се стресира за пръв път и да се мята.

#151 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 11:56 PM

И аз първо бях сложила каишката на Тера,няколко дена преди да я изкарам.Нямах никакви проблеми..се едно цял живот с каишка беше стояла :) После като я изкарах и с повода нямах проблеми..само на ъгъла на нашия блок се опъваше много..незнам защо само там  :huh:

#152 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 08:27 PM

аз направих грешка с др-то ми куче-чихуа да му сложа каишка на първата разходка и наистина му беше терсене,трябваше да посвикне с нея вкъщи,защото така му се събра стреса от първата разходка и неудобната каишка

#153 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 08:38 PM

Еми аз каишката я сложих на първата разходка и нямаше никакъв проблем.. :blink:

Това си зависи от кучето..

#154 Потребителят е офлайн   beboticha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 06:00 PM

Здравейте, бих искала да ви попитам някой пращал ли си е хъскито на ''училище'' и имало ли е полза.Ако е да(едори да не сте го пращали моля споделете вашите мнения и знания) ще ми кажете ли някакви ориентирни цени и къде се намират?
                        Благодаря предварително :):):)  ;)

#155 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2008 - 07:41 PM

Първата грешка е да си "пратиш" кучето на училище. Ако имаш нужда от помощ в обучението - ходиш на уроци заедно с кучето, където заедно се учите. Един вид правилно е ти да се обучиш с чужда помощ малко или повече, как да учиш кучето си и да не допускаш основни грешки при обучението. Кучето все пак ще трябва да слуша теб, а не някой учител... и ако ти не можеш и не знаеш как да се справяш, процедурата е безсмислена.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 09:03 PM

съгласна съм,ако ходи на училище ще слуша командите на треньора, но не и твоите, по-добре ходи заедно с него за да привикне и с твоя глас/команди, а и така ще знаеш какво правят с кучето ти ;)

#157 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 09:05 PM

Училища като училището на дог.бг вършат идеална работа! ;) Там ходите двамата. ;)

#158 Потребителят е офлайн   beboticha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2008 - 10:59 PM

Благодаря за информацията ще имам всичко в предвид.
Като разгърнах темата за у-щето на Dog.bg пишеше, че вече няма да се провежда.
Да знаете нещо подобно защото трябва да съм подготвена когато на будещият ми красавец му дойде времето :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#159 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 09:10 AM

Цитат

Благодаря за информацията ще имам всичко в предвид.
Като разгърнах темата за у-щето на Dog.bg пишеше, че вече няма да се провежда.
Да знаете нещо подобно защото трябва да съм подготвена когато на будещият ми красавец му дойде времето :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Не се провежда, защото за съжаление няма желаещи. Има едно много добро училище, което се провежда на полянката до Хилтън.. Има занимания в Сряда и Петък от 16:30 и в Събота и Неделя от 10:30, а инструктор е Румена Кънева.. не знам обаче как да се свържеш с тях. За повече информация пиши на Buddy and Maggie от форума. ;)

#160 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 02:41 PM

а ти ходила ли си на такова обучение, в смисъл особено за тези изложби сами ли се обучавахте или ходихте на училище, интересно ми е

• (61 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни